Jobba, jobba, jobba

Jag anlände till Inmo för ungefär en halvtimme sen efter en bilresa med papi och vår grannes son, Jacob. Jag har aldrig träffat människan förut men han har haft sån otur idag! Han kom och ringde på hemma hos oss vid halv ett och undrade om han kunde få låna telefonen. Han hade åkt från stan för att hälsa på sin papi som bor i lägenheten bredvid oss men när han väl kom fram så hade hans pappa redan åkt hemifrån. Och han hade inga nycklar, poor thing! Så han lånade vår tele för att ringa till sin mamma i stan och det blev bestämt att han skulle åka hem igen, med tio i ettbussen. Och sen började det ju såklart spöregna! Hoppas att han hade lite skydd då i alla fall. Pappa droppade mig hemma vid ett för att jag skulle hitta lite rena jobbkläder att se presentabel ut i och när han sen hämtade mig klockan två så var den här Jacob med. Hans biljett hade tydligen gått ut så han liftade med oss in till stan. Trevlig kille måste jag säga, och väldigt modig! Jag hade nog aldrig vågat ringa på en granne som jag aldrig träffat och dessutom be om skjuts in till stan. Ibland har man verkligen dagar då allt bara går emot en!

Passet inatt gick finfint, jag tog rundan på en timme och en kvart, och jag kom till och med före Kevin! Det är mitt mål nämligen. Töntigt jag vet, men vad sjutton. Lite kul kan man väl få ha när man är ensam ute i natten med en massa tidningar. Nu sitter jag och mest surfar runt men ska strax göra lite nytta och byta tvätten. Finns inte så mycket att göra idag heller. Dagens pass har redan varit så de enda som kommer komma i eftermiddag är de som har tid med sina personliga tränare. Skönt! Och ikväll får jag äntligen se vad mamma har för överraskningar till mig! Hon messade mig i lördags när jag var hemma hos sandra och sa att hon hade lite grejer till mig, vilken teaser! Det är även en lite grathering hemma hos fröken R ikväll men jag får se hur det blir för min del. Jag vill ju såklart hinna dit men det kan bli lite tajt eftersom jag måste vara uppe i lokalen klockan ett inatt eftersom det är nynäspost. Jag kommer hem kvart över nio, piffar lite... Får se hur det blir. Men annars är hon paxad när hon kommer hem från Gotland på söndag. PAX!

2008-06-30 | 15:42:18 | | 0 Kommentarer

Saturdaynightfever!

Igår var, var... FANTASTISKT, OTROLIGT, JÄVLA URHÄRLIGT.
Egentligen räcker inte men en liten bit i alla fall. Som ni kanske förstår så blev kvällen bättre än jag hade väntat mig. Det enda som fattades, och då menar jag verkligen den enda, var miss Y. Tyvärr hade hon jobbat över och dessutom tolv timmar i sträck så hon fick ta med sig sin fisk/svett-mysiga doft hem till herr A och sin familj istället. Är jag inte barmhärtig så säg?
Dagen började med att jag gick upp tidigt, kvart över tio, och rullade upp håret för att få de finfina partylockarna. Klockan tolv åkte jag till sandy, fick skjuts av papi och resten som skulle in till fröken Karin i Solna, och väl framme gick vi direkt och handlade det sista. Om ni såg två ursnygga brudar på Ica, en kort med mörka kläder och en lång med rullar i håret, då var det vi. Vi fixade tzatziki hemma hos sandras mamma och kilade sen hem till hennes pappa för att stoppa allt i kylen eftersom det var där vi skulle vara. Vi gjorde dessutom fint i partytältet där allt skulle äga rum. Vid fyra började vi piffa oss och hade en liten förfest bara vi födelsedagsbarn med cider och en killerdrink som sandra kirrade ute i köket. Urgod! Ungefär samtidigt gick solen i moln och helt plötsligt vräkte regnet ner och det till och med åskade litegrann. Som tur var gick det också över lika fort som det hade börjat och snart sken solen igenom molnen igen, lucky us! Halv sju mötte jag mina kära gäster robin, kristian och rebecca (även rickard kom lite senare) och hemma hos sandra blev alla presenterade innan vi satte igång grillarna. Supersandra fixade potatisen som vi hade skurit upp innan och snart kunde alla sitta och äta. Just då var det kanske lite stelt, nynäsfolket på ena sidan av långbordet och haningefolket på den andra, men det löste snabbt upp sig och alla kunde sitta och ha trevligt med alla. Trots att alla är så olika med personligheter och liknande så gick det väldigt bra måste jag säga att blanda. Det enda lilla problemet som fanns var att vattnet var avstängt hos sandras pappa så om man ville gå på toa så fick man gå hem till sandras mamma. Eller använda sig av naturen. Eftersom jag aldrig har fått in den rätta tekniken (det kommer alltid på skorna!) så blev det några vändor för mig. Superrebban tog dock en tripp ut i det vilda, modiga henne! Killarna sprang ju förstås ut hela tiden, lyllosarna. Någongång efter middagen blev det ju såklart dags för min tårta och den blev en succé! Eller det vet jag i och för sig inte men man sa att den var god i alla fall. Det blev mycket prat, många skratt, många sköna människor, många mysiga kramar och små pussar och som på grädden på moset, lite badminton. Det blev mycket som var mycket nu men det var precis så det var, MYCKET! And I loved it!
Vid halv ett drog vi med oss allihopa hem till sandras mamma där ingen var hemma och fortsatte med lite GH. Mina kära gäster var dock tvugna att åka hem ganska snabbt eftersom rebbans syrra kom och hämtade men på det viset kunde dom ändå stanna längre än om dom hade blivit tvugna att åka buss hem så jag var glad ändå. Efter det kom sandras mami och låtsaspapi hem och joinade oss. Eva spöade skiten ur alla på GH! Vid det här laget började tröttheten komma ifatt de flesta så folk började droppa av och till slut var det bara övernattarna jag, danne, hampe och borken kvar. Vi höll oss uppe ett tag till men gav sen upp och kröp till kojs. Det sköna var att jag har blivit så van att sova länge i och med jobbet så det var inga problem, det brukar jag oftast ha svårt med när jag sover över hos folk. Jag ligger mest och stirrar upp i taket. Idag blev jag dock väckt utav en hampe och bork som kom in i rummet och hojtade Godmorgon soldater! Lovely way to wake up! Vi gick upp och så blev det smörgåstårta och söders höjder till frukost framför teven med lovely sandy bredvid i soffan. Resten av dagen har gått åt till att slappa, städa och bara göra ingenting.

Jag vill bara säga TACK till alla som var där. Ni gjorde min och sandys mycket försenade kalaskväll till en riktigt grym en! Och tack snälla Annso för de fina "pluppörhängena" och den vinstlösa lotten <3
Tack mina kära gäster från söder för att ni ville och kunde komma, det är alltid lika trevligt att få träffa er! Nästa gång blir hemma hos robin, om inte tidigare <3
Rebban, you rock! Efter gotland är det du och jag som gäller <3

Som ni nog märker blir jag alldeles salig bara av att tänka på kvällen, alla som var där och allt trevligt som hände. Lucky for you ska jag upp och jobba inatt, mitt första riktiga pass, och även jobba på gymmet med start klockan 15 så nu är det dags för mig att ta igen förlorad partysömn. Slut på inlägget! Nattinatt!

2008-06-29 | 23:43:45 | | 1 Kommentarer

Ooa hela natten lång tills någon upptäcker mig

Idag (ja, den är ju tre minuter över tolv) så är dagen för mitt och Sandys kalas! Finally!
Igår (fredag) så hade jag mycket att stå i minsann. Först packa och åka hem till papi, vi tog även en snabb tripp upp till Kvantum för att handla. Fixade en urmumsig middag, as usual, och sen bakade jag tårtan som vi ska ha imorgon. Kladdkakebotten med jordgubbsmousse garnerad med jordubbar, fina fisken! Vid tio var jag klar och då var det dags för grooming. På hög nivå! Tvätta håret, raka benen, måla naglarna. You name it, I did it. Senare ska jag lägga upp håret på spolar så det blir lockigt och fint. Jag längtar så sjukt mycket, det kommer att bli buskul! Och dom som kommer från min sida är sådana som jag vet att jag kommer att ha en underbar kväll med. Åh, det finns inte ord! Jag hoppas att det verkligen blir så kul som jag föreställer mig men det vet jag att det blir. Grillmys, sandy och alla andra partyprissar och mys, mys, mys i mängder...  Jag och Rebban, hårt arbetande kvinnor som vi båda är, får dessutom chansen att kika på lite mumsbitar som vi sa att vi skulle göra innan sommaren. Watch out boys, here we come!

Tråkigt inlägg I know, jag verkar ha tappat bloggnistan litegrann. Menmen, det finns inget att göra åt.
Nu är det dags för lite sömn innan det är dags att jobba. Snälla mormor har gett mig ledigt lördag-söndagnatt så jag kan dansa och ooa hela natten lång. Och tro mig, det ska jag göra! Big kisses från partypinglan!

2008-06-28 | 00:22:07 | | 0 Kommentarer

Pain

Nu är mina ben som två stolpar efter två tuffa fysträningar. Jag trodde att jag skulle få slippa träningsvärk efter att ha cyklat så många nätter men icke sa nicke! Fast jag vet ju inte än om jag kommer få träningsvärk eller ej men jag kan säga såhär: Just nu ser det ut som att jag har skitit på mig när jag går och jag kan inte heller böja på knäna på grund av rasrisken. Inatt är det nynäsposten, great!

Idag var det mina armbågar som fick vara laughingstock på träningen. Det var när vi skulle göra smala armböjningar som Rickard plötsligt utbrister:
Amanda! Hur fan växer din armar!
Okej, min armbågar är lite överböjliga. Lite. Men det är liksom old news! Det skrattade mina klasskamrater åt redan i trean. Men det är alltid kul att kunna roa någon. Träningen idag var inte jobbigare än i tisdags, det var bara väldigt mycket ben. Och jag kände redan på uppvärmningen runt Rudan att mina ben var tunga. Huvaligen! Men som belöning för att vi var så duktiga så fick vi spela fotboll, killar mot tjejer. Grymt kul att spela fotboll med ett gäng som absolut inte kan! Det är tur att vi spelar handboll, stick with it! Robins older brother kilade förbi med en vän också, jag misstänker att dom hade varit och spelat freesbeegolf på banorna bakom skogen. Jag vågade dock inte hälsa...

Annars har det varit en lugn dag. Passade på att få lite sol på min bleka kropp medan den ännu var framme och pluggade även lite trafikskyltar. Gjorde ett alldeles utsökt mellanmål: vattenmelon med grädde. Mums! Och nu sitter jag här med mitt numera obligatoriska nightsnack: te med choklad....
Gottegris number one!

2008-06-26 | 22:45:57 | | 0 Kommentarer

Inmo

Inatt körde jag fort! Jag var klar efter bara en timma och tio minuter, sen fick jag åka hem och nanna kudden. Klockan elva var det uppstigning eftersom jag skulle in och jobba. Och tänka sig, jag var inte nervös för fem öre! Det kanske beror på att jag fick täffa papi en snabbis innan, han kanske hade en lugnande inverkan på mig. Precis som igår så fanns det inte så mycket att göra men det var lite mer idag. När det väl blev stägningsdags och jag skulle räkna kassan fick jag dock lite problem men jag ringde Johanna och fick lite guiding så allt gick finfint. Jag var därifrån vid åtta och var hemma halv tio. Jag tackar gudarna för halvtimmestrafiken! Har tagit det lugnt, kollat på säsongspremiären av Project Runway, love it, och sitter nu med en kopp te och en liten chokladbit framför mig. Strax dags för sängen...

Jag måste bara säga att jag kommer dö om den här himla bussstrejken kommer komma till Nynäs! Hur sjutton ska jag ta mig in till jobbet nästa vecka om den startar på måndag? Jag har fått erbjudande att få stanna hos snälla Viktoria men det går ju inte eftersom jag ska jobba på natten också. Hur sjutton tänker dom?! Dessutom ska ju verkligen ALLA bussar tas ur trafik så inte nog med att man inte kommer ifrån den här hålan, man kan inte färdas inom den heller! Jissus...


2008-06-25 | 23:26:52 | | 0 Kommentarer

Sjusovare

Nu har jag vaknat. Klockan är tjugo över två.

Jobbet igår på gymmet gick grymt! Dom hade inte berättat för mig att jag skulle få stänga med Johanna så jag blev sjukt lättad när jag väl kom fram. Jag var ganska nervös eftersom jag aldrig hade räknat kassan förut eller inte kunde koderna till dörrarna. Men nu är allt klappat och klart och jag vet exakt vad jag ska göra. Dessutom är det nästan inga där alls, det är bara tre klasser om dagen, så jag har inte så mycket att göra under själva passet heller. Igår behövde jag bara svara på ett telefonsamtal och göra tre proteindrinkar. Imorgon får jag väl göra mig en latte och sitta och surfa eller plugga teori. Det blir fint det! Nu låter mitt jobb som världens slakaste och, mjo, det är det väl också såhär på sommaren. Avis?

Nu har jag beställt min signerade Peter Jöbackdvd! Hoppas och håller tummarna för att jag ska få en, det skulle vara grymt! Tänk att få sitta inne med en kopp te under regniga sommardagar och få återuppleva den bästa konsert man någonsin gått på... Åh, jag MÅSTE få en! Annars så kommer den ut i butik den noinde juli men då är den inte signerad och vem orkar vänta så länge? Not me!

Och nu måste jag bara få skryta litegrann. Min urhärliga låtsasmamma (inte tant!) Viktoria ska bjuda med mig på Stockholms jazzfestival den sextonde juli. Hur grymt är inte det?! På Skeppsholmen också, typ världens mysigaste ställe. Mary J Blige ska vara där bland annat och Berhge Trio som jag såg nere på Fokets Hus hemma i Nynäs.
Roligt, roligt, roligt är bara förnamnet!

Nu ska jag äta frukost så jag hinner äta mellanmål innan jag sticker på träning. CIAO!

2008-06-24 | 14:36:11 | | 1 Kommentarer

Artonårig flicka hittad död i vattenpöl. Dödsorsak: träffad av blixten

Inatt var jag rädd. Livrädd faktiskt. Att köra rundan själv gick finfint, jag råkade bara glömma att dela en tidning så den skulle morfar åka förbi och ta senare. Och två personer fick dubbelt upp för att jag la ner svenskan och DN i fel dörr. Fick lov att kila ner, hämta två nya och slänga ner. Så varsågod! Nu tillbaka till den livrädda biten. Jag vet inte ifall ni tänkte på det när ni låg och sov sött i era små sängar men det regnade ganska mycket inatt. För att inte säga otroligt mycket. Det stod som spön i backen och gatorna förvandlades till åar. Och så åskade det ju såklart. Det var inte så läskigt när det var långt borta men sen, OMG! Himmlen lystes upp av en jättestor blixt och mullret kom direkt efter. Det lät som att vi blev bombade. Och där stod lilla jag på en liten tvärgata med min gula cykel och fula regnställ. Där jag stod forsade det fram minst tio cm vatten så vägen var ingen väg utan ett liten å. Usch! Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag ville ju inte stå och trycka under ett träd men jag hade heller ingen lust att åka ut på öppna vikingavägen och fortsätta delningen. Det blev dock det senare men läskigt som fan var det. Det var tur att jag var själv då kunde jag skrika lite när blixten var för nära. Men jag klarade mitt mål, att vara tillbaka på filialen klockan fyra! Sen åkte jag hem och sov som en stock i min sköna säng...

Vaknade för en halvtimma sen, gud så skönt att sova länge, och nu ska det ätas frukost. Tjugo över två bär det av in till jobbet och det regnar inte ute just nu så då kan jag ta mina finfina födelsedagspresentchinos. Med fickor! Detta är livsviktigt för att det inte ska ske ännu ett litet missöde med borttappning av nycklar. Inte för att jag räknar med att tappa bort dom igen men det minimerar ju risken om man har fickor att stoppa dom i. Igår var jag lite nervös och kommer säkert vara det på tåget in också, men hallå! Om jag klarade av att dela ut tidningar ensam i spöregn med åskan hängades över mig så ska väl uppgiften att stänga ett gym inte vara så farlig. Jag klarar allt!

2008-06-23 | 12:59:29 | | 0 Kommentarer

<3



Inte sådär vacker som gråtbilder kan vara men här är vi:
Lipsillarna

2008-06-22 | 22:10:56 | | 0 Kommentarer

Tjocka damen

Hello everybody!
Jag är numera hela arton år, ett år äldre än förra året. Vuxen. Myndig. Tillåten att dricka alkohol. Profits på hög nivå!

Kalaset började hemma hos papi med farmor, farfar, syrrorna och karin med sin dotter Louise. Det blev brunch med mumsig omelett och en underbart god kladdkaka till efterrätt. Redan då hade min mage växt tre storlekar. Klockan var halv två. Sen blev det presentöppning och jag fick allt möjligt smått och gott bland annat kondomer med väldigt fina förpackningar, 10000 kronor att flytta hemifrån för, 2000 kronor på Ikea och en Lindemansflaska med tillhörande sprite. Pappa blev så rörd över att jag har blivit "vuxen" och det kom en tår eller två. Jag har ju berättat i ett tidigare inlägg för inte så länge sen att han har ganska lätt till tårar. Och som sagt, när han börjar så kan inte jag hålla mig. Så det slutade med att vi båda skrattade och grät om vartannat. Min kära far!
Efter kalaset fick vi skjuts till nästa hemma hos mormor och morfar. Ännu mer presenter som mest bestod av flytta hemifrån grejer (dock inget durkslag), ännu mer mat och mycket bus och lek med småkusinerna. Egentligen är det ganska bra att dom alltid är med på kalsen, då sitter man inte bara stilla utan får springa litegrann. Bra för matsmältningen tror jag bestämt. Eller, man känner sig i alla fall inte lika tjock. Vid kvart över ett åkte jag och jobbade som vanligt. Inatt var jag rekordsnabb och var hemma igen klockan fyra. Inatt ska jag få köra helt själv!

Idag sov jag länge och tog igen alla förlorade timmar vilket var jätteskönt. Sen kilade jag ner till mormo och morfar lagom till fikat som fick bli min frukost. Jag mötte jocke en snabbis i centrum för att ge tillbaka hans glömda papper, gick tillbaka till mormor och spelade kubb och fotboll tills det var dags för kusinerna att åka hem. Någon satsade på grabbarna och jag kan tala om för den presonen att det var jag och Jossan som vann. Hah! Jag behöver ju inte nämna att våra måtståndare var 13, 10 och 6 år gamla....

Imorgon ska jag jobba mitt första pass på gymmet och stänga själv. Nervös!

2008-06-22 | 22:02:08 | | 0 Kommentarer

Sju olika sorters blommor under kudden

Midsommarafton today! Pappa ringde vid halv tolv för att önska glad och nu har jag ätit frukost med en liten dubbelnougat till efterrätt, thanks mami. Och på tal om min snälla mami så har hon gett mig en liten fotfixning och räddat mig från en enorm torrspricka på hälen. Hon är faktiskt utbildad inom det området, hudterapeft (vet inte riktigt hur det stavas) alltså, och det är väldigt praktiskt vissa gånger. Nu ska vi strax piffa oss midsommarfina och sen kila ner till mormor och morfar, as usual. Jag är på riktigt bra humör idag även fast det regnade inatt när jag jobbade.

När jag var liten gjorde vi alltid kransar av prästkragar och hade på huvudet på midsommmar. Ännu en gång var det mitt proffs till mamma som gjorde dom. Och så var jag noga med att alltid plocka sju olika sorters blommor att lägga under kudden, så jag fick drömma om min prins. Jag tror att jag ska göra det idag. Tänk vad mysigt om det faktiskt skulle vara så att jag skulle drömma om vem jag ska gifta mig med. Man kanske blir överraskad... Men bara på ett bra sätt hoppas jag! Sen får man ju hoppas att man inte får småkryp i öronen av blommorna...

2008-06-20 | 13:45:47 | | 0 Kommentarer

The best thing you have ever had

Kvällen blev en stor succé om jag får säga det själv. Jag hade i alla fall astrevligt! Fattar verkligen inte varför vi inte tar oss i kragen och träffas oftare. Skärpning på den fronten!

Kvällen började med att jag och jocke möttes upp hemma hos mig innan vi stack ner till Konsum för att inhandla middagen. Jag var supernervös att mina tvåhundra kronor inte skulle räcka men det gick precis efter lite snålande med vissa varor. Väl hemma igen packade vi upp all mat och gick sen och mötte robin och kristian. Sedan gick robin och jocke till willys för att fixa de rätta "fotbollssnackset" medan vi "kvinnor", alltså jag och kristian, gjorde maten. Det blev tacos, as usual. När fotbollssändningen började bänkade vi oss framför teven, spottade och svor. För man kan ju inte säga att dom spelade bra direkt. Efter matchen kilade vi bor till filmkedjan och hyrde tre filmer, grabbarna tyckte nämligen att dom skulle vara vakna hela natten medan jag jobbade. Vi tog fram kladdkakan som jag bakat och satte på den första filmen och jag hann kika lite på den andra också innan klockan var kvart i två och det var dags för mig att åka.
När jag sen kom hem klockan fem så satt tre väldigt söta nyvakna pojkar med sovrufs i soffan. Vi gick upp och lade oss, jag, jocke och kristian medan robin låg kvar i soffan. Det tog en litet tag att somna, som vanligt, men till slut måste det ha gått för jag vaknade hyffsat pigg när larmet ringde halv tio. Vi låg och drog oss ett tag innan vi satte på min och robins efterlängtade Arn. Och den var faktiskt bra, så det så!
Grabbarna åkte hem klockan ett och jag stannade hos pappa ett tag och röjde upp innan jag gick hem och städade och tvättade. Jag har som sagt haft en väldigt rolig gårdag och förmiddag. Många fler såna här dagar måste det bli innan sommaren är slut! I love my boys!

Om två dagar fyller jag år, wiho! Och nästa lördag blir det party för hela slanten. Jag längtar så mycket att jag dör!

2008-06-19 | 21:25:59 | | 0 Kommentarer

The three lovely F's - Friends, Food and Football

Jag kom hem väldigt tidigt imorse, kvart över fyra, vilket betyder att jag och morfar var supersnabba. Jag fick en ny cykel, en cykel som inte är fast på ettans växel, så det var inte lika tungt i benen heller. Fast mofar lät mig springa upp och ner för trapporna i alla husen istället så lite kompensation blev det minsann. Det gick även ovanligt fort för mig att somna och jag vaknade halv tolv pigg och utvilad. Har mest suttit framför datan men ska nu kila iväg och pyssla med diverse grejer här hemma innan jag kan gå hem till pappa för att se vad som behöver handlas, vilket kommer vara typ allt. Han tömde kylskåpet innan han stack iväg till Österrike så det blir storhandling som gäller! Det känns så vuxet, storhandla. Jag kan ju alltid låtsas att det inte alls är pappas lägenhet utan min, alldeles egna. Den där flytta hemifrånkänslan har verkligen satt sig i mitt huvud tror jag...
Menmen, trevligt ska det i alla fall bli även fast jag får klara mig utan sandy. Hennes stela Hampus hann minsann före men jag kan inte förstå hur hon kan välja en stel gubbe över en stel päls. Vem är hetast liksom? Jag tror ni kan gissa så jag nämner inget namn... Nu blir det "vi" grabbar som det brukar vara, me like!

Och vet ni vad? Jag blir ARTON om bara tre dagar, HAHAH! Jag stötte på mormor och Simona igår när dom skulle upp till centrum och kirra lite presents. Jag önskar mig ett alldeles underbart durkslag som finns på Bellis.
Hoppashoppashoppas...

2008-06-18 | 13:38:21 | | 2 Kommentarer

Come what may

Min absoluta favoritfilm genom tiderna, Moulin Rouge, går just nu på trean. Varför sitter jag framför datan då om den nu är så bra kanske ni undrar? Det börjar närma sig slutet och jag känner inte för att gråta in public ikväll, that's why. Jag lipar alltid i slutet när hon dör i hans armar och han verkligen skriker ut sin sorg, usch. Jag klarar inte av killar, män, pojkar som gråter. Tårarna börjar rinna som vattenfall på två sekunder. Jag har nog ärvt det av min far. Det går inte att titta på Extreme Homemakeover med honom för han börjar alltid gråta när familjerna får se sina nya hus. Nu är det lyckligt säger han alltid och gråtskrattar. Och när han gråter börjar jag gråta, kedjereaktion på hög nivå! Min familj är ett bunt lipsillar...

Jag kom hem kvart i sju imorse och fick bara sova tre timmar innan jag skulle upp igen och in till stan. Då var jag trött kan jag lova! Sprutorna togs vid hötorget och sen bjöd farmor och farfar på lunch borta på Rydberg vid drottninggatan. Vi satt ute i den sköna skuggan under parasollen och maten var urgod, mycket trevligt! Efteråt tog vi en lite promenad för att gå ner maten och kilade in på Granit. Jag klarar inte av att gå in i heminredningsbutiker längre, jag vill bara ta med mig allt och flytta hemmifrån så jag får inreda min alldeles egna lägenhet. Men jag kan inte hålla mig borta heller, det är så grymt roligt att titta på alla prylar. Idag såg jag till exempel en slags fotoram, fast den var formad som en tärning så man kan ha foton på alla sidor. Ett foto blir ju ner mot marken då såklart men man kan ju byta runt lite. Och så såg jag en urgullig diskborste, en riktigt fin gammaldags i trä. Det är ju tur att min födelsedag snart är här, då blir det förhoppnigsvis en massa flytta hemifrån-prylar som jag kan spara. Roligt!

Nu är det dags för sängen så jag i alla fall kan få två timmars sömn innan jag ska iväg. Och imorgon kommer grabbarna, och förhoppningsvis sandy, ner och kollar på fotboll hemma hos mig i papis lägenhet. Middag, bästa vänner och spännande fotboll. Kan det bli bättre?

2008-06-17 | 23:22:46 | | 0 Kommentarer

Riding my yellow bike trough the early summermorning

Jag kom och tänka på en sak förut. Tänk sen när jag ska lämna tidningar till Shell på fredagar och lördagar vad många roliga jag kan stöta på. Typ folk man känner som är nere på fyrkanten för lite pommes med bea eller hänger vid grillen vid willys for a late midnight snack. Där kan jag cykla förbi lite käckt i mjukisbyxor och en fullastad cykel med tidningar. Godmorgon, får det lov att vara en DN?
Men å andra sidan, tänk vad många läskiga personer jag kan råka stöta på... Såna som vill sno mina tidningar, kanske till och med cyklen? Mamma har berättat om dom skumma typerna. Hilfe!

Nu är det bestämt att jag och mina syrror ska få sprutor mot gulsot och annat inför Thailand imorgon inne på Hötoget. Vi ska möta farmor på centralen klockan tolv vilket betyder att vi måste ta 10.52 tåget från nynäs. Om jag sov till halv ett idag hur länge kommer jag inte behöva sova imorgon eftersom jag kommer komma hem senare? Det får bli lov att ställa väckarklockan på tio. Men fy vad segt det kommer att vara, för lite sömn är aldrig kul. Får sova järnet på bussen istället...

Det blev ingen vattenmelon med glass, jag hann nästan äta upp hela under dagen istället. Så otroligt god! Lagom hård och alldeles saftig, mums. Imorgon blir det melonsmoothie till frukost innan vi sticker till tåget. Can't get enough!

Så synd att vissa är utan eftersom de är fast med snabbmat, joltcola och alldeles för hög musik 24/7...

2008-06-16 | 23:20:36 | | 0 Kommentarer

Watermelonsmoothie

Vattenmelon på sommaren är bland det godaste man kan äta! Så läskande, saftigt och otroligt gott. Fast jag undrar ifall vattenmelon är lika "värdelös" som gurka. Gurka är nästan bara vatten, är vattenmelon också det? Bara vatten eller inte, det är alltid lika gott och det funkar för mig. Jag tror att jag ska tigga till mig lite melon med vaniljglass ikväll, mums!
(detta skriver jag inte bara för att jag vet att mister läser och jag hoppas kunna sukta honom såsom han alltid gör med mig... Inte alls!)

När klockan ringde inatt så var min enda tanke: Vad fan har jag gett mig in på! Och det här ska jag göra i nästan sex veckor framöver? OMG! Men när jag väl satt där på cykeln i den ljusa, svala sommarnatten så var det inte farligt, inte farligt alls. Det var faktiskt skönt. Min runda, som jag ska köra när morfar tar semester, ligger mellan Kullsta och Höjdgatan ungefär och inatt åkte jag faktiskt på gator jag aldrig varit på typ Lokmannavägen. Efter en snabb fika i tidningslokalen, mormors bror bjöd på hembakta bullar som han tydligen alltid gör (me like!), så gav sig morfar och jag iväg vid klockan tre. Halv fem var vi klara och tillbaka i lokalen, så fick jag skjuts hem av mormor och kunde stupa i säng. Det var lite svårt att somna först eftersom det hade hunnit bli ganska ljust i rummet men till slut så gick det. Inatt är det nynäspost vilket betyder att mormor och morfar hämtar en timme tidigare. Jag funderar på att inte ens gå och lägga mig. Fast då kommer jag ha så dåligt samvete när jag vaknar vid ett imorgon och har sovit bort halva dagen...

Jag längtar till på onsdag, fotbollskväll at last!

2008-06-16 | 16:00:12 | | 1 Kommentarer

Marsch i säng

Jag ska upp om två timmar... LÄGGDAGS!

2008-06-15 | 23:40:33 | | 3 Kommentarer

EKEN - 08






2008-06-15 | 23:30:09 | | 0 Kommentarer

Stel som en pinne omförmögen att sitta skräddare

Eken cup är nu officially over för vår del. Väldigt tråkigt men också liite skönt. Viktoria frågade mig precis vad jag skulle säga om någon kom och sa till mig att värma upp till en match... STICK OCH BRINN!

Fredagen var mucho trevlig även om jag och sandy kom i säng lite sent, närmare bestämt klockan tre. We blame the coffe! På lördagen var det samling i HHK-tältet klockan kvart över tolv och första matchen gick av stapeln tjugo i två. Vi hade fyra gruppspelsmatcher, alla på samma dag. Bland annat en mot sorunda. Jag vet vad ni tänker! Men jag kan säga att vi var laid back den här gången. Och så går vi och vinner i alla fall! Himla trevligt om ni frågar mig, en vinst mot sorunda sitter alltid fint. Det var även den enda vinsten för dagen men vi lyckades ändå komma bäst till i B-slutspelet genom att komma trea i gruppen.
Hela lördagen var det "fint" väder. Eller det var hur molnigt som helst, riktigt svarta moln, men vi klarade oss hela tiden från regnet. Men så lagom till den sista matchen, tjugo i sex, precis när domaren blåste igång matchen, öppnade sig himlen och det kändes som att man stod i duschen. Det var så hemskt! Vi var genomblöta på fem minuter och det gick helt enkelt inte att spela handboll, snarare lerboll. Skulle man skjuta eller passa så fick man göra det med två händer om det skulle bli ordentligt och man fick akta sig för de största vattenpölarna. Våran hjälte, målisen Natta, klarade sig dock inte undan. Hon gör en dubbelräddning men lämnar retur till motståndarna som hivar iväg bollen och jag är helt säker på att bollen ska gå in i mål eftersom Natta ligger på marken efter de två senaste räddningarna. Men så kommer hon flygande från ingenstans och gör värsta fotbollsmålvaktsräddningen innan hon landar i vattnet med ett stort splasch så leran flyger. Men jäklar vad stolt hon såg ut efteråt! Så great!
Efter matchen skyndade jag och sandra in i hallen, i brist på annat omklädningsrum, för att göra ett snabbt public change till torra kläder innan vi fick skjuts hem av hennes gudomligt snälla farfar. Väl hemma blev det en lång, varm dusch och en asgod grönsaks/skink/räkrulle till middag som sandys mor hade köpt. Behöver jag säga att det var skönt att gå och lägga sig sen? Divine!

Idag blev det uppstigning lite tidigare, klockan åtta, och jag måste medge att det var jobbigt. Vi vann dock kvarten mot Trollhättan vilket betydde en ganska lång lunchrast innan semin så vi var ett gäng som drog en kebab. Det var ett tag sen jag åt kebab... ASGOTT! Jag var ganska taggad inför semin då vi fick möta finska Sparta men den matchen gick åt skogen. Eller, den var inte dålig, men vi förlorade med 10-8. Och gissa vad vi hade för slags domare? Polska såklart! Om vi får polska domare nästa år så tänker jag strejka! Eller i alla fall kräva att vi får ett par andra, humf...
Efter att ha kollat på syrrans match och hämtat grejer hemma hos sandy åkte jag hem och har bara suttit framför teven i princip hela tiden. Det blev ett inhopp i duschen också. Men jag känner att det är farligt att sitta ner för när jag reser mig upp så kan jag liksom inte veckla ut hela kroppen ordentligt. Jag kutar med ryggen och går väldigt stelt med smått böjda knän för att minimera smärtan. Jag och hampe pratade idag om att killar är så stela och oviga och jag var så stolt över att jag kan sitta skräddaren men inte han. Om någon skulle säga åt mig att sitta skräddare nu så skulle jag nog inte ens komma ner till golvet, än mindre komma upp. Och lägga ena benet över det andra? Mission impossible! När jag skulle sätta mig i soffan frågade jossan om jag var gravid eftersom jag tog stöd från armstöden för att inte benen skulle behöva ta någon tyngd. Väldigt roligt...

Man säger ju att om man har träningsvärk så är det bästa sättet att få bort den att röra på sig ännu mer, typ löpa. Vilken tur för mig! Tjugo i två inatt kommer nämligen mormor och morfar och hämtar mig för min första arbetsdag. Jag ska cykla bort min träningsvärk! Eller så kommer jag inte komma upp ur sängen alls imorgon. Har ni inte hört av mig på en vecka så vet ni vart ni kan hitta mig i alla fall... Håll tummarna!


2008-06-15 | 23:16:18 | | 0 Kommentarer

GH och spetsat kaffe

Jag vet att jag sa att det skulle bli en minibloggsemester hos den heliga tanten, men bara för att Joakim ska ha något att läsa när han är borta så tänkte jag slänga iväg ett snabbt, litet inlägg. This is for you mister!

Jag har kunnat konstatera en sak under dagens lopp. Jag SUGER på Guitar Hero! När jag äntligen kom hem till sötnosen kickade vi undan stackars Rocco och tog över gitarrerna. Jag måste erkänna att jag var väldigt stroppig och kaxig när jag pratade med mister och talade om att jag minsann skulle spöa skiten ur den lilla, lilla Sandra. Dom orden fick jag snart äta upp! Let's face it, när man får spö av både tösen och hennes mamma, då är det något fel. Eller, man kan inte vara bra i alla fall.... Inte så bra som jag tydligen trodde.

Just nu sitter vi hemma i Sandras syrras lägenhet i Turkbro och spelar, juste, ännu mer GH. Lucky me! Men jag ligger lågt, sitter istället och sippar på en kaffe med lite baileys i botten, mumma! Dom andra spelar dock och behöver jag säga att jag är sämst i rummet? Jag får komma på något annat som jag kan klå dom i. Finns i sjön kanske...?
Jag och sandra har för övrigt gjort en grym köttfärspaj till middag! Och jag som blev imponerad av herrns kockkunskaper, jag klår honom lätt! Vi lyckades i alla fall mätta oss och syrran, nemas problemas! Och den var faktiskt god... Om vi inte blir superkända sångerskor när vi blir stora så kanske vi i alla fall kan bli kockar. I sure think so!

Back to GH, CIAO!


2008-06-13 | 21:32:26 | | 2 Kommentarer

Do a little dance, make a little love and get down tonight

Jag skrev ju igår att jag tänkte åka in till stan om vädret skulle vara tillräckligt dåligt. Well, jag fick lov att slopa de planerna när jag vaknade och såg på klockan imorse. Den var nämligen halv tolv, midday liksom. Jag hade ju fortfarande kunnat åkt in om det inte vore för att jag skulle på handbollsträning klockan sex. Istället tog jag en promenad hem till papi för att hämta in hans post och piffa litegrann. Klockan sex tog jag bussen till träningen och på tåget fick jag höra allt skvaller om det som hände på lagdagen efter att jag hade åkt av sandy. Jag missade värsta efterfesten, damn! Mucklan hade nämligen haft studentskiva tidigare i veckan för David och det hade blivit en massa mat över som hela efterfestgänget fick glufsa i sig. Och tårta! Varför åkte jag hem, varför åkte jag hem, varför åkte jag hem...
Jag delade med mig av senaste nytt till sandy som vi diskuterade lite innan det var dags för träning. Jag kan beskriva den med ett ord: fummlig. Ingen utav tjejerna har rört en boll sen senaste inomhusträningen, vilket var ett tag sen, och vi fick inte heller använda något klister. Detta resulterade i många tappade bollar och konstiga passningar. Förhoppningsvis kan vi komma igång till på lördag då Eken börjar, och ha kommit in i det lagom till sorundamatchen som är vår tredje. Annars kommer det gå illa! Men vårt mål är ju ändå B-slutspel, då är chansen större att man kommer längre och därmed får spela fler matcher. Vi kom ju faktiskt ända till semin förra året och förlorade med en boll efter full förlängning tack vare två asdåliga polska domare! Det var absolut inget fel på dom bara för att dom var polska men när den sista minuten är slut blåser den ena domaren frikast för motståndarna medan den andra visar att vi ska få bollen. Då var det lika. Vi har ingen aning om vad som händer och innan vi vet ordet av har en tjej från motståndarlaget skjutit mål, även Natta hade fokus på annat, och dom har vunnit matchen. För det första så hann domarna inte ens bestämma sig för vad som var rätt innan hon sköt och för det andra så var det domaren som blåste vår boll som "bestämde" för tillfället på planen. Dessutom ska dom tala om att frikastet är det sista som går innan matchen är slut. Vi visste inte ens om att matchen var slut när han blåste frikast! Så hade det inte varit för domarna så hade vi fått spela final mot ett lag som vi slog i vår grupp tidigare under cupen. Vi hade säkert kunnat vinna igen. Surt va?
Yeye, nu ska jag inte älta det där. Men fan för dom domarna! Det var först och sista gången jag grät av ilska och besvikelse över att ha förlorat...

Imorgon, eller senare idag, bär det av till VH och sucky sandy för myspys och övernattning. Jag får sova över under hela helgen och bara njuta av sällskapet och Eken. Detta betyder dock att jag inte kommer skriva någon blogg.
Jag vet att du, Joakim, antagligen sitter och sliter ditt hår medan du läser detta. Jag vet ju att du längtar, behöver, mer. Men lugn, bara lugn! Du får helt enkelt stå ut till på söndag då jag kommer hem. Det måste du väl ändå klara av? Du är ju borta på egna äventyr! Om man nu kan kalla Sveriges (?) största lan för ett äventyr...


2008-06-13 | 01:42:50 | | 2 Kommentarer

Då ska jag spela, då ska sjunga hela natten lång

Kom ut i solen den värmer så skönt
Slå dig ner vid väggen här utanför vårt kök
Låt värmen få tina upp varje frusen lem
Känn doften av blommorna, det var länge sen

Vad vi har längtat efter just det här
Få ta av oss kläderna, klä av sig utan besvär
Minns vintern som blåste rakt igenom din kropp
Där drömde vi drömmar, här vaknar vi upp

Kom vi tar stigen vi går bort över ängarna
Förbi båthusen bort mot klippornas vik
Men var försiktig nu, ja se upp för tistlarna
Det är ingen fara gå bara bakom mig
Och förresten, här under sommarhimlen ordnar allting sig

Kom ut i ljuset, sträck på dina ben
Skaka av de sista resterna av morgonen
Men ligg inte kvar där i din obäddade säng
Låt solen få blända dig, titta där på fjärilen


Anledningen till att jag döpte det tidigare inlägget till sommarmusik från fasaden är därför att jag och mamma har upptäckt att vi har ett fågelbo under vårt fönsterbläck. Och som dom små liven kvittrar! Underbart mysigt.

2008-06-12 | 00:05:17 | | 0 Kommentarer

Sommarmusik från fasaden

Idag har det regnat och då har jag inte gjort någonting. Eller jag har gjort saker, fast inte speciella saker.

Jag satt uppe väldigt sent igår vilket resulterade i att jag sov som en klubbad säl ända till klockan elva. Jag blev inte ens väckt av mamma som skulle upp till jobbet kvart över sex. Ni förstår, jag har sovit i min mammas säng inatt. Vi har nämligen haft besök av vår plastkusin, Emelie, och hon fick sova i min säng medan jag sov över hos mamma. Hon har fortfarande kvar dubbelsängen från när hon och pappa stayed togheter, inte samma stomme men fortfarande dubbelsäng, så katten blev lite arg på mig när jag sov på "hans" sida. Han sover inne hos mamma varje natt förstår ni, på den sidan som en gång tillhörde min pappa.
Brudarna kom hem vid halv två igår så de sov också länge. Eftersom det var mörkt och mulet tog vi med oss frukosten in i vardagsrummet och kollade på Lida. När den var klar var klockan närmare halv ett så jag tog mig i kragen och borstade tänderna och sen satte vi på en ny film. Det var så skönt att bara sitta i soffan och göra ingenting medan regnet smattrade mot fönstret. It's in times like this som jag önskar att jag hade en balkong med tak att sitta ute och läsa på när regnet faller. Med en mysig filt virad flera varv runt mig eller kanske en mysig mans armar, mmmm...
Det enda dåliga med regn är att man lätt börjar känna sig rastlös efter ett tag. Till och med jag som kan sitta still i timmar! Jag kände hur det började krypa i benen så jag tog med mig cd-spelaren ut i köket och diskade med Tomas Ledin live på högsta volym. Ibland är det faktiskt kul att diska och den här gången var en sån gång. Fast jag får alltid så ont i ryggen för att vår diskbänk är för jäkla låg så jag står böjd hela tiden. Mamma har sagt att jag ska sträcka på mig, samma problem när jag ska skära sallad, men det känns som att jag inte når ordentligt då. Att vara flaggstång har sina nackdelar minsann. Men jag ska fortfarande bli 1,80! Min framtida bostad får helt enkelt vara anpassad efter jättar.
När jag var klar så satte jag på mig joggingdressen och tog ett varv runt ringvägen. Det är superskönt att springa efter att det har regnat eftersom luften är så otroligt frisk då. Mamma hade precis kommit hem när jag kom tillbaka så vi fixade middag och åt framför teven, bara hon och jag. Mys! Efter middagen tog jag en kall dusch, satte mig framför teven igen och där har jag suttit i princip hela kvällen. Idag ska jag inte lägga mig alltför sent eftersom jag tänker ta en tripp till huvudstaden om det är skitväder imorgon också. Men bara en liiiten stund till...

2008-06-11 | 23:52:30 | | 0 Kommentarer

pictures

Bilder finns på Amandaeng.bilddagboken.se

2008-06-11 | 01:38:56 | | 0 Kommentarer

Hon rullar gatan fram och river ner alla lyktstolpar i hennes väg

Jag älskar skolavslutningar!
Idag har jag varit på syrrornas skolavslutning på gamla goa Svanis, som för övrigt inte har förändrats ett dugg. Först följde jag med upp i Linas klassrum för en liten avslutning där och sen fortsatte vi in i gympasalen för den riktiga avslutningen. Jossan var superfin i sina kläder och såg ut som en amerikansk flicka från 50-talet. Oh, so pretty! Lina gjorde minsann syster stolt och sjöng solo på Don't look back in anger. Oh, so pretty!
Och som vanligt, som det har varit i alla tider, så börjar alla tjejer i nian gråta när dom sjunger Den blomstertid nu kommer som är det sista som sker innan man äntligen får sluta. Jag kommer ihåg att jag inte gjorde det och jag undrade då ifall jag var konstig. Idag när alla grät var Jossans ögon fortfarande snustorra och hon frågade mig ifall hon måste vara helt känslolös. Jag kunde inte svara på det. Det kanske är vi Engströms som inte gråter bara?
Efteråt blev det fotografering av oss systrar ute på gården av farmor och det blev även några med mami också, hela familjen. Sen spatserade vi hem och hade fika med jordgubbstårta och middag hemma hos oss med mormor, morfar, moster & morbror med familj. Vår plastkusin Emelie har också slutat nian så nu är hon och Jossan ute och slår runt nere på Nicksta. Jag ska minsann sitta uppe och vänta tills de kommer hem för att känna om det finns någon alkoholandedräkt. Jossan lär inte göra samma misstag som jag, komma hem efter att ha druckit lite cider och sen gå in för att säga godnatt till mamma med alkoholdoft i munnen. Hon snappade upp den på en gång och nu får jag höra det varje gång alkohol kommer på tal. Irriterande, minst sagt!

Imorgon är det onsdag och jag har ingenting planerat. Dom säger att det ska bli regn och då går det inte att sola. Vad ska jag göra då? Känner att jag måste hålla mig sysselsatt. Jag hade ju kunnat dra några ackord på gitarren men jag har inte stämt den än. Får kanske ta med den hem till Kristian imorgon så kan man hitta på något bus till. Guitar Hero en regnig dag, perfekt! Ska bara fråga honom först också, kan vara bra. Eller så dyker jag bara upp? Surprise!

Och GRATTIS till våra fotbollshjältar som slog sopiga Kräkland! Spanien nästa...

2008-06-11 | 01:26:50 | | 0 Kommentarer

I hope you fly on the wings of love

Idag har vi haft likvaka hemma hos oss. Ni kanske inte tror mig men det är inte så farligt som det låter. Just nu ligger det en död fågel i en glasslåda ute på vår balkong med ett numera släckt ljus bredvid. Nu undrar ni kanske vad som hänt? Jag är ingen fågelmörderska, på hedersord! Men min katt är... Det gick till på detta vis:
Mamma kom upp från tvättstugan med Molle (the murderer!) i släptåg. Som vanligt när han kommer in nuförtiden så istället för att gå och kolla om han har mat i skålen så går han istället in i vardagsrummet och jamar non-stop om att han vill ha mat. Jag satt vid köksbordet och pluggade teori och tänker smått hatiska tankar om det lilla livet. Efter kanske en minut hör jag hur Molle börjar jama konstigt och då skriker Lina till. Han kommer nämligen gående från vardagsrummet med en sprattlande fågel i munnen. Mamma får skrika på idiotkatten och bokstavligt talat bända ur den stackars fågeln ut Molles grepp. När hon till slut lyckas är fågeln redan död, bruten nacke med lite blod som sipprar ut ur näbben, och Molle bara går lugnt därifrån, in till köket och sätter sig vid sin skål för att äta. ÅH! Jag vet ju att det beror på hans instinkt, stackarn kan ju faktiskt inte rå för det, men man blir lite smått chockad. Vad jag inte förstår är hur han kunde fånga en fågel på vår balkong bara sådär. Det är ju inte direkt så att en fågel ser Molle och kommer och sätter sig bredvid honom frivilligt på golvet. Stackarn...

Idag kom mister och hämtade kameran och "lite" filmer som jag har lånat av honom. Det blev en liten pratstund innan det var dags för honom att dra sig hemåt igen. När det blir dags att få tillbaka klara skivor är det nog min tur att åka ut till honom, han har bara kommit ner till mig hela tiden. Lite rättvist måste det ändå vara! Har jag tur kanske jag kan smygbada i hans pool när inger ser. Fast han lär väl förstå när han hör valrossplasket som följer mitt "smidiga" ihopp. Får nog ta och öva lite på det där... Resten av dagen har i alla fall spenderats ute på balkongen i solstol med bok i högsta hugg. Jag kände mig lite extra vågad och solade faktiskt topless. Det är ju ingen som ser tänkte jag, jag är ju högst upp i det högsta huset. Mamma sa när hon kom hem att jag ska akta mig för vår (manlige) granne som är den enda med perfekt utsikt över vår balkong. Hon hade visst råkat ut för lite småkikande från hans franska balkong tidigare. Får nog se mig för litegrann nästa gång...
Förresten, är inte det ett utav de mest romantiska orden som finns? Fransk balkong. Det låter så härligt på något vis. Kanske bara för att det heter just fransk balkong. Jag börjar tänka på sommar med en sval bris som sveper in genom den öppna balkongdörren. En kvinna sitter och äter frukost, croissenter med choklad och svart kaffe, medan hon röker dagens första cigarett iklädd en tunn morgonrock. Utsikten består av Eiffeltornet borta vid horisonten...
Värst vad det blev målande beskrivning nu då... Jag skyller på Monica, vår svensklärare, det är hon som tjatar på om bildbeskrivnig, diktanalyser and so on. Det är hon som har skadat mig. Men ni kan ju alltid hoppa över om ni inte orkar läsa, det skulle nog jag göra. Men det är skönt att skriva av sig, I like it.
Vart var vi nu då? Jo, fransk balkong. Superhärligt! En framtida dröm kanske? Att bo i en charmig, romantisk tvåa i Paris, städernas stad. Med en fransk balkong och en tunn morgonrock.

Och nu frågar jag er. Hur låter svensk balkong? Inte lika mysigt? Didn't think so!

2008-06-09 | 23:40:34 | | 0 Kommentarer

Load up your bullets and shoot me in the head

Det är det straffet man ska få om man inte är UTE på sommaren! Jag tycker att det är hemskt, man får verkligen dåligt samvete för att man sitter inne. Jag tänkte bara sitta en inne en liiten stund innan det blir badenbaden och bok på balkongen. Det lär vara perfekt idag eftersom det blåser så mycket uppe hos mig på toppen av berget. Jag orkar inte gå ner till Hamnvik, jag vill ha tillgång till the goodies i kylskåpet minsann. Vattenmelon, mums! Och jag behöver ju faktiskt inte bada för att svalka mig, där har jag ju vinden till min hjälp.

Imorse vaknade jag vid nio, trött som tusan. Men jag hade ju lovat mig själv och jag höll det faktisk, duktiga mig! På med springkläderna och ut på ringvägen med musik i öronen. Påminn mig att be någon ladda ner lite dunk till min mp3, sånt man kan springa till. Jag har bara mesmusik. Det gick bra att springa fast det blev lite jobbigare än vanligt eftersom jag sprang utan att ha ätit något innan. Nästa gång, på onsdag, blir det nog ett litet äpple innan jag ger mig ut. Det var underbart att komma hem och lägga mig i skuggan på balkongen och bara känna dunket i huvudet. Jag tog en iskall dusch, smorde in mig och åt frukost på balkongen med min bok som jag har fått av mamma. Det är en bok som hon läste när hon var i min ålder och som jag nu har fått flera stycken av. De flesta är faktiskt bra!

Nej, nu har jag suttit härinne tillräckligt, solen kallar på mig! Skriver säkert senare ikväll, ciao!

2008-06-09 | 13:11:43 | | 0 Kommentarer

Här under sommarhimlen ordnar allting sig

Sommaren är tiden som läker alla sår. Vi pratade om det igår med laget, när alla hade blivit sådär lagom onyktra och djupa, att om man ska bli dumpad så ska man bli det på sommaren. Tänk om man blir det på vintern då man redan är deprimerad, klart man tar självmord då. Eller i alla fall gömmer sig under täcket en stund. Sommaren, den ljusa underbara sommaren, kommer med så många fler möjligheter. Man kan göra exakt vad man vill och man har mycket mer att fylla ut den där jobbiga "tänkatiden" med. Å andra sidan så blir det desto jobbigare när dom där tankarna väl kommer och man känner sig helt plötsligt två ton tyngre. Men då är det bara att gråta ut det och gå vidare. Nu kanske det låter väldigt enkelt men det är egentligen precis vad det är. Enkelt. Om man tänker att det är större och svårare så förvandlas sommaren till vinter och man bara tynger ned sig med en massa skit. Som en filt av blötsnö över huvudet. Tänker man istället att det inte är så farligt så klarar man sig bättre undan. Jag har frälst mig själv. Bra va?

Idag har jag legat nere vid Hamnvik med mami och syrrorna hela dagen och det har varit så otroligt skönt! Jag smorde in mig med faktor åtta för att det ska hända lite grejer och då råkade jag göra en joakim. Jag har missat att smörja in på ett ställe som nu lyser klarrött, bara just där. Och på nästan exakt samma ställe som han också. Assnyggt. Men för att återgå till hamnvik... Det var alldeles lagom varmt, lite för varmt, så jag gick faktiskt ner till vattnet och doppade mig.
Hör och häpna! Håll i hatten! Senaste nytt: Amanda Engström har badat i vatten under 25 grader!
Yes, jag gjorde det. Och det var skönt! Slå den ni...
Vi hade med oss vattenmelon och lite kakor som vi mumsade på och jag somnade skönt i solen, utan att bli väckt för att jag snarkar den här gången. Det är så skönt att sova på stranden, man blir så utvilad. Lite stickande armar som har legat i konstiga sovställningar i det ganska hårda gräset klarar man lätt av...
Efter stranden begav vi oss av hemmåt och lagade mat. Resten av kvällen har jag pluggat teori och fikat framför teven med the family. För en liten stund sen var jag ute på balkongen för att ta in vår strandfilt och blev lite chockad. Jag trodde att det skulle vara lite kyligt eftersom jag bara hade shorts och tröja på mig, men det var alldeles ljummet trots att det blåste ganska mycket. Någon natt ska jag sova ute på balkongen, usch vad mysigt!

Imorgon har jag lovat mig själv att ta ett löp runt ringvägen när jag vaknat. Om det blir för varmt kanske jag stannar för ett dopp igen. Två dopp! Det är ju nästan mer än jag badade förra året...


2008-06-09 | 00:18:50 | | 0 Kommentarer

Vita tyllgardiner med spetskant

I was so wrong
That was just another song you wrote for another girl
And I hoped a day could be when you write a song for me
It never came but I thank you all the same
But I'll go now so you wont know hom much I...



Jag ska lära mig att skriva låtar som jag sen kan ge till någon jag tycker om. Eller göra ett blandband med alla dom bästa låtarna på och ge till min älskling. Eller köpa en pärla att spara och ge till någon betydelsefull på min förlovningsdag.
Romantiskt.

2008-06-08 | 01:53:40 | | 0 Kommentarer

Enjoying my darlings

Idag har varit ännu en day of my dreams! Måste säga att sommarlovet verkligen har börjat bra. Men nu ska jag inte sväva för mycket uppe i det blå, det har ju bara gått två dagar än så länge...

Igår åt jag mina första jordgubbar med grädde och som jag njöt! Det var svenska och perfekt söta jordgubbar, just the way I like it. Man behövde inte ens sockra och det är så det ska vara!

Idag tog jag bussen till VH för att möta upp handbollsbrudarna och grabbarna för att åka ut på en mysdag vid vår tränares sommarstuga i Årsta havsbad. Han har ett urgulligt litet hus, som han tyvärr ska sälja. Vi föreslog att juniorerna skulle kunna köpa det men vi kom fram till att vi nog inte skulle kunna få fram den 1,6 miljonen för att kunna köpa och sen dom 22 tusen som krävs varje månad för att underhålla den. To bad tycker jag. Vi började med att kila ner till stranden för att spela beachvolleyboll. Vi hade blandlag och mitt lag kom faktiskt tvåa, även fast vi hade tränar-Rickard som sög och bara skyllde på oss tjejer hela tiden. Men vi förlät honom, han är ju faktiskt bara kille. Eftersom vi var i solen hela tiden var det några knäppgökar som ville bada. Ni kanske kan gissa att jag inte var en utav dom? Jag gick i så det var vatten upp till knäna och då hade mina tår förfrusit för länge sen...
Vid fyra var vi tillbaka i huset och fixade käk, grillat med potatissallad, tzatziki, tomat och bröd. Det blev en hel del eftersom vi var så många och urgott var det! Jag skulle aldrig kunna bli vegeterian. Visst vet jag att djuren kan råka ut för hemska saker men jag är ledsen, kött är bara så himla gott! Efter middagen satt vi och jäste lite ute i trädgården vid långbordet och sen traskade vi iväg till en fotbollsplan och spelade brännboll, killarna mot tjejerna. Den matchen fick nog inget riktigt resultat eftersom det var en tjej som troligtvis hade av sitt korsband så vi fick ringa efter en taxi. Vi andra tappade liksom lusten att spela, det var inge kul ändå, så vi vandrade tillbaka till huset. Resten av kvällen spenderades ute i trädgården med en massa härligt folk och dricka. Jag är så glad att jag får spela handboll med så goa brudar! Drinkkväll nästa?

Jag, Carro, Annso och några pojkar tog bussen vid elva till VH där jag fick sitta och vänta på halv tolv bussen. Solen hade nog gjort sitt för mig för jag somnade som en stock. Men det var så skönt för det var nästan inget folk på bussen så jag kunde sätta mig på min tvåa och bara koppla av. Jag tänkte när jag gick av bussen att jag skulle gå och lägga mig direkt när jag kom hem men efter en promenad och en dusch så var jag plötsligt inte lika trött längre.
Men nu är det verkligen dags att sova! Ska bli urskönt med sovmorgon, mmmm....

2008-06-08 | 01:35:25 | | 0 Kommentarer

Fyfan vad vi är bra!

Konserten för studenterna var den bästa jag gjort i hela mitt liv! Det var grymt kul!

Först en snabb resume av gårdagen:
Det blev ingen buss till sorunda utan jag blev istället upphämtad av Robin och Kristian vid kvart över fem. Vi åkte och hämtade Robins bror Joakim och hans kompis Dan och sen for vi till Heron city för middag och en bio. Det är så roligt att åka bil med Robin, det känns så konstigt att det är han som kör, men han är grymt duktig. Jag känner mig helt säker. Vi åt middag på Pizza Hut och det blev mycket skratt och god mat. Jag var vrålhungrig och trodde inte att jag skulle bli mätt på den där lilla pluttpizzan men den var jäkligt mättande måste jag säga. Innan bion, Indiana Jones, började så kilade vi in på Willys för att köpa godis och dricka. Filmen var väldigt typisk kan jag säga, inte bra men inte heller dålig. Kristian slumrade till och jag fick lov att äta lite godis för att hålla mig vaken men det var trevligt. Robin körde även på hemvägen och jag blev släppt hemma vid kvart i ett och låg i sängen vid ett efter ett underhållande samtal från mister som var på kalas i Ösmo.

Klockan ringde kvart i sju imorse och fem över åtta blev jag upplockad av R&K eftersom vi skulle vara på skolan kvart över åtta. Vi gick inte igenom så mycket när vi väl kom fram, bara introt till Final Countdown. Vi tog det mest lugnt. Jag var inte så himla nervös från början men när studenterna väl började strömma in och Jimmie satte på introt så slog mitt hjärta hårt i bröstet. Men jag behövde aldrig oroa mig. Det var ett sånt troligt drag och alla var med redan från början. När jag sen sjöng It takes a fool to remain sain kom alla ut till mitten av golvet framför scenen och dansade som galningar. Alla sjöng med och det gav en sån jävla häftig känsla. Grymt! Samma sak på Kom igen Lena, den låten som även vi tycker var roligast att spela. Robins trumsolo var så underbart! Alla var så jävla bra och vi gjorde en fantastisk show, det fick vi minsann höra av andra också. Jag älskar min klass när vi gör sånt här! Alla är så taggade och vill verkligen göra sitt absolut bästa. Jag hade gärna viljat hålla på hela dagen och natten lång....

Efter utspringet vd klockan tolv fick vi stanna kvar och rigga ner allting och ställa in det i förrådet så vi kom inte ifrån skolan förrän vid halv två. Jag, Robin och Kristian tog bilen (måste jag säga att jag numer älskar att åka bil?) till Ösmo för att köpa en blomma till Rickard och sen smet vi förbi hans studentskiva en sväng. Sen blev jag droppad hemma och här har jag suttit resten av dagen. Nu ska vi ner till mormor och morfar för mys!

Äntligen sommarlov! Fyfabian vad skönt! Men det är även lite ångest inblandad, det är ju ändå det sista...

2008-06-06 | 20:19:23 | | 0 Kommentarer

Glad sommar!

Yes, idag var det skolavslutning vilket för oss esteter betydde två föreställningar och en snabb samling i klassrummet för att säga glad sommar och få betyg. Mister med klass och andra kom och kikade första föreställningen, halv tio, och det måste jag säga var den klart bästa publiken vi har haft. Den andra sög! Fast den andra föreställningen gick bättre musik, dans och pratmässigt. Hope you enjoyed it!

Efter samlingen tog jag, Kristian, Robin och Rickard bussen till centrum för att robin skulle till banken och sen var det glass i hamnen som gällde! Vi stötte på några på vägen och fler där nere så det blev en liten estetsamling vid borden. Jag var rädd att jag skulle spilla på klänningen, det hade varit så himla typiskt, men jag klarade det fint. Jag stormtrivdes i klänningen och skorna, kände mig så bohemè! Fast jag fick ett skavsår från att bara ha gått från bussen till gympasalen på morgonen och bara på ena foten, ajaj! Men det fixade jag lätt med lite handbollstejp, världens bästa skavsårsplåster minsann. Vi satt nere i hamnen, pratade och hade allmänt trevligt. Nu har grabbarna åkt hem till sig och jag ska joina senare ikväll. Egentligen fanns det planer på att åka till handen men jag kom på att jag ju ska upp tidigt imorgon, skolans gympasal kvart över åtta för att vara exakt.

Nu ska jag ta mig en liten smörgås, fixa syrran som ska på bal ikväll och sen ta halv sex-bussen till söder enby, funfunfun! Jag längtar galet mycket till imorgon, då kommer det bli drag! Det gör det värt att gå upp tidigt på morgonen... Dessutom får jag ju eventuellt skjuts av Robin till skolan, wiho!

2008-06-05 | 15:50:22 | | 0 Kommentarer

I was born for this

Idag hade vi vår första föreställning efter att ha repat hela veckan och jag måste säga att det var helt okej för att vara "genrep". Vi fick bjuda in vänner och släkt och då kom det tyvärr inte så många men det var kul ändå. Jag har så otroligt kul när jag får stå där, även om det kan bli lite pinsamt ibland. Men eftersom allt filmades ikväll så har jag kunnat kolla på det igen hemma och nu vet jag vad som ska ändras till imorgon. Asbra! Och nu har jag även ett fint litet minne att plocka fram när jag blir gammal och skruttig.
Tack mister för att jag fick låna kameran och att du bränner allting!

Imorgon slutar jag skolan, tråkigt men sant. Men det är roligt ändå för jag får inviga klänningen, sandalerna och den nya väskan, wiho! Watch out people, hippieamanda is in the house!

Idag har jag även pratat med Inmo och min mormor om sommarjobb. På Inmo (gymmet) har jag bara fått sex schemalagda dagar hitills pga ett missförstånd om när jag skulle iväg till Thailand, men det är i alla fall någonting. Och om jag sköter mig så kommer jag ju ha jobb till hösten vilket är väldigt nice. Och mormor skulle höra med sin chef imorgon och fixa en blankett till mig vilket btyder att om jag får jobb där så kommer jag börja efter Eken och jobba fram till Thailand och samtidigt jobba på gymmet. Det blir mycket jobb, men mycket kosing. Precis vad jag behöver!

Dags för lite sleep så jag orkar hoppa runt imorgon, nightynight!

2008-06-04 | 22:58:03 | | 0 Kommentarer

Music make you loose control

Morgonen började fint med en solskenspromenad till skolan. Jag var rädd att jag skulle frysa lite i mina shorts men det var så skönt. Lyssnade på musik och njöt i största allmänhet. Hade stämt träff med mister i skolan för en snackis och det blev det, fast nästan bara snack om annat. Jag vill också be om ursäkt för att jag bar mig så barnsligt åt på slutet, det bara blev så.

Förutom en liten sten i magen där så har min dag varit great! Efter snackisen träffades (inte) alla musiker i musikhuset för att bära grejer. Herr. Trummagister hade lite problem med att få plats med allt i bilen på en och samma vända så jag och Kristian beslöt oss för att vara snälla och bära ner åbäket till synt ner till gympasalen. Den är ju inte så tung om man bär två tänkte jag. Det var innan handsvetten slog till i värmen. Inte okej.
Väl nere riggade vi hela förmiddagen och satte igång och repade efter lunch. Det gick väldigt knackigt eftersom det tar tid att ställa in ljud i högtalare, monitorer, you name it! Dessutom blir det alltid mycket väntan mellan låtarna och så när det är det första riktiga repet. Men jag tror att allt är klart inför imorgon så då är det bara att köra igenom  programmet gång på gång från kvart över åtta till tjugo över ett då vi slutar. Vi esteter slipper friluftsdagen för att vi ska få repa, woho!

Efter skolan åkte jag in på möte om mitt sommarjobb och nu är allt snart klappat och klart. Jag ska bara få formulär och schema via mail och sen är det bara att köra! Jag ska även höra om det går bra att jobba med mormor, parallellt alltså. Det blir mycket jobb men också mycket pengar och träning. Träning på gymmet och cykla med tidningarna. Jag ska inte planera så mycket inför den här sommaren, bara ta allt som det kommer. Förutom två saker: jag måste hålla igång sången och sen ska jag äntligen lära mig spela gura. Jag ska bli en såndär mysig prick som tar med gitarren och drar av en låt eller två framför brasan med vännerna på Norrhagen. Det där kanske lät lite som en plan i alla fall, hoppas att den slår in!
Jag tror att det är när man inte planerar så mycket grejer som sommaren blir bäst. Det är klart att man kan ha planer, men då ska det vara bestämda planer som man vet kommer ske, inta såna grejer man bara säger för att det ploppar upp i huvudet just då. Det är alltid sånt tjat, sommaren 08 kommer bli bästa sommaren ever! Sen när skolan börjar och man ser tillbaka är man oftast bara besviken. Ingenting blev som man hade tänkt sig. Så ska inte denna sommar bli! Jag ska göra vad som faller mig in, och bara njuta och ha roligt med personer jag vill dela det roliga med. Låter som bra planer inför sommaren tycker i alla fall jag. Men alla tycker såklart olika, smaken är ju som sagt som baken. Delad.


2008-06-02 | 22:44:57 | | 0 Kommentarer

Nu sjunger kanske någon för mig och kanske sjunger någon för dig?

En söndag made in heaven!

Efter frukosten smorde jag in mig och gick ner och la mig i solen på gräset. Pluggade och lyssnade på Peter omvartannat. Jag och jossan träffade även på en liten Freja, pappas grannes barnbarn, som vi fick prata lite med. Hon visade oss sitt gosefår och låg och solade med oss på en liten filt. Vid tolv kom dock hennes mor och far och skulle hämta henne så lektiden var slut. Papi kom ner och lade sig bredvid jossan och mig, jag med peter i öronen. Jag försvann nog ett tag för jag vaknade av att jossan slog lite på mig och talade om för mig att jag snarkat. Högt dessutom! Vid halv två gick vi in och åt lunch, sallad med rester från igår.
Klockan tre kom Gurkan och hämtade oss, eftersom vi inte har någon bil. Vi handlade lite på kvantum och så for vi till Beverly hills. Puppisen vaknade när vi kom så vi fick kela lite med dom och jag slapp bli kissad på den här gången. Vi gick ut med dom på en gräsplätt, sprang runt och lekte lite. Så skönt att bara få gosa och skratta med dom små liven, det behövde jag. Brakmiddag även idag, grillat såklart med efterrätt, och sen handboll framför teven. Inget OS den här gången heller, vilket är surt!

Nu har jag faktiskt varit duktig och pluggat lite ordentligt. Jag har suttit ute i hängmattan och det ger mig en sån frid så det finns inte. Sommaren är det bästa som finns! Inte bara på grund av värmen, den är ju ett stort plus såklart, men det finns så mycket annat som spelar in för mig. Att det är tyst fast ändå inte och doften av blommor och annat i luften. Det är säkert mycket mer också men jag kan inte sätta ord på det, det bara är där. Jag mår så bra!

Imorgon är första dagen på sista veckan och kul ska det bli. Vi ska bara få repa till vår show så inga mer tråklektioner! Ska bara göra sista naturen imorgon och sen ingen mer skola på typ drygt två månader, lovely. Jag har en bra känsla i magen, en som säger att allt kommer bli bra. Jag litar på den.

Godnatt people! Vi kanske ses i sommarnatten? Jag är den där konstiga som sniffar i luften och hyllar myggorna...

2008-06-01 | 22:59:47 | | 0 Kommentarer

Smooth criminal

Gårdagen med Karin blev en fin en måste jag säga. Hon var urgullig! Men sen, fast nämn en tjej som aldrig har kommit försent någongång. Vi tog i alla fall en promenad ut på lövet med stopp för en fika. Jag lyxade till det rejält med en lyxkladdkaka. Men den var en riktig mördare! Till och med jag, som kan stoppa i mig hur mycket choklad som helst, mådde lite illa efter en bit. Mister skulle inte ha trott sina öron!
På hemvägen smet jag in till mami för att prova sandalerna och dom satt ju som en smäck! Dom var precis som jag hade tänkt mig och nu längtar jag som en tok till skolavslutningen då jag får inviga dom. När vi kom hem blev det handboll och middag hela kvällen kändes det som. Vi döttrar blev förvisade till soffan och handollen medan pappa och Karin fixade maten. Brakmiddag som vanligt när det gäller min papi med grillad kyckling, sallad med allt möjligt i, tzatziki (mic skulle ha storknat om hon känt min andedräkt) och grillad halloumi. Urgott!
Vi åt och pratade medan tiden rann iväg och vid tio var det dags för Karin att åka hem till Täby igen. Vi satte oss i soffan för att kolla på Matrix 2 men jag tokdog så fort jag satte mig ner. Pappa väckte mig någongång minns jag och stoppade om mig i soffan. På det viset räddade han mig från en defenitiv nackspärr, danke padre!

Idag har jag redan hunnit äta frukost och ligga lite ute i hängmattan på balkongen i solen. Idag ska det solas, med faktor åtta istället för tjugo den här gången, pluggas litegrann, kanske en glass i hamnen och sen hem till Gurkan för att hälsa på puppisen för sista gången, grilla och kika på handboll. Jag hoppas att de små flickorna låter bli att kissa på mig den här gången!

Och idag fyller en väldigt speciell tjej år, nämligen Sandra "gossipgirl" Solander! Hela arton år, congrats! Jag ska fixa ihop något till henne tills på tisdag då det är träning, sen får vi bestämma datum för våran brakfest. Sommarens måste! Grattis i alla fall sandy my dear, om du nu läser detta. Love you hun!

2008-06-01 | 10:40:01 | | 0 Kommentarer