Living in a box, a cardboardbox
Som Elin sa: så jefla fuul!


2008-09-30 | 19:50:19 | Dagliga | 2 Kommentarer

Driving one of your cars

Min morgon var hemsk! Hemsk med STORA bokstäver.
Ett: jag var dödstrött trots att jag somnade vid halv elva
Två: mina nudiejeans har blivit tajta och det vet man ju vad det betyder
Tre: jag var superstressad!

Ettan ledde till att tvåan gjorde mig gråtfärdig, vilket gjorde att min uttänkta outfit blev totalförstörd vilket ledde till att jag blev sen vilket ledde till stress som i sin tur ledde till att jag nästan missade den sena bussen till skolan. Jag fick med mig två matskedar pyttipanna att äta till lunch och alldeles för lite kläder som gjorde att jag har frusit som en gris mesta delen av dagen. Aldrig mer några liknande mornar tack!

Förutom denna pissiga start så har resten av dagen varit helt okej, riktigt bra faktiskt. Vi fick en ny låt på ensemblen, Driving one of your cars med Lisa Miskowsky, som vi satte på en gång vi duktiga tjejer. Kören gick bra och jag föreslog Peters version av Jul, jul, stålande jul för Jenny att ha till luciatåget och hon var positiv. Dessutom har hon tänkt att vi ska sjunga hans version av Halleluja vilket jag tycker är grymt! Det var förresten hans julskiva och min mugg med te som räddade mig på bussen på vägen till skolan. Hade jag inte kunnat lugna ner mig med det hade nog hela dagen gått i stöpet. Jag vet, julskiva i september? Jag kan inte rå för det, han är ju såå bra. Det får mig att tänka på hans konsert i december. Det kommer bli så underbart!

Hade körlektion idag också, denna gång var papo med. Det var bra för nu så kan han förstå mycket lättare vad jag menar när jag försöker förklara vad Gissela har sagt till mig och han kanske inte tycker att jag övderdriver så mycket. Det gick bra i alla fall och nästa gång ska vi kontrollera lite grejer. Om jag kan det då så har jag klarat en tredjedel av körningen, wiho! Körkortet, här kommer Amanda!

Nu ska det duschas, pluggas och kikas på Top Model, tjoho!


2008-09-30 | 19:40:37 | Dagliga | 0 Kommentarer

Handboll is the shit

Det har varit lite torrt på denna front i helgen, kan bero på att jag inte har jobbat och haft lite bättre saker för mig? Både ja och nej. I helgen har det nämligen stått handboll på schemat, SM för att vara exakt.

Kortfattad helg:
Fredag: Kalas hemma hos Robin! Som alltid, grymt kul! Det hela började med att jag blev plockad av Kristian i Nynäs halv fyra och blev droppad hemma hos Robin med grabbarna. Vi åt mumsig middag och jag råkade bränna av mina hårstrån på armarna för att jag stod och värmde mig ute vid grillen. Dock verkar Robins matlagningskunskaper väldigt lovande med tanke på att vi ska bo ihop sen. Någon måste ju laga maten... Kvällen fortsatte i rolighetens tecken när Rebban och Elin droppade in och vi satt alla i köket och skrattade så vi (eller i alla fall jag) nästan kissade på oss. Det blev en obligatorisk omgång av Hej Knekt vilket vi för övrigt spelar på luncherna väldigt ofta. Har du som råkar gå på Nynäshamns Gymnasium sett tre flickor och två pojkar sitta och gapflabba vid ett bord eller helt plötsligt skrika GODDAG DAM? Då vet du vilka vi är. Jag gick och lade mig halv två som jag hade bestämt från början och blev omstoppad av Robin.

Lördag: Upp halv nio eftersom jag skulle få skjuts med Kristian ner till Nynäs när han skulle till Gotlandsbåten, hem och packa iordning matchkläder och ombyten, ta min lunch och springa iväg till tåget. Samling i VH klockan ett. Endast en match i Kungsängen, mot Irsta, som vi tyvärr förlorar men jag var glad och hade kul ändå. Pappa tittade och jag, han och Sandra körde hem till Karin i fiendeland för att äta middag och bara mysa. Jag och Sandra hade väldigt trevligt i köket med papo och Karin under matlagningen, resten av kvällen också för den delen. Mycket snack med puman som alltid är trevligt och välbehövligt. Jag har sån tur att jag har den damen! Får ett mess av Rebbs vid ett som undrar om jag hade mått bra under dagen. Goa tjej! Somnar som en stock och snarkar vid kvart över ett, enligt min sängkamrat...

Söndag: Uppe med tuppen halv åtta och äter frukost som papo har varit snäll och fixat. Två matcher under dagen, en vinst och en förlust vilket betyder att vi hamnar bäst till i steg två i SM. Målet är att ta oss vidare till steg tre. Jag körde, lämnade puman i VH och övade lite på att backa med pappa nere i Nynäs innan jag fick komma hem. Middag, en varm dusch, Hål i väggen och en kopp te senare sitter jag nu här och ska strax lägga mig och sova. Snällmamma har bäddat nya lakan i sängen och jag kan redan känna den svala, fräsha känslan. Har skickat en lyckospark till Rebbs som spelar bortamatch ikväll med nya skor. Jag håller tummarna för en vinst och att hon ska komma undan utan några skavsår.

Puman, du gjorde min lördagskväll. Du är så bäst!

2008-09-28 | 21:43:53 | Dagliga | 2 Kommentarer

Tjong i medaljongen!

Tonights the night we're gonna make it happen! Tjoho!

Just nu sitter jag på en ganska hård datastol och har samhällskunskap. Meningen är att jag ska skriva om Kristdemokraterna men jag har gett upp. Jag har redan hittat ganska mycket och vi har en till lektion på oss att bli klara så jag kan renskriva då. Dessutom är jag för trött för att skriva. Jag sitter mest och skrattar åt allt och ingenting som kommer från Robins och Kristians håll.
Idag fick vi korvbuffé till lunch. Inte mums. Den grillade korven såg ut som russin sa Jossan. Robin tyckte att dom såg ut som något annat som var mycket roligare men jag säger inte vad det var. Nu när vi har slutat, om tio minuter, ska jag upp till musikhuset och hämta en gramofonspelare som jag har köpt av Mr. Trummagister. Nu kommer vi äntligen kunna spela alla singlar som mamma hela tiden pratar om! Enda problemet är att dom ligger längts in, underst i vårt källarförråd. Pix för att slippa plocka fram dom!

Nu slutar vi snart! Tjoho! Party, party nästa!

2008-09-26 | 13:36:19 | Dagliga | 2 Kommentarer

Driving

Ännu en dag som jag har kommit hem safe i papis bil. I'm soo good!

Ingen träning imorgon vilket betyder att jag kan äta middag med grabbarna innan Robins ljuvliga tillställning, wiho!

Nu ska jag sova. Sovmorgon imorgon vilket är grymt skönt!
Sleep tight darlings!

2008-09-25 | 22:21:06 | Dagliga | 0 Kommentarer

Nämnde jag att jag håller på med/älskar musik?


Á la Josefine Engström

2008-09-25 | 16:04:05 | Dagliga | 2 Kommentarer

Glass eller promenad? Det är frågan...

Detta lilla scenario pågick i mitt huvud när jag skulle hem från skolan. Jag hade känt ett enormt sug efter en glass på gemun och tänkte fixa mig en när jag skulle gå hem. Att jag skulle gå hem hade jag redan bestämt. Glass? Inte glass? Jag har faktiskt varit onyttig varje dag hitills. Choklad i måndags, kakor i tisdags, bulle igår. Nu får det vara slut! Å andra sidan kanske det inte blir så mycket i helgen eftersom det ska spelas handboll för hela slanten. Glassen uteblev btw...

Imorgon är det fredag - fredag som i fantastiska fredag! Skola och träning som vanligt med sen blir det roligheter för heeela slanten och det kommer bli grymt! Dessutom har jag ju en Sandra med mig vilket blir ännu roligare. Halleluja för roliga fredagar!

Inget speciellt har hänt idag förutom att syrran har gjort en bild till mig i photoshop som dom får lära sig i skolan. Sött!

2008-09-25 | 16:02:08 | Dagliga | 0 Kommentarer

The meaning of my life is he


2008-09-24 | 21:36:28 | Amanda | 0 Kommentarer

Ett stycke söt farmor


2008-09-24 | 21:31:27 | Amanda | 0 Kommentarer

Birgitta i mitt hjärta

Idag fick jag ett mess av min kära farmor, Birgitta btw, där det stod en liten förfrågan som fick mig att hoppa högt av glädje. Mitt i skolan! Frågan var om jag var intresserad att följa med på Peter Jöbacks julkonsert i Globen den artonde december. Är jag intresserad?! När det gäller min älskling behöver man inte ens fråga. Nu är det ju även så piffigt att farmor får biljetter innan dom släpps för allmänheten, hur bra är inte det? Jag, syrrorna och farmor. Peter: here we come!

När jag ändå pratar om mobiler, med tanke på messet, så fick jag ett ganska roligt samtal idag mitt under svenskan. Det var en viss Isabella från The Studio, där man får bli sminkad och fotad om man vill, som ringde. Typ, modell för en dag. Ninni i mitt handbollslag var där med Mucklan för en månad sen och hade tydligen skrivit ner mig på någon slags rekomendationslista så nu undrade hon om jag var intresserad. Om jag är! Wiho! Så nästnästa onsdag bär det av till Stureplan för att få vara modell för en kväll. Jag får ta med mig en kompis också, enda kravet är att den måste vara arton.

För övrigt en bra dag, as usual. Man kan inte ha dåliga dagar när man går i min klass. Dom är för härliga! Jag är såå glad att jag inte kom in på Rytmus, att jag bytte förstahandsvalet från samhälle till estet. Tänk vad jag hade missat! Nu missar jag säkert väldigt mycket kul som kunde ha skett om jag valt något av de andra alternativen. I'm not sorry! Jag önskar att jag kunde tjäna pengar på att gå estet. Tänk vad roligt mitt liv skulle vara då! Nu tog jag kanske i lite, vem vill vara fast på gymnasiet för resten av sitt liv, men ni förstår vad jag menar... Love it, LOVE IT!

2008-09-24 | 21:29:34 | Dagliga | 0 Kommentarer

I våra hjärtan

Juste, jag glömde nästan...

Rebbs blogg is back on track! Läs den för guds skull!
http://rebbas.blogg.se/
2008-09-23 | 21:17:52 | Dagliga | 1 Kommentarer

Driving my car


2008-09-23 | 21:14:43 | Amanda | 2 Kommentarer

Vi har det bra, vi här bak i bilen...

Idag har jag åkt berg-och dalbana á la Robin i hans föräldrars Volvo. Låt mig förklara:
Vi har slutat för dagen, eller i alla fall Robin och Kristian, och dom söta grabbarna erbjuder sig att skjutsa mig, Rebbs och Antonia ner till skolan. Sagt och gjort, vi brudar klättrar in i baksätet. Vi kör ut från musikhuset och innan vi vet ordet är det gasen i botten och vi svänger från sida till sida. Vi har inte hunnit spänna fast oss så jag, som satt i mitten, bokstavligen flyger fram och tillbaka. Som de små barnen vi egentligen är så tjuter vi av glädje och skratt. Samma sak händer när vi kör in vid gymnasiet och nu tappar vi små flickor andan av skratt och krockar. Vi kryper ut ur bilen, skrattandes till tårar, och tackar för skjutsen med vanliga pussar och kramar. Vem behöver Gröna Lund? Inte jag!

Det har för övrigt varit en bra dag idag. Jag kände mig väldigt bra också, hade varit och rotat runt i mammas garderob och hittat en urtjusig kavaj att ha. Jag frågade såklart om lov först. Tisdagar är ju nuförtiden musikhusdagar, förutom sista lektionen för mig, så det är lunchlåda som gäller. Just like old times i tvåan! Och jag måste säga att det är fantastiskt mysigt och man har så grymt mycket kul för sig med de andra.
Efter skolans slut fortsatte dagen i mitt happy-tema med körlektionen som gick som på räls. Eller hjul... Det gick i alla fall väldigt bra och nästa gång ska vi bara kontrollera min uppfångningsteknik och sen börja med att backa. Det går framåt, woho! Eller då kommer det ju gå bakåt...

Det kanske märks att jag är trött i detta inlägg? Jag såg nu att jag har anammat Kristians torra humor. Men jag skrattar nästan alltid med honom så då kanske ni som läser förhoppningsvis kan få er ett fniss eller två?

Nu ska det störtas i säng! Ciao my babies!

2008-09-23 | 21:13:53 | Dagliga | 0 Kommentarer

Sunny sunday

Det var minsann lika skönt ute idag också, härligt! Jag fick iofs lov att gå ganska snabbt till tåget imorse, as usual, och blev då lite varm men det är ändå varmt ute. Och jag hade varken mössa eller sjal! När jag satt på tåget kom jag på en sak Antonia sa i fredags nämligen att det skulle bli sommarvärme i helgen. Inte sommarvärme sommarvärme som ni kanske förstår men att det skulle bli upp emot 15-16 grader i alla fall. Och sol förstås. Det verkar som att hon hade rätt.

Idag har jag mumslunch bestående av kycklingsoppa och en baguette. Inte från middagen igår utan från Konsum här nere på hörnet. Sen ska jag piffa med alla skåpsnycklar jag ska märka. Så ser min dag ut idag. Kanske råkar bli någon liten Elle också om jag har tid och lust. Efter jobbet så ska jag köra hem och sen får vi se vart kvällen tar mig. Jag hoppas på en film i soffan med fruktsallad, glass och hemmagjord chokladsås.

2008-09-21 | 11:15:06 | Dagliga | 1 Kommentarer

Lördagskväll = tjockiskväll?

I vanliga fall är jag bra på att äta lagom mycket, för det mesta i alla fall. Men när jag är hos pappa så växer helt plötsligt min magsäck typ sju storlekar eller något liknande. Det kan bero på all den mumsiga mat vi äter hela tiden, men vi äter ju god mat hos mamma också. Det lämnar en sak. Tallrikarna! Pappas tallrikar är nästan dubbelt så stora som våra hemma hos mamma så man tar mer bara för att det ser ut att vara så lite. Sluta opp säger jag till det!

Hur som helst så har vi haft mumsmiddag hemma med Gurkan och Linda. Ciabattabröd med tomat och kött, sallad, haloumi och bea emellan. Urgott! Pröva det om ni inte har ätit det någon gång, you'll like it I promise. Efter middagen blev det kaffe med chokladbitar vid sidan om, en pappaspecialitet och säkert flera andras I'm sure. Resten av kvällen har vi tagit det lugnt. Kvällen är inte ens slut än och jag ska redan sova. Men är man trött så är man!

Har ni förresten spanat in de två tidigare inläggen med illustrationerna? Dom är ju för grymma! Jag ska ha en hel vägg med dessa snyggingar när jag flyttar hemifrån. Och hör sen!


2008-09-20 | 23:22:51 | Dagliga | 0 Kommentarer

Illustrationer

2008-09-20 | 14:29:11 | Amanda | 0 Kommentarer

Illustrationer


2008-09-20 | 14:24:42 | Amanda | 0 Kommentarer

Sunny saturday

Åh, vilken härlig höstdag! Det är dagar som dessa som man ska sätta på sig sjal och en mysig mössa, ta tag i en kompis och tvinga den med sig på en långpromenad runt Ringvägen. Eller varför inte runt hela Nynäs? Om den inte är så sugen så kan man ju alltid locka med en varm latte ute på Lövet, då ska du se att du får sällskap. Om jag hade en hund skulle jag ta med den ut till Alhagen och kila runt på alla stigar där. Men det kanske luktar där förresten? Jag kommer inte ihåg. Solen går ju iofs i moln lite då och då men jag tycker nog att det har varit mestadels sol när jag kikat ut genom fönstret här på gymmet. Så mysigt!

Just nu står jag och piffar med ingenting, har lyssnat lite på Muse på youtube och har nu satt på min skiva med Mew som snälla Kristian gjorde till mig en gång i tiden. Så bra! Jag blev så sugen på att lyssna på dessa strålande grupper när vi lyssnade på dom igår på scmun. Muse med Plug in baby är ju bara så grymt bra! När vi satt och lyssnade så tyckte jag att jag hade hört låten någon annanstans men kunde inte komma på vart. Sen kom jag på det. Robin hade med sig en Musekonsert live från Wembley Stadium som vi tittade på hemma hos mig. Görbra!
Det har varit lugnt som vanligt idag på gymmet och om en timme ska jag börja stänga. Sen blir det promenad till tuben och vidare hem till papo där det ska ätas middag med Gurkan och Linda. Det blir säkert något mumsigt som jag kan ta med mig imorgon till lunch.

Igår hade vi vissa av oss Haningebrudar matchpremiär med damerna mot Skuru i Nacka Bollhall. Jag fick den stora äran att köra det och jag klarade det på en timme med ett stopp i VH för att hämta Sandra. Endast ett kärringstopp! Det var så typiskt, i ett rödljus i VH fick en annan övningskörare stopp framför mig och precis när han fick igång sin bil dog jag. Bilarna efter mig fick gult ljus så jag var nog inte så omtyckt. På motorvägen körde jag om en övningskörarpokje sin pappa varefter han körde om mig och sen bromsade nästan direkt efteråt för att det blev sjuttio. Känns lite som att han körde om mig bara därför att? Jag drog i alla fall ifrån honom rejält sen, tji fick han! Matchen gick ganska bra om man tänker på att vi inte har hunnit spela ihop oss ännu. Det var en blandning av damer, 89:or och så vi från juniorlaget. Det var jämnt matchen igenom men sen lyckades Skuru vinna med en himlans boll. Efteråt körde jag hem till Karin, pappa och jag fixade pizza och sen mös vi bara framför TV:n och tittade på filmen 21. Den var faktiskt riktigt bra om ni frågar mig. Och jag blev väldigt förvånad över att jag lyckades se hela filmen utan att somna. Jag är ju en sån tröttmössa nuförtiden.

Back to work!

2008-09-20 | 14:18:20 | Dagliga | 0 Kommentarer

Funny, cosy thursday

Imorse var min buss inställd på grund av sjukdom så jag och Antonia ramlade in på lektionen en kvart försenade. Det där tycker jag verkar lite konstigt. Att man bara kan ringa in sig sjuk och så blir bussen inställd? Inget mot busschauffören, man kan inte rå för att man blir sjuk, men har SL ingen backup? Tänk vad många som kan bli drabbade av att en buss inte kommer. Nej, det där tycker jag var lite konstigt.

Nu är jag äntligen klar med vår uppgift i kulturhistorian. Uppgiften var att skriva en berättelse, både naturalistiskt och romantiskt, och hitta passande musik och bild att ha till. Berättelsen skulle vara exakt likadan, bara skriven på olika sätt, och först hade jag total idétorka och kom inte på något att skriva. Dessutom, bara för att göra det svårare för oss, bestämde Monica att den skulle heta Vid stranden. Men förra lektionen lossnade det och jag skrev så pennan glödde. Nu är jag klar med båda texterna, har fått lite kommentarer från Monica och renskrivit dom på datorn. Bara musik och bild kvar! Vem sa att estetarna har flumkurser?

Grejen som vi skulle se på Folkets Hus var standup-comedy och jag måste säga att jag skrattade så jag nästan kissade på mig! Det var tre olika killar och två utav dom äger och driver egna comedyklubbar på söder i stockholm. Jag är så himla glad att skolan lät oss gå på den här grejen, dom hade nämligen ringt och frågat, för dom var verkligen duktiga. Alla hade dessutom olika karaktärer och pratade om olika saker så vi fick variation också. Asroligt! Efteråt gick som sagt jag, Rebban och grabbarna och lunchade på fiket. Det blev Skagenmacka och en latte för mig, väldigt onyttigt men åh så gott det var! Och mysigt att sitta med vänner och prata och skratta. Jag har inte varit inne där sen dom gjorde om, in fact, enda gången jag har fikat där var när jag gick i sexan tror jag. Om jag inte har varit där någon annan gång sen dess som jag inte kommer ihåg. Vi satt där ett bra tag men sen var det dags för grabbarna att åke hem. Jag och Rebbs stannade dock kvar och kikade runt lite i vårt mysiga centrum. Vi köpte ett varsitt läppglans med "popeffekt", alltså som ska göra läpparna större, på Lindex och jag råkade även få med mig en flytande eyeliner i min påse. Det blev också två väldigt fina små frukostbrickor från Hemtex och en söt liten skrivbok att ha som arbetslogg till vårt projektarbete som fick följa med mig hem. Rebecca tog sen bussen hem medan jag tog en promenad. Jag trodde verkligen att jag tyckte att det var en pina att det skulle bli höst men jag tycker egentligen att det är riktigt mysigt. Stickade koftor, tjocka strumpbyxor, kappor och mössor... Varmt och mysigt! Dessutom får man inte dåligt samvete om man sitter inne och gömmer sig under en filt med en kopp te och tittar på film. Det finns inget varmt, soligt väder att ta vara på.

Sitta gömd under en filt, dricka te och kolla på film är precis det jag har gjort sen jag kom hem. Har kikat på Jul i Kapernaum som jag får låna av Antonia och den är faktiskt så bra som jag minns den. Konstigt att dom bara gör dåliga kalendrar nuförtiden. Tacka vet jag förr i tiden! Jul i Kapernaum, Mysteriet på Greveholm, Dieselråttor och Sjömansmöss, Julens hjältar... Listan kan göras lång!

Nu ska jag mysa lite till innan jag måste fixa till träningen. Toodeloo!


2008-09-18 | 16:31:05 | Dagliga | 0 Kommentarer

Good Wednesday

Min älskade mugg stod kvar och jag tackar han däruppe tusenfaldt! Jag hade nog dunkat mitt huvud i väggen ett antal gånger för att banna mig själv. Nu står den tryggt hemma i vårt kök. Puh!

Idag hade vi fått som läxa att prata om ett valfritt ämne inför klassen och så skulle åhörarna sen få ge lite kritik efteråt, både bra och dålig, om kroppsspråk med mera. Igår hade jag lite småpanik över att jag inte visste vad jag skulle prata om men i sista stunden bestämde jag mig för att berätta om Thailand. Jag kan inte säga att jag hade förberett någonting, hade inte ens bestämt vad jag skulle säga, och jag var väldigt nervös när jag stod framme vid tavlan. Tydligen så märkte ingen annan det, inte ens Jenny vår lärare, och jag fick bara bra kritik. Ingenting som jag skulle behöva tänka på till nästa gång. Jag är nog ganska bra på att maskera min nervositet.
Dagen har rullat på och sist ut på schemat hade jag sånglektion. Jag var ganska trött innan eftersom jag får vänta en timme och tio minuter på den och jag måste säga att det är svårt att hålla sig vaken i våra sköna soffor i musikhuset. Den gick ganska bra i alla fall och efteråt tog jag min Peter och traskade hem. Det var superskönt att ta en promenad och nu har jag bestämt att jag ska, om jag har tid, gå hem från skolan istället för att ta bussen. Speciellt nu när det börjar bli höst också, det blir bara ännu mysigare då. Om det inte är för kallt eller regnar förstås!

Ännu en slappkväll framför TV:n och Top Model. I love it!

Imorgon ska vi kika på någon grej på Vågen, som jag nu inte kan komma på vad det är för något, och sen slutar vi musiker vilket resulterar i en lunchfika. Rebbs, grabbarna och säkert fler. Myspys!


2008-09-17 | 22:07:23 | Dagliga | 0 Kommentarer

Rainy tuesday

Nu är det dags att sova men först, as usual, bloggtime!

Ikväll har jag suttit i soffan och grämt mig över det faktum att jag har glömt min beloved starbucksmugg i musikhuset. Jag hatar att glömma om jag inte är säker på att de kommer finnas kvar sen. Hatar mig, hatar mig, hatar mig! Jag försöker trösta mig med att vi var sist av alla klasser och att inte något har blivit snott däruppe förut. Man kan ju lista ut vem det är liksom. Eller egentligen inte men man vet ju att det är någon av musikerna och vem vill vara en tjuv?
Jag hoppas verkligen att den kommer finnas kvar! Blä för mig!

Annars så har jag ju haft körlektion, en ganska misslyckad en må jag säga. Jag fattar inte varför det mesta går bra när jag kör med papi men ingenting funkar med Gissela. Det var ryckigt, jag kunde inte starta i backe, jag fick kärringstopp. Mot slutet gick det ganska bra men det var efter att ha kört samma vända ungefär hela lektionen. Sucky! Träning med papo i helgen. Mycket träning! Och körning på torsdag som vanligt. Lite fick jag koll på idag som är användbart sen.
Efter körlektionen tog jag en promenad hem och det var så skönt. Jag gick min gamla skolväg, den man gick på den gamla goda tiden, och det gav en lite småmysig känsla. Som när man går hem en mörk vinterkväll. Det duggade lite nu iofs, ingen snö, men det var ändå väldigt skönt att få röra lite på sig ordentligt. Om der inte regnar imorgon blir det promenad hem då också. Fast då får jag inte glömma vantar för hu vad kallt det blev om händerna! Nu är hösten på väg på riktigt. Snart kommer den börja lukta också. Blöta löv, mossa, blött trä. Åh så mysigt!
Kvällen har avslutats med en riktigt bra kväll framför riktigt bra TV. Först Top Model (love that!) och sen en ny serie på fyran, främmande fågel. Jag har läst boken som den baseras på och det var en lovande start må jag säga. Dessutom är ju Josef Fares en riktig pudding!

Nu ska jag försöka sova så jag får åka till skolan och min mugg. Nattinatt!


2008-09-16 | 22:17:56 | Dagliga | 0 Kommentarer

Fucking freezing monday

Jag är lite osäker på hur egentligen freezing (?) alltså kall stavas. Jag chansar.

Idag har det, som ni kanske förstår av min headline, varit en kall dag. Imorse var jag behagligt varm och skön i min stora, mysiga stickade tröja (snodd från mors garderob) och min starbuckstermos fylld med varmt te. Men ju längre dagen gled ju mer började jag frysa. Höjdpunkten var när vi kikade på film i danssalen, my God! Varför inte dansarna är klädda i tjocka vinterjackor och dubbla långkalsonger när dom tränar är för mig en gåta. Det ska bli min nästa stora grej som stand-in-representant i elevrådet: sätta på värmen i skolan.
Jag hade mina lovely pumps idag och jag tror nog att jag börjar bli bättre och bättre på att gå i dom. Snart är jag pro och hela min skogarderob kommer bestå av high heels på minst tio centimeter. Och converse! Dom överger jag aldrig.

Träning idag som gick helt okej trots att vi tränade på en grej som jag finner helt onödig att träna på nämligen att passa och skjuta med fel hand, vänster för mig. Varför ska vi träna på en sån sak när det finns vettigare saker att göra? Nej, jag längtar till torsdag. Då blir det en superlång träning med damerna, fart och fläkt. Wiho!

Nu ska tanten duscha, fixa matlåda och dyka i säng. Sleep tight my babies!

2008-09-15 | 21:40:32 | Dagliga | 1 Kommentarer

Go to bed sleapyhed!

Jag ska alldeles strax borsta tänderna men tänkte bara skriva en snabbis först.

Efter jobbet kom pappa och hämtade mig med bilen och så körde jag hela vägen hem från Gubbängen. Det var vääldigt läskigt att köra motorväg men det var också grymt kul! Innan vi åkte hem stannade vi till vid Norvik och övade på att backvända, hitta dragläget och fånga upp. Vi stannade till vid parkeringen vid stationen också och övade på att backa in i luckor. Nu hoppas jag att det ska finnas hyffsat färskt i bakhuvudet när jag ska köra på tisdag. Men det tror jag nog.

När jag droppat mig själv hemma och pappa vänt tillbaka in till stan tog jag en lång varm dusch, tvättade håret och lite sånt sen fikade vi med pajen som blev kvar från igår. Målat naglarna har jag gjort också, i en höstig mörklila färg. Jag har känt för att piffa mig själv ikväll tror jag men det är ju bara trevligt. Passade på att raka benen också eftersom det var ett tag sen. Det där konstiga smeknamnet "vinterpälsbehållaren" började faktiskt nästan att stämma.
Jag läste i en tidning för ett tag sen att risken för svamp i hårbotten ökar om man ofta går och lägger sig med blött hår. Handbollsspelare som jag är så sker ju detta väldigt ofta speciellt eftersom mitt hår är världens segaste på att torka. Därför har jag fönat håret ikväll för att det ska vara torrt när jag lägger mig. Och hur skönt känns det inte att dra fingrarna genom det varma, silkeslena stråna? Jag har silke på huvudet! Nu är det ju inte så himla bra att föna håret så ofta så jag får väl ta att införskaffa någon slags värmeprodukt att proppa håret med. Inget trasselsudd här inte!

Nu kallar mina pimpim-sängkläder på mig, time to go!

Förresten. Lägg märke till mitt utomordentliga rim uppe vid rubriken. I'm so clever.

2008-09-14 | 22:12:20 | Dagliga | 0 Kommentarer

Personlighetstest

Din personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.

Karriärer som skulle kunna passa dig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.


Yeey, jag kan bli musiker!


2008-09-14 | 12:44:06 | Amanda | 5 Kommentarer

Morgonstund har guld i mun

At work.

Gårdagen blev en riktigt myspysig en! Och jag höll mitt löfte och åt lagom mycket. Inget magont alltså, skönt! Tacos var mumma som alltid och det blev ju såklart över så det blir mumslunch till mig idag. Och pajerna, heaven! Jag var dock lite skeptisk till ananaspajen. Nog för att jag lärde mig äta ananas i Thailand men den var färsk och god, inte som här hemma på burk. Men den var faktiskt riktigt god, lite svalnad och med grädde till. My mum knows how it should be done!
Vi satt och pratade och skrattade som vanligt när m&m är på besök men vid kvart över tio kom tröttheten smygande. Det var vad jag hade misstänkt men inte att den skulle komma så tidigt. Halv elva sov jag på golvet och vid elva gav jag upp och gick och lade mig. Roligt barnbarn, huh? Jag vet inte riktigt hur länge dom stannade för jag hann inte prata något med mamma innan jag åkte imorse men jag tror det blev ganska länge om jag känner dom och mamma rätt. Dom kan prata i evigheter.

Nu sitter jag på min lilla stol, allt är igång och jag längtar till lunchen. Jag har redan börjat bli hungrig men jag måste vänta ett tag annars kommer jag bli ashungrig på eftermiddagen och det blir en sen middag för min del eftersom jag slutar fem idag. Dessutom ska jag och pappa ut och köra lite. Min första körlektion med Gissela är ju redan på tisdag så jag måste ha lite körning färsk i huvudet så jag inte suger sen när vi kör.

Off to the laundryroom!

2008-09-14 | 11:21:52 | Dagliga | 0 Kommentarer

By the seaside

Nu lyssnar jag på en låt som heter By the seaside och då kom jag och tänka på en grej som jag och Antonia pratade om igår på väg hem från skolan. Jag har tänkt på det ganska ofta nu på sista tiden, speciellt på sommaren, hur mysigt och skönt det är att bo vid vattnet, havet. Jag skulle nästan inte kunna tänka mig att bo i en stad som inte har nära till vatten. Tänk Sorunda till exempel. Nu vet inte jag riktigt vart alla badställen och liknande ligger någonstans men man kan nog jämföra mig och till exempel Kristian. Jag har max tio minuters gångpromenad till närmsta badställe. Hur långt Kristian har det vet jag inte men jag tror att det tar längre tid än tio minuter för honom att gå.
Dessutom är det så mysigt att bo vid vattnet både sommar och vinter. Det tänker man nog inte ofta på, vi som bor i Nynäs, hur fin Ringvägen är till exempel. Jag har inte tänkt på det speciellt ofta tills Karin kom ner och vi tog en runda med en fika på Lövet som avslutning och hon inte kunde sluta prata om hur fint det var. Det är ju faktiskt sant.
Nej, nära havet vill jag bo!

Jobbet lunkar på. Jag tog en omgång i massagestolen, har ju faktiskt inte prövat den ännu. Den var lite läskig i början och det gjorde lite ont lite då och då men det var mestadels skönt. Ryggen kändes lagom mör när jag var klar. Konstigt nog kände jag mig dock lite tyngre i kroppen än innan men man kanske måste vänja sig. Den tar ganska hårda tag den där stolen. Får mig att tänka på min underbara massage i Thailand. Guuud vad jag skulle vilja få en sådan varje dag. Det var så otroligt skönt, den får mig att slappna av bara av att tänka på den. Hon var duktig den tjejen och jäklar vad starka nypor hon hade. Jag får ont i tummarna efter bara tio minuter, max. Fast å andra sidan gör jag ganska hårt också, det är väl därför. Och att jag inte är van.
Det skulle jag kräva om jag någon gång blir tillräckligt känd sångerska för att få ha krav. En thailändsk massörska som ger mig en timmes massage innan varje spelning och lite när jag känner för det. Lyx!

På tal om lyx. Idag kommer mormor och morfar upp till oss på myskväll och det blir tacos till middag och sen ananas- och äppelpaj till efterrätt. Mumma! Men jag har bestämt redan nu att jag ska äta lagom mycket. Lagom!

2008-09-13 | 14:19:51 | Dagliga | 0 Kommentarer

Helg igen

Usch vad veckorna går fort nuförtiden! Imorse när jag kom upp från tuben kände jag en riktigt isande höstvind svepa fram över mina ben. Men det var ändå inte sådär jättekallt även fast klockan bara var nio, alltid något. Det verkar som att det kan bli en ganska schysst dag vädermässigt.

Igår var det en väldigt schysst dag mysmässigt. Fast först råkade vi ut för en bil som inte gick att få igång även med startkablar. Stackars Robin! Det var hans bil nämligen. Jag satt och orode mig för att det skulle slå en liten gnista och hela alltet skulle flyga upp i luften. Det har jag läst i körkortsboken och jag satt i bilen. Elin tyckte att jag var lite töntig och det kan jag verkligen hålla med om. Jisses! Men när det började ryka från huven och det började lukta fisk så ville minsann inte hon heller sitta kvar så vi klättrade ut. Jag, Jennis och Elin fick börja gå till matsalen för att hinna äta innan samhällen medan Robin och Kristian fick stanna kvar för att försöka fixa. Poor guys!

Efter skolan bar det iväg hem och sen till träning. Jag tackar han däruppe (eller kanske politikerna i Nynäs?) för att varje tågavgång har förstärkts med ersättningsbuss. När jag packade till träningen så blev nämligen min väska ganska tung eftersom jag skulle till sandra efteråt och jag bestämde mig för att jag inte orkade gå till tåget. Det visade sig dock att bajs54:an var väldigt sen och busschauffören körde som en snigel så när vi körde upp vid Gröndalsviken åkte precis tåget ut från plattformen. Men vad står då där och väntar om inte en 35x? Wiho tänkte jag och kom tack vare den bara en kvart försent istället för en halvtimme.
Träning med 92:orna som vanligt och det blev ganska mycket matchspel. Sen sprang jag och Sandy till bussen hem, åt lite, duschade, snackade lite skit, drack te och tittade på Irene Huss. Jag trodde faktiskt inte att hon skulle vara så bra som hon var. Jag tänkte att det skulle vara som Beckfilmerna nuförtiden, där man vet vem mördaren är inom en kvart. Men icke! Eftersom jag och Sandra är gamla damer nu så gick vi och lade oss efter filmen, pratade en ganska lång stund innan vi somnade.

Väckning klockan sju imorse och iväg med åttatåget. Nu sitter jag på jobbet, ett pilatespass är strax slut på övervåningen och jag ska kirra mig en kaffe och en banan. Later!

2008-09-13 | 10:24:59 | Dagliga | 0 Kommentarer

Det är sommarens sista sång som tonar ut en sista gång


2008-09-11 | 16:32:15 | Dagliga | 0 Kommentarer

Myssommar - 08

 
2008-09-11 | 16:23:33 | Amanda | 0 Kommentarer

Everyday is pizzaday

Mötet igår var ganska roligt men jag kände mig väldigt fel lite då och då. Speciellt när någon snoffsig försäljningskille vid namn Magnus fick oss att göra en liten övning som var starten för att få oss att förbättra Inmo. Jag som bara jobbat där en sisådär tio gånger kände inte att jag hade så mycket att säga till om. Men jag är glad att jag åkte dit för det fick mig att bli sporrad att lära mig mer om Inmo och hålla koll på vad som händer och sker. Jag har ingen lust att vara den där korkade tjejen som inte kan hjälpa till med något eller svara på frågor. Projekt plugga Inmo har startat!

Jag kom hem ganska så sent och kom i säng ännu senare så jag var ganska trött imorse. Ikväll är det sen träning också men jag har ju sovmorgon imorgon som tur är. Skoldagen har flytit på som vanligt. Vi, alltså jag, Rebban, Kristian och Robin, åt ute idag igen. Pizza på Al Porto. Vi kom alla överens om att det var sista gången på ett bra tag.

Vi har väldigt roligt i Kristians lilla bil må jag säga och jag kan verkligen tänka mig hur otroligt kul det skulle vara att åka på road trip med grabbarna och Rebbs. Vi, eller i alla fall vi tjejer, kan aldrig sluta skratta. Bland annat så gick grabbarna och Rebbs gick till botten med varför vi gör oss fina när man går ut. Right R?
Idag skulle jag dock få skjuts hem av Emma men vi råkade bli lite för många så jag flörtade lite med Felix och som tur är lät raringen mig åka med. Jag tror att vi esteter kommer att vara proffs på flörtning efter att vi har haft vår musikkommunikation. Jenny visade oss några knep igår och vi bemästrar dom allihopa. Nu ska jag och Rebbs ut och pröva lyckan. Kanske bra att hitta några försökskaniner först?

Idag får jag själv köra bil, wiho!


2008-09-11 | 15:21:25 | Dagliga | 0 Kommentarer

Homecoming

Hemma!

Sleepytime!

2008-09-10 | 23:05:32 | Dagliga | 0 Kommentarer

Sega chokladrutor i mitt hjärta

Just nu sitter jag hemma hos fröken Yvanna. Rebbs sitter och fyller i sin nya kalender, hon tröttnade på sin ena för att den hade "dumma" rutor, och fröken själv bakar sega chokladrutor och pratar i telen. Samtidigt! Vissa kan göra såna saker nämligen. Jag också för det mesta. Två saker jag dock inte klarar av att göra samtidigt är att gå och måla läpparna. Eller messa och prata med någon samtidgt. Det funkar inte. Strange.

Jag har bestämt mig. Det blev personalmötet. Med lite rutor i magen. Mumsmums!

2008-09-10 | 15:45:35 | Dagliga | 0 Kommentarer

Jag sjöng ganska uselt


2008-09-09 | 22:09:11 | Amanda | 2 Kommentarer

Hej, hej, hemskt mycket hej!

Jag borde nog skriva godnatt istället men den här överskriften lät väl lite trevligare, dont you think?

Just nu sitter jag och pratar med min kära vän Robin på msn och det är inte ofta vi gör det kan jag tala om. Nu sitter han och gnäller om hur jobbigt det kommer bli imorgon i skolan. Kristian har nämligen äntligen fått sin mönstringstid så han kommer inte att vara i skolan imorgon. Meaning: det blir Robin och jag. Jag och Robin. Han verkar inte alldeles överlycklig över detta faktum men för er som inte förstår det så är han bara ironisk. Eller?
Att Kristian ska mönstra betyder inte bara att han inte kommer till skolan. Det betyder även ingen bil för oss andra. Robins alla bilar är upptagna imorgon så det blir buss för hans del. Poor guy! Han sa senast idag till och med att han aldrig kommer kunna åka buss till skolan. Ibland är det allt bra skönt med bil...

Imorgon ska jag minsann vara vuxen och gå på mitt första personalmöte. Det börjar klockan sju inne på gymmet. Det finns bara ett litet krux. Andra avsnittet av Top model börjar klockan åtta och det verkar vara så bra att jag inte vill missa det. Vad är viktigast? Egentligen Top model men mötet är viktigt det med... Nu märker ni väl att jag är ironisk? Jag menar, det finns ju faktiskt repriser...

Sovdags! Tuudles!

2008-09-09 | 22:06:47 | Dagliga | 0 Kommentarer

Tuesday

Jag gick och lade mig i tid igår och ändå när min kära mamma kommer och väcker mig vill jag bara ligga kvar i mysiga, varma sängen. Jag fick skynda mig som tusan till bussen och Jennis skrattade lite åt att jag inte hade hunnit knya skorna. Lite bajskör som första lektion. Fast vi började med en ny låt, Michael Jacksons Man in the mirror. Väldigt bra låt och nästa gång jag ska sjunga sönder mig har jag bestämt. Rebban får hänga på hon med. Idag åt jag, grabbarna och Rebban lunch på thaien nere vid mig, mumsmums, och kom tyvärr lite försent till ensemblen. Men det gick bra ändå och jag tyckte att det lät riktigt bra när vi tjejer spelade It's raining men med The weathergirls. Och det var bara första gången. Jag spår att det kommer bli fina grejer!

Nu ska jag lägga mig och vila min stackars, arma mage som har bråkat med mig ända sen lunchen. Och vad passar bättre än just ikväll då det är premiär av nya säsongen av Top Model. I'm so happy! En utav mina absoluta favoritserier. Alla tiders!


2008-09-09 | 17:03:15 | Dagliga | 0 Kommentarer

Inatt jag drömde något som

Inatt drömde jag en, inte direkt konstig eller läskig dröm, men en dröm som jag aldrig vill drömma igen. Jag tänker inte berätta vad den handlade om bara att jag i den drömmen upplevde en sån glädje, lycka och lättnad som jag aldrig känt förut. Inte ens i vaket tillstånd tror jag. Inte alla på en och samma gång i alla fall. Då var det så jävla surt att vakna på morgonen och upptäcka att det bara var just en dröm. Att det där som jag hade då inte finns i verkliga livet. Det har gnagt inom mig hela dagen. Otroligt jobbigt och irriterande. Ledsamt liksom.

Menmen, jag har inte gått runt och lipat hela dagen om ni trodde det. Icke sa Nicke! Har haft en ganska skön dag i skolan faktiskt, även fast jag blev otroligt trött och frusen innan kören. Det blev en liten tupplur i soffan när jag försökte läsa. Kören var sådär. Det är så tråkigt när det bara är två stycken som tar i. Det blir ingen riktig stämma liksom. Dessutom är det pinsamt men det har jag sagt förut så det behöver jag inte tråka ut er med någe mer. Kör första lektionen imorgon och då kanske det blir ite roligare, vem vet?
Efter skolan fick jag skjuts av Kristian och Robin med rebban till Kvantum för att köpa lite mellis. Det "råkade" även slinka ner en kanelbulle också. Fy på mig! Jag som redan börjar väga som ett hus. Draman trädde in när vi skulle betala. Jag hade struntat i att ta ut pengar eftersom man inte behöver visa leg om man kan dra kortet själv. Koden kan jag ju tänkte jag. Lurad! När jag väl skulle betala så fick jag totalt hjärnsläpp och kunde bara komma ihåg fel kod. Och mobilen hade jag inte med mig så jag kunde inte kolla heller. Som tur är fanns snälla Rebbs till hands och betalade mina grejor. Jag ska bjuda damen på något, en fika kanske, som tack.
Träningen gick fint och jag fick prata med min gullesnutt Sandra. Livsviktigt! Kunde berätta för henne om drömmen och hon höll med om att den var hemsk. Hon hade haft en mardröm om Hampe som vi kunde skratta åt. Ibland är det bar med vänner.

Nu är det dags för tanten att sova. Det är redan way past my bedtime!

2008-09-08 | 22:21:48 | Dagliga | 0 Kommentarer

Amanda


2008-09-07 | 22:40:05 | Amanda | 0 Kommentarer

Go och glad!

Go och glad är jag allt. Kanske snarare rund och glad?

Jobbet gick kanon. Satt och fick mig lite massage i stolen, dammsög entren och omklädningsrummen och lite annat kul. Och kan ni gissa, när jag räknade kassan gick den ihop utan minsta diff. Första gången, wiho! Papo och syrrorna hämtade vid kvart över fem och så for vi hem till Nynäs. Nu har vi ätit fruktsallad och kollat på Kung Fu panda. Superrolig! Alla ni som inte har sett den, gör det! Innan jag ska sova har jag kikat på farmor&farfars och våra bilder från Thailand. Åååh, vad man längtar tillbaka! Och nu är defenitivt all min bruna färg borta. Ändå har jag en lika vit rumpa. Hur går det ihop? Jag måste ha haft en albinorumpa när vi åkte utomlands...

Nu ska jag sova så jag inte segar så mycket på morgonen imorgon. Eftersom bussen inte går förbi här ska jag se till att gå hemifrån i tid så jag hinner gå till skolan. Det ska bli rätt skönt faktiskt. Den lite småkyliga morgonen med Peter och Eva på hög volym i öronen. Aaaah.... Å andra sidan, så kände jag förra pappamåndagen också och se vad som hände då. Jag kom nästan försent till första riktiga lektionen med en helt ny lärare. Bra där! Då kunde papi skjutsa men det går inte för sig imorgon eftersom han ska åka halv sju. Går jag hemifrån försent och inte hinner fram är jag körd. Fast lektionen är ju iofs typ en och en halv timme så hur mycket missar jag om jag kommer tio minuter försent. Inte mycket.

Sova var det ja, nattinatt!

2008-09-07 | 22:38:59 | Dagliga | 0 Kommentarer

E


Som om vi alltid älskat sen min dagboks första blad
men att jag får skriva ditt liv, bara tur det var inget val

2008-09-07 | 15:44:54 | Musik&tankar | 0 Kommentarer

Visa ord från "The man"


Allt som du vill ha gå ut och ta det
Allt du ber mig om gör det själv
Jag kan ge dig allt men vill du ha det?
Tro mig, du behöver ingen hjälp.

Det du vill ha av mig, jag kan inte hjälpa dig
Du måste ta det själv
Livet är hårt

2008-09-07 | 14:48:53 | Musik&tankar | 0 Kommentarer

Ostfralla

För en liten stund var matleveransen (papo och syrrorna) här och droppade en mumsig lunch till mig med thailändsk kyckling och en ostfralla. Inte en sån fralla med smör och ost som pålägg utan en såndär urgod med smält ost uppepå. Mums! Ska nog ta och göra mig en latte att äta till. Läsa lite bok. Som ni förstår så händer det inte så mycket här just nu. Jag är ensam. Den där teorin att man åker och tränar på söndagen var inte så korrekt. Inte om man ska kolla på dagens kundantal. Två massagekunder, en ptkund och en hurtig som tränat själv. Det är tre timmar kvar tills jag stänger. Jag har iofs lite tvätt att tumla, vika och lägga in. Wiho! Peter och Evas röster ljuder extra högt här i repan. Jag drog på lite extra eftersom det inte är någon annan här.

Det som är bra när jag sitter här helt själv är att jag upptäcker och lär mig små saker jag inte visste förut. Det är ju bra att ha till senare tillfällen. Jag har fått ringa en kund också, en reserv som fick en plats på ett pass. Dagens händelse.
Men jag har faktiskt kul! Det är bra att få jobba, tjäna pegar och som sagt så lär jag mig ju saker så om jag jobbar någon kväll så är jag inte helt ute och cyklar. Goodie!

Nu ska jag göra mig den där latten, äta min ostfralla och läsa boken. Den ryska vännen av Kajsa Ingermansson, riktigt bra hitills. Nu börjar det hända grejer.

2008-09-07 | 14:43:38 | Dagliga | 0 Kommentarer

Inmo

Tillbaka på jobbet för ännu en lugn och skön dag. Jag kan tänka mig att det kanske kan komma in lite fler som vill träna själva idag eftersom det är söndag men man vet ju aldrig. En utav tränarna kom precis in så det kanske blir lite kunder. Jag har i alla fall kommit ihåg att ta med boken så får jag lite att göra. Mysa i soffan med en kaffe. Mitt arbete är så krävande...

Gårkvällen blev som vanligt. Åka och handla, laga mumsmat, äta godis och kladdkaka framför en film. Jag lyckades hålla mig vaken lite längre igår, somnade vid tolv kanske. Jag börjar bli en gammal tant! Jag går och lägger mig vid tio på vardagarna och orkar inte hålla korpgluggarna öppna längre än till midnatt på partydagarna. Herregud!

2008-09-07 | 11:47:50 | Dagliga | 0 Kommentarer

Eva

Backar hem till söder, in i porten och i hallen faller
Timmarna går och timmarna glöder
All respekt för mig själv ligger och förblöder
Dom tog mig så lätt

Vem skulle våga, vem skulle våga stå där ensam kvar?
Inte jag...

2008-09-06 | 12:54:19 | Musik&tankar | 0 Kommentarer

Jobbe jobbe!

Medan flickor i Haninge tränar på vår träningsdag så sitter jag här på gymmet och jobbar. Damn! Det är alltid lika roligt att få spendera dagar med laget, vi har en asbra sammanhållning. Men det är inte helt fel att få tjäna lite pengar heller, tihi.

Igår var det lite träning på kvällen, en träning där även 92:orna skulle ha varit med. Men samma dag fick vår kära Muck ett samtal från deras tränare som sa att "jamen juste! Vi är ju iväg på cup". Hoppsan sa! Men det var roligt ändå tyckte vi fem flickor som var där. Vi fick skjuta, det hårdaste vi bara kunde, så nu får ni akta er! Vilka jäkla släggor vi har utvecklat. Försöker målisen rädda åker hon med bollen in i målet, mohaha! Haninge bäst i Sverige, typ...
Efter träningen kom papo och Lina och hämtade och så for vi till Nacka för att kika på Jossan och Spårvägen som även dom spelar cup, samma som Haninge faktiskt. Jossan, alltid lika duktig, och matchen slutade med vinst. Vid det här laget, klockan var typ åtta, gormade min stackars mage efter något ätbart. Vi for hem till Karin och fixade middag, grillat med sallad, bea och bröd och sen var tanken att vi skulle kika på Batman. Det blev tyvärr inte så mycket tittande för mig, den verkar jättebra men jag kunde inte hålla ögonen öppna. Jag tokdog! Det blev raka vägen till sängen och det var väl iofs bra eftersom jag skulle upp ganska tidigt idag. Skönt att få krypa ner...

Nu sitter jag här, på min lilla stol i repan. Dagens två enda klasser, vibe och pilates, har redan varit och nu är jag helt själv. Tänk vad mycket bus jag skulle kunna hitta på! Jag kanske ska sno åt mig en uppsättning kläder och gå på upptäcksfärd i gymmet? Eller sätta mig i bastun? Mmmm... Det är iofs bara tre timmar kvar till jag ska börja förbereda stägning. Och den dumma kassan ska räknas. Den som aldrig blir rätt. Men vad kan gå fel nu? Det är bara jag som kommer ha suttit här hela dagen och det enda jag har sålt hitills är två proteinshakes, en te och en kaffe. Det är hundra kronor. Om det blir fel idag vet jag inte vad jag ska ta mig till...

Nej, om man kanske skulle ta en tripp ner till tvättstugan och se ifall det finns någon tvätt i tvätta upp. Gud så busigt!

2008-09-06 | 12:08:07 | Dagliga | 0 Kommentarer

Vroooooooom!Raceramanda, hör sen!

2008-09-04 | 23:52:02 | Dagliga | 0 Kommentarer

Raceramanda

Det tog minsann kortare tid att komma hem idag från träningen än förra torsdagen. Tjo, vad det gick! Lite ryckigt kanske, lite nära att slicka staketen kanske men vad sjutton. Lär mig gör jag i alla fall! Jag vet dock inte vad papo skulle säga eftersom jag kör hans bil. Eller jo, det vet jag nog...

Bakningen gick finfint och vi gjorde underbart söta, och framförallt goda, cupcakes till vär kära Muck. En nackdel bara. Vem kan motstå att smaka när man bakar. Både det ena och det andra slank ner i min mun, lite kyckling med pasta på det och två muffins på väg till träningen gjorde att det vände sig i magen på mig när vi sprang sexminutarn som egentligen visade sig vara tiominutarn. Jag tror vår tränare vill döda oss... Hur som helst, jag hade nog äckelmat från min magsäck upp till strupen under träningen men det var minsann roligt ändå. Jag var nog lite trött också så det blev några utmattat sköna skratt emellanåt. Tänk vad lite jobbigt spring kan göra med en full (på mat alltså) människa.

Söta Jennis messade och frågade om jag ville ha skjuts till skolan. Om jag vill! Fast tokstollan trodde att vi började kvart över åtta som vanligt. Tur att jag hade koll, sovmorgon till halv elva. Kvart över tio åker vi och jag får lite längre sovmorgon, tjoho!

Nu ska jag borsta tänderna och skutta ner, fast först upp för stegen, i min sköna säng in under mitt fluffiga täcke och lyssna på sorgliga Eva Dahlgren. Hon är så mysig. Tack för idag, slut för idag. Over and out!

2008-09-04 | 23:51:07 | Dagliga | 0 Kommentarer

Gatumusikanter

Nu har jag, efter mycket om och men, äntligen kommit hem från skolan. Jag, Antonia, Rebbs och Jennis missade bussen med typ tio sekunder så det blev till att gå. bara till Kvantum iofs. Rebb och Jenns skulle fika, Antonia tänkte passa på att handla och jag hängde bara på. Det blev några minuter med R och J vid fikabordet, lite mys i alla fall.

Jag är överlycklig! Jag, eller vi, har äntligen kommit på vad vi ska göra som projekarbete. Jag, Jennis och Rebban ska vara gatumusikanter. Hur bra är inte det?! Först ska vi skaffa tillstånd att stå på gatorna i sthlm, lära oss en repetoar och sen spana hur folk reagerar beroende på vart vi står, hur vi ser ut med kläder osv. Sen ska Elise förlja med och filma lite då och då så vi har en liten dokumentär att spela upp till redovisningen. Grym idé tycker jag och det ska bli väldigt kul att få göra det med tjejjerna.

Nu ska jag eta lite glass som sandy hade sagt. Sen ska jag byta om och åka hem till tösen för att baka till Mucklan som fyllde år i måndags. Är vi inte snälla så säg?
Och idag blir det Amanda som är chaufför hem från träningen, wiho! Se upp alla rådjur, älgar och vildsvin! Amanda är på väg ut...

2008-09-04 | 15:51:07 | Dagliga | 0 Kommentarer

Hey smarty! Nice glasses...Här en "överraskningen" som jag köpte i helgen. Wayfaresinspirerade glasögon från Urban Outfitters.
Är dom inte grymma?

Mamma suckade och frågade ifall jag var trött på att vara en "dum blondin". Så typiskt mig!

2008-09-03 | 22:15:25 | Dagliga | 0 Kommentarer

Bara en regnig dag

Det är så konstigt väder nuförtiden. Man kan inte klä sig ordentligt för antingen fryser eller svettas man. Imorse när vi gick från musikhuset kom det en störtskur och mitt lilla fina spetsparaply hjälpte sådär måste jag säga. Som tur var blev jag lite gladare när jag kom till matsalen eftersom det var blodpudding till lunch, mums! Men jag glömde som alltid att ta vatten istället för mjölk så inget extra järn där inte. Vi hade långlunch och det var för en gångs skull skönt att bara ta det lugnt. Vi satt länge i matsalen och bara pratade och sen var det inte så lång väntan innan kulturhistorian började. De två lektionerna gick ganska fort och det blev dags för nästa väntan. Väntan på min sånglektion. Vi slutar fem över halv tre men min lektion börjar inte förrän tjugo i fyra. Idag satt jag ute i sofforna och läste men läsningen förvandlades ganska snabbt till en tupplur istället. Jag var sjukt trött! Det var riktigt skönt att bara sitta där egentligen fast det kommer jag nog tyvärr inte tycka alla gånger. Men det var i alla fall värt väntan idag för det gick busbra! Jag var lite rädd att det skulle gå dåligt eftersom jag inte sjungit seriöst på hela sommaren men det var bara att värma upp som vanligt. Allt fanns kvar. Jag fick pröva på Gabriellas sång litegrann eftersom den ska vara med i vår i den stora körkonserten. Den är ju av mer klassisk stil och det kan vara bra för mig att öva på som är mer rockig. Det gjorde vi mycket förra året och jag gled igenom låten utan några större problem. Det här kommer nog att bli ett roligt sångår och jag ska ta vara på allt som jag kan få.

Efter lektionen sprang jag till bussen, kom hem vid tio över fem och fixade middag till mig och mami. Hon skulle iväg på föräldramöte på Svanis och Lina var iväg med sina kompisar en stund så jag fick vara för mig själv. Skönt. Jag tog det lugnt, duschade och skrev klart min musikgestaltning som ska vara klar att lämnas in och läsas upp imorgon på svenskan. Det kommer att bli en skön lektion, vi ska bara läsa upp det vi skrivit för varandra med släckta lampor och tända ljus. En superbra start på dagen! Om man inte bara blir trött av det vill säga.
På tal om trött så har jag varit det extra mycket på sista tiden men jag kan inte förstå varför. Jag har kommit tillbaka till den gamla rutinen, att lägga sig vid tio och ändå är jag död när jag ska upp på morgonen och segheten kommer smygande under lektionerna. Tant or what?!

Som sagt, om jag inte ska vara som en zombie är det nog bäst att jag slänger mig i säng nu. Jossan sover borta så jag får rummet för mig själv. Mamma åker innan jag har gått upp och Lina har sovmorgon så jag blir helt ensam imorgon också. Då ska jag pyssla om mig själv och bara njuta. Läsa tidningen till frukosten kanske? Så är MVG:et i samhällskunskap i hamn. Nog pratat, mer sova! Nattinatt!


2008-09-03 | 22:11:48 | Dagliga | 0 Kommentarer

Feel the late breeze

Vi fick TV:n att funka till slut i alla fall. Min otroligt smarta lillasyster drog nämligen ut sladden till modemet för att få boxen att funka. Mami got it right. Men jag har inte tittat så mycket. Jag passade på att kolla på Ugly Betty som jag inte har sett på evigheter eftersom jag alltid har tränat på tisdagar. Annars så har jag suttit inne på mitt rum och pysslat med min bok. Jag har gjort fem sidor nu: bajensidan, två allmäna minnensidor och två pojkvänssidor med foton, biobiljetter och annat smått och gott. Det är så roligt att sitta och limma, skriva och annat. Nu ska jag sätta in fler foton men först ska jag köpa små vita hörn nere på bokhandeln så jag inte behöver limma direkt på fotona. Allra först måste jag ju ha foton att sätta in, allt finns ju på datorn nuförtiden. Jag ska se till att framkalla några bilder från olika tillfällen att klistra in. Kulkulkul!
Sen har jag bestämt att det ska finnas någon eller några sidor med bara text, t.ex texter, meningar eller fraser som jag har fastnat för eller som passar in på mig från till exmpel Peters låtar. Har suttit och lyssnat på mina favoriter och fått ner lite därifrån. En mening som jag läste i en tidning på högstadiet har verkligen hakat sig fast i mitt huvud.
Jag är naken, du ser rakt igenom mig
Hur fint låter inte det liksom? Den ska defenitivt stå med!

När jag satt där och lyssnade så fick jag den där känslan i kroppen. Ni vet, den där känslan. Den som är så svår att beskriva. När jag hör en speciell låt som jag bara älskar måste jag höja så jag verkligen kan höra allt det fina. Jag kan inte stå still men jag vill inte dansa. Jag vill iväg någonstans men ändå bara stanna kvar där och bara njuta. Jag vill skratta, gråta, allt. Men mest gråta, som Robin när han hör något riktigt vackert. Så klockren. Det är så skönt att jag får känna den känslan varje gång jag hör den där, ni vet den där, låten. Det spelar ingen roll vart jag är, lyssnar jag på den är jag i en bubbla. Tänk vad lite instrument och en röst kan göra med en...

Jag har en nybäddad säng. Mamma har varit gullig och lagt in mitt vår/hösttäcke. Täcket är i men ändå så sover vi med fönstret lite öppet, precis så öppet att jag kan känna den lite småkyliga vinden på mitt ansikte. Jag har sagt det förut men jag säger det igen. Att krypa ner i en sval säng, dra täcket upp till öronen, sätta på bra musik på låg volym och ha fönstret en gnutta öppet är bland det skönaste som finns. Jag ligger och njuter till jag somnar...


2008-09-02 | 22:00:05 | Dagliga | 0 Kommentarer

Student- 09

Idag, andra dagen i andra "riktiga" skolveckan, fick vi prova ut våra studentmössor. Jag har ju knappt hunnit börja än! Allt det där med studenten vill jag inte ens tänka på än. Och herregud vad det fanns att välja på! Jag ska fråga mamma och pappa ifall dom också fick en hel katalog med grejer. Man började såklart med mössan. Till att börja med fick man välja vilken slags mössa man ville ha och de olika sorterna berodde på hur tålig mössan var och så vidare. Sen var det dags för insidan. Ville man ha en Sverigeflagga, svart tyg, vitt tyg, rött tyg osv? Vad vill man ha broderat fram på mössan, vill man ha sitt programs färger som kantband och sten, vill man ha ett s.k partyskydd, vill man ha något broderat bak på mössan, vill man skriva något i skärmen? Det fanns tusen olika saker att välja på och jag måste säja att jag blev väldigt nervös när jag satt där. Man tar ju studenten bara en gång... När mössan var avklarad fanns det såklart tusen olika tillbehör som kläder, champagneglas, visselpipor osv. Jag har i alla fall beställt en mössa, ett champagneglas och en dog-tag. Det fick duga.

Mössprovningen gjorde att vi tyvärr missade den roligaste lektionen på hela dagen, ensemblen. Vi hann i alla fall bestämma låtar och dra ut material så nästa gång är vi redo att köra. Efter ensemblen hade jag en seg engelska C-lektion. Den var inte tråkigt seg, bara väldigt seg. Det hade inte hunnit gå fem minuter förrän min mage skrek av hunger. När vi väl slutade så skyndade jag och Antonia oss till bussen för att få åka hem och äta. Oturligt nog dök ingen buss upp. Inte över huvudtaget. Vi gick istället och tog 783 som gick tjugo minuter senare, då kom vi i alla fall stationen, och gick sen därifrån. När jag äntligen kom hem slängde jag i mig en skål med flingor och nu är det strax middag som gäller. Mumma!

Våran TV funkar inte, eller det är boxen som krånglar, så vi blir utan ikväll. Vad ska man göra då? Umgås? Nej, det går ju inte...

2008-09-02 | 17:21:30 | Dagliga | 0 Kommentarer