Dagens I-landproblem...

... är som följer:

Amanda Engström märker att hennes touchpad på telen är grymt seg och något förskjuten. Rätt grejer händer inte när man trycker så att säga. Amanda stänger därför av telefonen och tänker att en omstart lär ju göra susen. Tyvärr inte då skärmen blir galet förskjuten och det blir helt omöjligt att slå in pinkoden. Telefonen förblir avstängd och Amanda känner sig som världens mest isolerade människa. Tänk om någon ringer?! Eller sms:ar?! Eller dör?! Och jag kan inte svara. Nu har dock mobilen kommit igång och nästan återgått till det normala men vad sjutton gör man om telens touch bestämmer sig för att sluta fungera? Det blir ju inte man kan göra med den då inte. Dagens viktigaste läxa: stäng för Guds skull INTE av telefonen om touchen tuppjuckar, vänta bara en stund så den kan få återhämta sig. En dag utan telefon räckte gott och väl för mig...

Annars då? Tyvärr så fick vi inte huset vi var och tittade på men vi tar nya tag och söker vidare. Jag kommer nog snart att få ett erbjudande från Öbo snart också, bostadsgarantin, men frågan är hur jag ska göra med den då. Jobbigt med två månaders dubbel hyra om vi hittar ett hus att flytta in i, vilket vi hoppas. Mor varnade dock för höga elkostnader i vinter då dom har stängt ett kärnkraftverk. Lite att fundera på med andra ord men det tar vi sen. Jag känner mig efter i plugget men imorgon ska allt som jag har det stressigt med göras och redovisas så när jag slutar skolan imorgon är det lugnt igen. På lördag blir det nystart och strukturering så att vi hamnar i fas och på banan igen.

Jag är trött som ett mähä och ser ut som en enda stor svart ögonpåse så nu ska det diskas, duschas och slängas i säng! Laters!
Bjuder på en trevlig bild tagen ca 400 meter upp i luften. Mys!


2011-09-29 | 21:51:56 | Dagliga | 0 Kommentarer

Friday I'm in love

Hej hopp, fredagen är här! Äntligen fredag då jag ska spendera ca tusenlappen på tåg, buss och flyg för att ta mig från Örebro till Umeå där karln väntar. Idag blir det tåg efter att jag har slutat och sen väntar en hel natt av hederliga Y-bussen, resan tar ganska exakt tolv timmar. Men himla värt alltså.
Igår var vi äntligen på husvisning, eller kanske snarare källarvisning. Jag, Klara och Emma tog bussen ut till Marieberg, ca tjugo minuter, och möttes av en trevlig Ola som skulle visa oss källarn. Huset byggdes på sjuttiotalet och källarn har förblivit intakt sen dess så när vi klev in genom dörren så slog att bruna, röda, oranga och gröna tapeter och golv emot oss. I like it! Charmigt liksom. Vi gick runt och tittade i de två sovrummen, köket, badrummet (som dock var renoverat och nypiffat) och vardagsrummet. Det fanns för övrigt en bardisk. Groovey! Nu ska vi ta oss en funderare, skitbilligt och trevligt är det. Men så har vi avståndet till universitetet som är på 6 km och stan som då blir ca en mil. Liiiite långt och inte världens bästa bussförbindelser. Vi får se!
Idag har jag hitills hunnit med en fantastisk rytmiklektion med den skönaste tanten i världen och en riktigt givande sånglektion. Nu börjar det på riktigt! Woho!

2011-09-16 | 11:48:13 | Dagliga | 0 Kommentarer

Onsdagsöl

Alldeles strax ska jag slänga mig i duschen, klä mig och sen hoppa på Carinas cykel för en onsdagsöl med klasskompisar på Bishops inne i stan, riktigt trevligt. Annars har dagen bestått av trumlektion, övning, gitarrlektion, en liten tripp på stan och slapphäng med min onepice och datorn. Imorgon väntar ett seminarium med notationspraxis (vilket faktiskt inte jag heller har någon aning om vad det är) och husvisning. Där emellan tänkte jag hinna med övning och förhoppningsvis lite träning som jag var för lat för idag.

Dags att frescha till sig för trevligt häng i soliga Örebro!

2011-09-14 | 18:50:39 | Dagliga | 0 Kommentarer

Ett fönster vi kan sitta vid och blicka ut mot norr

Det stormar och blåser här i Örebro. Det uttnyttjade min filmgrupp när vi skulle skapa film på nollningsaktiviteten nu under kvällen och det blev riktigt bra faktiskt. Så bra att vårt bidrag, av fyra, vann och vi fick äran att välja vilken långfilm vi sen skulle titta på. Vi var demokratiska och lät alla rösta mellan de tre och sen satte vi igång. Tjugo över tio gick jag, med nöd och näppe, in genom porten här hemma på Tornfalkgatan och nu blir det lite bloggar och spotify innan jag lägger mig. Jag har uppdaterat en fin lista med lite nytt men det finns också gammalt kvar, låtar som jag lyssnade mycket på i Mellansel. Nu kommer jag på mig med att sitta och längta till mitt fina rum i femman där jag kunde sitta med tända ljus medan det blåste så det knakade i det lilla fönstret, lyssna på mjuk och mysig musik för att sen gå upp och spisa kvällsfika med alla fina. Saknar så att det nästa gör lite ont i hjärtat även fast jag trivs bra i Örebro. Man börjar komma till rätta liksom. En go dam vid namn Klara lade i helgen ut en annons på blocket, att vi är tre trevliga tjejer som precis har börjat på Musikhögskolan som söker ett hus att hyra. Vi fick napp ganska snabbt så på torsdag ska vi två + Emma på husvisning. Spännande! Dock så ligger det fem kilometer från skolan och därmed nästan en mil från centrum och tyvärr så finns det inte världens bästa bussförbindelser, absolut inte om man vill hem från krogen en sen lördagsnatt. Titta kan man ju alltid göra.

Nu längtar min kropp efter sömn, en god natt till er!


2011-09-13 | 23:22:41 | Dagliga | 0 Kommentarer

Fjorton år och ledsen

Denna tisdag har det varit full rulle för hela slanten och sånt gillar vi! Fast nu ska det bli skönt att sova. Det var en trött Amanda som släpade sig ur sängen vid kvart över sju imorse och som sen fick (lite som vanligt) ila iväg till bussen. Utan morgonteét som jag skulle hälla upp i Starbucksmuggen. Det får bli imorgon istället.

I skolan började vi med en lektion i röstträning som var trevlig, helt kravlös och lite mysig. Vi fortsatte med en kaffe, i mitt fall morgonte som blev förmiddagste, i cafeét i Musikhögskolan och sen vidare till lektionen i Digitala verktyg där vi får lära oss Finale, ett program man kan skriva noter och annat trevligt i. Den lektionen betydde slutet på min skoldag men det blev lunch, konsert med Karin Hammar, ännu en fika i Prego och lite övning innan ett gäng tog bussen ner till stan. Vi skulle köpa lite allmänna musikprylar i lokala musikaffären Musicmusic och allt skulle såklart vara det billigaste. Jag kom ut med en ganska stor kartong med ett notställ i som jag släpade runt på resten av dagen. Vi fortsatte bort för att spana in Kupan som, precis som i Gottne, en lokal för möbler, en för pryttlar och en tredje för kläder och annat smått och gott. Jag köpte med mig lite bestick som man kan ha i skolan så man slipper släpa med sig till lunchlådan och sen fortsatte vi med en fika på cafeét Bara vara. En smörgås med parmesan och avokado kan vara den godaste jag har ätit och även morotskakan jag tog var en tiopoängare.

