SENASTE OCH BÄSTA NYTT!!!!

Och så går man in på spotten för att leta upp lite vettig musik att avsluta kvällen med och vad hittar jag?
PETER JÖBACKS NYSLÄPPTA ALBUM! Jackpot är bara förnamnet. ÅH. SÅ. TREVLIGT.

Lite ögongodis, se och njut.





Jag säger bara ÖGONEN!




Om detta skulle vara min lägenhet så skulle jag inte tacka nej.




Väldens bästa som välkomnar mig hem från Chicagoresan första året. Åh!


Nu kommer jag verkligen somna gott. Sicken fantastisk avslutning det blev på denna lördag, en får tacke.

2011-10-22 | 23:59:59 | Dagliga | 0 Kommentarer

Kom ge mitt inre ditt ljus, så jag kan se dig

Nu har det gått två veckor, såhär har denna helg sett ut. Hitills.

I fredags var jag i skolan as usual, övade efter kören och körde ett pass Raggadancehall och fick ännu mer träningsverk i mina arma ben. Jag hade redan nått kulmen av smärta efter mitt och Emmas stepplunchpass i onsdags. Det sägs ju att träningsvärken alltid är värst efter två dagar... Det stämmer! Efter träningen promenerade jag till Willy för att inhandla lite cola, chokladpudding och grädde sen tog jag bussen hem, värmde lite mat, duschade och sällskapade med Carina i soffan och mofflade chokladpudding. Oj. Så. Gott! Vid nio piffade jag till mig igen och tog bussen till stan för att möta upp ett gäng för en öl/cider. I början var vi tre stycken men gruppen växte hela tiden och det var fler och fler som droppade in vilket var riktigt trevligt. Tjugo över ett tackade jag för mig och tog bussen hem och det var också skönt, att inte lägga sig assent.

Idag har jag traskat runt på stan tillsammans med Emma, Kajsa, Marina och Matilda. Eller stan och stan, det var två butiker som var vårt mål. En ekobutik vid namn Stadsgården och, såklart, Myrorna. Vi började med ekobutiken och tog därför en skön promenad längs med ån cirka femton minuter från centrum och voila, där var den! Och vad mycket grejer dom hade, bland annat te, mat, godis, kläder och cremer. Dock blev det ingenting för mig denna gång, de andra gick loss desto mer, men jag hittade en fin liten ätbar sak som jag nog går förbi och köper för att ta med hem till fina Sandra. När alla hade tittat klart så gick vi tillbaka för att besöka Myrorna och där är det som alltid, man vill ta med sig så mycket hem. Främst möbler som dom hade himla mycket fint av just denna gång. Första gången jag var på Myrorna så hittade jag en fin klänning som jag provade men som jag inte tyckte satt helt fantastiskt. Jag blir lite osäker, den är himla fin och jag skulle gärna köpa den men kommer jag att använda den så mycket om den inte sitter helt klockrent? Varje gång jag har varit på besök sen dess så har jag kollat efter den klänningen, som alltid har hängt kvar, och provat för att se om jag tycker att den sitter bättre. Så var även fallet idag. Då bestämde jag att om den finns kvar nästa gång jag är på Myrorna, då slår jag ta mej tusan till! Efter klockan fyra då det stängde var vi alla förbi av hunger så vi letade upp ett pasta/salladställe och lyckades fastna där. Klockan åtta fick vi arslet ur, sega som få och åkte alla åt varsitt håll. Väl hemma har jag nu duschat, målat naglarna och ätit upp resterna av chokladpuddingen. Lika god idag som igår.

Lite musik och bloggar får det bli innan jag ska lägga mig och sova. Heldag i Immanuelkyrkan med Joybells imorgon med start klockan tio så det gäller att vara utvilad. En rysk gospelkör vid namn Total Praise är och hälsar på därav hänget i körka. Hoppas att du som läser har haft en lika fin lördag som jag!




Härlig promenad längs ån med fina kvinnor i fina Örebro. Jag fick ett barnsligt, förtjust moment då allt bara kändes så nedrans gött.



Välkomna till Stadsgården!



Man kunde hitta lite vad som helst som till exempel tvättnötter, kravmärkt, närproducerad saft, klänningar...



...och laktrits i fina små askar som man ville köpa bara för att få asken. Det känns på något sätt lyxigare med godis om de kommer i fina förpackningar.



Detta är ingången till det tillhörande caféet som ligger i ett växthus. Vårt nya pluggställe bestämde vi.



Påse och fötter tillhörande Marina, Emma och Matilda.



At Myrorna: ett stycke Amanda iförd en urtjusig blus som inte fick följa med hem.



Status - go musik och lakritsljuset som gör ett utomordentligt jobb att sprida mumsig doft i mitt rum.
Godnatt!

2011-10-22 | 23:32:15 | Dagliga | 0 Kommentarer

Showers of blessing

Hello everybody! Götehelgen med Joybells har varit riktigt trevlig med mycket sång (såklart), en tripp ut till skärgården och massor av god mat och trevligt sällskap. Vi for igår morse runt tiorycket och tog en liten färja i samma storleksklass som Djurgårdsbåtarna ut till Donsö där konserten senare skulle hållas. Väl framme fick vi mumsig pastasallad sen var det dags för soundcheck och annat och innan man visste ordet av studsade vi fram till altaret till How good and pleasent. Roligt hann jag i alla fall tycka att det var och det var otroligt trevligt att få gospla i en kyrka igen, det var ju ett tag sen nu. Efter konserten var det häng fram tills de flesta stupade i sovsäcken vid elva. Jag, som vet om att jag alltid fryser, hade byggt upp med onepiece och fleecefilt men fick ända ligga i fosterställning från klockan två då jag vaknade av att jag frös som en liten gris.

Denna morgon fick vi en riktigt "hotellfrukost" innan vi tog färjan tillbaka till fastlandet och buss vidare till nästa kyrka där vi var med på en gudstjänst. Go stämning! Efteråt fick vi pajbuffé (!) och sen var det dags att sätta sig i bussen och åka hem till Öret. Jag ömsom sov, läste och lyssnade på musik så resan gick riktigt snabbt. Dock regnade det när jag skulle traska hem från kyrkan men jag blev bara ganska blöt.

Efter att ha slängt ihop middag, planerat nästa veckas måltider inför storhandlingen imorgon och kommit ifatt hos alla bloggar så är jag nu redo för lite gitarrövning sen blir det dusch och sova. Det är roligt med gospel men ack så trött man blir!



Runt klockan nio på morgonen på Donsö



I väntan på färjan...



...så övar Samuel på sina balettsteg!


2011-10-09 | 20:49:51 | Dagliga | 0 Kommentarer

Loose the sheets there's no time for sleep

Klara gav mig den fina upplysningen att vi endast har en lektion imorgon, mellan halv två och klockan tre. FETT NICE! Då kan man åka till skolan tidigt, öva som en tok fram tills dess och sen kunna åka hem efter kören och vara nöjd med att kunna ta fredag. Inget dåligt samvete över för lite övning, det kommer att bli en massa utav det. Kanske att man stannar till klockan fyra men det är verkligen senast det. Kanske att man råkar dra en lite tripp förbi Myrorna på vägen hem, jag är second handsugen så det skriker om det!

På lördag ska jag fara till goa Götet med Joybells och konserta och gudstjänsta på söndag förmiddag innan vi far tillbaka hem till Öret. Det blir la gött. Dock har jag lite madrasskris här men tack vare snälla Daniel Fält i min klass så slipper jag:

a) fara hem till mor för att hämta madrass och sovsäck. Inte för att jag inte gillar att åka hem och hälsa på men det hade blivit lite jobbigt med tåg tidigt på morgonen på lördag sen.

b) köpa en madrass, eller om jag är i snålaste laget, köpa ett liggunderlag och ha ont i ryggen i fyrtio år framöver.

Guld värt! Madrass - check!

Jag är sådär trött och go i kroppen efter ett Bodyjampass tillsammans med Klara på gymmet vid skolan och nu ska det bli skönt att krypa ner i sängen och götta ner sig. Ska bara lyssna på fantastiska Ariel med Michael Ruff först, bra skit!

2011-10-06 | 22:06:11 | Dagliga | 0 Kommentarer

More human

Denna dag har inte varit min dag, snart lägger jag mig under täcket och glömmer bort den men först lite Lars Jansson med låten More human. Jag hörde den för första gången när Tobbelainen, Oskar och Jonas körde den som jazztrio på Mellansel förra året, där när det började närma sig slutet. Jag grät en liten skvätt nere på toaletten på entrevåningen och gick sen och åt middag med de andra, berömde de som spelade för att det var så fint. Lyssna på den låten ni har möjlighet, så fin, hoppfull på något vis. Och som ofta när man hör någonting spelas av elever på mellansel och det är första gången man hör låten så sätter den sig extra fint i hjärtat på något vis. Jag gillar det!

Idag är det kanelbullens dag och det firades med en bulle och liten kaffe i Prego tillsammans med Klara, en mysig pratstund. Känns skönt att jag har funnit någon jag kan ventilera med även här i Öret. Och skönt att jag har finaste Sandra hemma. Kanelbullens dag har även firats med en bit äppelpaj som min hyresvärds dotter hade slängt ihop innan jag kom hem, ännu mer mums i magen är lika med en glad Amanda.

Nu ska jag dock ringa min karl och sen sova så att det kan bli en ny fräsh dag med husvisning på schemat. Måtte vi få plats fyra stycken och måtte vi få det till vettiga priser och annat. Jag vill...

2011-10-04 | 22:56:38 | Dagliga | 0 Kommentarer

Dags för långpromenader, te, äppelpaj och varma plädar

Så löd en väldigt trevlig mening i nya numret av Drömhem och Trädgård som jag har införskaffat idag. Jag önskar att jag kunde hitta något eget snart så att jag kan få piffa, fixa och mysa. Det funkar jättebra att bo hos Carina men det är ju inte mitt eget liksom. Jag har i alla fall mitt lakritsljus att trösta mig med så länge, det är trevligt.

En annan mysig grej är att jag hade sällskap i sängen inatt, två håriga katter låg och snusade hos mig. En i fotändan och en uppe vid axeln. Jag har glömt hur mysigt det kan vara dock är det något mindre mysigt att få idominläpparna fulla med päls. Man kan inte få allt här i livet.

Ikväll har jag suttit uppe hos Kajsa på Brickebacken och käkat tacos och blåbär- och ananaspaj tillsammans med henne, Marina och Emma. Mycket trevligt! Jag var lite osäker på hur helgen skulle bli nu när Klara, fixar'n, har farit till Ludvika för att hälsa på sin gamla folkis, men den ser ut att bli hur fin som helst. Man får ju faktiskt ta tag och göra lite själv också. Imorgon ska jag komma ifatt i skolan och repa bas, trummor och gitarr tillsammans med de andra brudarna. Det ser jag fram emot.

Dags att sova! Hjälp vad skönt det ska bli med sovmorgon imorgon, I need it!

2011-10-01 | 01:08:11 | Dagliga | 0 Kommentarer