Maj maj måne jag kan lura dig till skåne!

Nej, jag har inte blivit utsatt för några grymma skämt idag. Å andra sidan så tror jag inte att folk tar så seriöst på första maj som en skämtdag, man satsar nog hårdare på första april.

Dagen har spenderats hemma med mamma och syster. Mamma börjar få lite panik över att vi inte har vårstädat än så idag åkte alla mina och syrrans kläder ut på balkongen för att dammas så vi samtidigt kunde städa ur garderoberna. Allt som allt gick det väl helt okej trots mina motgångar med (skit!)galgarna. Tänk er följande så kommer ni nog förstå min frustration:
Alldeles för mycket kläder att hänga på alldeles för få galgar som dessutom råkar vara gamla som gatan! Visst, dom fina klädda garlgarna funkar, dom går inte sönder. Men jag blir galen på resten av galgarna som är gjorda av plast som bara går av hela tiden. MORR! Väldigt många av mina stackars klänningar och blusar får numera dela galge med varandra. Hela grejen med garderobstädning är ju, förutom att allt dammas och städas ur, att man även ska rensa bort allt man inte vill ha kvar. Det tråkiga är att jag är sämst på att ta bort kläder.
Det finns ju faktiskt en chans att jag kan använda det igen, om några år. Nejmen den där kan jag ju inte slänga! Åh, den här hade jag glömt bort!... Den här kan jag ha till den kjolen och dom byxorna, perfekta outfiten!
Behöver jag säga att min mamma får krupp på mig? Den här gången har jag i alla fall lyckats någorlunda, mor är nog ganska nöjd med min insats. Och allt gick faktiskt in igen, otroligt nog!

Hur kommer det sig att jag skriver så ingående om galgar som ändå ingen är intresserad att läsa om? Förutom dom barmhärtiga som råkar läsa lite då och då förstås... Jo, för resten av min dag har bestått av plugg. Naturkunskapsprov, igen! Kändes som att jag hade ett förra veckan... Det är lite extra press den här gången, jag måste nämligen på MVG, annars är jag nog rökt i den här kursen. Att få MVG som slutbetyg menar jag. Jag blir sjukt besviken på mig själv om det inte går vägen. Men jag har haft sån jäkla otur med provresultaten så det är inte klokt! Första provet, ett halvt poäng ifrån MVG. Andra och tredje provet, 2 poäng ifrån MVG. Det kanske inte är meningen att jag ska få MVG av Annelie? Så kan det såklart inte vara! Jobba på så får jag hålla tummarna på den här skiten nu... Sen är det ett prov kvar innan kursen är slut, hoppashoppashoppas....

Igår så var det ju den årliga mösspåtagningen och vi, kören - Nynäshamns gymnasiums stolthet, sjöng som vanligt Nu grönskar det och studentsången. Och det var när vi stod där, och solen bröt fram igenom molnen så entren badade i ljus, som en tanke slog mig. Den slog mig hårt! Om ett år, då kommer jag stå här med min mössa och knappt en månad kvar i gymnasiet. Och det var ingen rolig tanke, jag fick liksom en klump i magen som bara skrek jag vill inte! Vad kommer jag känna, hur kommer jag reagera, vad ska jag göra sen? Tusen frågor med svar jag inte vill veta förns om flera år.Det är väl klart att tanken på att slippa gymnasiet inte är så tokig men även om det är jobbigt att plugga och lite stressigt att hinna med alla shower som ska vara så vill jag inte att det ska ta slut för allt i världen! Kan man inte få gå i gymnasiet hela livet? Jag älskar allt, lektionerna, lärarna, vännerna... Åh, så sentimentalt, det är ju för fan ett år kvar! Nu får jag nog ta och rycka upp mig! Jag skyller på att jag blir lättare rörd nu när Mr. Handsome har varit borta så länge. Och än kommer han inte på ett tag, den jävlen....

Nu höll jag på att glömma det viktigaste! Idag hade vi nämligen finbesök i vårt vardagsrum. Jag vet inte hur men på något sätt hade en liten talgoxe hittat in genom vår balkongdörr så när jag kom ut i vardagsrummet så satt han så fint på vårt vardagsrumsbord. Jag blev ganska paff om man säger så! Men absolut inte lika chockad och stressad som den stackars fågeln. Han lyckades nog flyga in i alla fönster i vårt vardagsrum, flyga runt och sätta sig på olika platser innan han till slut kraschade så mamma kunde bära ut honom på balkongen och stänga. Det tog en lång stund innan han kvicknade till och ännu längre stund innan han flög iväg. Vi var rädda att han kanske hade brutit något men han flög iväg utan problem, satte sig i trädet mitt emot vår balkong och tittade länge mot oss innan han flög iväg med sina polare. Slutet gott allting gott!

Så även för mig, nu är det bedtime som gäller. Nattinatti!

2008-05-01 | 23:56:07 | | 0 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback