We can make it tonightBästa DN-dagen med både På stan, DN Bostad och DN Drömhem. Trevlig läsning till frukosten med andra ord!Och tack vare katten behöver man inte diska heller. Rakt in i skåpet bara. Klart och betart!Vid tolvrycket var det fikadags uppe i centrum med bästa Kristian, Jesper och Robin. Jag tog vägen förbi Svandammen och backen upp förbi Lydia på vägen dit och stötte på en charmig byggarbetare som hojtade hej och sjöng You're beautiful med James Blunt när jag gick förbi. Måste ha varit min snygga blus (stöldgods från mor) och mitt färgglada halsband som gjorde det. Tror inte att det var mina senilsnören till solglasögena. Min första flörtande byggubbe, tjoho!Jag hade i alla fall en trevlig fikastund med grabbarna, morotskaka och latte satt fint i magen. Även Elin, som vi tydligen bara lyckas träffa på Torssan, satt med en stund och snackade. Efter fikat, innan det blev dags att bryta upp helt, gick vi över till Hemtex då Robin ville köpa underlakan. Väl inne såg vi denna text på ett bäddset och vi mellanselare tänkte direkt på pianisttobbe och slängde iväg ett mess. Sen tackade jag farväl och tog en tripp förbi mormor och morfar på vägen hem. Nu är det strax dags att packa ihop alla saker eftersom jag åker till Solna innan jag åker norrut igen. Ikvälll ska jag vara en stolt storasyster och kolla när minsta syrran sjunger på kulturskolans show Fantasy in rock och vara en glad storasyster till mellansyrran som har mösspåtagning idag. Dom kommer att hålla till i en klubb som ligger bredvid kulturskolan och eftersom stället bara får ha öppet till klockan ett pga tidigare slagsmål och annat så kommer hosn och hennes polare att vara där redan när det öppnar vid åtta. Jag ska ringa och be om en kram innan jag åker med papi och Karin. Jag vill ha mösspåtagning och student igen! Förstå vad roligt det var...


2011-04-29 | 16:20:51 | Dagliga | 0 Kommentarer

I made myself clear

Sicken dag, sicken dag. Tjugosju stekande grader som jag utnyttjade på balkongen tillsammans med datorn. Toto och Pages såklart. Verkar vara det enda som är väldigt trevligt att lyssna på nuförtiden. Kanske att jag har gått och blivit lite inskränkt men med så bra musik så gör det ingenting tycker jag. Nu är det slutspurt här hemma. Inget mer målande, tapetserande och sågande utan nu ska allt flyttas tillbaka, hyllor ska upp osv osv. Imorgon blir det säkert inflytt för Jossan i det nya svarta rummet. Tjoflöjt!

Imorse satt jag och kollade runt på lite lägenheter uppe i Piteå och kollade fakta om lån på csn. Förutsägande. Duktigt. Nu går det ju inte att göra en exakt lånplan med återbetalning och hela tjottafräset men jag försökte fylla i så gott som möjligt med vad jag vet nu och tror om framtiden, hur mycket jag kan jobba vid sidan av och så. Och voila! Tjugofem år kan det ta att betala tillbaka mina dryga 300 000 i studieskulder. Att det ska kosta så mycket att bli något i det här landet. Kanske tjänar jag på att inte bli något vettigt alls och leva på staten? Eller så håller jag mig helt enkelt till John eftersom min lärarlön kanske kommer göra att jag får betala till den dagen jag dör... Stackars mig.

Imorgon har jag bestämt fikaträff med Jesper och Robin som kommer ned från Sorunda. Myspys! Lite mer stek på balkongen sen på eftermiddagen? Gör mig brun!

2011-04-28 | 21:07:33 | Dagliga | 1 Kommentarer

Satisfaction is ment for you and me

Nu sitter jag hemma hos min mor efter en vända med min kära karl till och från Arlanda. Sällskap dit och själv hem. Avfärd sex på morgonen då John ville vara inne vid halv åtta för att lämna in väskan. Dock blev det någon missberäkning igårkväll vilket gjorde att vi kom iväg sent, John fick springa in till flyget och hans väska som inte hann bli incheckad fick följa med hem. Mitt nya uppdrag är att kolla upp hur bussgods funkar och om det finns en möjlighet att skicka upp hans väska på det sättet. Annars får jag ta upp den på söndag då jag far norröver. Jag hoppas på bussgods...

Igår var jag ute med Sandra och mös i Nynäs hela dagen vilket har resulterat i röda axlar och en snygg linnebränna men ack så mysigt det var. Och helt galet att inte behöva ha jacka eller tröja på sig utan att frysa. Jag som fryser ofta. Bäst att Norrland behåller det fina, varma vädret till jag kommer upp annars tänker jag strejka. Nu är det ännu en massa dagars ledighet framför mig och jag trivs som fisken i vattnet. Lov är bäst!

2011-04-26 | 11:02:32 | Dagliga | 0 Kommentarer

Glader påsker!

Solen skiner, det är sjutton grader ute på balkongen...

... och jag ska städa min garderob. Gracias kära moder! Vår är ju lika med vårstädning här hemma så ingen vila för vår del. Det är totalrenovering på G inne i mitt och syrrans rum, min säng är utslängd, och igår var det tapetsering på schemat. Någonstans i detta lilla kaos som vi befinner oss i just nu i vår lägenhet så ska vi sätta oss ner med smörgåstårta tillsammans med mormor, morfar och moster. Som straff för att vi gör detta nu så tvingar vi mamma att gömma våra påskägg trots att hon tycker att vi är för stora, mohaha! Fågel, fisk eller mittemellan?

Glad påsk!

2011-04-23 | 13:37:53 | Dagliga | 3 Kommentarer

PUMAN

Denna soliga, härliga långfredag har jag spenderat med min finaste Sandra på Stockholms gator. Vi strosade i butiker, pratade om allt möjligt, fikade och hade det allmänt trevligt. På måndag är det dags igen fast då står myspys i Nynäs på schemat. Det sägs att det ska bli den soligaste och varmaste dagen under hela påsken vilket bådar gott. Det känns så otroligt skönt med sjutton grader i solen när man har varit glad om det har varit tio uppe i norr. Vår är allt bra härligt!

Just nu sitter jag och väntar på första påskmiddagen hemma hos min karl. Älgstek står menyn, norrländskt och trevligt!

2011-04-22 | 17:51:18 | Dagliga | 0 Kommentarer

VÅRKONERT

Om ni tittar noga på bilden i tidigare inlägg, den på mina tjusiga affischer som nu sitter uppe i skolan, så kanske ni märker något fel på vissa utav dom. På tre av fem affischer har jag nämligen skrivit "vårkonert" istället för vårkonsert. Vars tog S:et vägen egentligen? Jag är best...

2011-04-19 | 15:15:04 | Dagliga | 2 Kommentarer

Vattenfärg är glatt

Idag har vi fått vilka låtar vi ska köra på när alla artister invarderar Mellansel inför jubileumet. OLE!!!!! Det kommer att bli så grymt, nedrans roligt det där. SVT tackade tyvärr nej till att sända den, their loss. Vi ska nog se till att det kommer med i TV... I väntan på att vokalensemblen ska börja så har jag suttit och knåpat ihop lite affisher till vår konsert som är imorgonkväll. Kreativiteten flödar! Nu längtar jag hem till påsk, måla ägg och klä påskris. Igår när jag och Siri åkte bussen hem från Umeå så såg jag ett helt gäng träd som hade börjat knoppa. Om det har börjat i Norrland så borde det även vara på G hemma också. Grönt fint påskris, we like!
2011-04-18 | 15:03:47 | Dagliga | 0 Kommentarer

I could be good for you, you could be good for me to

Jag verkar vara inne i en "döp-alla-blogginlägg-efter-Totolåtarperiod" nu. Inte dåligt, inte. Kanske rentav kyligt om Simon P hade fått säga sitt? Det är för övrigt för trevligt med härlig musik. Toto, alltså.

Annars så huserar jag i Umeå hos min karl över helgen. Igår vart vi bjudna av Johns mor till Jeff Dunham på Umeå Arena, hon hade skickat upp biljetter i ett kuvert och idag ska hon och brorsorna gå på samma fast i Stockholm. Vi anlände ca tio minuter innan det var tänkt att det skulle börja och hamnade i en extremt lång kö som hade bildats inne i garderoben där alla "pga säkerhetsskäl" var tvugna att hänga av sig för tjugo kronor per jacka. Varken jag eller John hade kontanter på oss. Tack vare min kvinnliga charm så fick vi hänga in våra jackor utan pengar och tack vare Johns öldrickande så fick vi köpa en öl uppe i baren för 100 kronor så vi kunde få fyrtio kronor till garderoben. Drygt en timme efter att vi kommit så startade showen med uppvärmaren. Jeff är absolut värd 525 kronor, synd bara att Umeå suger på att arrangera event. Vi hade flyt på vägen hem och hann med den sista bussen upp mot Nydalahöjd, kom hem till Johns rum och så slocknade jag som ett ljus. Som vanligt.

