När det går ett tag och ingen säger hej.

Ibland händer det tusen saker, eller inte ens en sak, som gör att man inte skriver i sin blogg. Så har det varit sen sist jag kikade in här. Papret som jag skrev på har blivit godkänt har jag i alla fall fått veta. Och det är ju himla skönt och jag peppar på nästa delkurs som börjar i veckan. Jag har hängt med gymnasieesteter i två veckors tid vilket har gjort att jag har druckit kaffe minst två gånger om dagen. Och blivit grymt sugen på att skaffa mig ett par Dr.Martens som de flesta coola kids kilar runt i. Det gillar inte min mamma som endast kopplar dom till skinheads från hennes gymnasietid. Jag har fått åka på roadtrip till en fin gård belägen i skogarna utanför Kisa. Badat tunna och klappat en gosig katt vid namn Sixten som tycker om att skeda. Jag var inte sen att hänga på. Jag äter söndagsmiddagar på veganskt vis och ska få umgås mer med vänner nu när vanliga skolan tar vid igen efter praktikens slut. Tillbaks till musikhögskolan, öva sång occh planera lunchkonsert, det ska spelas Foo Fighters. Bland annat. Det är även hög tid att dra igång med slickbandet. Nu ska här musiceras.
 
Här får ni en fin fras från en fin låt.
Du gråter inte som du gjort och jag går inte längre sönder, krasas inte lika fort nu.

2012-10-28 | 17:21:03 | Dagliga | 0 Kommentarer

Om jag blundar kan jag känna doften.

Det är fint när solen bestämmer att fortsätta att lysa och visa höst-Öret från sin bästa sida när pappa och Karin kommer och hälsar på. Först en svettig gospelgudstjänst där jag hade solen på mig under hela tiden vilket gör det förbenat varmt i kåpan. Att då få komma ut i den friska hösten, det är helt fantastiskt skönt. Det är alltid ett annat sting i luften när det är soligt, bitigt på något sätt, och det gillar jag. Halsduk som värmer halsen medan det biter i kinderna. Så ska det vara. Vi for hem till Måsvägen så jag fick visa upp mitt radhus och sen tillbaka till stan där vi åt en bit mat och tog en latte, pratade och mös i några timmar. Nu är dom tyvärr på väg tillbaka till fiendeland men det var fint med den kortisen vi fick.
 
Ikväll ska jag inte göra många knop, lite tvätt och sen middag med Emma (som traditionen lyder) och Philip. Söndagsmys helt enkelt.
 

2012-10-07 | 17:32:10 | Dagliga | 0 Kommentarer

Det här kommer att försinka mitt ringlande.

Idag har jag haft en riktigt njutfull dag. Att först vakna och sen ligga och morna sig i en timma med senaste Drömhem och Trädgård är inte fy skam. Sen tog jag äntligen tag i mitt rum som numera är rent och fräscht där var sak har sin plats. Där sin plats även är en annan plats än golvet vilket vi gillar. Strax före kom Emma och så gick vi ut på en promenad. Jag har ju megaturen att ha ett naturreservat precis runt knuten så vi strosade ut på grusstigarna. Mötte pälsiga kor som gick och käkade gräs men som tyvärr inte ville bli klappade. Posa gick dom dock med på så fota kunde vi göra. Solen brände oss på näsorna under hela promenaden och det har verkligen varit den perfekta höstdagen. När vi kom tillbaka hem till mig så anslöt ett gäng till för bullbak. Många timmar senare så har vi ätit bullar, äppelkaka och pizza tills vi har storknat. När vi var som mest mätta flyttade vi oss till sofforna i vardagsrummet och lyssnade på Ronja Rövardotter och Djungelboken på LP-spelaren. Minnen säger jag bara! När vi var små, syrrorna och jag, så brukade vi lyssna på Mio min Mio eller Fablernas värld hemma hos mormor och morfar när de vuxna ville prata ifred efter middagen. Sjukt smidigt sätt att bli av med barn på och så är det bara att gå och byta sida när de gormar från vardagsrummet. Jag har skaffat mig ett gäng Astrid-LPs men jag måste definitivt köpa fler! Det är så rackarns trevligt att lyssna på tycker jag.
 
Nu ska jag och min megamage gå och lägga oss och peppa gospelgudstjänst imorgon. Pappa och Karin kommer och hälsar på också så det blir myspys med dom på stan efteråt. Och visa upp radhuset såklart.
 
Heeeeeey! Vilken lattjo liten pryl.

2012-10-07 | 00:48:15 | Dagliga | 0 Kommentarer

Bara på låtsas.

Imorgon ska jag vara arg och sjunga The pretender av Foo Fighters på gemensam. Blev så sjukt pepp på att bara få skrika ur mig livet förra torsdagen då det var mycket sånt från de andra på lektionen. Och inte vara så typiskt "tjejig" alltså återhållssam. Provade att släppa lös idag på sånglektionen och det kändes gött, mindre gött i halsen dock. Men så får det vara. Det kostar att vara arg.
 
Vi har läst otroligt mycket om sociala relationer under de här första veckorna i pedagogiken, hur vi spelar våra roller och kämpar för våran rätt till att få tillhöra en grupp. Orkar inte minnas om jag har skrivit om det förut men ett sätt som vi använder oss av för att stärka oss själva och våra personligheters kvaliteer är att jämföra oss med andra, rättare sagt trycka ner andra eller andra grupper. Jag har lättare att se mig som en fri svensk om jag har att jämföra mig med en förtryckt invandrare. Eller som när vi hade helgrupp på ett seminarie förra veckan då jag tog på mig det mest estetiska jag äger i klädväg typ, omedvetet på morgonen men när jag tänkte efter under dagen så kom jag på att det hade varit mina riktlinjer. Att klä mig så färgglatt och "otrendigt" som möjligt för att befästa min status som esteten i gruppen eftersom jag tycker att vi är roligare än de andra. Sjukt ju. Jag är bätte än "den andra". I en text läste jag igår att kvinnan i alla tider har setts som "den andra" då det alltid har varit mannen som har varit normen som man följer. Det är ju så man blir mörkrädd...

2012-10-03 | 15:34:02 | Dagliga | 0 Kommentarer

Konsten att vara sig själv och allt det där.

Full rulle och nu är det examinationsvecka. I helgen fick jag andas frisk luft och stuga när vi for iväg på gemenskapshelg med Joybells. Äta en massa god mat och fika. Och lära känna lite nya människor. Det var som trevligt. Lördagskvällen gick åt till att kolla på italiensk film, dricka te och äta Gott och Blandat. Söndagen var lugn och skön med kaffepaus mitt emot slottet, laga sen lunch med mumsig efterrätt, trötthänga i en säng och middagsmysa med bästa gänget hemma i Emmas kök med braskaminen. Det blir extra roligt att laga mat tillsammans med Emma som är vegan då jag blir tvungen att verkligen tänka till när det kommer till råvaror och rätter. Tänk vad mycket man löser med kött och sås på turkisk yoghurt, lite inskränkt tycker jag nog. Bra då med vår middagstradition på söndagar så man får öva upp matkreativiteten.

 

Nu är det ny vecka och det betyder skriva paper. Jag börjar idag och ska sitta tills jag blir trött ikväll. På fredag klockan sex ska den vara ivägskickad så det gäller att ligga i. Önska mig lycka till!


2012-10-02 | 16:09:06 | Dagliga | 0 Kommentarer