Trött i ögat.

Min rumpa är nerslängd i soffan, datorn är i knät och Ted Gärdestad sjunger så fint för mig från LP-spelaren. Mina ögon blir grusigare och grusigare för varje sekund som går. Tyvärr måste jag vänta på en maskin tvätt. Jag slängde bara in den utan att tänka mig riktigt för och när den väl var på så upptäckte jag vad klockan skulle vara när den är klar. Halv elva bara men ändååååååååå! Jag är trött nu. Tänk att få krypa ner mellan lakanen, ge ifrån sig sömnsucken, spänna kroppen en sista gång bara för att sjunka ner i madrassen riktigt ordentligt. Mmm...
 
Anyways. Idag har jag kikat på Rytmus lokaler här i stan. Mindes för en sekund när jag själv sökte till Rytmus i Stockholm och den dealen som jag och Steve hade. Kommer båda in så går vi, kommer bara en in går ingen. Vad tokiga vi var! Det slutade med att han kom in och nu är han i Boston, på Berkley. Och jag i Öret. Eheh. Här i stan så ligger Rytmus i gamla kaserner från militären och musikundervisningen bedrivs i källaren. Dock har dom piffat till det och gjort det mysigt och trevligt för eleverna så det verkade inte gå någon nöd på någon. Jag tyckte att det kändes trevligt i alla fall. Efter vårt besök, det var nämligen jag och mina klasskamrater D och E, promenerade vi ner på stan i solen och styrde kosan mot Myrorna. De andra två hade ingen Myrorna-inspiration idag så det var klara ganska snabbt men jag var på hugget och kikade igenom ordentligt. Kom ut med ännu ett Kockumfat (tjoho!), två riktigt fina koppar jag ska surpla kaffe ur i skolan och en Ted-LP till min samling. Den som jag lyssnar på ikväll.
 
Tog bussen hem och lagade mat, fastnade i soffan framför skidorna och ville aldrig ta mig i kragen och gå till skolan. Jag kom iväg till slut och det var ju ändå trevligt för väl framme stötte jag direkt på Joel och Philip.
 
Nu ska jag föbereda mig för sängen så jag kan krypa ner så fort jag är klar med tvätthängningen. Gonatt katt!

2013-02-27 | 22:08:14 | Dagliga | 0 Kommentarer

Det här med att behöva gömma sig.

Förra veckan var jag och min skolkamrat E riktigt duktiga och började spåna på vår musik- och rörelsekomposition som vi har i läxa till nästa vecka. På lektionerna har vi fått lyssna på musik och försöka gestalta det vi hör med kroppen, antingen känslan vi får eller något mer konkret, rytmiskt till exempel. Att man visar rytmen med armarna kanske. Kan man göra om man känner för´t. Det som blir problemet är dock att jag låser mig litegrann, för att inte säga sjukt mycket. Jag har svårt för att bara göra och känner mig ofta ganska fånig. Och då känner jag mig fånig för att jag känner mig fånig och inte kan leka. Kaka på kaka. Den dagen gick helt åt skogen efter våran session och jag kände mig värdelös. Det följde mig litegrann resten av veckan också, tills jag fick åka på kalashelg nummer ett. Då lugnade det ner sig.
 
Jag har alltså varit i småland för andra gången i mitt liv (inom loppet av ett halvår!), närmare bestämt Gnosjö. Ett liitet ställe där vi skulle fira en tjugofemåring med överraskning, buller och brak. Suprisen gick hem, födelsedagsbarnet grät och vi dansade till ganska sent. Lyckad kväll! Dagen efter fick jag skjuts till Värnamo för att tåga upp till Stockholm. Kalasmiddag för kära Josefine som fyllde tjugoett den söndagen. Och så fort jag kom in genom dörren så skrek hela jag, fy bubblan vad jag har saknat er och hemma! Så förbaskat trevligt att jag åker hem även denna helg, för att fira Jossan ännu mer. Och krama min mamma. Och träffa tjocka släkten. Som balsam för själen alltså.
 
Tillbaka till vår komposition. Idag hade vi session nummer två och jag måste tyvärr erkänna att jag bävade lite inför den. Det blir så tråkigt om det blir som förra veckan tänkte jag. Tänk vad en brun papperspåse kan göra! Vi diskuterade nämligen hur man skulle kunna komma runt min oförmåga att lattja runt och pratade om att teatra och spela någon annan. Eller gömma sig. I en papperspåse. Så så blev det idag och jag var riktigt lattjo. Nu i efterhand så tror jag att det mer berodde på dagsformen. Och det känns skönt. Nu ser jag snarare fram emot nästa och sista träffen innan redovisning.
 
Det var allt från denna flummiga tisdag, tack och bock!

2013-02-26 | 23:17:46 | Dagliga | 0 Kommentarer

Det här med att sova.

Imorse lovade jag snällt mig själv att ikväll ska jag gå och lägga mig tidigare. Jag var så rackarns trött och seg. Innan jag lyckades ta mig ur sängen förstås, sen brukar det ju gå av bara farten. Jag höll nästan på att somna ifrån. Dock kommer jag inte att lyckas med min snällhet, just nu är det till och med senare än igår. Svårt det där.
 
Jag peppar i alla fall att inviga min senaste klänning från Myrorna, en ganska somrig en men jag kan inte låta bli. Vit, turkos och svartmönstrad är den så till vinröda strumpbyxor, Dr.Martens och svart kofta blir det perfekt. Tjoho för fancy tuesdays!

2013-02-18 | 23:33:00 | Dagliga | 0 Kommentarer

Spring.

Ännu en vecka till ända. Det går så sjukt fort nu. Det är bara måndagarna som är lite sega nuförtiden resten går med en jäkla fart. Och så kom jag precis på att jag har en massa sidor att läsa till första lektionen i Ämnesdidaktik imorgon. Attans! Som tur är har jag förmiddagen på mig att läsa. Och lite nu innan jag hoppar i säng.
 
Den här helgen har jag varit den enda i gänget som har varit i Öret. Dock utan nöd. I fredags kilade jag iväg och tog ut mig på zumban, slappade lite hemma och avslutade med att sova mig igenom en film hos Joel. Jag såg första kvarten kanske, sen kunde jag inte håålla ögonen öppna längre, det var helt omöjligt. Igår tog jag en promenad till och från stan, lagade mat tillsammans med Sonja och Lisa och åkte senare på kvällen hem till Frida och Joakim för myshäng tillsammans med dom och Hannah. Sjukt trevlig kväll må jag säga!
 
Idag har jag städat köket i tre och en halv timme. Storstädning. Torkat ur skåp, skrubbat väggar, dragit fram spisen och rengjort bakom den samt det gamla vanliga med dammtorkning och moppning. Passade även på att möblera om litegrann. Trevligt resultat anser jag. Dock är mina händer och naglar riktigt arga på mig nu, röda och skiviga, så jag passade på att köpa diskhandskar till nästa städning när jag var på Willys. För veckohandlat har jag också gjort. Och sprungit. Och ätit glass. Och nu ska jag väl ta och läsa litegrann då.
 
Hepp, hepp!

2013-02-17 | 22:15:35 | Dagliga | 0 Kommentarer

Does anyone want to go dancing on the roof?

Ny måndag, ny vecka. Idag har jag i princip bara suttit i möten, renskrivit protokoll samt hunnit med att öva sång i en timme. Och Joybells såklart. I slutet på repet så har vi en fin liten punkt som kallas fågeln. Fågeln går runt bland medlemmarna i kören och tanken är att man delar med sig av något, vad som helst, när man har fågeln. Idag var det Kajsa som verkligen slog huvudet på spiken. Hon pratade om att vända på sina irritationer i vardagen. Jag får vara tacksam när jag har handlat och fått ont i axlarna av de tunga kassarna, det betyder ju att jag äter gott. Att jag kan äta. Igår var jag otroligt tacksam över att datorn höll när jag råkade tappa den i golvet. Inte en skråma fick den och den fungerar precis som förut. Ofta tänker jag på hur tacksam jag är över att alla i min familj lever och frodas. Är tacksam över att när min telefon ringer så är det inte på grund utav att det har hänt något otäckt utan att det är för att höra hur det är med mig. Mycket bra.
 
Imorgon vankas det sånglektion och slickrep. Annars övning. Och på kvällen ser jag fram emot att få kila på rytmikkonsert som jag tror blir rackarns bra. Tack för muhög, allt jag får och kan göra, alla jag lärt känna och kommer att lära känna. Alla konserter jag kan gå på som peppar mig att öva mer för att bli bättre och säkrare.
 
Tack och bock!

2013-02-11 | 22:43:00 | Dagliga | 0 Kommentarer

Åh du sköna söndag!

Den här helgen har, som så ofta i denna stad, varit helt till belåtenhet. Jag har på sista tiden försökt att göra så mycket jag orkar, hinner och kan i veckorna så jag kan ta ledigt på helgerna utan en massa krav och måsten. Förutom att tvätta, städa och handla kanske men det känns okej. Min fredagskväll började helt utomordentligt bra då jag, Emma och Matilda masade oss iväg och körde skiten ur kroppen på ett Zumbapass. Så pass mycket att instruktören kom fram efteråt och sa att vi alltid måste stå längst fram, att hon blev aspeppad av att se oss där. Ni har inte funderat på att bli instruktörer? Mitt hjärta jublade, tack och bock för den och fredagen var gjord. Efteråt duschade vi av oss och sprang sen till Konsertsalen på muhög för att gå på en ASBRA konsert. Och toppen på moset, fika hemma i Otto och Kajsas nya lägenhet. Bra fredag.
 
På lördagen vaknade jag upp, pigg och glad, och åkte till stan för att gå på myskonsert i Nicolaikyrkan följt av fikfrukost, en tripp till Myrorna och hemmamys. I form av att städa rummet. På kvällen lagade ett gäng pizza i kollektivets kök och sen smet jag hem till Joel för att kika Mello med honom, Philip och Matilda. Efter en fin film kilade jag hem och kikade på gaygalan innan jag somnade.
 
Idag startade jag och Matilda dagen på en relativt nyöppnad loppis. En loppis där man kan hyra bord att sälja sina pryttlar på så det är ett väldigt varierat utbud upptäckte vi. Dock lade jag ögonen på en Kockumsamling utan dess like hos en trevlig gubbe. Jag hade velat ha med allt hem men då hade jag varit tvungen att äta damm resten av månaden och det verkar ganska otrevligt. Men, en finfin kastrull och sil fick i alla fall följa med mig hem i en påse. Och rabatt fick jag också! Matilda hittade inget roligt på loppisen utan handlade loss på Blomsterlandet istället. Efter ett besök på Willys tog vi bussen hem till hennes kotte, kokade te och smög upp i sängen för att kika på West Side Story. Bullat upp med fika hade vi också gjort, fyra munkar åt jag. Riktigt lyxig lunch. Resten av dagen har gått stillsamt fram, en god tacopaj har lagats och kvällste har druckits tillsammans med damerna från Klubbmästeriet. Vi har suttit och smidit planer samt pysslat inför Alla hjärtans dag. När de gick fick jag en släng av kreativitet så jag knåpade ihop en egen liten kalender, dock bara för februari månad. Lite väl plottrig blev den men den får nog åka upp på väggen ändå. När nästa peng trillar in på kontot så ska jag nog åka ner på stan och köpa upp mig på några tuschpennor i glada färger. Så man kan rita loss när man känner för det, himla trevligt faktiskt. Och gå på mer loppis och hoppas att den trevliga Kockumgubben är där.
 
Ny vecka, nya tag! Sov gott!

2013-02-10 | 23:27:24 | Dagliga | 0 Kommentarer

Toalettdykare.

Igårkväll avslutade jag dagen med ett "låt kreativiteten flöda". Och det har vi gjort idag, vi estkommare (alltså de som går fördjupning estetisk kommunikation). Jag är alldeles slut efter dagen, så igång och tänkande har jag varit. Och mina klasskompisar såklart!
 
Dagen började med skapande och vi fortsatte arbetet med olika kreativa metoder, denna gång tema och slumpen. Vi fick tema luft och klang samt ett bestämt rum att arbeta i, nämligen en toalett. Jag och två klasskompisar smet alltså in på en handikapptoa på skolan (för att komma åt den lite större ytan) och så gjorde vi en föreställning innehållande luft och klang, och även vår slump som var en fras som handlade om djurägare. Detta mynnade ut i en föreställning, sammanlagt var vi åtta personer inne på toaletten samtidigt, som handlade om en hund som blir galen av att bara vara hemma och ha Ekonyheterna som enda sällskap. Komplett med toaspol, stomp, skrik och hela köret. Skitkul!
 
Dagen följer i skapandets verkstad och det är därför vi är lagom sega när vi glider in på sista lektionen för dagen, Arrangering och Komposition, vid tio i fem. Lite Zumba på det och jag var supervärd att få slappa i soffan framför fotbollen. Nu ska jag strax hoppa i säng och peppa inför morgondagens rolighet, nämligen loppis. På skolan. Jag har packat ihop lite kläder i en kasse som jag inte har använt på ett rejält tag som jag har tänkt försöka kränga. Har till och med införskaffat Swish så det ska vara smidigt att betala på plats. Målet är att inte göra av med mer än jag tjänar men det kan bli svårt. Särskilt då det ryktas att damerna i Klubbmästeriet, vi som anordnar alltså, kommer att glida in med alldeles för tjusiga saker. H har uttryckligen sagt att hon tar med en klänning som jag borde köpa. Vem tackar ner till en second hand- och loppisexpert som henne? Inte jag!
 
Tack kära onsdag för en bra dag. Nu peppar vi torsdag!

2013-02-06 | 23:18:06 | Dagliga | 0 Kommentarer

Tjoflöjt!

Woop, woop! Såg precis att jag har fått ett fett VG på mitt paper som skickades in efter jul. Glad Amanda!
 
En glad natt på det och peppa heldag Estetisk Kommunikation imorgon, det blir kul. Låt kreativiteten flöda.

2013-02-05 | 23:13:12 | Dagliga | 0 Kommentarer

Puttra.

Idag har jag haft en mycket effektiv dag, typish. Väldigt nära i alla fall. Inte en enda lektion på hela dagen men en hel del öv, inte några tvåtimmarsraster och så lite cirkelgym med Matilda på det. Hepp, hepp! Nu puttrar det en het räkgryta i min kastrull och det tar aaaaalldeles för lång tid för den att bli klar. Fast jag väntar tålmodigt, man vill ju inte dissa alla smaker.
 
Livet i övrigt är bra förutom att jag har lite hemlängtan. Jag skyller på gospelgudstjänsten i söndags där allt man såg var föräldrar, barn, mor- och farföräldrar och barnbarn som kramades överallt. Då botade jag det litegrann med att ringa runt hemma, laga god lunch och baka bullar. Mina första bullar. Och dom blev goda som tur var så nu har jag en frys full med bullar (både kanel, kardemumma och vanilj), brownies och jordnötschokladkakor. Fajka någon? Det lär bli en bulle ikväll efter maten. Och något trevligt att se på någonstans.
 
Trevlig kväll!

2013-02-05 | 20:21:05 | Dagliga | 0 Kommentarer