Valborg

Livet är så rackarns trevligt! Här sitter vi ett helt gäng ute i trädgården, mätta och belåtna efter grillmiddag. Mys till tusen med tända ljus och min fina lykta som jag fick i studentpresent från Eva och Christer som hänger i trädet ovanför. Fint, fint, fint! Och jag är lite hög på livet.


2012-04-30 | 22:25:13 | Dagliga | 0 Kommentarer

Musik är mitt liv

Vilken helg jag har haft. Fina fisken. Här får ni höra:

I fredags blev jag efter några om och men klar med mitt PM, woop woop! Det firades med kikärtsbiffar och en promenad med Gustav i den fina kvällen. Vi vandrade längs med det gamla spåret och önskade att vi hade en sån där gamvagn som man pumpar sig fram med. Det hade vart något det! Sen var det spelning i vår källare med några utav sambosimons gamla folkiskompisar. Riktigt nice och häng till halv fem. Då började det ljusna ute och det kändes sådär fint vårigt.

I lördags piffades det med diverse grejer i skolan och sen blev det folkmusik för hela slanten på Felan i den gamla delen av Örebro, Wadköping. En trio spelade riktigt trevligt och sen blev det dans. Emma snurrade runt med en bångstyrig långskånk kan jag säga, det är inte lätt att föra någon som vill snurra åt ett annat håll. Korv med bröd mumsade vi på också, det var nästan kvällens höjdpunkt. Spelmanslaget från skolan bjöd upp till dans med sitt supersvängiga spel, duktiga dom!

Söndagen spenderades först i skolan och sen ute på baksidan i den stekiga solen med finaste Emma och Hugo som spelade folkmusik på studsmattan. Såna tillfällen ska man verkligen komma ihåg, då när livet känns extra gött. Lite sångövning och sen möta upp Johan och Matilda för att baka världens köttigaste kaka och se på Alcatraz.

Summa sumarum, fin helg i Öret. Och ikväll blir det ännu bättre med Valborgsmys. Kanonkul!


2012-04-30 | 07:44:17 | Dagliga | 0 Kommentarer

PM from hell

Har skrivit och läst om vartannat. Nu ger jag mig. Imorgon blir det till att knyta ihop påsen samt läsa igenom en gång innan det mailas iväg. Det blir la bra!

Godnatt katt!

2012-04-27 | 00:32:14 | Dagliga | 0 Kommentarer

Somewhere in his mouth I know are all the things I want so much to hear

Det har blitt ett litet miniuppehåll och anledningen är att det var ännu en liten harpalt som for upp till himlen i tisdags förmiddag. Lilla killen, han hade ont i magen och verkade allmänt vek. Jag försökte att få i honom lite vatten eftersom det kunde bero på uttorkning men det hjälpte tyvärr inte. Nu ligger även han ute i trädgården med sina små syskon. Uschanemej vad ledsen man blir, hela tisdagen blev en konstig dag för min del. Fina, fina palten.

Sen dess har jag försökt att rycka upp mig och fortsätta med PM och övande, heja heja. Igår var vi på en examenskonsert som var helt fantastisk och riktigt peppande. Den känslan ska jag försöka ha kvar nu. Jag vill bara bli klar med det här jäkla PM:et så jag får sätta igång med sådan som är kul och även i dagsläget, extremt viktigt, för att jag ska kunna klara L-provet. Improviserade och hade mig idag på sånglektionen och det gick sådär så det blir till att peppa mig till att ta tag i det och öva varje dag. Vill ju klara provet! Samidigt som det är en massa annat i skolan. Kände mig inte så stressad tidigare men tre veckor går sjukt snabbt.

Analys, nu ska jag ta mig tusan vinna! Heja mig!

2012-04-26 | 13:07:36 | Dagliga | 0 Kommentarer

Godmorgon ellerr?!

Idag blev det uppstigning lite tidigare för att mata lillnissen, slurp slurp. Sen frukost till stornissen, gröt med banan och mjölk. Hur gott?! Fram till igår trodde jag att det där med att ha frukt i gröten, usch och blä, inte riktigt var min grej men man kan alltid ändra på sig bestämde när jag handlade. Fick med gröna äpplen och banan hem, gröna äpplena fick åka i först och mums sa min mage. Mer! Idag var det ett stycke banans tur och jag längtar redan till frukosten imorgon. Trevligt med omväxling från lingonsylten.
Full rulle idag då det är bortglömda läxor som måste fixas. Typiskt. Det där jäkla PM:et har tagit upp all min tankeverksamhet i helgen, för att inte tala om den lilla, så hoppsan hejsan kom jag på igårkväll att jag har lite halvjobbiga läxor till idag och imorgon. Såna där man inte vill sitta med samma dag. Det är bara att bita i det sura äpplet (eller söta bananen) och göra't.
Laters!

2012-04-23 | 08:27:15 | Dagliga | 0 Kommentarer

Ramlar

Ännu en lugn dag går mot sitt slut. Jag har försökt sitta och skriva PM vilket har gått sådär måste jag säga. Fick dock läsa igenom Klaras så nu känner jag att jag har fått lite kött på benen och kan sätta igång det första jag gör imorgonbitti. Blir en promenad till skolan först för att hämta blocket där jag har alla anteckningar från VFU:n. Varför har jag tagit med mig det dit kan man fråga sig? Sjukt osmidigt.

Lill-bebben börjar bli piggare i alla fall. Har haft honom som sällskap när jag har suttit på rummet och skrivit. Han har fått mer mat och även blivit tvättad och torkad så nu är han så gott som ny. Han kravlar runt i sin låda och är allmänt pigg, himla skönt! Det blir lite mer mat innan vi tackar för oss och lägger oss, imorgon blir det till att köpa en pipett att langa mjölken med så han slipper en fet tesked i fejan. Det blir la bra.

Matdags och den dusch för mig, sängen och en ny vecka kallar.

2012-04-22 | 22:07:07 | Dagliga | 2 Kommentarer

Att bli fostermamma

Nu har begravningen ägt rum, jag och Emma lade finisarna vid ett träd i trädgården. Finisarna ja, vi hittade en till som var död så mamman kommer nog inte och tar hand om dom. Den tredje hittade vi fastklämd i buskaget som vi byggt så den tog vi med in. Nu ligger den invirad i en handduk och har fått lite mat i magen. Det är ganska svårt att se hur den mår eftersom den är så blöt. Vi tänkte låta den ta det lugnt ett tag och sen se om vi kan torka den lite mer och eventuellt tvätta lite sår. Håll tummarna för lilla Jesus!

Det lär komma lite fler uppdateringar om vår lilla fosterhare. Peppar peppar att det bara blir glada nyheter.


2012-04-22 | 13:29:56 | Dagliga | 0 Kommentarer

Att bära svart

Igår bestämde vi att vi ska ha begravning för den lilla stackaren som inte klarade sig och självklart regnar det ute idag. Man blir ju så less.

Förutom den sorgliga lilla tillställningen så ska det skrivas lite mer PM och så ska mitt rum städas. Fler och fler dammråttor kryper fram ur sina gömmor och igår fick Hugo komma upp och plocka ut en sketstor spindel från mitt rum, det är på tiden att det städas! Och ikväll åker vi sambosar och stöttar samboklara som ska sjunga med kammarkören i en kyrka i stan. En skön söndag med andra ord. Minus begravningen då...


2012-04-22 | 10:24:05 | Dagliga | 0 Kommentarer

Att sova

Idag har jag sovit länge till följd av en sen natt igår. Vi var bjudna på födelsedagskalas så jag, Gustav, Johan och Jänka tog bussen ner på stan för att sällskapa födelsedagsbarnet med vänner i deras fantastiska lägenhet. Gammal go med kakelugn, fina tapeter, gamla tjusiga möbler, stora fönster. Mitt i stan. Drömläge! Det bjöds på tårta och många skratt innan vi fortsatte till Olles för att spana in ett coverband som spelade. Ett BK-besök och en bussfärd senare slängde jag mig i säng vid två och somnade med härliga Toto i örena.