Om vi hade flyt igår så var det som bortblåst idag. Vi gick bort till Strömpilen, ett litet köpcentrum, där det finns en trevlig second handbutik vid namn Returbutiken. Efter att ha gått i cirka en halvtimme så kom vi fram bara för att se att det var stängt. Ingen blev ledsen i ögat, vi tog en korv istället. Med nya krafter gick vi längs med den blåsiga älven bort mot stan där vi tänkte spana in en annan butik. Fyrtiofem minuter senare var vi framme, ca två minuter över fyra. Tyvärr så stänger stan klockan fyra så vi var försent ute även där. Attans bananer! Men det var skönt att få vara ute och röra på sig så mycket, dock blev det buss hem.

Nu har vi precis avnjutit en mumsig middag bestående av kyckling, hemmagjord klyftpotatis, chilibea och sallad. Magarna ska få vila litegrann innan det blir filmmys med ost, kex och cider.

Glad lördag!

2011-04-16 | 20:37:18 | Dagliga | 0 Kommentarer

Takin' it back

Detta har varit en fullspäckad dag. Som det ska vara innan ett lov tror jag, då slappar man aldrig. Det gör mig inget, bara inte tiden får för sig att gå snabbt. Då säger jag stopp och belägg! För när man tänker efter så är det inte alls mycket kvar av mitt andra och sista Mellanselsår. Det värsta är nästan att vi kommer att få säga hejdå till varandra på Arlanda när vi har kommit hem från Chicago. Vilken konstig känsla. Jag slår vad om att det kommer att kännas som att vi kommer ses igen, snart. Eskil har blivit satt på att kirra höstfesten, säkrat och det känns skönt. Samtidigt som man får ångest över att sluta så måste man se framåt och planera framtiden. Om jag inte kommer in på varken studiomusiker eller musiklärare, vad ska jag göra då? Den biten har jag i alla fall fixat med idag då sista anmälningsdagen på studera är imorgon. Inte i sista sekund, bara nästan, och det känns grymt skönt.
För att återgå till den fulla dagen så har den endast bjudit på två saker, baslinjerep och Gottnebarnens konsert, men det var inte två små saker inte. Baslinjen har vi fixat med hela dagen med ett riktigt bra resultat och efter middagen var det bara att tänka om och rigga upp i 309:an till Gottneknotten. Och vilken konsert det blev! Jag är inte ensam om att vara en mycket stolt fröken och uppslutningen var otrolig. Ett smockfullt klassrum, wiho! Hembakta kärleksmums och glass efteråt som fick bli ett skönt slut på dagen. Nu har jag varvat ner med lite Toto och det är dags att göra sig klar för sängen och lite prat med min karl.
Godnatt, hörs. Häj.

2011-04-14 | 22:02:11 | Dagliga | 0 Kommentarer

Kendis

Nu finns Amanda Engström med på youtube, tjoflöjt!

Eran uppgift blir nu att gå in på youtube, söka på "Mellansels folkhögskola, Slick music café station, Umeå", lyssna och njuta. Det är besta Martinez, basisten, som har satt ihop detta lilla klipp från vår Slickspelning på café station. Enjoy!


2011-04-11 | 23:24:57 | Dagliga | 1 Kommentarer

Sover du, cp-öga?

Jag har fått en vagel och ser ut som Quasimodo! Under helgen har den varit osynlig (tack så mycket!) men nu har den blommat upp fint. Det syntes dock inte så bra då jag hade en ganska slapp frissa som hängde ner över ögat, upptäckten blev desto större för alla på kvällsfikat när jag hade duschat och satt upp håret i knut. Glirningarna kom från alla håll och kanter. Jag sa att dom fick retas hur mycket dom ville så att dom skulle tömma sig så jag slipper bli kallad cp-öga varje dag. Siri har dock fått tillåtelse till att kalla mig Quasi om hon gör det med den roliga statyns röst från Disneyfilmen. INTE annars!
Helgen var fin, lite som det brukar vara i Umeå. Inget fint väder dock men jag överlever. Det var i alla fall inte skitkallt. På fredagen hade jag och min man mys med hemmagjord panengkyckling och en bio nere på stan. Lördagen bjöd på second hand och en runda nere på stan, kvällen på Slickkonsert på café station. Sååå roligt! Även fast det var lite nervöst innan. Halva publiken kunde varje ord, varje räka, varje fill. Prestationsångest! Men som sagt, grymt kul! Ikväll är det dags igen, denna gång på skolan. Tjoflöjt!
Idag har jag varit uppe och kikat på Sofia som har körat i Nyhetsmorgon. Om någon läser och har råkat missa det, sätt på fyran exakt klockan 9.53 så får ni se deras andra låt. Fia är på TV!

2011-04-05 | 08:41:06 | Dagliga | 1 Kommentarer