Kvällen har spenderats på skolan med Öppen scen där man, om man ville, fick spela, sjunga, spela teater eller göra vad som helst. Jag satt och fick hjärtklappning, handsvett och röda kinder innan jag vågade mig upp för att spela och sjunga en låt av India Arie. Dock gick det hyffsat bra, pianot kan jag tyvärr inte göra så mycket åt men sången gick fint. Lite uppvärmning inför imorgon då jag ska sjunga upp samma låt för min sånglärare på min allra första sånglektion. Woho!

Nu ska jag sova!

2011-09-06 | 22:28:20 | Dagliga | 0 Kommentarer

Bröllopsboom for Sandy


2011-09-05 | 23:15:16 | Dagliga | 1 Kommentarer

What you give is what you get

Igårkväll fick jag äran att prova på skype med min karl, eller var det kanske han som fick den äran? Glada var vi båda två i alla fall. Skype var ett ständigt irritationsmoment i Mellansel då mitt internet inte var det bästa vilket resulterade i fem-tiominuterssamtal innan skiten dog och man fick börja om. Lagom trötta vi blev när det inte funkade första försöket igår heller. Dock så visade det sig att John hade en mycket sämre version än en annan vilket nog var orsaken för när han var uppdaterad och klar så funkade allt finfint. Det kändes lite skönt att det var hans fel också, inte bara Mellansel. Så äntligen fick vi se varandras nunor för första gången på lite drygt en vecka och jag förvånades över hur snygg han var. Min karl! Mums när vi får träffas igen om tre veckor, då jäklar! Vi pratade om allt möjligt tills vi både segnade ihop mer och mer och vid halv ett sa vi tack och godnatt.


Idag har jag haft mysmorgon eftersom jag är helt ledig på måndagar, till vecka 43 det vill säga, men nu är det dags att rycka upp mig och börja piffa för att fara till skolan. Hyran ska betalas, sången ska övas och så får vi med spänning veta vilka som får vara med i kammarkören. Det var sökninng i fredags och det gick 50% bra för mig. Att sjunga upp en låt, inga problem. Att sjunga a vista, enorma problem! Måste övas på. Idag kanske?

I alla fall, håll tummarna, will ya?

2011-09-05 | 10:52:18 | Dagliga | 0 Kommentarer

Keep a light on for me

Nu har jag äntligen fått ha min första lektion, en riktigt som inte förvandlades till ett tio minuter långt infomöte istället. Ensembleledning jazz/rock och vi har redan fått vår första läxa. Lite läskigt men också kul, lite prestationsångest får man ju alltid. Men jag ska verkligen försöka att bara se det som en rolig grej, vi ska ju lära oss och inte kunna från början.

Första helgen i Örebro har bjudit på trevlig myskväll á la studentkorridor tillsammans med ett glatt gäng. Det blev sent vilket resulterade i en toklång sovmorgon på lördagen, jag vaknade klockan tolv. Inget vettigt blev gjort på hela dagen, mös runt och målade naglarna röda inför kvällens kräftskiva som hade rödtema. Piffa dig i så mycket rött som möjligt och jag tycker att jag lyckades helt okej. Vi var hemma hos tre tjejer som går i årskurs tre, i deras SÅ OTROLIGT FINA hus som dom hyr av en gamtant. Huset är vackert småslitet och klätt med vinrankor runt alla knutar, har en väldigt mysig tomt med en stor båt i ett hörn och en ännu finare, mysigare, fantastisk insida. Tjejerna berättade att det tydligen går i arv inom musikhögskolan vilket snabbt fick mig, Klara och Emma att bestämma oss för att vi ska vara dom som tar över när dom andra slutar om ett och ett halv år. Det skulle vara så fantastiskt!

Dock är det ju om ett och ett halv år så låt oss njuta av denna soliga, fina söndag så länge. Jag ska ta tag i mig själv och hitta till centrum härifrån och promenera bort dit och vidare till skolan för att öva lite innan det är dags för Så ska det låta runt femrycket. En go söndag i Örebro helt enkelt.

2011-09-04 | 13:13:32 | Dagliga | 0 Kommentarer