Hjälp någon?

I ungefär en timme har jag nu försökt ändra utseendet på min blogg, med lite hjälp från söta Jennis, men jag och datorn kommer tydligen inte överens så det blir inte som jag vill att det ska bli. MY GOD! Och jag som tänkte att jag skulle lägga mig halv 1 och nu har tiden bara runnit iväg och den är snart 1 istället. Och jag måste dessutom sminka av mig och allt det där, FY! Fast jag har i alla fall redan borstat tänderna, det jobiggaste, och det i och för sig skönt.

Idag har det varit en såndär kalasdag, IGEN! Den här gången med farmor, farfar och en kusin på besök. Alla tjejjerna satt och spelade ett spel som går ut på att man får en bricka med ett ord eller kanske ett namn och så ska man beskriva det utan att säga vad det står. Med andra ord, heter det och det är skitkul! Allt går ju på tid också förstås, så man blir lite extra stressad för att den andre ska förstå vad man menar. Men det borde ju vara ett bra sätt att träna upp beskrivningsförmågan, om det nu finns en sån. Det borde det, tror jag i alla fall. Efter spelet käkade vi, grillat förstås, med en maränggodistårta till efterrätt. dessutom fick jag öppna fina paket! Det var bra grejer, med döskallar på. You see, I have a special thing for DÖSKALLAR. Det är därför. En sak var en lite minibyrå där jag kan lägga småsmycken och annat, jättefin och jäkligt praktisk! :) I LOVE IT!

Imorgon ska vi lägga oss vid Hamnvik och sola, om vädret tillåter. Och sen ska jag förhoppningsvis upp till Albin och grilla med han, Mickis och Steve. Hur jäkla mysigt som helst!! Jag längtar redan och hoppas innerligt att det blir av.

Då dyker såklart frågan upp, vad ska jag ha på mig? Något varmt i alla fall om vi sitter ute. Något varmt och mysigt! Kläder är något jag verkligen gillar, men vilken flicka gör inte det? Fast jag är lite dålig på att använda alla kläder jag har, det är väldigt pinsamt att visa garderoben för det finns så mycket därinne så jag tror att om någon såg den skulle den smälla av. Inte av hur mycket det egentligen finns utan av hur mycket det finns därinne som jag inte använder. Men det ska det bli ändring på! Allt är snyggt men jag är lite konstig med kläder, så allt är inte snyggt hela tiden. Men som sagt, alla mina kläder är bra, så varför inte använda alltihopa!? Jag får ta mig i kragen.

 Imorgon: Sol+grill, my favourites! :)


2007-06-30 | 01:08:15 | | 0 Kommentarer

Med andra ord

Idag var det träning, fast ändå inte. Det låter kanske lite konstigt men det var så att den blev inställd. Jag satt på tåget i Tungelsta när Mucklan ringde och sa att den var inställd på grund av åska. Då regnade det utanför fönstret såg jag. Typiskt tänkte jag men det fanns ju ingenting att göra förutom att åka hem igen. Så jag följde med pendeln till VH och väntade där tills tåget skulle vända igen. Jag kände lite både och. Ett: det var lite skönt att få åka hem igen eftersom jag inte var på träningshumör alls & två: jag har en sjujäkla träningsverk i framsida lår. Om man tänker så så var det bara positivt att få åka hem igen. Tågresan spelar ingen roll för mig, jag är så van vid det här laget. Dessutom har jag en jättebra bok att läsa! Fast när jag sitter där på tåget så känner jag mig lite dum för att jag tänker så. För jag menar, jag vill ju bli fit. Om inte till handbollen så i alla fall få vara lite snyggt tränad i allmänhet. Det är också lite jobbigt, det är klart att det är press på killar att vara snygga, tränade och allt såntär. Speciellt nu på senare tid när det kommit smink och sånt för killar också. Men jag tycker ändå att trycket alltid är störst på tjejer. Idealet ändras ju såklart från person till person men ändå. Smal, snygg, stylad, YOU NAME IT! Vi ska tydligen vara allt nuförtiden. Alla kanske inte känner så men det gör jag, i alla fall lite just nu.

Filmmaratonet fortsatte idag med två filmer, varav den sista jag bara såg första halvtimmen på innan jag var tvungen att sticka. Den första filmen var riktigt snuskig, i alla fall om du frågar min 12-åriga lillasyster. Det är en film med Kevin Bacon och Colin Firth, just nu kommer jag såklart inte på vad den hette men jag tyckte att den var okej. VÄÄLDIGT mycket naket, med betoning på naket. Men vadå? Ett litet slick här, en avsugning där, ett par nakna  pattar i vädret är väl inte det värsta man kan se i en film. JO, om man kollar med en fnittrande liten syster jo!! jag säger bara: AWFULL!

Jag var ute och traskade lite med papi också. Om man ska jämföra hans gång med kryckorna nu och i början på veckan så är han rena rama Ferraribilen nu! Fortfarande snigeltempo för mig men vadå? Det går ju framåt i alla fall! Vi kilade upp till Konsum för att handla lite. När man är hos pappa så ska det handlas varje dag för han vägrar att ha grejer i kylen länge. Det brukar vara irriterande men nu förstår jag honom om han vill komma ut lite. Han kan ju inte göra så mycket när vi bara är inomhus. Dessutom är det skönt att få komma ut lite för mig också, om man har varit inne hela dagen. Vad annars ska jag säga? Det är ju sommar.. Men det ända jobbiga är hur folk stirrar på papi och hans kryckor. Dom som tittar är verkligen inte diskreta! Har folk inget vett i kroppen? Jag blir arg, det är ju inte så farligt att dom kollar på pappa för han kommer ju ändå bara att bli bättre och bättre tills han kan gå utan kryckor och då kommer folk att sluta stirra. Men dom som har en stort brännmärke i ansiktet eller vad som helst, något som inte går att ta bort efter ett tag. Dom bir ju utstirrade och jag kan inte förstå hur jobbigt det måste vara för dom. Nu låter jag kanske lite gnällig och vadå? Jag måste ju också ha stirrat på någon med en väldigt konstig tröja förut men jag lovar, jag FÖRSÖKER verkligen att inte göra det, att inte döma folk sådär. Det känns så elakt, för hur ska jag kunna veta vad dom har råkat ut för för hemskheter?

Och sen, när jag åkte hem från VH ungefär samma tid som träningen skulle ha börjat, så sken solen! :)


2007-06-29 | 00:27:45 | | 0 Kommentarer

Natt

Nu är det natt och mitt ben sover. Egentligen borde väl jag göra samma sak, ska bara lätta mitt hjärta lite!
Idag hade vi kalas/träffa hemma hos mig med alla vänner: Jennisspännis, fiselise, KPnödrim, robin hood & Rickard. Vi bakade en kladdis som vanligt och den blev inte bränd, inte den här gången i alla fall. Nej, istället kokade den över! Har igen aning om varför. Kan saker koka över i en ugn, en kladdkaka? Skuumt..
Huvudsaken är väl att den är god och det var den verkligen! fast vääldigt mäktig, så man spydde nästan efter två bitar. KP åt med god aptit som vanligt, trots hufvudvärk! Vi satt och skvallrade lite grann, like old times, och jag hade väldigt trevligt. Kom på hur mycket man nog saknat att ha dom i närheten. När man är van att ha dom i hälarna varje dag i skolan så blir det lite tomt. och vi måste ju såklart göra om det snart igen! Dessutom fick jag världens finaste present! En rosa tekopp med matchande skål, båda med en vit döskalle på. Just LOVE it! Men jag har ju a thing for döskallar, fråga inte varför. Kolla pics på mastruds blogg :)
Efter det mycket mycket trevliga kalaset så kilade jag iväg till S med ett enda uppdrag: operation platta krullets hår! Det blev en ganska lätt match, lättare än vad jag trodde. Och vi klarade det UTAN plattprodukter, jag är ett geni! Sen visade det ju sig också att min plattång, som jag trodde var UFF, visade jag vara väldigt bra. Jag ska nog använda den lite mer tror jag bestämt! Hans hår är ju inte att leka med, missförstå mig rätt. Hans hår är underbart tjockt och väldigt lockigt, men att platta det bir en helt annan femma. Men det gick lätt som en plätt! Dessutom blev han ÜBERHET med platt frilla, och väldigt lik brorsan. Fast detta har jag inga bildbevis på, inte ännu..
Jag har hört att det ska bli regn imorgon också och jag hoppas nästan litegrann på det. Inet för att jag inte älskar sommaren, god bless, men det kan vara lite skönt med slappdagar utan solpress lite då och då.. fast det är lite svårt att låta bli att tänka på den bruna färgen man missar på kroppen. Varför är i princip nmålet med sommaren att bli brun? Är lite bronzé kropp verkligen så viktigt? Svar? JA!

2007-06-28 | 01:29:36 | | 0 Kommentarer

Födelsedag

Idag är det min födelsedag, hurra hurra HURRA!! Yey, hela 17 bast, haha aasgammalt.. Har varit hos papi som ligger hemma hela dagarna pga en bilolycka och firat med grillad kyckling och marängtårta med banan och jordgubbe. MUMMA! Och det är ganska många som har ringt för att gratta, i alla fall alla som betyder något. Det lilla minuset är bara att det är så tråkigt väder, fast det har inte regnat något i alla fall, alltid något! :)

I tisdags hade jag en liten träff med laget på Rudan i haninge, MYSPYS på högsta nivå! Vi käkade gott, rostbiff och potatissallad, och sprang runt med kameran och fotade lite. Sen jordgubbar med grädde, mums! Och mitt lag vann såklart båda ronderna av det obligatoriska kubbet, like always.. Jag skryter INTE! ;)

2007-06-21 | 16:46:26 | | 0 Kommentarer

Dan före dopparedan

Idag är det dan före dopparedan! Eller kanske inte riktigt så, det är ju inte julafton imorgon, men imorgon slutar jag skolan. Idag ska vi bara städa ur skåpen och fika sen är det bara att vänta på att fredagen ska komma.

Igår var jag, jennis, kristian och rickard hemma hos elise på inflyttnigslunch. det blev tacos för det är typ det enda kristian gillar förutom hamburgare och korv :) men det var jäkligt gott + så hade jag tagit med mig mina hembakta kanelbullar som btw blev en stor succé! Elise nya radhus var jättefint och hennes mami supertrevlig så allt var najs. Vid 5 åkte jag hem till papi och hämtade min nya mobiltelefon, superfin! fast det höll på att gå illa för jag slog in fel pinkod 3 ggr så jag blev tvungen att ta till pikkoden, då var jag nervös. Men allt funkade fint så nu är den hemma laddad och klar för att användas :) Fast jag kan inte ringa till ngn och ingen kan ringa till mig för simkortet funkar inte riktigt än men det ska papi fixa i ett kick!

Det här kommer låta jättefånigt men nu är det typiska dilemmat som man har varje sommar.. Vad ska jag ha på mig på skolavslutningen? Jag får tänka ut något men det är lite försent för att köpa något nytt nu, men det blir säkert jättebra ändå :)


2007-06-07 | 08:42:59 | | 1 Kommentarer

Måndag

Vi spelade nästan färdigt låten idag :) jag fick sjunga och det lät lite skumt att höra sig själv sådär men det lät ganska bra. Sen sjöng Carro in stämmorna, hur fint som helst! Jennis och jag gick tdigare från ensemblen för att hinna byta om till dansuppvisningen. Själva dansen gick nog också ganska bra tror jag, men Jennis pratade med vår lärare, Marianne, och både hon och jag får MVG i kursen! YEY!!! Lite glad man blir då då. Trodde att jag skulle få VG. Menmen, sen fick jag rwda på att jag kommer att få MVG i estetisk orientering :) En bra dag med andra ord.

Steve kom och kollade också, hoppas att han gillade det! :) och på torsdag ska jag sjunga forever young i matsalen i skolan. Jag vet inte varför men så är det. Och jennis ska spela gitarr, LOVELY! :)


2007-06-04 | 18:14:31 | | 0 Kommentarer

Heliga B

HALU! (som söt jennis skulle ha sagt) :)
Jag heter Amanda egentligen men har fått det väldigt trevliga smeknamnet eller vad man ska säga av jennis efter en historialektion. Det klingar vackert tycker jag. Dessutom passar det väldigt bra eftersom det inte är mer än rätt att jag ska dyrkas av folk och bli helgonförklarad ;)

Imorgon, då är det första dagen i den sista veckan i skolan. Buhu, för att sluta skolan men wiee för sommarlov! Jag går första ring i nynäshamns gymnasium, ganska bra, på estetprogrammet. Jag sjunger och spelar trummor. Sjungit har jag gjort sen jag vet inte när men trummorna har jag bara spelat i ett år. Men jag har verkligen hamnat bland väldigt trevliga människor, nya människor! Imorgon ska vi fortsätta med inspelningen av låten på ensemblen. Pianot, som spelas av Anneli, och trummorna, grymma Elin, är redan inspelade och klara! Bas, gitarr och sång kvar. Jag sjunger.. Imorgon är det även dansuppvisning på lunchen där jag och jennis ska vara med och stila! :) Våran grupp är, enligt oss, den bästa och vi ska vara sjuukt bra! Fast jag vet ju förstås inte hur det ser ut när jag dansar, förhoppningsvis bra.

Den är helgen har verkligen speglat mitt humör. Solsken hela tiden! Förr brydde jag mig inte så mycket om vilket väder det var men jag märker mer och mer hur jag påverkas. Regnar det blir jag lite extra tjurig och trött känns det som. Tur att det inte regnar så jätteofta! Fast jag tror att jag har låtit solen skina lite för mycket, har nämligen bränt mig lite här och var :) Men det kommer att försvinna snart och då är det bara att köra på igen..

Nu börjar dock klockan bli mycket och det är dags för mig att dra mig tillbaka och göra iordning mig för sängen och telefonsamtal med Steve. Sov gott! // Heliga B ;)


2007-06-03 | 22:15:12 | | 0 Kommentarer