Vi lyfte ju som sagt ut harbebisarna igår, vi lade dom under trappen upp till uterummet med kvistar och annat för så att inte fåglarna skulle kunna ta sig in och picka. Men lagom luftigt så att mamma hare kan ta sig in. Och självklart tog vi inte i de små krabaterna. Hugo och Klara såg mamma hare igårkväll så vi vet att hon har varit här i alla fall, frågan är bara om hon struntar i dom nu eller om hon tycker att dom ligger bra där dom ligger och inte vill flytta på dom. För imorse var dom i alla fall kvar och tyärr är det en som har strukit med, han som blev blind tack vare dom där jäkla skatorna... VI vet inte riktigt vad vi ska göra men tänker att de får ligga kvar som de gör och så hoppas vi att mamma kanske har flyttat dom imorgon. Bläääääää för fåglar!

PM-lördag, hört talas om det förut?

2012-04-21 | 12:22:19 | Dagliga | 0 Kommentarer

Att rädda små ninisar

Det är aldrig en lugn stund på Kortévägen, ofta händer det något och denna dag var inget undantag. Just nu står det till exempel en flyttkartong fylld med löv, handdukar och tre stycken små harbebisar. Låt mig förklara...

Imorse hade jag satt larmet på sju som vanligt men hann dock bara börja plocka fram frukost innan samboemma stormar in i köket och hojtar att det är skator som pickar på något stackars djur i trädgården. Vi rusar ut, klappar iväg flygfäna och hittar tre små harungar utspridda på vår gräsmatta. Vi visste inte vad vi skulle göra med dom små liven men kände att vi inte kunde lämna dom att bli ihjälpickade. Eftersom alla började halv nio i skolan så tog vi beslutet att plocka in dom. Efter att ha ringt runt till veterinärer och viltvårdare så har vi nu fått klart för oss att vi ska hålla dom inomhus och sen gömma dom ute trädgården lagom till skymningen då mamman förhoppningsvis kommer tillbaka. Hoppas, hoppas, hoppas att hon tar med sig dom härifrån då så dom slipper bli pickade på. Emma hade hört dom skrika och undrade vad det var som lät och det var så hon upptäckte dom därute. Uäääääääääh! Stackars dom små liven. Men dom verkar vara okej, i alla fall två utav dom. Den ena ställde sig på bakbenen och började jabba mot oss när vi skulle lyfta ner den i kartongen. Stake har dom i alla fall!

Just nu sitter jag och gör dom sällskap i vardagsrummet, ska skriva lite PM. Det kan bli kul!

2012-04-20 | 16:42:31 | Dagliga | 0 Kommentarer

Att öva och slumra

Idag har jag haft den bästa sånglektionen på länge. Har ju som sagt inte haft en på evigheter och då var det så otrooooligt gött att få starta med en riktigt bra. Vi drog av två låtar som vi kör i slickbandet som har känts lite hopplösa för mig ett tag. Men inte nu inte! Jag vill repa nu så jag får utöva dessa goingar. Peppar inför lite gig också, det blir la awesome!

Efter sånglektionen for jag hem och slängde ihop lite spenatsoppa som blev helt okej för att vara första gången, tog en kaffe med sambosarna, övade improvisation och tog sen en lur. Pigg och fräsch är jag nu instängd i ett övningsrum som vanligt, gormar och plinkar om vartannat. Middag ganska snart dock känner jag, kurr kurr...


2012-04-19 | 17:05:18 | Dagliga | 0 Kommentarer

Att spela munspel

Hej hopp i lingonskogen! Här snurrar det på som vanligt. Sova lite för lite varje natt, vakna innan klockan ringer på grund av det våriga ljuset i sovrummet, öva i skolan, gå på konserter, träna och äta. Hänga i Prego över en kaffe såklart. Men typ så.

Imorgon har jag äntligen sånglektion efter ljusår av VFU som kommit emellan, grymt kul! Jag ska storma in med två slicklåtar och bombardera stackars Peter med tusen frågor om tips och trix på hur jag ska tänka, vad jag ska ändra, vad som är bra. Och så lite improvisation på det. Awesome! Planerar att laga spenatsoppa till lurre sen, kan bli instressant. Har ätit upp det sista ur min BJ-burk med glass, typ 400 kalorier bara sådär en onsdagkväll. Rätt på rövemn säkert. Men hey, är det lill-lördag så är det.

Har suttit och lyssnat på lite go Monica Z för att hitta en eventuell sökningslåt. Glatt överraskad faktiskt. Nu är det dock Swedish House Maffia som gäller innan läggdags. Greyhound, mmmm. Som om jag inte är nog speedad av glassen?

Hur kul vore det inte att lära sig spela munspel? Har suttit med Gustavs nu såhär på kvällskvisten, han ska även ha en bok till någonstans. Galet roligt att kunna slänga fram ett litet munspel ur BH:n på en konsert och dra av ett ruggigt solo a la Cookies' n Beans.

2012-04-18 | 22:34:06 | Dagliga | 0 Kommentarer

Fixarsöndag

Idag har jag extra ont i kroppen efter passet i fredags, den beryktade andra dagen. För att bota det så tog jag mig ut i solen för att tillsammans med mina sambos rensa och strukturera upp trädgården och garaget. Vuxenpoäng! Garaget blev supertjusigt och det finns huuuur mycket plats som helst att ställa in cyklarna på. Trädgården fick även den sig ett lyft. Bildbevis på det galna samboparet Klara och Hugo finns på facebook, enjoy!

Vi bestämde att vi var klara vid halv fem och då blev det fika med glass, bulle och kaffe till Eva och Adam. Den serien alltså, kult! Nu under kvällen har jag piffat med lite olika grejer och avslutat med ett Alcatrazavsnitt. Bara ett kvar nu, spännande!

Gaaalet skönt väder också. Jag har bara gått runt i lumpentröja idag, t-shirt i vissa fall. Det räckte med bara den när jag gick till skolan vid sexsnåret också, helt fantastiskt skönt. Vågar man säga att våren är här på riktigt nu? Inga fler bakslag?


2012-04-15 | 23:06:56 | Dagliga | 1 Kommentarer

Sol ute, sol inne, sol i sinne

Herrejesus vad det är fint väder här i Öret!!!! Ville bara starta detta inlägg med den meningen, jäklas lite med er stackare som slänger upp snöbilder på fejan. Inte okej med snö i april. Här stramar det i mitt lilla ansikte efter all sol det har fått. Och fräknarna på näsan blir allt fler.

Igår var vi sambosar (- sambosimon) och lyssnade på gypsyjazz på Slottskällaren, alltså på slottet. Det var ett gäng från musikhögskolan som spelade, Sveriges Radio var där och spelade in och det var riktigt bra. Man blev glad och sprallig, en perfekt start på kvällen. Innan hade jag och Emma varit på Bodycombat. Längesen man tränade. Känns idag. Efter spelningen drog vi vidare ut i kvällen och mötte upp ett glatt gäng som kom med buss och så satte vi oss  på en krog för att bira litegrann. Inte jag då, jag jobbar ju inte öl än men cider funkar lika bra. Riktigt trevligt att vara ute och svänga, det var ett tag sen kände jag, och riktigt riktigt trevligt att vara tillbaka i Örebro och få hänga med finingarna här.

Idag vaknade jag av Simons CD-spelare igen. Han har tydligen någon inställning så man kan använda den som alarm så klockan åtta imorse satte jag mig förvirrad upp i sängen och undrade vars operan kom ifrån. Upp och stäng av. Superpigg och kan inte somna om, typiskt. Dock är det ju så galet skönt när man får chansen att morna sig så jag kikade på ett och ett halvt avsnitt av Alcatraz. Fortfarande bra. Sen blev det pannkaksbrunch för hela slanten med sambosarna plus Johan. Vi bunkrade upp med sylt, färsk frukt, sirap och lakritssås (!). Malde bönor och gjorde presskaffe, ska det vara så ska det vara så att säga. Sen blev det en promenix i solen in till stan, en mjukglass nere vid vattnet vid slottet och sen vi kom hem har vi hoppat studsmatta tills vi har blivit alldeles svettiga. Nu är det dags för mig att börja slänga ihop middag och ikväll blir det konsert i Betelkyrkan tillsammans med Johan. Samuel Ljungblahd, woop woop! Samtidigt så är det grillmys hemma på Kortévägen så jag och Johan kommer att ha ett riktigt trevligt häng att komma tillbaka till. Vilken lördag!

Jag är glad.

2012-04-14 | 17:15:44 | Dagliga | 0 Kommentarer

Fläng och släng

Idag har jag haft en flängdag till tusen. Arbetsintervju på Premo i Solna så man får vackert sätta sig på tåget om man vill ha något jobb till sommaren. Vid åttasnåret promenerade jag från Kortévägen för att ta tåget klockan nio, intervju klockan ett, hem till Råsunda för en eftermiddagste och så tåget tillbaka till Öret klockan fyra. Anledningen till att det  var lite bråttom tillbaka var ju det där faddermötet som skulle äga rum i skolan klockan sju. Trodde jag ja! När jag väl kommit hem så får jag det klart för mig att det var klockan sex. Så jag hann inte i alla fall och skyndade mig från Solna helt i onödan. Blä!

Som plåster på såren slängde jag ihop en mumsig omelett som jag åt direkt ur stekpannan till middag. Sen tog jag mig i kragen och packade upp väskan från påsk som jag inte tycker att jag har hunnit med tidigare. Myskväll med mig själv, en kopp te och nya serien Alcatraz som min papi har skickat med mig. Första avsnittet ikväll, so far so good!

Nu är det dock hög tid för sängen. Man blir helt körd i huvudet av att åka så mycket tåg, ändå gjorde jag inte annat än sov typ. Mänmän! Go'natt!

2012-04-12 | 22:54:44 | Dagliga | 0 Kommentarer

This heart is made for loving, I just need someone to hold

Idag saknar jag en viss liten kisse, det gör lite ont i hjärtat. En mjuk nacke att gosa ner näsan i, magen med mest päls i världen att klappa på, en blöt nos att gnugga sin egna näsa mot, en varm tung kropp i sitt knä.

Fina, fina Molle.


2012-04-11 | 14:52:39 | Dagliga | 1 Kommentarer

My heart won't mend, it won't heal

Nu är påsken slut! Lagom godis och fina påskpresenter, mycket mys och fint väder. Som det ska vara.

Back in Örebrew, fullspäckad dag idag och inte blir det bättre imorgon. På torsdag tillbaka till Solna för arbetsintervju hos Premo, tillbaka till Öret och möte på skolan klockan sex. Nedrans mycket tåg. Inte roligt. Måste hinna klippa mig imorgon, ser ut som en vilde på huvudet. Och en ny bok om man ska palla tågresorna och väntetiderna som blir.

En rolig lektion imorgon, bruksensemble och det är min tur att leda. Vad blir det om inte finaste damerna Cookies' n Beans? Gospelklapp (baktaktsklapp) så det står härliga till! Och så är dom så himla tjusiga!

Natt!



2012-04-10 | 23:47:36 | Dagliga | 0 Kommentarer

Hej hopp i lingonskogen

Sitter och nöter träbänk på Sumpans station at the moment. Har mina rosa fina byxor på mig men märker dock att jag fortfarande inte har rakat benen. Brukar ju inte vara så populärt det där med stickiga vader bland den övriga befolkningen. Tänker att "äh, det gör väl inget" men så fort det kliver på snygga tjejer på tåget så försöker jag göra mitt bästa för att gömma dom. Resultat: sjukt onda skinkor efter otroligt udda sittställningar. Mänmän, jag var noga med att packa med kemikalierna hem så då blir det raka av!

Idag har vi fått ha ett seminarium i Logic, ett inspelnings- och redigeringsprogram. Sjukt roligt! Jag knåpade ihop en fin mix på en jazzdänga med spacetrummor. Helt själv! Det där kommer att bli nya skippa-öva-på-det-man-skagrejen.

Nu sätter jag mig snart på pendeln och då är det bara drygt en timme kvar, sen är jag hemma.


2012-04-05 | 18:07:18 | Dagliga | 0 Kommentarer

Långdagen

Ojojoj sicken lång dag tisdagar blir. Man har fortfarande inte riktigt vant sig vid att lyssna så mycket och så länge trots att vi har haft det sen vi började efter jul. Seminarium, diskussionsgrupp och ämnesdidaktik. Idag pratade vi om och delade erfarenheter från VFU:n och det var intressant att få höra hur de andra har haft det samt hur de har gått till väga. Jag är fortfarande grymt nöjd med Viaskolan och Nisse.

Efter att vi slutat vid fem tog jag och Klara cyklarna hem för att påta i trädgård samt laga middag. Jag kollade upp det där med komposter imorse innan jag for till skolan och nu har vi börjat på en hög i ett hörn av trädgården. Fortfarande roligt är det också. Skönt att springa runt med gummistövlarna i solen och trixa. Vuxenpoäng på det!

Imorgon är det gitarrlektion och bruksensemble som gäller, två roliga lektioner. Träning ska hinnas med, mer fix i trädgården och senare på kvällen ett möte med vår hyresvärd. Nu ska dock här sovas!


2012-04-03 | 22:44:07 | Dagliga | 0 Kommentarer

Husägare

Idag slog jag upp ögena prick klockan åtta då solen sken in i ansiktet på mig. Mornade mig lite innan jag klädde mig i lumpartröja och gummistövlar för att gå ut och kratta upp löv och ruttna äpplen i vår trädgård. Rensa upp lite skit som till exempel en plastgran med julgransfoten kvar. Någon som missade något där tror jag... Nästa steg är att kolla upp det där med kompost i trädgården som vi kan lägga löven i alternativt vad det är för relger som gäller om man vill elda upp det. Sjukt trevligt att vara ute och påta, speciellt på morgonen när solen skiner. Bli lite varm och go med bästa slicklistan på spotten som sällskap. Inte så pjåkigt det där med hus i alla fall tycker jag inte.

Nu är jag dock helt slut i huvudet efter ett Joybellsrep prackat med intryck. När jag kom hem efter en frusen cykeltur så kokade jag te, duschade och slängde ihop lite go fruktsallad som fick bli värmegivare och pluggsällskap när jag läste lite sidor till musikpedagogiken som är imorgon. Lite fina peppande ord från Simon och jag är på banan igen.

Men nu, hello kudden!

2012-04-02 | 23:54:43 | Dagliga | 0 Kommentarer

Kollektivet

Nu är jag hemma i kollektivet igen och vi kombosar har tagit en söndagsfika efter en gemensam tripp till Willys. Jordgubbar i limesockerlag, vindruvor och vaniljkesella. Mums i magen! Annars har dagen spenderats i Immanuelskyrkan, först gospelgudstjänst och sen joybellshäng med bland annat femkamp.

Imorgon är det skola igen med den enda lektionen Arrangering och komposition. Intressant!

Mer kombosar åt folket, här ska hängas! Laters.


2012-04-01 | 23:14:31 | Dagliga | 0 Kommentarer