Födelsedagsbarn

Idag är ingen vanlig dag för det är tantens födelsedag, wiho! Just nu sitter jag i soffan hemma hos mor med en födelsedagspresent i knät, min alldeles egna dator! Wiiiiiiiie!

Denna helg har jag och min gubbe varit mycket friluftsiga genom att titta på Jossan som har spelat handboll på Gubbängen. Sol, Eken cup och min gubbe visade sig vara en mycket trevlig kombination. På lördagen sprang vi mellan Felix och Ösmo, Jossan och Spåret och de fina brunkerbrudarna i Haninge hela dagen. Igår var vi tillbaka och kollade på Jossans slutspel och påm eftermiddagen hade vi kalas med finisar från papis och Karins sida.

Nu ska jag slänga mig in i duschen och sen ska vi fikaaaaaa!

2010-06-21 | 19:11:22 | Dagliga | 0 Kommentarer

Ready to do your will

Ikväll har varit en extra trevlig en. Efter solbad nere vid Hamnvik, ett tandläkarbesök och lite mer sol med en nya Chic på balkongen så bestämde jag mig för att ta en powerwalk innan middagen. Jag strosade ut till Lövhagen via Norrhagen och sen vidare "åt fel håll" runt Ringvägen. Jag bestämde mig för att kila förbi mormor och morfar på vägen hem för att hämta fler kartonger och där fastnade jag. Mysmiddag med grillat och glass till efterrätt framför Mexico - Frankrike tillsammans med mormor, morfar och moster. Det är inte varje dag nuförtiden, men nu är det sommar så det blir det ändring på.

Det är så himla härligt väder ute, riktig sommarkväll. Lagom svalt och lite blåsigt, det luktar sommar. Syren, gräs och lite fukt. Nu skulle man tagit en kvällspromenad i mörkret runt Ringvägen tillsammans med en fin man. Jag går och tar en dusch och kryper ner i en nybäddad säng istället och laddar inför morgondagen då jag ska städa och lägga i flyttkartonger. En som ska tillbaka till Mellansel i höst, trevligt!

2010-06-18 | 00:17:58 | Dagliga | 1 Kommentarer

Kanske sol

Den här dagen har gått åt till att försöka jaga solen på balkongen. Jag och systra mi tänkte åka ut till Ringvägen och steka oss men eftersom det var lite moln som hotade så lade vi oss på balkongen istället. Eller rättare sagt, Jossan lade sig först medan jag väntade på att solen skulle komma runt huset så hela balkongen skulle få sol. Det han tyvärr aldrig hända innan den försvann bakom en massa moln. Jag och Jossan bestämde oss för att göra lunch istället, korv med bröd, och efteråt var det min tur. Solen var framme i omgångar så när den gick i moln gick jag bara in och satte mig i soffan. Dock blev det till slut för kallt så nu har jag suttit vid datorn och kikat på fotona från min och Johns resa till Grekland förra sommaren. Vilket självklart har gjort att jag längtar tillbaks som en tok! Eftersom jag måste spara alla pengar jag kan för att ha råd att gå ett år till på folkis utan att ta lån så har vi lagt våra utlandssemestrar på is så länge. Dock kanske det blir en redig svensk en med husbil och husvagn uppåt landet med Johns familj. En weekend eller något sånt. Vi får se...


2010-06-15 | 16:43:26 | Dagliga | 0 Kommentarer

Swing it, magistern!


2010-06-14 | 20:48:15 | Dagliga | 0 Kommentarer

Nytt som är gammalt

Idag har jag försökt att städa upp och plocka undan i vårt rum. Mellanselsväskorna har fortfarande överhanden, dock endast de med prylar i och jag har ingen aning om vart de kan ställas. Kläderna var bara att trycka in in garderob och byrå men alla Gottneprylar, smyckeslådor och annat. Det finns fortfarande två kartonger att hämta hos mormor och morfar, sen är det dags att flytta alla nio fulla kartongerna till Simonas tomma källarförråd. John och jag kommer knappt att behöva köpa något alls till vår framtida lägenhet, det mesta finns i de här kartongerna. Vår lägenhet kommer att bli fylld av Gottne second hand, romantiskt blommigt och färg. I like it! Hoppas bara att han också gör det.

Jag ska ta tag i rummet imorgon igen men nu tänker jag slå mig ner i vår nya enorma soffa med en kopp te. Livet är allt bra skönt!

2010-06-14 | 20:42:58 | Dagliga | 0 Kommentarer

En del av mitt hjärta kommer alltid slå för dig

Jag har suttit bänkad på golvet framför TV:n, soffan vår står just nu i grovsoprummet eftersom den nya kommer imorgon, och tittat på Hairspray och nu kör jag min dagliga bloggrunda i sällskapet av en galen nattfjäril som studsar mot skärmen. Jag håller på att göra ett nytt försök med att ladda upp Chicagobilder och tar nu några i taget eftersom vår dator inte pallar med och hänger sig annars. Dock tar det aslång tid så det får bli bilder i omgångar. Men alla ska upp och hitills går det ganska bra.

Den här helgen har jag haft det myst en massa och tjänat lite pengar. I fredags kom min man hem och det firades genom att köpa hem thai från kiosken och titta på film i soffan med mor min. Vi övernattade dock hos John och han var även snäll och skjutsade mig till jobbet på lördagen. Efter en lagom stressig dag som grillmaster på Ica fick jag ännu en gång åka med min snälla gubbe hem innan han fortsatte upp till Felix för att leka i Aktersalongen. Jag tog sjutåget till Handen och Dalarövägen för fruktsallad, girltalk och Batman med min bästa vän. Jag hade mycket trevligt, som vanligt, även fast jag började nicka till vid elva. Vid halv ett steg Hampus som hade kikat på VM hos en polare in genom dörren och samtidigt fick jag ett mess om att bilen var framkörd nere på parkeringen. Jag somnade som vanligt i bilen på vägen hem och fick sen sova gott på Johns arm. Innan jag somnade fick han dock en vacker sång eftersom han fyller år idag.

Vi sov länge och drog oss länge innan det var kalasdags med god mat och jättegoda tårtor med släkt och vänner hos John. Vid halvsjusnåret var det dags att rulla in mot stan och hans dumma tåg tillbaka till Skövde. Vi stod och pussades på parkeringen och blev tutade på (dock av misstag men ändå!).

Han är min man.


2010-06-14 | 00:02:21 | Dagliga | 0 Kommentarer

Anletesboken...

... och jag kommer inte riktigt överens ikväll. Eller det är snarare jag och vår otroligt sega och hängiga dator som inte kommer överens. Har suttit i drygt en timme och försökt ladda upp bilder från Chicago men inte lyckats få upp en enda. Först hängde sig datorn så jag satte mig och gjorde en kladdlapp på alla bilder som skulle upp så det skulle gå snabbt och smidigt att välja sen. Jag väljer ut alla som ska få vara med, trycker på ladda upp och det visar sig att det tar ca två minuter/bild. Jag är trött och lite sur så det får bli imorgon istället...

Jag skyndar mig finteggis! Jag vet att du sitter och väntar.

2010-06-11 | 00:44:53 | Dagliga | 1 Kommentarer

Tröttmössa

Igår var jag trött, idag är jag trött. Det där med att jobba är jobbigt alltså, tar musten ur en. Dags att piffa iordning sig nu så man slipper gå i racerfart i alla uppförsbackar till Kvantum. Håll ut majonäsen, I'm on my way!

2010-06-09 | 07:34:52 | Dagliga | 0 Kommentarer

Sjung om studentens lyckliga dar

Ååååååh, vad jag önskar att jag kunde få ta studenten en gång till!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag vill vrida tillbaka tiden till dagen före "dopparedagen" när mamma fixade mina vinterfötter, när jag hängde fram klänningen och gjorde allt klart, till pirret i magen när jag gick och lade mig. Morgonen när mor var uppe med mig och hjälpte till att piffa till sin dotter och skjutsade till champagnefrukosten, kom tillbaka en extra gång med den livsviktiga treon jag glömde, myset i partytältet hemma hos Sara, alla tjusiga och roliga i min klass när drickat började verka i deras tomma magar. Promenaden till skolan när vi gick och sjöng, efter fotot när vi hade signa hattstund utanför estetkorridoren, tvåornas show, klockan som närmade sig tolv och magen som nu var helt crazy av förväntan, när dom äntligen öppnade dörrarna och man sprang så fort klackarna bar. Hittade fina, stora familjen med plakat och massor att hänga om halsen, Emelie och Jossan som bölade och som fick mig att börja, FLAKET! Mottagningar med fina släkten och massor av trevliga vänner, fina presenter och glädjen av att så mycket arbete hade lagts ner på lilla mig. Förfest hos John och dans så länge min onda mun orkade med.

Estet, I miss you guys!

2010-06-07 | 19:18:04 | Dagliga | 0 Kommentarer

Love

Jag är trött... Men glad! Denna helg har varit fylld med sköj, framförallt mys med min gubbe som kommit hem. Det känns skönt att få träffa honom på riktig hemmaplan, eller vad man ska säga. Man känner sig inte lika instängd som man ibland kan känna sig i Mellansel. På fredagskvällen mös vi med min mor och tittade på film. Några timmar senare gick jag upp för att göra bufféer till alla studenter i Kvantums kallskänk och sen fick jag smaka smarrtårta hemma hos John eftersom lillebror Martin var en utav de lyckliga. Jag och John for och hämtade i nya bilen, nercabat, woho! På kvällen for vi till Sandra och Hampus för lite galej och mys på inflyttningsfest och övernattning. Gubben och jag sov som stockar i deras nya säng... Idag bjöd de fina värdparet på en mysfrukost efter ett litet misslyckande av gubbe John och gubbe Hampus när de skulle köpa frallor och i eftermiddags utförde jag riktigt kroppsarbete genom att klippa Johns gräsmatta hemma i Nynäs.

Nu har John farit tillbaka till skitskövde och jag får mysa med pappa, Karin och Lina framför något kärleksjippo till kronprinsessan och hennes gubbe på TV4. Imorgon ska jag gå på bikinijakt, wish me luck. Det behöver jag!

2010-06-06 | 21:08:08 | Dagliga | 2 Kommentarer

Majonäs

En sak som jag har lärt mig under min första dag på jobbet på Ica här i Nynäs är att jobbar man i kallskänken, då jobbar man med majonäs. I mängder. Majonäs i potatissallad (en halv hink, blä!), majonäs på mackorna, majonäs överallt. Mina händer luktar majonäs. Jag börjar känna igen mig i Yvanna som alltid luktar Rökeri när hon har jobbat. Då kanske jag ska vara glad över att det "bara" är majonäs...

Förutom att jobba så har jag varit en hurtbulle idag. Mitt motionsliv kan inte stanna upp bara för att jag har lämnat Mellis och min workout-buddy Kim, nix, John ska ta över den platsen. Men fram till helgen måste jag ta ansvar för mig själv och det gjorde jag imorse genom att ta en runda runt Ringvägen innan frukost. Jag var såå trött när jag gick upp, ville inte, ville inte, ville inte. Men så fort jag kom utanför porten så slog humöret om och jag bara njöt av solen och värmen. Skönt!

Nu kallar soffan och ett glas iskallt vatten på mig. Till middag blir det pannkakor, vilken dag!


2010-06-02 | 16:39:04 | Dagliga | 0 Kommentarer

Livets små glädjeämnen

Idag "piffade" jag till det lite extra genom att ha nya platåkilisarna till Louises show. Crazy! Mycket nöjd var jag över att glida fram över den jämna asfalten. Alla mina fina klackisar fick följa med till Mellis utan att användas någon gång, förutom mina kilklacksstövletter. Orsak: saknaden av trottoarer eller över huvudtaget jämn mark. Där vi springer runt på skolan finns bara grusgångar med stora stenar där man halkar runt även i vanliga skor. Men nu ska jag ta mig tusan träna upp mina klackvrister och vader, tjoho! Dessutom, vad gör man inte för att fiska kommentarer? Som till exempel den som jag fick av en något överfriskad och väldigt vinglande gubbe igår när jag var på väg hem från tåget. "Jäklar vad lång den där var då!"

Min mage slog kullerbyttor av glädje...


2010-06-01 | 09:00:33 | Dagliga | 2 Kommentarer