Sötnos




Sofia, hälsingejäntan nummer ett. Världens snällaste dam och alltid full i fan. Super folk under bordet innan hon trillar själv och sjunger som en jag vet inte vad. Samtidigt som hon är bra på så mycket så är hon ödmjuk och go. Glad, framåt och ibland barnslig som få. Bjuder på en massa skratt, både åt och med. Oftast med dock. En dunderbrud som jag saknar. Alla behöver en dos av galna Fia lite då och då. Gärna ofta!


2011-07-27 | 19:55:13 | Dagliga | 2 Kommentarer

Fint folk för livet

Idag ska vi bjuda mormor, morfar och moster Simona på fika så jag och mor min har slängt ihop två morotskakor. Lina står och jobbar med cupcakes. Sen tar vi vårt mumsiga fikabröd och trallar ner för mys och skratt. När vi bakade så valde jag att ha konserter med Moving Forward i bakgrunden, bland annat från våra kördagar. Hjälp och jag dör vad jag kommer att sakna att få sjunga i en så bra gospelkör. Det gör lite ont i mig att jag inte får komma tillbaka till Mellansel för ett nytt, härligt gospelår. Galet. Tänk vad mycket jag inte visste att jag skulle få när jag åkte upp det. Vad ont i magen jag hade, jul fler mil vi åkte ju mer ont fick jag. Grät och vinkade hejdå till mamma och pappa när dom for tillbaka ner mot Stockholm. Redan samma kväll satt jag och drack te med fyra helt främmande människor, lagom stelt sådär. Men trevligt. Och trevligare blev det. Och massa fint folk fick jag träffa och lära känna, människor som jag saknar nedrans mycket idag. Både från år ett och två, båda bra på olika sätt. Och att gospeln, som i mitt fall kanske inte är helt klockren egentligen, har kunnat ge alla känslor mellan himmel och jord. Under en och samma konsert. Det finns kvällar då vi har varit helt utmattade efteråt, både för att det var så asigt, jävla, pissroligt eller kanske för att vi alla grät så mycket att vi var tvugna att ta paus och lugna ner oss. Så mycket fint vi delat tillsammans. Jag är så glad att jag åkte iväg för de blev de två bästa åren i mitt liv.


2011-07-27 | 19:50:02 | Dagliga | 0 Kommentarer

Göööööööööörherligt!

Just nu är jag och John i Götet och busar. Vi bor i en fin liten etta med spårvagnen precis utanför som lätt kan ta oss in till stan på ett kick. Idag har vi varit ute i skärgården med en lumparkompis med vän till John, Carl och Jacob. Vi solade, badade (!), cyklade runt öarna och åt glass. Nu står middag på schemat, någonstans. Fina fisken!

2011-07-21 | 20:17:38 | Dagliga | 0 Kommentarer

Willis Tower

Förra året när vi var i Chicago så ville Simon, husälskaren, promt upp i Willis Tower, Chicagos (och när den byggdes världens) högsta skrapa. Han tog med sig ett gäng från vår klass och tog hissen upp för att titta på utsikten. Då upptäckte dom ett alldeles särskilt sätt att uppleva höjden på vilket gjorde oss andra väldigt avundsjuka och sugna på att åka upp. Dock hann jag inte med det förra året men det stod allra högst upp på önskelistan denna gång. Jag, Emma, Siri, Linnea, Oskar och Simon tog den en minuts långa hissturen upp och tyckte att det knarrade och svajade under fötterna på oss. Oskar som är höjdrädd tog det extra lång tid för. Men till slut tog vi alla mod till oss och tog ett steg ut. På glasbalkongen!














103:e våningen. Lite över 410 meter över marken. Tummen upp, alla överlevde!


2011-07-14 | 21:42:07 | Dagliga | 0 Kommentarer

Jag ska fånga en ängel

Imorgon är jag ledig. Så otrooooooooooligt skönt! Och nu tänker alla stackare som jobbar året runt "suck, lite sommarjobb". Och ja, så är det ju. Men jobbigt ändå. Men roligt också. Kallis vettu, grymt.

Annars då? Karln och jag har precis kirrat en lägenhet i Götet som vi ska bo i onsdag till söndag nästa vecka, minisemester. Woop woop! Sola, bada, träffa lumpenpolare (Johns, inte mina) och ha det skönt. Och stanna i Gränna på hemvägen, MYCKET viktigt! Min karl och jag, så fint och bra.

Ett annat par som är fint och bra är min mormor och morfar. Vi var ner och hälsade på dom igår då min morfar fyllde år. Krokis+mormor och morfar+moster Simona = järngänget. Som är lika med trevligt och mysigt. Vi åt god mat ute i solen, massor av fika och tårta och hade det allmänt trevligt till det blev dags för en annan tröttmössa att åka hem och få sin skönhetssömn inför dagens dagsverke. Mormor berättade om en kväll på Söderstadion för inte så länge sen. Hon sitter där i godan ro och laddar inför hemmamatch med bästa Bajen och så spelar dom en Ted Gärdestadlåt när grabbarna värmer upp. När jag hör den låten så tänker jag alltid på morfar, sa hon. Vi brukade alltid dansa till den när det var dans ute på Torö. Fina mormor och morfar!

Nu blir det firning av ledig dag med nedsatt blåbärspaj från Ica. Ibland är det bra att ha en insider, moi alltså. Imorgon ska jag dra med min karl på möbeljakt i stans secondhandbutiker. Wiho!

Hörs. Häj. Som bästa Siri skulle ha sagt. Och puss också. Inte glömma puss för bövelen!



2011-07-13 | 20:14:12 | Dagliga | 0 Kommentarer

Låt solen värma dig så du kan värma mig




















2011-07-10 | 20:13:49 | Dagliga | 1 Kommentarer

Tell me there's no other in your heart you see

Igår hade jag en utomordentligt trevlig ledig dag som började alldeles för sent hemma i min karls rum. Vi åt frukost och åkte ärenden fram till att han var tvungen att åka till jobbet och då passade jag på att ta tåget in till stan. Jag och papi hade nämligen bestämt middagsdejt. Vi möttes i Gamla stan eftersom han kom direkt från jobbet på riksdagen och så vandrade vi längs med Nygatan bort mot Söder. Eftersom det var galet skönt väder satte vi oss halvt utomhus på ett fik och tog en latte som aptitretare. Vi satt och pratade om ditten och datten och sen visade han mig var han och Karin ska sova efter bröllopet innan vi fortsatte upp på Götgatan för att äta middag. Det blev Patricks, en burgare till pappa och grillad lax till mig. Mums i magen! Flera samtal, små promenader och en yoghurtglass senare satt jag på tåget som skulle ta mig hem till Nynäshamn. Trodde jag ja. Jag startade min resa tjugo över nio och anlände till västerhaninge fem över halv tolv där min bästa, snällaste man i hela världen stod och väntade med bilen. SL alltså...

Idag var det tillbaka till lunken som gällde vilket betyder jobb och dammande av grejer hemma för min del. Det ska belönas med myskväll hos mormor och morfar i det underbara vädret. Sommar är allt bra!

2011-07-08 | 18:22:41 | Dagliga | 0 Kommentarer

See how they shine for you

Idag har jag inte gjort annat än att jobba i kallskänken, damma och plocka kläder här hemma. Min garderob ligger fortfarande i tusen väskor och lådor och verkar inte packas upp och hängas in av sig själva som jag har hoppats. Typiskt. Dock är det alldeles för mycket att mäkta med allting på en gång så det ska bli i små doser lite då och då under den här veckan. Idag blev det två backar som stått under min mors säng vars innehåll fick komma på plats i byrå och garderob. Där får de ligga i två månader innan allting ska packas ner igen för att sen tas norröver till min alldeles egna lägenhet i Umå. Eller ja, VÅR egna lägenhet.






En glims av hur det kommer att se ut hemma hos familjen Engström - Öbrink en lördagskväll.


2011-07-04 | 19:50:41 | Dagliga | 0 Kommentarer

Til the end

Denna helg har jag fått den stora äran att få finbesök från Norrland, närmare bestämt av Tobbe och Siri. De glada prickarna landade i Nynäs i torsdagskväll och natten spenderades hemma hos min karl som hade tomt hus. Förutom att det är så himla roligt att hänga med dom så var den stora anledningen till deras besök att vi skulle på Toto tillsammans på fredagen. Jag jobbade och trodde att klockan aldrig skulle bli fyra medan de andra två myste runt i huvudstaden. När jag väl fick komma in så mötte jag Teggan påcentralen som även hon ville gå på världens bästa konsert. Vi skyndade ut på Djurgården med spårvagnen, busade och gled in i den långa kön hos Siri och Tobbe som redan stått där en timme och sen såg vi till att få bra platser långt framme vid scenen. Först var det såklart förband och klockan halv tio, efter vad som kändes som en evighet, så föll äntligen ridån och där stod dom. Vi hade slagit av om vilken låt dom skulle börja med och jag vann, Child's anthem. Sen följde ca två timmar av grym musik framfört av ett grymt band. Jag är såååååå glad att jag for. Efter konserten så satte vi oss på närmsta parkbänk för att vila de onda fötterna som fått stå upp alldeles för länge innan vi tog spårvagnen och sen pendeln hem till min far.

Efter att ha sovit som stockar i tio timmar vaknade vi, sega som kola, vid halv tolv. Pappa och Karin bjöd på födelsedagsbrunch för mig så vi Totoentusiaster fick oss ett glas champagne att starta dagen med. Det gick rakt upp i huvudet kan jag säga. Vi åt och drack gott, hängde lite med min kära papi och tog sen tåget ner till Nynäs för planka, glass i hamnen, en liten promenad ut på Ringvägen och filmmys. Star wars såklart!

Idag var det tyvärr dags för farväl av de trevliga tu men jag får ju nära och bra i höst. Umeå - Mellansel är ingen vidare sträcka. Jag och min karl har förresten fått tag i en lägenhet i Ume, en tvåa på 64 kvadrat med en balkong. Så trevligt!













2011-07-03 | 22:18:31 | Dagliga | 5 Kommentarer