You are the flower for my rain

Idag är den första riktiga skoldagen jag har haft på länge och den började med en löprunda på gymmet och en låt att planka som sångläxa. Nyttigt och roligt och jag ska verkligen bita i och inte ge upp när det blir lite svårt. Efter lunchen är det kör som vanligt på onsdagar och sen hoppas jag på slickrep innan middagen. Tyvärr så försvinner halva kompet efteråt så jag vill hinna få min dagliga dos av slicksång innan. Man blir lätt beroende. Och det finns ju så mycket vilket gör att det tar extra lång tid att lyssna igenom. We like! Nästa projekt blir att få min karl att börja lyssna.
Jag har fått lite olika små uppgifter att göra så nu är det slut med att gå runt och göra ingenting men det är skönt. Det finns lagom mycket att göra och det är nästan bara roliga grejer vilket inte gör det motigt att ta tag i dom. Jag ska ta vara på den lilla tid som är kvar i bästa Mellansel, helt sjukt att det är första april på fredag redan. Vars tog vårterminen? I väntan på svar från Pite och Stockholm så ska jag kolla in lite andra utbildningar ifall det skulle skita sig och jag känner för att göra något annat. Umeå blir första skolan att kolla in.

2011-03-30 | 11:46:56 | Dagliga | 1 Kommentarer

Kom och gör mig glad

Inatt, eller snarare tidigt imorse, vaknade jag av att någon knackade på min dörr. Jag ställde mig lite tyst vid den och frågade vem det var. När jag öppnade dörren stod min karl där, direkt från tåget och Göteborg. Den lurendrejaren hade planerat allting redan från början men sa till mig att han pga en obligatorisk labb inte skulle hinna med en snabbvisit i Mellis. Han hade sett till att få låna Malins tagg så han skulle kunna komma in genom ytterdörren, fixat så att en kompis i Umeå fixat in honom i rätt labbgrupp, beställt en ny tågbiljett till idag. Allt för att komma och göra sin tant glad. Och kanske för att få kramas litegrann. Jag är en lyckligt lottad kvinna!
Dagen har bjudit på morgonmysiga kramar med John, slickrep, vokalensemble och inte så mycket mer. Precis lagom start på en ny vecka i kallhålet. Som för övrigt inte alls har varit särskilt kallt idag. Solen har varit framme och mycket utav snön som vräkte ner igår har smält bort. We like! För nu vill vi ha vår. Och jag känner för second handshopping. Jag får dra med mig min bästa man till Myrorna i Umeå någon dag i helgen. Slickkonsert på lördagkväll på café Station, jag längtar som en tok. Det kommer att bli galet trevligt.
Nu ska jag öva in en ny låt till lördag, You are the flower med Toto. Lyssna vettja! Annars, glad måndag!

2011-03-28 | 18:16:10 | Dagliga | 0 Kommentarer

Emma kan vända sex Mariekex i munnen

Nu är jag tillbaka på banan efter sökningsveckan i Pite. Jag och Malin har huserat hemma hos Chris vilket har varit typ hur trevligt som helst. Jag har pendlat mellan sökglädje, sökångest och allt där emellan men jag tror att det gick bra. Lärarsökningarna känns bra, förutom gehöret där jag hoppas att jag bara får tillräckligt för att få komma in. Inte nolla i något. Studiomusiker som jag sökte på kul gick, till min överraskning, helt galet över förväntan. Först kuggade jag teorin på torsdagsmorgonen, fick ett samtal på lunchen och fick en andra chans och en spelprovstid på fredagen. Var nervös, gick in och sjöng en låt bra och en låt mindre bra, gick vidare, intervjuades och gjorde a vistan senare på kvällen. Helf! Men oj, så roligt det har varit! Det är extra trevligt att få träffa Chris och samtidigt kunna hänga med fina mellanselare. Att peppa och peppas.
Återvände till Mellis igår och repade slick i gospelrepan, städade mitt dammiga rum, tog en efterlängtad lugn stund för mig själv och mitt lakritsdoftljus (mums!) för att sen leta upp de andra och fira earthour. Fick smaka mumsig kiwipaj, smaska på chips och dipp och ha redigt mellanselshäng. It's been a while! Och inte blev jag besviken. Stretchingslekar och en helt galen Emma som vände kex efter kex i munnen. Det slutade med att hon vände helt otroliga sex stycken samtidigt, innanför tänderna. Hon har en stor talang. Och en stor mun...
Idag har jag hitills tagit det extremt lugnt, tagit igen mig i bloggens värld, gjort lite internetnytta och ska strax ta en promenad ner till coop för inhandling av blodpudding som blir dagens mat. Jag var lite småsugen igår men var lat och valde korv istället. Inatt drömde jag om blodpudding så nu lyssnar jag på mitt undermedvetna och bjuder mig själv på mumsmiddag. Härliga söndag!

2011-03-27 | 13:50:00 | Dagliga | 0 Kommentarer

Sista dagen hemma...

Ikväll tar jag och John nattåget tillbaka till kylan och de norrländska skogarna. Det blir antagligen ett kort stopp för mig hos John i Umeå innan jag åker vidare upp mot sökningarna och Piteå. Hostan och slemmet har gett med sig en aning, jag knarkar slemlösande och Strepsils för den onda halsen och det verkar ge resultat. Helt frisk på tisdag, håll tummarna!

Idag skiner solen och familjen Magnusson-Engströms första vårtecken har visat sig. Skogsduvan som verkar följa efter vår familj vart vi än far (till och med i Grekland hörde vi hans hoande) sjöng för min mamma medan hon diskade imorse. Nu ska bara snön smälta så är det klappat och klart!


2011-03-20 | 15:33:28 | Dagliga | 1 Kommentarer

Host, host!

Sicken tur att Fia och jag hade varandra att stressa med idag när det var dags för sökning. Vi tog pendeln in till stan med hela fyrtio minuters marginal innan vi splittade oss på högskolan efterso vi hamnat i olika sökningsgrupper. Kvart över tio var det min tur att kliva in i sökningsrummet. Eller kliva in, det var en enormt hög tröskel in till rummet som jag missade vilket gjorde att jag snubblade in. Vilken entré! Och vilken icebreaker. Kanske att jag kommer att använda mig av den fler gånger. Personen eller personerna i fråga lär ju i alla fall minnas mig. Själva sjungandet gick så bra det kunde tror jag med tanke på min kråkiga hals och hosta. Efter halva första låten, Eye to eye med Chaka Khan, så lade det sig ett rasplock i min hals vilket gjorde att det lät som om jag var i målbrottet. Det gav med sig till sticket men det var väldigt svårt att sjunga som vanligt. Visan som jag sjöng senare gick mycket bättre eftersom jag inte måste klämma i lika mycket och det förstod juryn också, dom hörde att jag var sjuk. A vistan gick också hyffsat bra, med lite övning till Pite så kanske det till och med kommer att kunna gå riktigt bra. Psalmboken är min bästa vän.

Nu sitter jag hemma i Solna, mätt i magen efter att ha ätit rester av köttfärslimpan från igår och en bit chokladkaka som Karin har bakat. Jag ska välja ut en bra film, krypa ner under en filt och kanske slumra en stund. I'm worth it! Sen efter middagen blir det tågfärd hem till min kära lilla mamma. Ikväll kommer John. Kan det bli bättre? Jag älskar hemfärder!

Och tack Johanna för ditt fina lycka till, du är fin!


2011-03-17 | 16:04:51 | Dagliga | 1 Kommentarer

Sökningar

Sökningar. Turné. Slickprojekt.

Där har ni tre små anledningar till att det inte händer så mycket här. Nästan en månad sen sist, kanske att jag ska försöka skärpa mig. Kanske.

Förra veckan var det sportlov och turnévecka för oss på gospel, vi var runt nere i Stockholm och snurrade hela veckan och efter två övningsdagar i Mellansel så har jag tagit nattåget tillbaka för att söka Ackis. Imorgon ska jag och Fia styra kosan mot skolan och sjunga med våra fancy röster. Och min hals är inte riktigt okej. Det kommer den vara imorgon, peppar peppar! Kvart i nio är det samling och det är först då man får reda på sin sökningstid.

Medan jag bävar inför morgondagen ska jag öva a vista ur en lånad psalmbok från Mellis och ha trevligt i sällskap av Karin och sen min papi.

Önska oss lycka till!

2011-03-16 | 16:33:20 | Dagliga | 1 Kommentarer