I thank you living

Sådärja, internet kirrat! Alltså kan ni sluta sörja att bloggen ligger oskriven. Nu har jag dock inte tid, ska kila över till skolan och öva på våra tre gospellåtar som ska visas upp på fredag. En grym kör, ett grymt komp, grym konsert!

2010-08-31 | 20:07:07 | Dagliga | 0 Kommentarer

You are the joy that my soul lives for

Imorgon bär det av, klockan sex ringer klockan sen brer jag och Lina mackor medan pappa packar bilen. Han kan ju det där bäst själv. Jag har ägnat mig åt mina två flyttkartonger, fyra stora trunkar, fyra mindre trunkar och tre påsar och försökt att få dess innehåll att minska så antalet skulle minska. Tack vare lite ompackning och andra metoder (trycka ihop skiten så blixtlåset preeeciiiis går igen) så är det inga påsar kvar. Pjuh! Nu ska Lina få plats där bakom pappa...


Så, imorgon blir jag norrlandsbrutta än en gång. Det pirrar lite i magen, inte som förra året då jag hade ont, utan mer av förväntan och glädje av att få träffa finisar igen. Och nya personer som kommer att bli finisar. Och nya låtar jag kommer bli kär i. Det är galet vad jag uppskattar alla Soul Directions låtar nu när vår tid är över, det är dom som spelas mest på min gospellista på spotten. Jag lyssnar på Still och tänker på Häggans fill som fick håret på armarna att resa sig, headbangar till Jesus is the reason for the season och minns allt tjafs om den jäkla låten men också dom gångerna Malin verkligen fick till svänget så man höll på att dra sina egna höfter ut led på grund av extra schvungen i dansen. När jag tittade tillbaka i min kalender och läste igenom september månad så står det tre veckor i rad, precis innan Gottnespelningen, GÖR KLAR LAST JESUS. Den blev aldrig klar till Gottne men oj så bra den blev mot slutet av året, när vi alla funnit varandra. En utav mina absoluta favoriter faktiskt. På tal om favoriter, Schabach och Souled out i mitt hjärta! Ibland är det de enklaste (men också svåraste) låtarna som man gillar allra bäst. Vi var i vårt esse när vi drog av dessa två som intro på spelningarna under turneén. Och gospelmedleyt! Man tänkte innan vi kom in på Take me back, kom igen nu, nu blåser vi omkull publiken längst fram! Och som vi gjorde det! Dessutom blev det bara bättre och bättre ju längre medleyt led. Höjningen vi lade till mot slutet, klockrent! Och kompet, var vore vi utan kompisarna? Jag nynnar alltid räkan i Souled out för mig själv eftersom den inte finns med i orginalet. Bara en utav de asbra sakerna dom har haft för sig.

Det finns tusen saker som jag skulle kunna skriva om alla våra låtar men nu är det dags att släcka ner och få lite sömn så man orkar med morgondagen. Puss påer!

2010-08-29 | 00:04:09 | Dagliga | 0 Kommentarer

Melodies from heaven, rain down on me

Nu har jag haft en tidig men skön slapparmorgon och det är dags att börja ta tag i allt som ska ner i lådor, väskor och påsar. Frågan är bara var man ska börja?

Peppar med gospellistan på spotten, sjunger och dansar med famnen full av kläder. That's the way to do it!


2010-08-27 | 09:22:47 | Dagliga | 0 Kommentarer

He moves in mysterious ways

Imorgon ska jag lägga på ett packningskål för klockan fem kommer min far och hämtar. Ikväll har det alltså varit sista kvällen med min fina mamma och syrrorna så då passade jag på att bjuda på Flygande Jacob till middag med cheesecake till efterrätt.

Det börjar kännas lite jobbigt att åka nu, samtidigt kul. Det är jätte, jättetråkigt att åka från Nynäs och Solna där alla nära och kära finns. Men kul att åka upp till Mellis för ett nytt år med gospel som kommer bli grymt roligt. Det blir nog en lite ledsam helg och på måndag när allt börjar så blir det lite mer glatt. Kristian kommer ju vara där och Malin, Häggis, Fia och Edit, nära till John. Men ingen familj eller släkt, ingen Sandra. Lite både ock sådär.

Nu blir det sängen och nya Chic, det är ju torsdag! Sleep tight!

2010-08-26 | 23:38:17 | Dagliga | 1 Kommentarer

Everywhere that I go

Jag kände mig plötsligt gospelsugen såhär efter handbollslagets vinst i Fångarna på fortet så nu sitter jag pch lyssnar på Soul Directions goa låtar, väldigt passande. Det känns lite konstigt att det ska bildas en ny grupp med ett nytt namn och nya låtar. Hoppas att jag, om jag får någon, får en schysst låt att rocka loss till. Det skulle vara så rackarns kul!

Det har blivit ett litet faktafel i denna blogg. Det var min visa farmor som så snällt påpekade att det är snoken som har två gula prickar i nacken och att den sura ormen jag slog följe med i några sekunder igår alltså var helt ofarlig. Puh! När jag tänkte efter kom jag dock att tänka på ett annat möte som jag har haft med en orm den här sommaren. Det var på hemvägen från Kvantum då jag promenerade förbi Nicksta då jag såg en orm på gångvägen. Några meter tidigare hade jag gått förbi ett platt ormlik och jag tänkte att den här stackaren ska inte behöva gå samma öde till mötes så jag ställde mig precis bakom ormen och trampade efter den och försökte få den att ringla ner i diket. Jag lyckades och kunde fortsätta hemmåt, nöjd med dagens goda gärning. Den ormen var, nu när jag tänker tillbaka på det, helmörk. Pricklös. Ingen gul färg så långt ögat kan nå.

Igår hade vi en myskväll häruppe på Krokis då min mormor, morfar och moster kom på besök för att fika mig hejdå. Jag hade lekt husmor på eftermiddagen och lagat ihop en äppelpaj och en blåbär- och hallonpaj som serverades med vaniljglass. Mums i magen! Och mysigt att vara tillsammans, järngänget.

Nu ska jag fortsätta att vara lite småtroende och lyssna på Still in control, minnas mina fina i Soul Direction utan att gråta och sen slänga mig i säng. Imorgon börjar packandet på allvar!Lately I've been thinking, thinking about you
and all the things I've seen you through
Your mother, the cencer, the problems at home
sorry I wisch I could fix whats wrong
I hurt when you hurt, I cry when you cry
even the deep ones sometimes wonder
Why am I going throuhg?
I'm waiting but still no you

He's still in control
he's soverign and he knows just how it feels
to be afraid. Have folk you love walk away
Be still and know he's still in control

Lately depression, your job and your life
wights on your mind all day and all night
You know every scripture and what pray to pray
only a fool would think it all go away
But there is good knows, for you there's a plan
A high priest who knows and who understands what you cannot say
Just a little longer, can you wait?

Don't know what tomorrow will bring or if this sickness will ever leave
You can paint a perfect picture but will it ever look like it used to be
One thing I know for sure, this season made you stronger and more mature
Can't you see how far you've come and when you look back,
it's gonna be worth it all.

He's still in control


2010-08-25 | 22:43:57 | Dagliga | 2 Kommentarer

Sometimes we forget who we got

När jag vaknade imorse låg jag och njöt och tänkte på hur skönt det skulle vara att gå upp och mysa med en film till frukosten medan det förutspådda regnet skulle smattra mot fönstret. Inte kan man powerwalka när regnet står som spnö i backen? Dock upptäckte jag när jag väl kom ur sängen att nederbörden var försenad, solen lyste för tusan. Då var det bara att dra på sig träningskläderna, grabba mobilen med Oskar Linnros och bege sig ut. Det känns bra att han däruppe är med på mitt beslut om att ta tag i min kropp och träningen och ger mig fint väder till promenaden. Beach -11!

När det har regnat så brukar ju alla sniglar, maskar och andra slemmiga djur komma ut från sina gömmen och slira runt på våra trottoarer och gator. Idag såg jag en ny kompis som ringlade fram. En liten orm. Men inte vilken som helst, inte en snok som jag trodde från början. Detta var en liten huggis och en aggressiv sådan. Han ringlade bredvid mig med huvudet högt så man klart och tydligt såg hans gula prickar i nacken. Och jag ökade genast takten för att speeda ifrån honom. Djuren verkar också vilja piska på mig. Detta kommer ju bli kanon och hur fit kommer jag inte bli med tanke på alla älgar som finns uppe i norr? Om jag ska bli jagad var och varannan gång jag är ute och motionerar menar jag...

2010-08-24 | 12:48:23 | Dagliga | 0 Kommentarer

Skrik mitt namn

En vecka kvar till skolan börjar och när skolan börjar tar ordningen vid, precis som hos min kära far. Idag mjukstartade jag genom att gå upp lite tidigare än vanligt för att ta en runda runt Ringvägen innan frukost. På förmiddagen försökte jag ta itu med lite datorrelaterade grejer som ska fixas inför skolstarten. Det gick dock sådär, försökte mig på att skattejämnka på egen hand men jag förstår verkligen ingenting av alla tusen olika blanketter man kan fylla i. Så imorgon ska jag ringa till Skatteverket och klara upp det.

Runt tvårycket begav jag mig upp till centrum och Folktandvården för att laga en tand och sen fixade jag lite andra ärenden. Mycket skönt att få vara ute i solen istället för att vara inne och packa eller liknande. Nu börjar man dock känna den höstiga kylan i solen, det är fortfarande varmt men krispigt på något vis. Uppe hos John har det regnat och endast varit runt 10 grader under dagen. Och det är det jag åker upp till, hua! Jag håller ändå tummarna för att det ska bli en lika härlig sensommar i Norrland som förra året då det var riktigt soligt och varmt in i september. Peppar, peppar!

En godnattpuss från en något sne och bedövad mun


2010-08-23 | 22:35:01 | Dagliga | 1 Kommentarer

Ok, nu dör mina hjältar

Idag har vi städat lägenheten och tagit en tripp till Ikea. Jag åkte för att köpa fler galgar och två lådor att ha under sängen i Mellansel och kom även hem med lite småförvaringslådor, två limegröna blockljus och lite annat smått och gott. Imorgon ska jag sätta mig ner och skriva en lista med grejer jag ska göra innan jag far och så ska jag till tandläkaren för att laga ett hål. Bra sätt att börja förberedelserna inför flytten, hela tänder är bra att ha.

Imorgon är min gubbes första skoldag, han går ju en förberedningskurs i matte för att han ska vara helt på det gröna med den innan han börjar på riktigt. Han åkte ju upp igår och ända sen han for har jag gått runt med en konstig, smått obehalig känsla i magen. Ikväll kom jag på vad det var. Exakt samma känsla, fast i en lightversion, som jag hade förra året när pappa och mamma lämnat mig ensam i mitt rum i Mellansel och var på väg tillbaka mot Solna och Nynäshamn. Jag tror att jag är nervös för min fina gubbes skull eftersom jag vet precis hur det känns att komma till ett helt nytt ställe där du inte känner en själ. Idag har han i alla träffat och pratat med två stycken i hans hus där han bor och imorgon börjar ju som sagt matten där han lär träffa på fler. Han är yngst där han bor den lilla plutten, den som är närmast är tjugofyra år. Det är bra, att han har hamnat i det "mogna" området...Godnatt


2010-08-23 | 00:16:23 | Dagliga | 0 Kommentarer

For you I'd bleed myself dry

Nu har han farit min fina, fina man. Och jag saknar honom lite redan, mest för att vi inte kommer att kunna träffas exakt när vi vill och inte varje dag. Men det kommer att bli bra, I know it. För att dämpa min lite ledsna mage har jag ägnat mig åt att shoppa lite till Mellansel med mor och Jossan i stan. Det har blivit en korg, stearinljus i glada färger till mina Gottneflaskor, tre olika sorters teer, löparskor och strumpor. Nödvändiga grejer sådär. Ikväll ska jag plocka ur min garderob och imorgon blir det eventuellt en tripp med mor till Ikea för att köpa sånadär smarta lådor att ha under sängen som Malin har. Mycket bättre än att ha kläderna i resväskor under sängen.

Nu skriker min kropp efter mat så jag ska kila ut i köket för att hjälpa mor min.

2010-08-21 | 17:15:45 | Dagliga | 0 Kommentarer

Yellow

Nedräkning, fem och en halv timmar kvar...

Jag och min karl kom för några minuter sen hem från en alldeles förträfflig middag hemma hos Sandra och Hampus i Handen. Vi for dit med sexbussen vilket betydde att vi anlände vid sjurycket och då stod minsann allt redan uppdukat och det doftade ljuvligt av vitlöksbröd. Det bjöds på pastasallad med bland annat feta, oliver, soltorkade tomater och pruiscitto (?), jag bara njöt. Vi satt och pratade om allt mellan himmel och jord tills Hampus ville fortsätta pilla med sin dator som råkat ut för virus. Och som alltid när det gäller datorer och problem blir min man eld och lågor och kan inte hålla fingrarna borta så det blev männens göromål medan jag och Sandra satt kvar, drack vin och pratade. När datorn började samarbeta sattes det på en film, Grownups, och serverades cupcakes från Chokladhuset. Vilken film! Vi skrattade så vi tjöt allihopa, eller kanske mest John, och det är en film jag rekommenderar starkt! Eftersom min gubbe behövde fara hem och packa ihop det sista så blev det tåg och sen bussen hem efter filmens slut.

Jag börjar som alltid nu förtiden få svårt att hålla ögonlocken öppna så jag hoppar i säng medan gubben springer runt med det sista. Sen ska vi kramas till sömns.

2010-08-21 | 00:40:04 | Dagliga | 0 Kommentarer

Jag blev full och gick runt med stilett för din skull

John säger att han räknar mycket bättre hemma hos oss på Krokis än hemma hos sig. Sagt och gjort, de två senaste kvällarna har jag och familjen kikat på TV medan min man har räknat i soffhörnan. Eftersom jag är en tröttmössa så somnar jag när alla andra gått och lagt sig och sen väcker John mig när han vill åka hem. Igårkväll somnade jag medvetet eftersom jag skulle upp klockan fem idag. Jag vaknade till några gånger och klappade lite på min gubbe som hade det lite jobbigt med räkningen. Klockan två vaknade jag till och tittade upp på min väldigt irriterade gubbe. Dags att åka hem. Sov gott. Vi hörs imorgon. Jag blev lite ledsen över att jag skulle gå upp tre timmar senare. Inte okej!

Så för att pigga upp min fining idag så skickade jag ett sju sms långt "jag gillar dig-meddelande" på lunchen, pussade på honom och knådade hans onda matterygg efter jobbet och köpte ett paket snickarkorv och en påse tuttifrutti för att få låna hans hårddisk. Korv går alltid hem, speciellt Snickarkorv, hans favorit. Som tur var blev han glad. Uppdrag slutfört!

Nu ska jag borsta tänderna och sen sätta mig på cykeln för att susa hem till honom. Bara två nätter till tillsammans, sen blir det på helgerna. Som jag ska krama det stackars livet.2010-08-19 | 21:53:57 | Dagliga | 1 Kommentarer

Vi står precis på gränsen

Igår hade jag en alldeles förträfflig dag med två sköna norrlandsbrudar, Alnöbon Annika och Nordmalingsdonnan Johanna. Vi möttes upp vid Slussen och började med att strosa runt på sköna Söder. Vi kikade inne på Beyond Retro, dock var det bara Annika som kom ut med en påse. Den här gången... Det kurrade, i alla fall i min mage, så vi tog en lunch på ett ställe bredvid Gröne Jägaren som överraskade mig. Inte för att det verkade dåligt på något vis men pastan jag beställde var verkligen jättegod. Och blåbärste som värmde magen efteråt, mums. Estetiska som vi alla är bestämde vi oss för att åka till Nordiska för att spana in en utställning om modets makt genom tiderna, eller något i den stilen. Tur för mig så hann vi med en liten tripp förbi Monki där jag fann en svart långkjol och en mysig puderrosa sjal att ha runt halsen eller över axlarna under kyliga kvällar i norr. Vårt besök på Nordiska blev tyvärr inte långvarigt då vi oturligt nog kom dit en halvtimme innan det skulle stänga. Vi var i alla fall in och lånade toan. Sen tog vi buss och tub tillbaka till Söder för att fika på Fåtöljen innan det var dags för mig att styra kosan hemåt. En mysig dag med mysiga damer som jag säkert får se snart igen då det är så nära, Teggis i Nordmaling och Annika på folkis i Härnösand. Det blir grömt det!


Idag skulle jag ta tag i flyttandet till Mellis och allt som ska fixas i samband med det och dagens uppgift var att jag skulle hämta en kartong hos mormor och morfar och rensa ur min garderob. Jag sov länge, fastnade i soffan framför top modelrepriser, tog en lunch med John i hamnen... Sen tog jag tag i mina måsten.

Hämta kartong - CHECK!


Imorgon kallar Kvantum för min näst sista dag. Dags att fixa ett arbetsbevis?

2010-08-18 | 22:58:22 | Dagliga | 0 Kommentarer

Kärlekssemester

Och så var det äntligen dags för min födelsedagspresent från John, kryssning till Riga. Ett väldigt mysigt sätt att avrunda vår sommar tillsammans nu när skolstarterna kommer allt närmare och allt packande börjar.

Allt började i söndags då vi fick skjuts av Johns mor till Frihamnen där M/S Festival väntade. Eftersom John hade skrivit ut bekräftelsen så kunde vi ta ut våra biljetter själva och snabbt och smidigt glida förbi den långa kön till incheckningen och gå ombord på båten. Min gubbe slår alltid på stort och gillar att överraska, denna gång genom att boka "Romantikpaketet" vilket betydde en utav de större hytterna med dubbelsäng och buffeér till både frukost och middag. Champagnen flödade...


Vi åt god middag och spenderade kvällen med att utforska båten och ha trevligt i varandras sällskap. Vi kom fram till Riga klockan tio på måndagsmorgonen. Jag hade kollat upp vädret i förväg, 29 grader och molnigt löd prognosen, men vi möttes av minst 35 grader och stekande sol. Vår dag i Riga blev varm och svettig. Vi strosade bara i den äldre delen, gamla stan, och kikade i små butiker och var på marknader. Den största marknaden låg på andra sidan gamla i stan i fyra enorma hangarer, gamla garage för seppelinare, och man kunde hitta allt från kryddor, fisk, ost, skor och kläder. Eftersom det var svalare inomhus så var det där all mat fanns men marknaden fortsatte utanför med massor av stånd med egenodlad frukt och grönsaker. Och såklart, ännu mer kläder, smycken och skor. Granne med marknaden låg Rigas motsvarighet till NK, Stokkman, där vi också tog en liten runda. Vi åt lunch på en pizzeria som hade den godaste pizzan jag ätit. Lagom med grejer på, lagom tunn och krispig botten. Som om man hade gjort den själv. Vi fortsatte att strosa runt lite som vi ville och tog en glass i skuggan innan det var dags att gå tillbaka till båten.Så fort vi kom in i hytten slängde vi av oss skorna och lade oss på sängen för att vänta på att våra fötter skulle gå tillbaka till normal storlek. Värme och kullerstensgator går inte ihop under en hel dag, inte om man har tunna tygskor utan sula eller träskor med stenhård sula... När båten började kryssa gick vi till taxfreen, köpte lite godis (inget sprit på hela resan, kan ni tänka er) och gick upp på däck och satte oss i solen. Det var ljuvligt med lite svalkande fläkt till skillnad från blåsten i stan som var varm. När våra magar började kurra tog vi en dusch och fräschade till oss innan vi gick bort till middagen. Ju längre kvällen led ju värre blev vädret och lagom till vi skulle lägga oss gick vågorna höga och båten kränge fram och tillbaka. Vi låg i sängen och jämrade oss med onda guppande magar så innan vi somnade tog vi båda en åksjuketablett. Båda klarade sig från att hänga över toan...

När väckarklockan ringde morgonen därefter var vi tillbaka i Stockholms molniga skärgård på betydligt lugnare vatten. Och utan åska. Vi gick i hamn vid halv tio och tog bussen in mot stan. Klockan ett skulle jag träffa fina Teggan och Annika vid Slussen så eftersom jag och John hade lite tid att döda satte vi oss på ett fik i sköna fåtöljer med varsin dricka. Han med en tidning och jag med en bok.


2010-08-18 | 12:44:01 | Dagliga | 0 Kommentarer

Sista minuten

Ett megastort dilemma landade i mitt knä igår och jag har ingen aning om vad jag ska göra med det. Det är så mycket annat förutom mig själv som spelar in, framförallt en stor grej. Om drygt två veckor börjar skolan, helf! Stress och panik gånger tusen... Därför ska jag nu gå och rensa garderoben och tänka på annat en stund. Sen väntar en trevlig fikastund med Chris i stan och därefter Allsång på spåret med John, pappa och Karin och Karins bästa vän med tillhörande make.

2010-08-13 | 13:26:08 | Dagliga | 1 Kommentarer

På en måndagsnatt

Nu ska jag krypa ner i min mans varma famn efter att ha haft en skrattfest med Robin och Kristian. Livet är allt bra! Och jag vill helst glömma morgondagens väckarklocka som är ställd på kvart över fem...

Godnatt!

2010-08-09 | 23:04:54 | Dagliga | 0 Kommentarer

Om du aldrig provat hur kan du då vara säker

Denna dag började med ett kramkalas tillsammans med min gubbe. Sen kom pappas vänner över lagom till klockan elva och brunch och berättade att dom hade förlovat sig under veckan. En dag i kärlekens tecken så långt. Efter brunchen spreds vi ut över lägenheten, vissa för att kika på film, de vuxna samlades i köket medan jag och John hamnade i soffan. Han för att räkna matte och jag kikade på TV. Vi tog oss även en tripp tillbaka till city men denna gång för min skull. Min mor ringde och rapporterade om en tröja som jag sett i en tidning och som jag sen suktat efter. En väldigt fin stickad tröja med en blomma vid högra axeln, trekvartsärm och a-linjeformad. Och jättevarm! Nu längtar jag nästan till lite kyligare Mellanselskvällar då den kan få åka på...

Efter citysnabbisen och en tacomiddag for jag, John och syster med buss och tåg till Nynäs och nu ligger jag i mannens säng redo för sömnen. Klockan är inställd på 05:25. Och jag vill dö litegrann. Fast ändå inte då jag har bestämt date med Robin och Kristian imorgon efter jobbet. Jag hoppas att dagen kommer att gå fort.

2010-08-08 | 23:02:23 | Dagliga | 0 Kommentarer

Fear of the dark

Idag har jag och min man haft en helshoppingdag på stan. Och det enda jag klämde på var en stickad poncho på HM. Jag har nämligen varit smakråd/plaggplockare/storlekshämtare åt John, bara John. Och jag har upptäckt att det är nästan lika roligt att vara med och fixa till hans garderob som det är att köpa kläder till mig själv. Oj, oj, oj vad min man är en heting! Det visste jag å andra sidan redan men jag tror att jag blev lite mer kär i honom efter alla minuter i provrummen. Vilken pudding jag har turen att få kalla min! Och om det är någon umebrud som försöker lägga in någon stöt så ska hon få med mig att göra. Ska bara be min gubbe att ge mig några krava magalektioner först...

Under kvällen har vi varit i Nynäs för att titta på en show som Lina var med i. Hela familjen förutom Louise och Joakim var på plats i Gröndalsskolans aula för att titta och sen for vi tillbaka till Solna allihopa. Jag och John åkte tåg då vi var för många för att få plats i bilen och fick därmed chansen att få lyssna på lite Maiden från universitetet. Maffigt, det hörde man på långt håll. Nu har vi fått lite mat i magen, jag sitter och pysslar vid datorn och min man ligger med magen i vädret i soffan och kikar på Saving private Ryan. Snart är det dags för sängen och imorgon bjuder papi på brunch.


2010-08-08 | 00:40:16 | Dagliga | 0 Kommentarer

Parfymer, dofter och sånt

Idag har John lekt mekaniker och fixat med sin lillebrors moppe för att de ska kunna sälja den någon gång. När vi satt i soffan och hade ätit klart räckte han fram sin handled och ville att jag skulle lukta på den. Ny parfym typ. Den luktade bensin. Då sträckte jag fram min och frågade om han kände vad den luktade. Jag har jobbat i fiskdisken hela dagen idag så ni kan ju gissa vad min handled (och även resten av mig) luktade. John gissade också rätt den sötnosen. Så vi kunde liksom vara skitiga och lukta mindre trevliga saker tillsammans. Det gillar vi!

Imorgon ska jag styra kosan mot fiendeland Solna. Helg betyder ju ledighet för min del vilket nu betyder mys med min fina pappa (och Karin) eftersom han är ledig. Först ska jag bara ta mig en liten sväng förbi Åhlens i city för att leta rätt på en ny almenacka. Snart bär det av till Mellis. Det börjar faktiskt ila i min mage när jag tänker på det, jag börjar längta så smått. Det kommer att bli ännu ett grymt år i de norrländska skogarna, det är jag säker på!


2010-08-07 | 00:25:58 | Dagliga | 0 Kommentarer

Jag är galen i glass

Här sitter jag i Johns säng och läser ifatt bland alla tusen bloggar, mycket viktigt! Gubben himself står och tränar genom att vika ihop en grön gummipinne. Han bara stajlar. Vi ska strax slå oss ner och fortsätta titta på How I met your mother säsong ett som vi började på igårkväll. Min fining har ett väldigt smittsamt skratt som även är väldigt roligt. Smittande skratt och pumpade bröstmuskler, mycket viktigt!

Idag har vi gjort tradition av Söderköpingresan tillsammans med Felix och Camilla. Vi styrde svart faran mot Söderköping och vårt huvudmål med resan, Smultronstället. Stället med bautaglassarna. Och jag säger bara mums, mums, mums! Min mage sa däremot aj, aj, aj efteråt men så får det vara. Vi tog en promenad runt den mysiga stan och tog sen en minigolfrunda. JAG VANN! När vi var klara hade klockan hunnit bli runt sex och det var dags att stoppa ner riktig mat i våra små magar. Thai är gott tyckte alla. Och trots min lite elaka mage så längtar jag till nästa år. Då ska jag ta en MINDRE glass. Påminn mig...


  

Felix och Camilla med glassarna, min man gillar jordgubbar, en cool for förbi, dags att åka hem.

 

 


2010-08-05 | 23:08:17 | Dagliga | 1 Kommentarer

Från och med du

Sommarlivet lunkar på och i och med det så blir det inte så mycket skrivande i denna blogg. Jag är glad att bloggare som följer är bättre på att uppdatera än jag då man blir lite galen när det inte skrivs något nytt. En får kanske ta ovh bättra sig lite på denna front. Snart är det dags att börja ta tag i och förbereda sig för vardagslivet uppe i Mellansel igen. Öva, sjunga och göra allt som är så förbaskat roligt! Jag längtar.

Nu har jag varit ledig i en veckas tid och det har varit så otroligt skönt att få vara ledig flera dagar på raken och bara ta det lugnt. Fast det har jag gjort alldeles för lite den här sommaren, tagit det lugnt. Men jag gillar det! Just nu befinner jag och min gubbe oss i Täby där pappa, Karin och alla barn är husvakter i en väldigt tjusig villa med en kall pool på tomten. Pappa går runt med en håv för att rensa bort alla tusen fröer som flyger ner från björkarna runt omkring, städfreak som han är. Dock är det ett ganska hopplöst arbete då det landar tjugo nya frön för varje frö han fångar upp. Idag åker dock dammsugaren fram så vi får se hur det blir då. Igårkväll mös jag med mor ensam i Nynäs till klockan tio då John kom med sin bautalåda med filmer. Tjugoett blev det och tack vare den inspirationen så fixas det inför en spelkväll här i huset med Buzz, Texas Hold'em och just 21. Eller Black Jack som John var tvungen att rätta mig med. Imorgon väntas jobb igen, denna gång i fisken. Lätt nervös då jag inte har blivit någon fiskexpert eftersom jag endast varit bak i kallskänken men det blir säkert fint.

Nu tar vi ett dopp i poolen!

2010-08-02 | 19:12:26 | Dagliga | 0 Kommentarer