Glassmjölk, bönor och samba

NU har jag lyckats få internet att fungera på skolan. Roligt. Så här kommer därför en uppdatering om vad jag har hållit på med de senaste två veckorna. Enjoy!
 
- Vi har börjat skolan, på riktigt, med kurser och sånt. Allt är roligt förutom portugisiskan, som också är rolig men väldigt svår. På våra portugisiskalektioner får man bara prata portugisiska, inget annat språk, så det blir mycket "não entendo" för min del vilket betyder "jag förstår inte". Men snart så. Heja oss!
 
- Vi har flyttat in i vår studenlägenhet i Colina. Den är stor och tom. Och ganska sliten och nedgången. MEN vi har en stor balkong och det tycker vi är trevligt. Där äter vi frukost varje morgon, i solskenet. För den är ALLTID framme här, solen alltså. Jag har pyntat min sida av rummet, jag delar med Marina, med foton och annat mys för att göra det så hemma och Amandigt som möjligt. Det har gått bra.
 
- Vår kost är inte så varierad. Än. När vi lagar mat själva blir det ofta böngryta med pasta och guaccemole. Avokadon här är lika stor som honungsmelonerna och det är nice. Lunch äter vi alltid i skolmatsalen, ett mål mat kostar 7 kronor (!) och då får man sallad, frukt, ris, bönor och något köttigt. Som mellanmål kan man äta något som heter Acai som är en frukt man mixar med banan. Den är alldeles lilablå och man äter det tillsammans med musli, som en smoothie. Sjukt gott! Annars kan man köpa sig en typ av cocosboll som till exempel kan vara gjord på kondenserad mjölk och kokosnöt. En sån åt jag igår som efterrätt efter lunchen. Smakupplevelsen var som ett fyrverkeri av mums.
 
- Vi tjötar på så gott vi kan med de otroligt trevliga människorna här. Hänger med Talita ganska ofta. Jag tänker att ju mer vi kommer in i kurserna, våra ensemblegrupper och så vidare, ju fler finingar kommer vi att lära känna. Jag måste bara bli bättre på portugisiska också, så man kan mötas halvvägs.
 
- Häromdagen när vi skulle betal hyran så skulle jag ta ut min del i cash i en bankomat. Eftersom vi inte har ett brasilianskt konto så vill vi inte göra överföring från våra banker eftersom det blir krångligare och dyrare. Har jag hört åtminstone. Jag hade inte använt mitt kort en enda gång sen jag for från Sverige och när det blev dags att slå koden så var den putsväck. Jag kunde inte komma på vad koden var. Omöjligt! Emma kunde som tur var ta ut min del så hyran blev betald och jag fick gå till närmsta dator för att kika efter vad min kod var. Roligt. Nu påminner jag mig själv varje dag för att undvika fler missöden.
 
- Imorgon ska vi ÄNTLIGEN få bada lite, Som vi har längtat. VI är bjudna på grillunch hos chefen för musikhögskolan och han har en pool. Halleluja säger vi badtörstande svenskor.
 
- Jag har börjat dricka kaffe i för mig kopiösa mängder. Till frukost, på eftermiddagen, efter middagen, på kvällen. Jag tycker om kaffe men inte så mycket. Dock har vi en mjölk, en sojamjölk, som smakar glass och som får kaffet att smaka hur gott som helst. Denna mjölk är mycket godare än den vanliga mjölken, som tyvärr bara smakar konstigt så jag dricker hellre sojamjölken än den vanliga. I kaffet, till gröten. Glassmjölk is the shit!
 
Sisådär. Vi hörs snart igen. Until then, até lago!

2013-08-31 | 22:36:47 | Dagliga | 0 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback