Ambitions

Igår tränade vi till mycket shyssta Donkeyboy. Jag minns att jag blev lite full i skratt när det gjordes reklam för skivan på spotten. Lite roligt artistnamn men åh så bra musik! Mysig på något vis. Nu sitter jag och peppar med låten Ambitions för att strax dra iväg till skolan och öva. Söndag betyder även städa rummet så någon gång under dagen ska dammsugaren fram. Tjusigt!

Gårdagen blev en skön dag. Dock blev det inte mycket vettigt gjort även fast man själv tycker att man gör någonting hela tiden. Om man sen ska summera dagen på kvällen så minns man egentligen inte vad man gjorde. Men det är så det ska vara på helgerna när man har fullt upp annars. Men som sagt, det blev en repa i gymmet innan mys i soffan framför melodifestivalen. Ganska dåliga bidrag som vanligt. Var har kvalitén tagit vägen? De som var ganska bra var i alla fall Alcazar och Darin. Darin kanskr inte är bäst själv men låten i sig var väldigt bra tycker jag. När den var slut vid halv tio gick jag, Malin, Martin och Kim och bastade. Hur skönt som helst! Sen blev det lite mer soffmys med glass som avsvalkning. En bra lördag over all. Och nu ska jag ha en bra söndag! Ni med I hope.

2010-02-21 | 14:01:38 | Dagliga | 0 Kommentarer

Lusekofta

Det blev ingen övning igår, dock teori och träning istället. Och självklart, en tripp till allas vårt bästa Gottne. Och som vanligt så kommer man inte hem tomhänt. Jag köpte en väldigt fin liten sak för fyrtio kronor som ska läggas undan och tas fram senare längre fram.

Det är tomt här i Mellis den här helgen. Just nu är jag helt själv i femman, Malin och David for till stan för en liten stund sen och Evelina övar. Annars har alla farit hem. Det är ovanligt lugnt men det är också trevligt. Nu ska jag sitta framför datan en liten stund till och uppdatera mig i bloggvärlden och sen ska det övas. Och spelas lite gitarr.

2010-02-20 | 14:50:17 | Dagliga | 0 Kommentarer

Bump, bump, bump

Idag trillade jag på min stackars rumpa ute på promenaden, illa! Jag bara gnäller lite, det är ingen fara, men den är lite öm. Det blir nog ett litet blåmärke minsann. Hoppas på ett stort så fler kan tycka synd om stackars mig...

Idag har vi en så kallad "gul dag" vilket betyder inga lektioner. Och ändå är jag uppe klockan sex, hur bra? Jag ska öva så mycket som jag orkar idag och sen ta en välbehövlig ledig dag imorgon. Skööönt! Det blir eventuellt bullbak och annat mys. Om solen vill titta fram igen, det ser ut att bli den är enda molniga dagen under den här veckan, så drar jag och Malin på oss tjockkläderna och har picknick.

Nu vankas det teori! Oj, så skoj...

2010-02-19 | 09:15:35 | Dagliga | 0 Kommentarer

Soul children of Chicago

http://www.youtube.com/watch?v=4Nw7kd62N0k


Spana in länken. Fatta att vi ska få äran att sjunga och spela med dessa när vi är i Chicago! Helt galet! Jag kommer att sjunga skiten av mig när vi kör med dom och ändå kommer jag inte höras ett skit. Me like!

2010-02-17 | 18:46:02 | Dagliga | 0 Kommentarer

Spöktingsan

I ett tidigare inlägg så berättade jag om två lysande rum på övervåningen i Tingsan. Vi såg även en mörk "skugga" röra sig i det ena fönstret. Läskigt! Igår fick vi veta av Fängan att rektorn har stängt av elen där eftersom den delen av huset inte används. Vi gick upp igår under kvällsfikat för att gå till botten med problemet och det visade sig ju såklart att det inte går att tända någonstans. Ännu läskigare! Dörren från trapphuset till våningen var dock låst och vi hade ingen nyckel men Fängan skulle kolla upp hur man kan dyrka upp låset. Han ska tydligen in. En annan låter ju helst bli... Den där skuggan som vi såg antog vi att det måste ha varit en gardin men när Kim kikade upp mot fönstret imorse när det var ljust så hänger det ingen där. Vad rörde på sig?

