Lucia

Jag fick en mysig morgon i alla fall. Kvart över sju kom pappa med luciakronan och Karin i högsta hugg och väckte mig med Lusse Lelle. Som för övrigt är den enda lucialåt, förutom Sankta Lucia, som min kära fader kan. Jag fick lussebulle, pepparkakor och ett glas på juice på sängen och sen åt vi frukost framför luciatåget på TV. Bra mysmorgon! Sen var det som så jäkla många gånger förut dags att masa sig iväg till jobbet och här sitter jag nu. Med Ave Maria på i bakgrunden.

Gårdagen var en mycket, mycket mysig, bra, trevlig, rolig och allmänt härlig dag förutom en tini tiny frustration innan sovdags. Absolut inget allvarligt bara en liten längtan. För min del började min dag kvart i sex då mor min kom in och väckte mig. Och tur var väl det, mitt larm hade ringt fem gånger utan att jag hade hört. Undrar hur det hade slutat om inte mamma varit vaken. Orsaken till den alldeles för tidiga morgonen var vår samlingstid inför luciatåget i skolan, halv åtta i matsalen betyder sjubussen från mig. Tyvärr så dök det aldrig upp någon buss så min urgulliga mamma kastade sig ut i bilen och skjutsade mig och Rebbs till skolan. Så jäkla typiskt! Och bussen var inställd på grund av vagnfel. Vagnfel?
Vi kom i alla fall fram hela, rena och i tid tack vare mor och själva tåget gick finfint. Det enda kruxet var väl att vi var i matsalen och den åt verkligen upp allt ljud. Trots detta fick vi mycket beröm och rektorschefen sa att det var det bästa luciatåget hon någonsin hade sett och hört. Bra betyg eller? Efter lussandet åkte vi musiker upp till musikhuset och repade inför julshowen, min låt bland annat. Jag längtar verkligen till vi får visa upp den. Tror att det kommer bli väldigt bra när vi väl får ihop allting tillsammans.
Jag, Kristian och Robin är inte störtförtjusta i skolans risgrynsgröt så vi for till thaien och åt Panengcurrykyckling med ris. MUMS! Sen vidare hem till mig där vi, mätta och belåtna, slängde oss i soffan framför Aristocats. Halv fyra åkte vi till Willys för att hinna panta "lite" burkar och annat innan kyrkan klockan fyra. Klockan sju tog vi ton till Sankta Lucia och jag njöt under hela den tiden vi fick stå därframme och sjunga för allt vad vi var värda. Min och Antonias duett gick verkligen asbra! Jag brukar ha lite svårt för att säga att jag har gjort något bra, man vill inte låta skrytig, men bättre hade det faktiskt inte kunnat gått. Inte för min del i alla fall. Riktigt nöjd. När det var över fanns det många att krama och sen bar det av med ilfart till Solna för att hinna se så mycket av Idolfinalen som möjligt. Jag slockande som ett ljus i soffan...

2008-12-13 | 10:20:13 | Dagliga | 0 Kommentarer


Kommentarer från er söta läsare.



Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback