Det har nog inga fönster

Tänk att det kan gå åt en hel dag åt att sitta och skriva CV och personligt brev, jakten på sommarjobb har börjat! Nu satt jag i och för sig inte konstant och jobbade med det men det tog sin lilla tid att minnas när man har jobbat vars och så vidare. Tur att man har bloggen vid dessa tillfällen, ganska lätt att gå tillbaka och hitta inlägg från till exempel Inmotiden. Svårt att inte stanna och läsa, sicka tider det var då. Sista året på gymnasiet och allt. Jag ska nog gå tillbaka och läsa i bloggen oftare, det kan vara ganska roligt.

Det blev en liten löptur också, denna gång runt Ringvägen. En kortis dock, bara trettiofem minuter, så jag skulle komma hem i hyfsad tid att börja med middagen. Sen har det varit lite klink på piano och gitarr, en dusch och så en kopp te framför Top Model och sen BBT. Även det, en sak som jag gjorde mycket förr i tiden. Då man hade en TV och följde vissa program slaviskt varje vecka. Spurtade hem från tåget från träningen för att inte missa de första minutrarna. Nuförtiden blir det play. Jag lider dock inte, man gör så mycket andra trevliga grejer istället.

Imorgon blir det en liten tripp tillbaka till Öret för att hämta papper i skolan, slänga in CV's i butiker och självklart hänga med fint folk som är där. Det blir la trevligt! Nu börjar dock ögonlocken bli tunga och sängen blir alltmer lockande. Lite go musik och jag slocknar på två röda. Laters, tack och bock!




2012-02-28 | 22:44:14 | Dagliga | 0 Kommentarer

Systra mi

Ännu en myssöndag som heter duga. Soligt och varmt väder nere i Nynäs och även i Solna, kalasmiddag med canelloni och glacé au fou av bästa mästerkocken pappa, mysig familj och andra goingar som man kan skratta och prata med. En god kopp te och Arne Dahl, möte med kudden vid halv elva. Så otroligt trevligt.

Lika trevligt att man då vaknar pigg och fräsch redan halv åtta på morgonen. Lina och jag fixade frukost och ännu en Arne Dahl i vardagsrummet, sen piffade vi oss, sa adjö till fiendeland och drog mot sydligare breddgrader, Södermalm. Där spenderade vi hela dagen med second hand och andra trevliga butiker på Götgatan/Hornsgatan samt en macklunch på café Fåtöljen. Mysigt att få hänga med syrran litegrann såhär på tu man hand.

Nu har jag dragit mig undan in i Jossans rum, Lina har Kalle på besök, så nu blir det film och sen sova gott. Imorgon står CV-uppdatering och en löptur på schemat, resten av dagen får vi se vad som händer. Toodles!



2012-02-27 | 22:41:18 | Dagliga | 0 Kommentarer

Snuvad

Inte blev det någe finväder idag inte! Trots att det var det som var lovat. Och vi som hade tänkt ta en promenad upp till centrum, man blir ju så less. Det blev bilen istället... Väl på stan blev det för första gången bolaget för systra mi, en annan var på jakt efter något vettigt som kan få håret att stå. Kom även hem med fyra stycken knoppar som jag ska skruva fast i Öret sen. Det lär bli supertjusigt!

Resten av dagen har det slappats, städats och sprungits. Jag slängde ihop köttfärspaj till mor och mig och sen blev det redigt lördagsmys framför melodifestivalen samt snarkfest när Bond drog igång. Mamma kastade in handduken efter nyheterna men jag låg kvar tills filmen slutade. Det blev mest insidan av ögonlocken dock...

Imorgon far jag in till pappa som är ledig, vi ska passa på att fira Jossan innan hon åker tillbaka till Växsjö på måndagmorgon. Mer tårta och god mat, I like! Nattinatti!


2012-02-26 | 00:52:10 | Dagliga | 0 Kommentarer

Sunny side of life

Idag har det varit rena rama vårvädret ute. Solen sken riktigt varmt, vindarna var ljumma och fåglarna hade sin egna lilla Idoltävling. Såååå underbart att kunna ta en tunnare halsduk, skippa vantarna och bli tvungen att knäppa upp kappan när man går till skolan! Man får lov att lägga band på smilbanden så man inte går runt och ser ut som en galning.

Nu ska vi kalasa för Jossan som fyller systembolaget, woop woop!

När jag skulle klä mig idag så kom jag att tänka på Gambiakonserten vi såg innan vi for från Öret så det blev lite Mama Africa över det hela. Sånt är trevligt!



2012-02-24 | 17:40:04 | Dagliga | 0 Kommentarer

Nynes

Ett stort plus med att gå upp tidigt på mornarna är att man vaknar mycket tidigare när man väl är ledig också.

Hej på er, det var ett tag sen! Lite grejer har hänt på sista tiden. En kort sammanfattning av dagens läge:

- vårt kollektiv har nu ett officiellt namn, Kollektiv Fnitterfittan. Namnet godtogs av samtliga sambos under ganska tvivelaktiga förhållanden (= alla var rejält på lyset) men det finns en logisk förklaring. Vi har två små fnittersambos i form av Simon och Hugo. Helt fantastiska, dom sätter igång varandra, som tics. Vi andra, alltså Klara, Emma och moi står för... Ja, ni vet.

- kollektivet har invigts med en hejdundrande inflyttningsfest där folk från alla hörn av Örebro och andra delar av Sverige kom för att fira. Sandra och gänget kom, rackarns så trevligt jag tyckte att det var. Det var riktigt fint att ha huset fullt av glatt folk. Inte lika roligt att städa men det är en annan femma.

- VFU på Viaskolan

Och det är så det ser ut just nu. I söndags for jag till Nynäshamn och i måndags var min första dag "på jobbet". All nervositet jag har känt över VFU:n och allt som det kan komma att betyda för min framtid är som bortblåst. Hitills har jag bara suttit med och tittat på lektionerna för att bli lite varm i kläderna samt få en bild av min handledare och hans tankar med vårterminen. Idag är min sista dag innan sportlovet, som till viss del kommer att gå åt till att sitta och planera lektioner. Efter lovet är det nämligen min tur. Spännande!

Jag är ganska dålig på att lägga upp bilder här på bloggen. Om ni är sugna på något att vila ögat på någon gång så spana in mig på Instagram, sjojunfru. Tack på förhand!


2012-02-24 | 10:39:49 | Dagliga | 0 Kommentarer

I know my way is rough and steep

Jag har fastnat i wordfeudträsket. Inte okej. Ack så rackarns roligt trots att jag inte har tålamodet att hitta på kluriga eller rejäla poängord, därav endast förluster hitills. Skam den som ger sig!

Idag har jag haft sådär konstigt ont i magen och ryggen, sjukt drygt när det enda man kan göra är att gå eller ligga på rygg på golvet, inget annat. Jag har dock matat den med en äppelpaj som jag och Johan slängde ihop till filmkvällen så förhoppningsvis lugnar den ner sig snart. Nu ligger jag i sängen med varmvattenflaskan jag fick av papi och Karin på magen, riktigt trevligt. Man måste ju vara fit for fight imorgon då inflyttningsfesten går av stapeln! Sandy och gänget kommer till oss, dom blandat med mina fina vänner här i Örebro kommer att bli grejtans det!

Nu börjar ögonlocken bli tunga, hörs och häj.


2012-02-17 | 00:26:45 | Dagliga | 0 Kommentarer

Höga kusten

Höga kustenbron, rackarns så vackert det är!



2012-02-15 | 23:15:06 | Dagliga | 0 Kommentarer

Råtthålet

Nu befinner jag mig på det enda stället där jag faktiskt frivilligt väljer att vara trots det höga antalet skadedjur, gnagare liksom. Solna. Råsunda ett stenkast bort, en sprojlans ny gnagarena ett stenkast åt det andra hållet. Men på sommaren är det fint, då kan man sitta ute på balkongen och njuta i solen samtidigt som man spanar på luftballongerna som far förbi. Dessutom finns ju halva min fina familj här, ett trevligt ställe ändå.

Det fina vädret följde mig hela vägen till huvudstaden och det var så skönt ute att jag inte kunde låta bli att gå och le för mig själv. När jag sen mötte upp bästa Simon så tog vi en promenad längs med Strandvägen innan vi landade på ett sketlitet men mysigt café för att invänta Jesper. Det blev ännu mer kaffedrickande när karln dök upp, mycket prat om allt mellan himmel och jord. Som sig bör. Uppdateringar och annat som man är nyfiken på. Till slut blev det dags att börja tänka på middag vilket ledde oss Sveavägen ner till Hardrock Café för en ruggig burgare. Mums i magen! Oskar kom och slöt upp också, bidrog med trevligt sällskap. Sen var det tyvärr dags för grabbarna att börja dra sig mot Waterfront och Sting medan jag följde Drottninggatan ner till Riksdagen där Karin väntade på mig och pappa som precis slutade jobbet. Te med ost och kex i köket och sen film tillsammans med en lite senare sovande papi i soffan. Som en skön söndag ska vara kan man tycka.

Imorgon ska jag jaga musikläraren på Viaskolan för att förhoppningsvis bekräfta en VFU-plats och sen bege mig tillbaka till Öret för att repa bruksensemble och lite senare på kvällen, Joybella. På fredag smäller det då det äntligen är inflyttningsfest hemma hos oss. Bästa Sandra tar med sig sitt pick och pack och kommer förbi och jag har hört rykten kring musikhögskolan att vissa tog det lugnt den här helgen för att orka köra stenhårt på fredag. Har vi verkligen insett vad vi har gett oss in i? Det återstår att se. Förhoppningsvis står huset kvar efteråt...


2012-02-12 | 22:38:04 | Dagliga | 0 Kommentarer

Stöchölm

Idag styr jag kosan mot huvudstaden för att träffa Simon som kommer ner från Pite för att se Sting. Men det är inte förrän på kvällen, på dagen ska han träffa mig. Och Jesper. Här i Öret är det kalasväder och inte speciellt kallt så jag hoppas att Stockholm kommer bjuda på samma väder, i såna fall har jag två riktigt bra förutsättningar för att det här ska bli en bra dag. Vi lär mysa runt på Söder som vanligt, fika och äta gott och passa på att hänga så mycket som möjligt. Riktigt gött att ha nära till Stockholm i det här fallet, bara två timmar med tåget. Till resan har jag bunkrat upp med frukt, Drömhem och Trädgård och en riktigt bra spotifylista, det lär även bli en och annan lur.

Toodles örehemma, hej stockhemma!


2012-02-12 | 08:43:46 | Dagliga | 0 Kommentarer

Tantförkylning

- antal nysningar i timmen: tio

- antal munsår: två

- antal blå fötter: en

- antal varma duschar sen jag kom till Örebro: noll





Men jag har hämtat massa grejer från John, bland annat mina fina Gottneflaskor med färgglada Indiskaljus i som jag kan tända. Så jag är nöjd ändå.


2012-02-09 | 12:04:00 | Dagliga | 0 Kommentarer

Som balsam för själen

Denna helg har varit beyond, så fin och så bra. Jag, Robin och Fia anlände till kallhålet (cirka trettio minus, woop woop!) i vår lilla Toyota vid halv fem på lördagsmorgonen efter en smärtfri och allldeles perfekt körning upp. Vi satt och hängde med några galna nattugglor innan vi fortsatte upp till våra rum för efterlängtad sömn. Dock blev den inte långvarig, inte när man vet att det finns fint folk att krama på så jag vaknade vid tio för att springa ner och kasta mig runt halsen på Siri. Bästa kvinna! Efter frukost och lite videos från gemensam sång och gospelspelningar med årets linje så begav vi oss till repan för att kötta loss. En annan var lite övertaggad och märkte inte av bascaset som låg bakom mig så när jag hoppade och hojtade "Jesus" (med amerikanst uttal förstås) så landade jag snett med vänsterfoten och stukade till den. Jag lade mig på golvet och slängde upp foten på en stol och så var det inte mer med det, jag hade ju kommit dit för att gospla så inte kunde jag låta en dum fot hindra mig. Vi drog av alla våra gamla godingar och vilken feeling man fick! Dessutom låter vi fortfarande grymt bra tillsammans måste jag säga, med lite extra tryck från Tilly, en utav tenorerna från Chicago. Mitt lilla hjärta höll på att svämma över där ett tag, man blir så sjuuuuuuuukt glad. Resten av dagen låg vi på soffan och hade det trevligt, jag med foten lindad och hängande över ryggstödet på soffan för att hålla den över hjärtat. Hann även med en svimning innan jag blev buren uppför trappen till mitt rum av Oskar och jag kunde inte låta bli att tänka på när min mor bröt foten på parkeringen nedanför vårat hus. Hon fick hjälp upp av en gubbe och fortsatte ner till tvättstugan, hängde och vek tvätt innan det blev för mycket och hon fick lägga sig på ett bord. Dock så kan jag gå på den ordentligt nu så det är ingen fara, no bones är av.

Vi slappade hela söndagen då majoriteten av folket i Mellis drogs med förkylning och senare på kvällen tog jag bilen upp till John för att hälsa på, stannade till måndagskvällen och for sen tillbaka till Mellis för sista kvällenhäng. Kristian fyllde år så det blev kladdkaka och häng i åttan innan alla vart för trötta för att hålla ögena öppna.


Och som vanligt när jag ska försöka skriva om Mellansel så blir det bara ett enda virrvarr av ord då jag ska beskriva hur bra jag har mått och hur jag har haft det. Så jag skriver för enkelhetens skull att jag har haft det riktigt bra, att jag är glad över att ha fått lära känna så vettiga människor och att jag inte riktigt kände för att åka tillbaka till Öret igår. Det värmer i hjärtat när man får höra att man är lika saknad av någon som den personen är saknad av mig. Att en annan person inspireras lika mycket som jag inspireras av den. En stor, fet kärlekshelg som är som balsam för själen. En tacker och bocker!!

Och som ett fint litet minne från helgen så går nu även jag och dras med förkylning, men det var det lätt värt!

2012-02-08 | 16:55:12 | Dagliga | 0 Kommentarer

Så skimrande var aldrig havet

Hej hopp, imorgon styr jag kosan mot Mellansel. Norrland i mitt hjärta! Och jag blir glad, så det bubblar i magen. För att fördriva tiden så passar jag på, läs: är tvungen, att tvätta. Och äta bananasplit och dricka te. Dubbelt upp med goa grejer i magen alltså. Jag får dessutom sällskap och körhjälp av eminenta Johan och Robin och i Enånger plockar vi upp bästa Fia. Det här kommer att bli en så galet fin helg! Tänk vad fint det kommer att kännas att glida igenom Sundsvall, när man börjar känna att nu är det inte långt kvar. Fara förbi Gökböle och speja ut över Höga kustenbron. Svänga av mot Mellansel och känna att nu är vi hemma. Hjälp vad jag saknar det! En liten sväng förbi Umä blir det också för att plocka hem grejer och sen är det tillbaka till Öret som gäller. Men det är långt kvar till tisdag, nu ska vi njuta...


2012-02-02 | 22:37:55 | Dagliga | 0 Kommentarer