Om jag ringer någon utav er innan jag ska sova eller mitt i natten så vet ni varför. Jag är rädd!

Det är för övrigt tacopaj till middag idag, mumsfillibabba!

2010-02-17 | 14:35:49 | Dagliga | 0 Kommentarer

Äggdag

Ikväll bjuds det, som alltid på onsdagar här i Mellis, på ägg till kvällsfikat. Sånt gillar vi starkt! På tal om att bjuda så bjöd sötnosarna Hägg och Malin på semlor igårkväll. Lagom med grädde, lagom med mandelmassa och supermumsiga. Jag tror att jag mer och mer börjar komma fram till att vägen till mitt hjärta går via magen. Jag är ju tillsammans med en chokladgubbe. Och Malin ligger inte långt efter nu kan jag säga, eller Häggan för den delen...

Tack vare min sånglektion är ju nu pepp på att ta mig an sången igen. Efter lite tips och annat så vet jag nu hur jag ska gå tillväga. Efter ensembleledningen sätter jag igång. Curbing, här kommer jag!

2010-02-17 | 12:09:28 | Dagliga | 0 Kommentarer

Soul Direction - SD

 

Såhär kan en gospellinje minus en trummis (som redan gett upp) se ut efter en konsert i Solna. Finast, bäst och vackrast!


2010-02-16 | 14:19:48 | Dagliga | 1 Kommentarer

Lift him up

Denna natt blev det inte så mycket sömn efter att vi upptäckt två lysande rum på övervåningen i Tingsan, vår matsal. Ett gammalt tingshus där det sägs att en gammal husmor spökar. Vi använder bara nedervåningen därav det läskiga. Varför var det tänt? Duktig som jag är på att skrämma upp mig själv så låg jag bara och tänkte på allt läskigt som skulle kunna komma och rycka i mitt dörrhandtag när jag släckt lampan. Tack Gud för musiken! Utan mp3:n i ena örat och kudden mot det andra för att stänga ute alla ljud så har jag varit betydligt tröttare...

Denna dag visar sig bli en lektionslös en, endast kör på förmiddagen och notkunskap nu om ca en halvtimme. Därför ska det övas! Jag är pepp på att det ska gå bättre än det gjorde igårkväll. Snart ska jag kunna curba som om jag aldrig gjort något annat i hela mitt liv. Så det så!

2010-02-16 | 14:16:10 | Dagliga | 0 Kommentarer

Elegi

Alla hjärtans dag började redan igårkväll för mig och min fina man. Som present fick jag en hemmaspakväll med fotbad, peeling, ansiktsmask och allt som hör ett spa till. Underbart trevligt att få bli lite ompysslad och ännu bättre att bli ompysslad av finingen himself. Senare på kvällen blev det kycklingmiddag framför Melodifestivalen och fika framför En ung Jane Austen som gick på fyran. När den tog slut vid tolv var vi båda helt utslagna så vi stoppade ner oss och somnade sött. Denna dag har vi slappat och myst länge innan jag skjutsade in honom till flygbussen som vi precis hann tajma. På hemvägen fick jag sällskap i form av Kim så ingen ensamtid på vägarna inte!

Annars så har jag storstädat mitt rum och bokat tvätt för imorgon. Effektiv söndagskväll. Halv åtta är det kvällsfika som vanligt och då hoppas jag att töntarna som varit hemma i helgen har kommit tillbaka så vi kan fikmysa länge för att sen somna i femmans soffa med tekopparna på magen.

Imorgon är det ny vecka med nya tag! Gym klockan sex, yes!

2010-02-14 | 18:58:30 | Dagliga | 0 Kommentarer

Det är för oss solen går upp

Ännu en dag i Mellis som går mot sitt slut. Inatt kommer min fining och gör mig sällskap, mycket trevligt! Idag har solen varit uppe hela dagen och det är tur det för det har varit så vansinnigt kallt. Endast elva-tolv minus men det har känts som tjugofem. Mina ögonfransar frös bara av att gå mellan femman och Tingsan. Jag undrar om jag andas mycket när jag går ute och det är kallt, eftersom det blåser upp på fransarna. Å andra sidan blir jag alltid tårögd, det kan ju vara det. Eller så är jag egentligen en isprinsessa. Tjusigt!

I eftermiddag så har jag fixat med en liten gift till John som han ska få på söndag. Har lite planer på vad vi skulle kunna göra här i Mellis men det är ganska svårt med det minimala utbudet i denna "håla". Massor av snö finns det i alla fall, alltid trevligt. Kanske att vi åker stjärtlapp i den glashala backen. Och värmer oss med varm choklad efteråt. Kvällen har för övrigt spenderats i femmans soffa med Olivia och Annika framför Stolhet och fördom. The old version. Riktigt mysig måste jag säga, jag gillar ju det där gamla. Jag blir sjukt sugen på att titta på Röda nejlikan. Kanske att jag snor med den hemifrån när jag kommer hem på sportlovet...

Nu är det dags att sova. Ni får en trevlig bild från turnén att kika på. Frid!


 

Nice people on Plattan. En Tegga bakom kameran.


2010-02-13 | 00:02:51 | Dagliga | 1 Kommentarer

Go och glad, kexchoklad


2010-02-11 | 22:19:41 | Dagliga | 1 Kommentarer

Du varg, du varg kom inte hit

Nu är det dags att slå igen mina trötta korpgluggar. Funderar på om jag ska ta sovmorgon imorgon eller ta en promenad innan fikat. Om jag skulle göra det senare så blir det ändå inte tidigt, vid åtta kanske. Men vi får se hur jag ställer klockan innan jag lägger mig. Har lovat att inte bli sjuk men jag lider bara av lite kvällssnorighet och det har ju ingen dött av.

Har repat lite Shackles med Simon och min fina praisekör ikväll och just nu känns det i alla fall inte som att gemensam sång kommer suga. Fast man vet ju aldrig. Skärpning i ledet, it's all about inställning så att säga. Annars så har jag gått och blivit avis på Malin. Jag fick provligga hennes madrass idag och det var så skönt att jag nästan somnade. Tyckte att jag hörde mig själv snarka men hoppas innerligt att så inte var fallet.

Idag köpte jag en påskruka att hänga upp i taket i mitt rum så nu är det bara växten från coop som fattas. Mitt rum blir bara finare och finare var dag som går. I like!

Dags att sova som sagt, fridens!

2010-02-11 | 22:16:36 | Dagliga | 0 Kommentarer

Broken strings

Min tanke om att lägga mig tidigt igårkväll gick inte i riktigt i hamn. Snarare tvärtom. Klockan nio blev det Ondskan och häng. Såg en himla konstig serie med Kim, Nippletuck. På ettan såklart. Som vilken vanlig serie som helst egentligen, plastikkirurger och deras liv typ om man ska sammanfatta riktigt kort. Drama i alla fall. Imorse var vi uppe klockan sex igen och körde ett något tyngre pass i gymmet. Inte tyngre för att jag sprang snabbare eller lyfte tyngre, tyngre på grund av de onda musklerna från gårdagen. Det är dock skönt att veta att kroppen tar lite stryk när man håller på. Oj vad det är skönt att stretcha förresten. Det ska jag börja göra lite mer minsann!

Dagens enda lektion, teori, har blivit inställd vilket har lämnat hela dagen öppen. Egentligen så ska vi repa på gospel men vi har tyvärr bara en pianist och dessutom inga nya låtar att köra så jag tror att vi skippar det. Övningsdag för mig alltså! Så jag klarar av skitlåten jag har valt till Gemensam imorgon...

Minns ni att jag skrev om korvpasta á la Kim och Amanda under turnén förra veckan. Tänkte bara lägga upp en bild på härligheten. Lägg dock märke till att Kims portion ser lite suspekt ut på något vis...



2010-02-11 | 11:29:16 | Dagliga | 3 Kommentarer

Flanellskjortor

Vad bra man känner sig när man kilar iväg till förmiddagsfikat och redan har hunnit med att träna i över en timme, duscha och äta frukost och öva en timme. Jag kan ju få mina ideér men nu har jag ju Kim som träningskompis så förhoppningsvis kan detta hålla i sig fram till sista maj. Tänk vad fit och duktig på musiken jag kommer ha blivit. Min morot! Och Kims...

Nu ska jag skriva klart Simons leedsheet och sen kila bort till skolan för att kolla tonarten. Mysjohanna gör mig sällskap. Bra skit!

2010-02-10 | 14:56:54 | Dagliga | 1 Kommentarer

Du och jag och sommaren

Efter att solen sken så fint nere på skolan igår, och de två lediga dagarna vi hade hemma i huvudstaden, så har jag fått någon slags sommardille. Kan den komma nu?! Särskilt ljumma sommarkvällar, inga mygg, en chipsskål och ett glas cola, mysig sommarmusik. Och bara njuta. Vad sägs? Inte så tokigt om du frågar mig... Men nu ska jag njuta i nuet istället, känns vettigt. Första skoldagen sen vi började efter jullovet och den flöt på fint. Jag gick upp och åt frukost för en gångs skull, vilket betyder att jag lämnade sängen så okristligt tidigt som kvart över sju. PRIK och notläsning, gehör på kören och masterclass med allas vår Mogge. Jag och Kim har haft ett litet utbyte av musik också så nu finns det mycket bra att lyssna på ett tag framöver.

Nu ska jag sticka över och jobba, äntligen sova! Gymmet klockan sex imorgon, woho! Frid!

2010-02-10 | 00:44:24 | Dagliga | 0 Kommentarer

Show me what I'm looking for

Denna första dag tillbaka i Mellis har varit en fin en. Vår turnévecka avslutades igårkväll med nästan hela gospel i vårt vardagsrum där det bjöds på tårta á la Kim och moi plus två kladdkakor av Häggan och Malin. Vi dåsade i soffan och kikade på film. En alldeles lagom slapp avslutning på tio väldigt trevliga och intensiva dagar!

Idag har solen skinit ända ner till gården här på skolan och detta firades med en tripp till Gottne efter lunchen. Resultat: nya fina gardiner upphängda, lite smycken och annat smått och gott. Resten av eftermiddagen har jag haft trevligt prat med Malin och städat mitt dammiga rum. Klockan sex är det dags att börja tvätta, sen blir det promenad och skön bastu. Imorgon sätter vardagen igång igen och som man säger alla andra gånger, livet ska styras upp... Den här gången också.


 

 


2010-02-08 | 17:52:07 | Dagliga | 1 Kommentarer

King of the road

Halleluja, praise the lord! Gospel är pretty much mitt liv nuförtiden, I like it! Love it! Simon och Kim diskuterar om skålarna på det här stället är djupa eller ej. Vi befinner oss just nu utanför Åkersberga på Vasagården och tyvärr, tyvärr finns det ingen dusch. Jag som hade sett fram emot att få tvätta håret. Åh, så underbart det hade varit... Något positivt är dock att jag just blev erbjuden fullkornspasta av Kim. Och det tackar man ju inte nej till. Den här turnén har varit toppen, great! Extra roligt i Solna och igårkväll i Nynäs då det kommer finingar och tittar. Många glada överraskningar i bänkarna och mycket skratt efteråt. Sportlovet ska spenderas med trevligt folk!

Idag hade vi en grym spelning i fryshuset på folkisen där. Väldigt trevligt att få bli uppskattad på ett lite mer "musikaliskt" sätt så att säga. Och grym lunch! Annars så har det inte blivit så mycket mat på den här turnén, mest mackor faktiskt. Men nu blir det som sagt fullkornspasta. Tack vare min pastasås och Kims korvar så blir det mumskorvpasta till middag. Hakklapparna på så att säga!

Frid!


2010-02-03 | 21:12:39 | Dagliga | 2 Kommentarer