För dom väntar på något gott

Vars tog den här dagen vägen? Jag har bara varit trött och seg, typ. Uppsjungning på morgonen som gick fint, slickrep som var trevligt. Lunch och sen en tupplur på två timmar. Det kanske är där skon klämmer, jag ska inte ta tupplurer, då blir det tvärtom segt istället för piggt.

Nu blir det i alla fall hembakt pizza och Trassel med mina myssambos och Matilda. Det blir fint!

2012-05-31 | 19:28:33 | Dagliga | 0 Kommentarer

Jag ger dig min morgon

Det blev fint väder grabber! Eller ganska i alla fall. Så pass bra att vi satt ute i det gröna till halv tio innan vi drog oss hem till Kortévägen med alla partyprissar. Under picknicken fick vi bästa bakgrundsmusiken i form utav folkmusik av skolans spelmanslag, dom skulle haft rep på skolan egentligen men tog det med oss istället. Vilken idyll det var. Skönt väder, god mat, fina vänner och folkmusik. Vi tänkte på en sak också, senast vi var där på Borgallén så var det i slutet av nollningen och vi kände inte varandra så bra. Nu vill man kramas mest hela tiden. Det är allt bra fint.

Festen hemma hos oss blev lagom vild, jag kastade dock in handduken vid två, det fick räcka.

Idag är det terminsuppsjungning samt slickrep direkt efteråt. Imorgon smäller det i och med vår första konsert. It's gonna be awesome!


2012-05-31 | 09:31:59 | Dagliga | 0 Kommentarer

Om jag vore arbetslös

Det är galet vad jag har blivit rastlös nu när jag "typ" har lov. Igår var det några småsaker som jag behövde göra plus spela mycket gitarr eftersom jag har examination idag. Förmiddagen var jag hemma och spelade och sen var jag i skolan till åtta, avslutade ute med en cider och trevligt sällskap. Jag kanske egentligen behöver mycket att göra för att vara lugn?

Denna dag kommer att bjuda på den andra Amandas (en fin dam i min klass) lunchkonsert, ett besök på systemet, gitarrexamination och så till slut sektionsfest hos oss och Borgallén. Det kommer att bli riktigt trevligt, det är jag säker på. Håll tummarna för okej väder, vi ska börja med picnic nämligen.

Nu äter vi frukost!


2012-05-30 | 08:10:55 | Dagliga | 0 Kommentarer

Serenadsång - en hyllning till kvinnorna

Karlarna kom till slut. Dom stod uppradade i vår trädgård medan vi stod och trånade, hängandes ut genom Emmas fönster. Och som tack så fick dom en korg med godsaker nerfirad till sig. När dom hade gått vidare stannade vi hemma ett tag till, hade trevligt och lekte lekar, innan vi fortsatte till lokalen där efterfesten skulle äga rum. Dans, dans, dans och sen trevligt samtal ute i den inte alltför kalla kvällen. Och så en biltur hem på det, jag har som inte har någon cykel för tillfället (punka) var nöjd och belåten.

Dock förstår jag inte varför jag aldrig kan sova länge. Jag gick och lade mig vid tre igår och har fått kämpa för att sova till nio. Vaknat, somnat om, vaknat, somnat om... Peppar peppar så kommer jag vara pigg och glad idag ändå!



2012-05-29 | 09:08:31 | Dagliga | 0 Kommentarer

Better soon than never

Heeeeeej bloggen!

Det var ett tag sen liksom och ganska mycket har hänt. Inget som vi ska gå in på nu förutom att jag har bränt mig som en galning, har tusen miljoner myggbett och just nu sitter tillsammans med ett gäng fina människor, dricker bubbel och väntar på att det ska komma ett gäng serenadsångare och hylla oss kvinnor. Sen är det partey som gäller, woop woop! Och förutom att jag har en gitarrexamination på onsdag så har jag numera typ sommarlov. Och där försvinner det fina vädret såklart, bara regn och molnigt. Fast å andra sidan är det nog bra för då får mitt fejs, bröst och nacke vila litegrann.

NU ska jag njuta av mina sista dagar i detta fantastiska kollektiv som jag kommer att sakna och alltid ha fina minnen ifrån. Trots alla problem är jag så rackarns glad att vi flyttade in för vilket himla gött gäng vi har varit. Bästa!

Lite sentimental nu när man börjar se botten på flaskan men sånt är fint. Goa sommarkväll, vad har du för fint att bjuda på?

2012-05-28 | 21:50:23 | Dagliga | 0 Kommentarer

Med smak av päron och hallon

Igår fick jag punka på cykeln. Suck. Å andra sidan fixade jag mig ett boende. Tjoho! Så det jämnar ut sig liksom, känns skönt att veta.

Idag är det bruksensembleuppspel som gäller och vi ska dra av några riktiga godingar. Det ska bli roligt att få se de andra också, vi har ju blivit bättre sen senaste uppspelet om man säger så.

Inatt sov jag med öppet fönster och plockade med mig lite syrenblommor in att ställa i glas och äggkopp. Som att sova ute en sommarnatt, så otroligt härligt att jag inte vet vars jag ska ta vägen. Det finns inte mycket som går upp emot en lite kylig vind mot kinden när man ligger i sängen under täcket. Mums!


2012-05-23 | 08:00:13 | Dagliga | 0 Kommentarer

Så varmt så det kokar

Idag är det helt klart sommarvarmt ute. Värre än så, sommarstekigt. Gaaaalet varmt alltså. Varma vinda, stekande het sol, hela kittet. Och vår glasklädda skola blir som ett ruggigt växthus och om man öppnar ett fönster så spelar det ingen roll. Varmt och klibbigt och livsviktigt att dricka vatten. Annars kokar hjärnan.

Idag har jag skaffat mig ett boende, ännu ett kollektiv fast med nytt folk och på ett nytt ställe. Men det blir bra, det känner jag. Nära till skolan, nära till Willys och nära till stan. Dubbelhyra två månader men det får jag ta, bättre med tak över huvudet liksom.
Nu är det dags för middag säger min mage, den kurrar som en galning. Kinkigt. Och sen är det bara att fortsätta kötta på med allt, allt med stort A...
Jag älskar musik, jag älskar musik, jag älskar musik...

2012-05-22 | 18:08:07 | Dagliga | 0 Kommentarer

Doft av sommar

Jag tror att mitt luktsinne har hoppat till någon annan del av hjärnan, nära stället där lyckokänslorna sitter. Den lyckan jag kände när jag klev ut från skolan för femtio minuter sen och möttes av blomdoft till tusen, den var inte nådig. Jag cyklade och vädrade med ett leende på läpparna hela vägen hem i den ljumma, fortfarande ljusa kvällen. Nu händer det tror jag, nu är vi på G.


2012-05-20 | 22:52:23 | Dagliga | 0 Kommentarer

Här e jag, mer att ha

Vilken kväll! Om jag inte har berättat vad SMASK är så är det musikhögskolornas egen melodifestival. Igår var det Riks-SMASK vilket betyder att alla högskolorna (förutom Stockholm) samlades i Conventum i Örebro och tävlade. Grym show och tokrolig efterfest med folk från olika delar av Sverige. Redbullvodka och schlagers att dansa sig svettig till, ganska trevligt liksom. Jag fick mig till och med en liten svängom, tur då att jag har övat på att bli förd av Emma. Kan ju vara lite bångstyrig annars... Det blev ganska sent, klockan tre kom vi hem, men som vanligt så vaknar jag pigg som en lärka vid niorycket. Å andra sidan är det ganska trevligt att få ligga och dra sig litegrann. Jag behöver lite mer frukost och väntar på att Willys ska öppna vid tio sen tar jag tag i min dag. Tvätta, städa rummet och öva ska jag göra. Och repa med slickbandet ikväll, go avslutning liksom.

Have a nice one!


2012-05-20 | 09:40:10 | Dagliga | 0 Kommentarer

Thai och film och mys

Igår bjöd Emma, Gustav och jag hem Matilda och Rui för thaimat från stället på andra sidan gatan (LYX!), godis och annat (dumpstrat) snacks och en film, Limitless. Oj så trevligt man kan ha det en fredagskväll! Och oj vad trevligt det blir när veganemma får mat med ägg i, blir tvungen att gå tillbaka sen kommer hem med en ny låda utan ägg samt den med ägg som hon fick på köpet. Detta betyder thaimat även till lunch för mig och Gustav. Samt godis som blev över från igår som efterrätt. Plus att solen skiner och det är sjukt varmt ute så vi kan äta lunch ute på gräsmattan. Många plus idag vilket leder till en peppighet som jag nu ska utnyttja i dagens övande. Ikväll är det äntligen Riks-SMASK där vi kommer bli bjudna på en riktigt galen show (Emma råkade försäga sig lite igårkväll) och en grym efterfest. Partylördag med andra ord, that we like.

Nu ska här arrangeras och plankas, siktar på att bli klar idag. Någorlunda i alla fall så man kan känna att man har tid att tvätta och städa rummet imöra när man eventuellt är lite bakis. Det blir la bra.
Och förresten, spana in den här länken! Det är mina finsambos Emma, Hugo och Klara som är med i ett repotage om dumpstring som Nerikes Allehanda har gjort. Jag har tyvärr aldrig varit med själv (alldeles för sent för en tant som jag) men jag tackar ju inte nej till gratis, helt okej mat. Särskilt inte nötterna dom pratar om i klippet, dom ligger fortfarande i stora påsar i vårt kök trots att vi äter tills det sprutar ut genom örena. Sjukt bra att ta tillvara på mat som slängs då det ofta är för att datumet har gått ut. Vi har ätit massor av mat från containrarna, bland annat krabba och rökt fisk, och inte blivit sjuka en enda gång. Något att fundera över! Spana in! Då får ni även se en glimt av vårt hus, hallen och köket, i slutet på klippet. Woop, woop!
http://na.se/nyheter/orebro/1.1662357-na-tv-de-vill-ata-containermat <---------- Länken!

2012-05-19 | 12:07:01 | Dagliga | 0 Kommentarer

Kom du ihåg att sätta på dig byxor innan du gick hemifrån?

Idag är jag förvirrad. Idag är jag tokglömsk. Denna morgon har varit precis som alla andra, gröt och Drömhem&Trädgård till frukost, diska och göra iordning matlåda, packa ner i påse och ställa i hallen. Gå upp och piffa, klä på sig, bädda sängen. Gå ner och fundera på jacka, om det är varmt ute, vilka skor ska det bli.
Sen väljer jag att gå till skolan, det är så rackarns skönt ute i solen så jag tar min ryggsäck och går. Väl framme, cirka en kvart senare, undrar jag vars jag gjorde av min påse med lunchen. Självklart står den kvar hemma i hallen så jag ringer till Gustav som fortfarande är hemma och frågar snällt om han kan ta med den. Jomenvisst, det går bra. Tack och snälla och hejdå. Några meter senare undrar jag om jag fick med mig min lilla påse med passerkort och skåpsnyckel i. Ringer till Gustav ännu en gång och frågar snällt om han vill ta med den som ligger i högerfickan på min röda jacka. Ja, det kan han. Vi ses vid tolv! Amanda, kom du ihåg att sätta på dg byxor innan du gick till skolan?
Knappt.

2012-05-18 | 10:44:33 | Dagliga | 0 Kommentarer

Kaffe och annat gift

Hej hopp vänner!
Sökning - check! Gick sådär va. Fick endast göra en del av sångprovet, gick alltså inte vidare från del ett till del två men jag försöker att inte sörja. Jag ska höra med en utav sångpedagogerna i juryn vad som gick tokigt och inte räckte till, inte riktigt än dock. Jag skäms fortfarande lite för mycket. Och så väljer jag att lyssna mer på det som fina samboemma, Matilda och andra säger: att jag är duktig, kan beröra osv. At least I tried. Nu håller vi istället tummarna för att det gick vägen på sökningen till estetisk kommunikation, heja heja!
Nu när sökningarna är över så är det dags att ta itu med allt som har skjutits på och det är en sjujäkla lång lista som ska bockas av. Dags att kötta och klara av slutspurten. Jag vill ju kunna vara ledig och kramas extra mycket med fina sambos som jag inte kommer att få bo ihop med sen.
Hey ho, let's go!

2012-05-17 | 13:15:42 | Dagliga | 0 Kommentarer

Snurra du min värld

Hej hopp! Mycket att göra, ursäkta.

Idag har inte varit något undantag. Lite sovmorgon dock på grund utav alldeles för sena kvällar på sista tiden, dessutom höll jag på att försova mig genom att köra en klassiker a la högstadiet/gymnasiet: "bara vila lite till" när man har stängt av larmet. Ingen bra grej alltså men den här gången hade jag tur. Rep tillsammans med bruksensemblen klockan nio, sånglektion halv elva till elva och sen cykla hem för att ha möte med hyresvärden samt få i sig lite lunch. Få lyxen att åka bil med sambosimon till skolan för att ha gemensam sång, öva fram till faddermöte klockan fem, få i sig lite middag och sen repa med slickbandet. Och vilket rep! Nu är jag glad och hel i själen igen. Underbart!

Hem och handla lite mjölk på Coop och nu ska jag duscha och sen hoppa i säng. Och imorgon kommer äääääääntligen SAAAAAAAANDRAAAAAAAA!!!!!! Wiho och jag är gladast i världen.

Så att, godnatt.


2012-05-10 | 22:44:35 | Dagliga | 0 Kommentarer

I'm grateful that there's so much to be thankful for

Det får man inte glömma och särskilt inte nu när jag tycker synd om mig själv för att jag sitter och försöker läsa PM men ögena hela tiden vill stängas, tycker synd om mig själv för att jag inte får ligga ute på studsmattan under körsbärsträden och ha det allmänt trevligt. När man är bitter över att ha så mycket att göra och samtidigt vill handla, städa rummet och tända lakritsljus och umgås med mina sambos innan vi splittras. Typiskt!

Men då får man ju vara glad över att solen skiner så jag kan ha fönstret öppet i mitt rum, att jag får plugga något som jag oftast tycker är roligt. Och att när den här jobbiga perioden är över så kommer en vecka då jag har all tid i världen att krama skiten ur alla, ligga på studsmattan och bränna näsan, gå på Myrorna och hinna med att köpa nytt smink och nya strumpbyxor. Det blir la bra det. Tack för att det finns så mycket fint!

2012-05-06 | 14:54:04 | Dagliga | 0 Kommentarer

Have you forgotten to miss me

Ännu en dag på Musikhögskolan, dock en utan sol. Och det kan nog vara bra för min lilla snok, den blev lite väl kräftig igår märkte jag imorse. Men fräscha ser vi ut i alla fall, vi här i Örebro. Oh, så fräscha!

Idag övas det för fulla muggar as usual. Jag har haft en liten konsert på en låt för Klara för att öva att sjunga inför folk och det funkade ganska bra. Mer sånt för mig så man inte blir så nervös sen... Det kan ju bli så tokigt och tråkigt.

Ikväll ska vi grilla korv med korvbröd, dricka saft och äta Daimsnäckor. Allt upplockat från några utav sambosarnas senaste dumpstringvända. Gratis är gott så att säga.

Imorgon har jag och min röda näsa konsert med Joybells vilket blir kanonkul! Har dock glömt bort att öva på en låt som jag inte riktigt kan texten på, det måste göras! Och som tur är så har jag även en ficka i kåpan där man ska lägga sina fusklappar, väl uttänkt tycker jag. Och till för att användas!

Nu mer övning, hepp hepp // Rudolf


2012-05-04 | 15:45:40 | Dagliga | 0 Kommentarer

Varför kan det inte bara vara som förut?

Idag har det varit en tokhärlig dag med otroligt varmt och soligt väder. Lunch ute på gräsmattan, glass och kaffe på det så blir magen nöjd. Fräknarna blir bara fler och fler och idag blev det även lite träning i form av beachvolleyboll. När jag cyklade hem från skolan vid tio ikväll så gjorde jag det i tröja utan att frysa alltför mycket. Så megahärligt att man blir knäpp. Min nacke är dock inte helt van vid all denna sol, den brukar ju ligga gömd under långt hår, så nu är det dags att köpa en solkräm så man inte bränner sig alltför mycket. Men lite rött har väl ingen dött av?

Nu är det dags att sova och det med öppet fönster. I Mellansel hörde man fågelkvitter och tågen som brummade förbi, här byter vi ut tågen mot bilarna från vägen. Men lika härligt är det att känna de små vindpustarna på fötterna som sticker ut under täcket.

Och juste.
Första svalda insekten under cykeltur - check!

Nattinatt önskar jag och min fräkniga näsa.


2012-05-02 | 23:38:07 | Dagliga | 0 Kommentarer