Uppesittarkväll

Ikväll är det uppesittarkväll i min kära grannes rum, ni vet det stora rummet. Det som typ är dubbelt så stort som mitt. Men jag är inte avis, säkert, jag gillar mitt mysiga lilla Amandarum. Fast ibland hade det varit kul att också kunna möblera om och ta upp gamla övergivna orgelbänkar och ställa under fönstret. Ibland...

Jag tog mig faktiskt till gymmet imorse men mest pga mitt dåliga samvete som suttit kvar sen kvällen innans frossa. Alla vet ju hur bra jag är på att frossa. Efteråt kände jag mig trött i armarna (efter endast trettio armhävningar, what?!) och duktig. Sen vet jag inte vad som hände med dagen men neråt gick det. När vi hade slutat vid två var jag dödstrött och sov fram till halv fyra då vi hade körrep. Oproffessionel som jag är rycker jag inte upp mig utan fortsätter att tycka synd om mig själv, förlåt kära gospelvänner. När vi gick till middagen kunde jag inte för mitt liv förstå hur jag skulle orka med ett rep till. Men så vände det och repet blev sjukt kul istället, skönt! Efteråt tog vi oss en rejäl bastning, som behövdes för min iskalla kropp, fika och Idol. Nu ska jag vara duktig och ta igen övningarna som missats idag. Sen ska jag må bra, skratta, spela spel och inte sova tillsammans med resten.

Sov gött!

2009-09-30 | 21:51:59 | Dagliga | 0 Kommentarer

Kakfrossa

Denna dag gick lika snabbt som gårdagen, som vi sjunger hela tiden! Jag var väldigt förväntansfull inför uppspelet på brukspiano och så gick det skit. Jag stakade mig och spelade ett C istället för Emoll, glömde bort pedalen i början. Sög med andra ord. Usch, jag ville nästan gråta... Men så töntig var jag i alla fall inte, höll mig till senare!

Positiva saker som dagen har haft att erbjuda är en höstpromenad runt kalkonen. Riktigt höstväder, kallt som tusan, och doften av höst. Typ blöta löv, blöt mossa, skog. Igår hade vi riktigt knasväder hela dagen. Sol, molnigt, blåsigt, sol igen, molnigt, storm, hagel. You name it we had it! Idag höll sig i alla fall solen framme nästan hela dagen. Men jag gillar't! Och en sak jag gillar ännu mer är kakfrossan som Tingsan bjöd på. Tjugonio olika sorters kakor och bakverk som till exempel drömmar, kladdkaka, citronkaka, kokosbollar och så den godaste av alla: gospelkarins pollykladdkaka. Gudomlig! Som ni säkert kan gissa så åt jag tills jag blev illamående. Nu när det har gått över så blir jag nästan illamående av att tänka på allt socker som ligger och guppar i magen. Men jag hade i alla fall tänkt till litegrann innan, därav promenaden. Imorgon ska jag upp med tuppen, kila till gymmet och eventuellt hinna öva lite innan förmiddagsfikat halv tio.

Nu ska jag önska er godnatt och krypa ner med min spriljans nya Elle som kom med posten idag. Tillsammans med en pollypåse, mörk Lindt med mint och en bok. Tack Karin!

2009-09-29 | 22:49:29 | Dagliga | 3 Kommentarer

Mellansel

 

Johanna, Chrisp & Annika på tur runt kalkonrundan


2009-09-28 | 13:25:55 | Dagliga | 0 Kommentarer

You promised me

Denna måndag har börjat riktigt bra för min del. Jag bestämde ju mig som sagt att jag skulle komma upp tidigare för att öva en timme innan fikat halv tio. Och jag lyckades! När jag gick upp kände jag mig dock lite som hej kom och hjälp mig men så fort man börjar rolla deo och kika i garderoben så försvinner tröttheten. Tänk va, kvart över sju är numera skittidigt för mig. Det känns som att jag borde skärpa mig litegrann.

Status till mor: kvart över sju var solen på väg upp över träden. Så tokmörkt är det inte.

Dagen har annars bjudit på mycket kör, speciellt mycket slit med en låt vid namn Last Jesus som vägrar att sätta sig, och mumsig spagetti med köttfärssås till lunch. Nu har jag suttit och lyssnat på låten på datorn, och råkat göra annat som ni kanske också förstår. Men det ska det bli ett slut på, ska klinka lite piano och sen ha stämrep med kära altarna. Nu sätter vi skiten!

2009-09-28 | 13:23:51 | Dagliga | 0 Kommentarer

Räkspröt och bananer


2009-09-27 | 16:07:35 | Dagliga | 1 Kommentarer

All I can breath is your life

Nu är det dags att ta tag i dagen efter att ha sagt goodbye till gubben ännu en gång. Som Malin skulle ha sagt - det suuger! Jag har bokat tvättstugan, städat upp lite i rummet och gjort lite plugg. Vid fyra tänkte jag laga mig lite tidig middag, min mage är djuriskt hungrig. Skriker och har sig. Efter en gubbe kanske?

Denna gång fick vi alla fall en dag till att spendera med varandra. Halv sex på morgonen i fredags klev han in genom dörren och kröp ner till mig i sängen. Kortklippt var han också, eller snarare långrakad. Han hade ställt in rakapparaten på 1 centimeter och det hade råkat bli lite ojämnt. Men det fixade jag snabbt till på eftermiddagen när han väl vaknat. Jag kan säga att det blev rena rama succén om man ska jämföra med förra gången jag klippte honom i åttan. Vi åt tacos i Tingsan på kvällen och mös sen i soffan med allihopa framför Män som hatar kvinnor som vi snott från sexan. På lördagen sov vi länge, gick en promenad och for till Skorped (en ännu värre håla än Mellansel) och tittade på en gospelgubbe vid namn Per-erik. Uppträdandet var inte helt i min smak hela tiden men gångerna då han svängde till det var det riktigt bra. Han är en riktigt grym pianist! När vi sen kom hem vid halv elva skulle jag och John försöka laga vår middag för andra gången. Vi försökte innan vi for till Skorped men vi upptäckte ganska snart att vi inte skulle hinna eftersom allt tydligen går jättelångsamt om man har en platta och ugnen på samtidigt. Under andra försöket tänkte vi vara busiga och steka på köttet och koka pastan i vårt kök i huset men då går såklart en propp. Vi springer till skolan för att hinna innan larmet sätts igång halv tolv. Och självklart, om man bara använder två plattor samtidigt går allting jättefort. Så halv tolv satte vi oss ner med stekt fläskfilé, pasta och beasås. Så gott har ingenting smakat på länge eftersom vi var så sjukt hungriga. När vi var klara joinade vi Johanna, Annika, Christopher och Johan som spelade Pictionary. Vi körde dock en annan style, vi läste bara blandatfrågorna för vår partner och så skulle man klara så många som möjligt under en viss tid. När man blir så stressad kan vad som helst komma ut ur folks munnar och magmusklerna fick sig en rejäl workout av allt skratt. Som till exempel när jag skulle förklara spröt för min gubbe:
"Dom här stråna som sitter längst fram i pannan på räkan" (viftar samtidigt med ett finger i pannan)
"Huvud!"
"Nej, dom här som dom kan känna på saker med"
"Keps!"
Och typ där lade jag bort kortet och försökte med ett annat ord...

Även idag sov vi länge, åt frukost och lade oss sen i sängen och kollade på film. Mös i några minuter innan det var dags att kila ner till Sannah och Anton som var snälla nog att låta John åka med in till stan.

Nu ska jag kirra lite krubb till min tomma mage!

2009-09-27 | 16:05:43 | Dagliga | 1 Kommentarer

Rutiner

Idag har jag minsann inte haft någon ledig stund, jag har bara varit duktig och övat när det har blivit tid över. Och skrivit en egen visa, sju takter i trefjärdedelstakt. Med endast tre ackord i och för sig men det var det som var läxan. Grejen är att jag har gjort musik, det ni! Man känner sig himla duktig efteråt när man har gjort något. Som nu också, när jag har suttit och gjort en annan läxa här vid datorn och mailat. Och sjungit har jag gjort! Det enda som jag inte hann med var gymmet innan innebandyn klockan sju, läxan tog längre tid än jag trodde. Det får bli på söndag när gubben har åkt.

Igår fick jag brev från puman, me so happpy! Längst ner stod det något om en liten present och hur nyfiken blev inte jag? Nu springer jag till facket klockan två för att se om jag har fått något. Hoppas att det kommer imorgon annars får jag vänta ända till måndag. Om det ens kommer då. Nyfiken i en strut!

Inatt kommer gubben, eller snarare, imorgon klockan fem på morgonen kommer gubben. Wie! Han ska få följa med på vårt körrep på eftermiddagen så får han se och höra hur bra vi är. Nu måste jag skynda mig iväg till innebandyn! Tjoflöjt!

2009-09-24 | 18:49:13 | Dagliga | 1 Kommentarer

Monday morning rain is falling

Eller inte riktigt kanske, solen sken faktiskt idag också, men det var långt ifrån sommarvärme idag. Koftan satt på hela dagen. Typisk måndag, man är trött. Och seg. Och imorgon är det ju tyärr inte vanlig morgon eftersom vi har PRIK halv nio. Åh, jag brukar ju inte ens ha gått upp då! Hur ska detta gå? Tröttisdag kanske?

Inatt drömde jag först en ganska trevlig men dum dröm som sen följdes av en mardröm. Jag och Annika går på vägen längs med färjeterminalen i Nynäs och framför oss går två vingliga människor vi antar kommer direkt från Telen. Dessa två går och skriker och sjunger, vinglar ut i gatan så en nästan blir påkörd av strömmen med bilar som är på väg mot Gotland. Vi går och diskuterar ifall tjejerna är smala eller inte, inte tycker jag medan Annika inte håller med. Vi går snabbare än dessa två, vilket kanske inte är så konstigt, och när vi kommer närmare ser vi att dom ser ut som en blandning av pingvinen i Batman och knöliga potatisar. Den ena har en svans som ser ut som en högaffel och sticker den ena med den. Den som blir stucken skriker att den första ska döda den. Vi tycker att det börjar bli obehagligt såvi skyndar oss förbi, samtidigt som den andre tar "högaffeln" och sticker in den djupt i sidan. Vi börjar springa men så känner hur någon drar upp min tröja och lägger något varmt och klibbigt i nacken på mig. Så hör jag en röst som säger "det här är mitt hjärta" och det är den som blev stucken som pratar. Och typ där vaknar jag, livrädd. Jag fick lov att tända lampan och sätta lite musik i öronen för att bli lugn och kunna somna om. Allt detta tack vare det där monstret vi såg på Aftonbladet!

Men nu är det dags för mig att sova om jag ska orka upp tidigt imorgon. Nattinatt!

2009-09-21 | 22:19:31 | Dagliga | 1 Kommentarer

Senare

Problemet avklarat! Det var bara att dra ur proppen helt och rensa bort allt äckligt hår som satt fast. Riktigt The ring hår, bläääää...

Nu har jag promenerat, postat brev och lagat mindre god mat. Note to myself: inge mer varma koppen! Det var inte mycket som gick ner men med hjälp av två mackor, tomat och paprika blev jag mätt. På kvällsfikat blir det toast och te, mums! Nu ska jag öva! Dammsuga gör jag imorgon när vi städar resten av huset. Tjoflöjt!

2009-09-20 | 17:00:05 | Dagliga | 0 Kommentarer

Söndag

Jazzklubben var kul och det var kulkul att få köra lite bil igen. I high heels klarade jag mig helskinnad från pinsamma kärringstopp. Great! Gårdagen blev mysig med "gänget" i stan med kinabuffé, fika och stros i second hand och annat. Såg att dom har en makeupstore vilket är skönt så jag inte kommer behöva åka till stan eller flörta med gubben för att få en ny mascara när den gamla är slut. Kvällen spenderades i sexan med film och lördagsgodis.

Två sena kvällar i rad resulterade i låång sovmorgon idag, tjugo över elva slog jag upp mina ögon till solen utanför förnstret. Så det är inte förrän nu som jag kan ta tag i min dag. Promenad är ett måste, likaså övning och göra läxor och dammsuga rummet. För att inte tala om fixa mitt stopp i handfatet. Jag hällde ut min kopp med te och klumpig mjölk och det har tyärr, tyvärr inte runnit ner. Och jag som inte har några diskhandskar! Varför stopp just idag? Å andra sidan skiner ju solen, detta har inte hänt sen sen i tisdags, så ett litet problem måste man nog stöta på som kompensation. Dags att öva inför framtida flyttathemifrånproblem. Vuxenpoäng kanske?

2009-09-20 | 13:23:52 | Dagliga | 2 Kommentarer

Jazzy kids

Om ca en timme ska vi iväg på jazzklubb i stan, finklädda och snygga. Och med uppklädd menar jag verkligen på riktigt, grabbarna åkte iväg i skjorta och slips. Väldigt classy! Jag tror att det blir invigning för mina "chanelstrumpbyxor" ikväll. Och läppstift! Jag är supertaggad, det är ju så kul att klä upp sig, och det ska bli kul att få köra bil igen. Det var ju ett tag sen. Allt är bara kulkulkul!

2009-09-18 | 18:01:59 | Dagliga | 0 Kommentarer

He'll do it

Idag hade jag min första "riktiga" sånglektion, alltså en där jag fick sjunga. Detta firade jag med att nästan svimma av där framför stora spegeln. Vi stod och jobbade med stödövningar, inget ovanligt för min del trodde jag, men efter ett tag börjar jag känna mig kallsvettig. Det börjar flimra för ögonen, jag ser svarta prickar, men jag fortsätter och tänker att det ska gå över. Till slut ser jag nästan ingenting och börjar svaja lite ostadigt. Frågar Karin om jag kan få sitta ner en stund och det slutar med att jag sitter ner resten av lektionen. Pinsamt! Men självklart har jag lärt mig något, jobba mer med stödövningarna...

Magen har varit dum idag också. Den krånglar och gör ont efter varje måltid och när jag väl kommer till rummet och ligger ner i sängen så går det bort efter tio minuter. I tisdags trodde jag att det kunde bero på mina snortajta cheap mondays som jag har fått av Sandra men idag hade jag baggyjeans som knappast sitter åt om den stackars magen. Kanske att det har något med förkylningen att göra, hoppas på det så att det också försvinner snart. Annars så är livet behagligt här på skolan. Imorgon är det uppsjungning av Alicia Keyslåten, jag känner på mig att det kommer att gå bra, och det ska bli spännande att lyssna på de andra sångarna. Jag har tjuvlyssnat på Johanna och Christopher idag, so good! Sen har jag fått den stora äran att sjunga solo på en utav våra körlåtar som vi repar på, kulkulkul! På lördag har vi planerat en heldag i Örnsköldsvik och "lilla" bilen är bokad med moi som driver. Hoppas bara att ingen skolrelaterad utflykt kommer och har förtur. Och ätnligen har min mick kommit, imorgon ska jag gå och lösa ut den. Jippi!

Så är läget, nu är det färdigsnackat! Godnatt!

2009-09-17 | 22:04:07 | Dagliga | 0 Kommentarer

Bubble

Just nu är jag lite ostrukturerad och det stör mig. Jag vill ha koll, inte komma på att man har en läxa dagen innan man har förhör, som idag. Jag har dock övat och det är ingen panik men ändå. Dock är jag också lite effektiv, till exempel så är första tvätten fixad. Handdukar och mina pimpimsängkläder. Jag har koll på allt förutom skolan. Men det lär väl komma igång så fort man fixar sina rutiner. Det har ju faktiskt varit sommar och så.

Annars så rullar livet på som vanligt, typ. På grund av en sjuk Karin har vi inte kunnat ha någon kör den här veckan men imorgon är hon tillbaka så då blir det fullt drag igen. Min lektion blir imorgon då istället för idag och det känns skönt eftersom jag gärna tar emot tips och råd på min låt inför fredag då den ska sjungas upp. Snälla Simon ska kompa i alla fall, check där! Min näsa kliar och rinner och jag nyser stup i kvarten så jag blev tvungen att sänka ett tonsteg men det kommer att bli lika bra för det. Jag kommer att ha ett helt år på mig att glänsa.

Och sandy, I'm sorry. Det är på G och jag ska skärpa mig! I promise! Aldrig att jag glömmer dig.

2009-09-16 | 21:12:38 | Dagliga | 0 Kommentarer

Svinis

Idag är en rolig dag för det är ingen annan dag än Johannas och Annikas fyrtioårsdag! Johanna fyller tjugoett och Annika nitton, fyrtio alltså. Ikväll är det alltså kalas med buller och bång i femman! Tur att vi har sovmorgon imorgon i och med demokratidagen. Annars går dagen som vanligt med en massa sång. Snart ska jag gå och öva innan vårt stämrep med altarna. Jag har en liten irriterande kråka i halsen som stör, hoppas att den går att sjunga bort.

Idag fick vi höra att två stycken hade insjuknat hastigt i Övik. Har "den nya influensan" kommit hit till slut?

2009-09-14 | 13:12:54 | Dagliga | 0 Kommentarer

För jag tror på dig

Nu är det kväll och jag har skrattat igen, skönt. Naglarna är färgade orange, mattan ligger nydammad, gardinerna är upphängda och nu ska jag krypa ner mellan nya, fräscha lakan. Nu är mitt rum verkligen mitt och det känns bra, känns som Amanda.

Min gubbe väntar, dröm sött.

2009-09-13 | 23:03:45 | Dagliga | 0 Kommentarer

Helg

Och nu har han rest, min fina. Och vad tomt det kändes helt plötsligt, nästan som när mamma och pappa for och lämnade mig kvar här. Det var jag inte riktigt beredd på.

Men vi har haft en mysig helg med tanke på vad man har att jobba med här in the woods. Gubben kom upp tidigt, tidigt i lördags morse, närmare tio i fem. Jag var uppe (trodde att han skulle komma en timme tidigare) och mötte nere vid tåget. Stackaren hade inte med sig någon jacka så vi skyndade oss hem till min ännu varma säng. Note to gubbe, this is Norrland. På lördagen sov vi ut, åt en stor frukost, hängde på rummet och kollade på film, jag visade skolan, vi lagade middag tillsammans i externköket (korvpasta såklart!) och mös i soffan tillsammans med resten av huset. Det var faktiskt oväntat bra program på TV igår, långfilmer som Vid din sida och Kill Bill. Fast så mycket Kill Bill blev det inte eftersom jag har en underbart trött lumpengubbe här. Vi lade oss vid halv tolv och jag somnade sött på hans efterlängtade axel. Tog en lång sovmorgon idag också och vi har bara latat oss, nästan. Solen passade på att komma fram efter lunch så jag tog med honom på Kalkonrundan och sen blev det en snabb lunch innan taxin kom. Det blev ett ganska abrupt slut, vi trodde att taxin skulle köra ifrån honom, så jag hann liksom inte pussa ordentligt. Det blir så pinsamt att stå och kyssas inför en taxi som väntar på en. Men om två veckor ses vi igen! Och då får vi till och med en dag längre eftersom han har ledigt torsdag till söndag och då ska vi äta fläskfilen som vi inte hann laga den här helgen.

Nu ska jag ta och städa och tvätta så man får tänka på annat en stund. Nya mattan från mamma ska dammas och gradinerna ska dammas och sättas upp, pappas gamla från Månbergsvägen. Nu blir det ännu tjusigare i mitt lilla rum. Och det luktar lite gubbe, på ett bra sätt!

2009-09-13 | 15:40:09 | Dagliga | 0 Kommentarer

I won't harm you with words from my mounth

Torsdag är en speciell dag i min kalender, i alla fall varannan vecka även kallad CHIC-veckan. Första gången jag var inne på coop här i byn så kunde jag besviket konstatera att min älskling fattades i tidningshyllan. Då sparar jag ju i alla fall femtio kronor i månaden tänkte jag för att vara positiv. När vi sen trallade in i kiosken lyste mitt ansikte upp av en välkänd syn. Screw dom där femtio kronorna! Och ikväll kommer jag kunna njuta av en rykande färsk tidning som kvällsläsning. Snart nog kommer även en Elle vänta på mig en gång i månaden i mitt brevfack. Kärlek till papi och Karin för den julklappen. Läsning, tända ljus, filt och rykande varmt te i höst? Jatck!

2009-09-10 | 17:58:33 | Dagliga | 0 Kommentarer

Everything means nothing

Första teorilektionen, ett prov. Jisses! Det var sådär svårt, man märker hur mycket man glömmer för att man inte håller igång. Tur att jag tog med mig min gamla goa teoripärm så nu är det dags att repetera. Har man inte baskunskap så det räcker till så får man gå en extra lektion, innan fikat. Hoppas att jag hade så det räckte så man slipper. Inge kul med en innan och en efter. Jag kan ju, måste bara komma ihåg hur allt var. Fast om man visar sig vara för bra så lär man ju få flytta ut. kan man hoppas i alla fall... Jag blev ändå lite chockad av vad man kommer ihåg, konstiga saker som bara ploppar upp i huvudet. Men det är kul. Man kan lita på gamla Jenny och Jimmie.

Nu har jag en timmes håltimme innan det är dags för lunch. Ska passa på att skriva lite brev till mina nära och kära. Idag är det efterrätt! Äppelpaj, mums!

2009-09-10 | 11:14:40 | Dagliga | 0 Kommentarer

Lita inte på dig själv när du är trött

Igårkväll gick jag och lade mig sent och det spelade inte så stor roll eftersom jag ändå hade sovmorgon idag. Tänkte jag då i alla fall. Halv fyra imorse vaknade jag och tänkte att vänta nu, hade vi ett möte klockan nio? Helt bombis på att så var fallet ställde jag om larmet och somnade om. Och blev tvungen att gå upp betydligt tidigare än jag hade tänkt. Trött som tusan! Klockan nio satt jag och väntade på de andra, övade lite piano till klockan blev cirka kvart över. Undrade varför ingen hade kommit och messade Sannah. Självklart har vi inte möte idag utan imorgon klockan tio. Ibland är jag bra. Dålig koll på läget är bara förnamnet...

Men inget ont som inte för något gott med sig, jag övade ju lite piano.

2009-09-10 | 09:22:49 | Dagliga | 0 Kommentarer

D, A, C, G, F...?

Idag kändes det rejält att vi har satt igång, på allvar. Först ut, den efterlängtade PRIK:en där jag fick spela piano. Tjoho, tänkte jag, det vet jag minsann hur man gör. Durackord är 4+3, busenkelt! Sen kom läraren och visade hur jag skulle göra och så flyttade han ner kvinten. Jag var lost... Så under dom fem minuterna som min grupp spelade satt jag och låtsastryckte på tangenterna så Malin fick sköta pianosoundet från den andra flygeln. Note to myself: öva piano! Där kan jag få hjälp av brukspianon som också är en kurs vi har. Den gick lättare eftersom jag fick ett papper med mallar för massor av ackord i varje skala typ. Super! Läxa till nästnästa tisdag: skalor, kunna spela några lätta ackord flytande och antingen spela Himlen runt hörnet eller Tears in heaven. Öva, öva, öva! Dessutom blev det roligare när jag kunde se hur man skulle trycka för det är ju tydligen inte alltid bara 4+3. Man flyttar runt litegrann för att det ska bli lättare att spela låten och för att det ska bli ett bättre flow i fingrarna. Superbra men typiskt eftersom det bara krånglar till för mig just nu. Men hallå, första lektionen bara! Snart är jag proffs. Kanske... Nästa låt ska jag i alla fall få spela trummor på. Den ska jag lyssna in och kanske få glänsa lite.

Idag har jag annars tagit ett varv runt byn, joggat alltså, och sen hade vi mysträff i vår soffa och kollade på Idol. Massor med mysgubbar och tanter som kom över, äkta folkisstyle! Efteråt hade jag en snackis med min fina mor och rapporterade hur läget är och sist Svenska dialektmysterier. Så bra! Och dagens grej, jag fick brev från puman! Parfymerat och allt + en fin bild på oss två. Jag visade den för Sofia och hon sa faktiskt att oj, vad lång du ser ut! Inte vad kort den andra tjejen är, Sandra ;) Det ska jag svara på snarast och så ska jag skicka ett brev till min kära mormor och morfar som undrar så hur det går häruppe. Passa på att slänga iväg mail till farmor och farfar när man ändå är igång. Men nu är det dags att hoppa i säng och läsa en liten stund. Ny bok ikväll.

Puss på er snuttar! Och till släkten och familjen som läser, Hampan hälsar också!

2009-09-08 | 22:18:40 | Dagliga | 1 Kommentarer

Puss och godnatt

Nu ska jag slänga mig i säng så det blir morgon fort! Tyvärr har vi ingen sovmorgon imorgon men första lektionen råkar vara PRIK-ensemble, alltså ensemble då vi sångare i gospeln äntligen får spela instrument. Inga trumpinnar åkte med hit i onödan inte!

Några rader i boken innan ögonlocken slår igen, nattinatt!

2009-09-07 | 22:42:31 | Dagliga | 0 Kommentarer

Till alla mina fina!

Nu har jag en liten paus i schemat efter två timmar av kör och stämrep där vi har bitit tag i två utav de tre nya låtarna vi har fått. Fortsatt fullt ös alltså, me like! Dagens lunch var den godaste kycklingsåsen med pasta som jag någonsin har ätit. Det var så grymt gott så det var inte sant! Och som ni förstår hade jag såklart lite svårt att kontrollera mina portioner, dom blev bara större än vad jag tänkte och helt plötsligt krympte mina jeans fyra storlekar i midjan. Nu har jag dock öppnat upp så magen får pusta lite innan det är dags för vokalensemble.
De nya låtarna vi har fått är faktiskt bra, speciellt en vid namn Moving forward, en lugnare. Man blir rofylld av den samtidigt som man inte kan sitta still. Den är tung på något sätt. Dock är den inte lika lätt att sjunga, jeezez! Ljus, not my favourite... Pröva att söka på Hezekiah Walters på spotten, lyssna och njut. Speciellt en, I need you to survive, är bara bäst.


I pray for you , you pray for me.
I love you, I need you to survive.
I won't harm you with words from my mouth.
I love you, I need you to survive.

2009-09-07 | 13:44:54 | Dagliga | 0 Kommentarer

Söndag

En söndag i Mellansel är inte så lätt att bara få att flyga bort men jag tycker nog att vi har lyckats ganska bra. Vi vet ju alla att det kommer att bli häng i matsalen från halv åtta när kvällsfikat serveras och minst två timmar framåt. Och dit är det ju inte särskilt lång tid nu. Det var skönt med sovmorgon imorse och den blev ganska lång i alla fall, kvart i tio. Jag låg och läste lite bok, som har blivit väldigt försummad på sista tiden, och tog en promenad innan frukost. När jag kom tillbaka var alla tjejer uppe och efter att jag blev klar med frukost och annat kom Christopher och vi gav oss ut på en promenad i sköna solen. I början var det nästan lite kyligt, ni vet sådär höstigt friskt, men sen började jag nästan koka i min skinnpaj. Skönt att få vara ute litegrann i alla fall. Nu är det mulet så det var bra att vi passade på medan solen sken. Ikväll kommer den sista medlemmen till gospel, en till Johanna som har firat sin farmor i Turkiet första veckan och alltså inte kommer förrän nu. Spännande med nytt!

Kvällen blir en slapp, precis som eftermiddagen och imorgon drar schemat igång på riktigt. Vi börjar med sovmorgon och körrep med kompet, ser ut att bli ett fint år detta!

2009-09-06 | 18:20:31 | Dagliga | 0 Kommentarer

En kväll senare...

Middagen blev kalas och ännu mer kalas var att det blev så pass mycket över att det även räcker till lunch eller middag imorgon. Kanske inte kalas om man inte känner för att äta samma sak igen men det bryr inte jag mig om eftersom det var mumma. Jag skötte potatisen som jag kirrade i micron á la bakpotatis, malin fixade ihop en röra med feta, turkisk yoghurt och soltorkade tomater, Annicka rörde ihop keso, turkisk yoghurt, rödlök och skinka och Christopher fixade sallad. Johanna dukade. Sicket team!
Kvällen har annars bestått av lite lek (systemlekar som jag suger på!), fler som joinat vår stuga, sista sommarkrysset, två tekannor, kokosbollar och Forrest Gump. Tyvärr är den så jäkla lång att det inte är någon som orkar se klart. Kvart över tolv tror jag att den skulle vara färdig. Man blir trött av att gå upp så pass tidigt som nio när man busar uppe sent. Imorgon ska jag i alla fall ta sovmorgon och nog ta en promenad innan frukost. Sen får vi se hur resten av dagen blir.

Godnattpussar från Mellansel!

2009-09-05 | 23:31:29 | Dagliga | 1 Kommentarer

Allt blir ljusare när du finns här

Idag kära vänner fyndade jag mitt andra second handköp, två LPskivor. Nu är jag på G! Eller något... I alla fall, Eva Dahlgren och en julskiva med Tommy Körberg. Oj, vad grammofonen ska gå varm när jag kommer hem på höstlovet! Kanske att man kan hitta fler någon annanstans senare. Jag ska ha en hel bokhylla full när jag flyttar hemifrån, nu vet du det gubbe. Vi strosade runt i de två galleriorna och kikade, handlade vår middag och tog sen bilen hem. Middagen kommer att bestå av kokt potatis, två kalla röror och sallad. Super och mucho billigt när man delar det på fem. Det känns lite knivigt att laga mat eftersom man först måste tänka på hur mycket allting kostar och sen tänka på den otroligt lilla ugn vi får använda här på skolan. Får knappt plats en plåt därinne vilket är ganska dåligt. Första matförslaget blev ungsbakade rotfrukter men det fick bli annat. Vi lyckades i alla fall få ihop en middag och strax ska den också lagas. Kvällen är oplanerad, får se vad man kan hitta på i denna lilla stad. Antagligen mys i någon stuga, troligtvis vår. Te, choklad och film som igårkväll kanske? Vänskapsarmband skulle vi göra någon dag också. Älskar att det är så "lekfullt" eller vad man ska säga. Hopprep, lekar och vänskapsarmband. Inte så mycket dator för en gångs skull. Skönt.

2009-09-05 | 16:19:58 | Dagliga | 0 Kommentarer

M stands for music

Fredagen blev en skön dag. Först genrep och efter lunch uppspel och jag måste säga att alla var lika grymma som man hade hoppats. Alla fick mycket beröm av lärarna och det känns ju bra att dom är lika taggade som vi att sätta igång och utvecklas och göra trevliga grejer de närmaste tio månaderna. Efter konserten var Johanna, Malin (två av mina roomies) och jag duktiga och tog en vända i gymmet. För en gångs skull puschade jag mig själv så det blev jobbigt. Det kändes extra bra eftersom det blev hemmagjord pizza till middag. Såå gott! All mat vi får här är förresten god, till och med purjo och potatissoppa som nog inte har varit någon favorit. Och en gång i veckan ska man antingen få efterrätt eller pannkaka. Denna vecka blev det urgod hallonpaj och nästa vecka äppelpaj. All mat som vi får lagas förresten i köket och vi får ett fräscht salladsbord med tomat, gurka och ananas bland annat. Idag även vattenmelon, mums!

Efter middagen blev det en tur ner till Konsum eftersom vi blir tvugna att fixa egen frukost imorgon. Vi var några stycken i vår soffa och kollade på Juno som jag inte har sett tidigare, förutom den första kvarten i ett flyg på väg till Thailand. Då tyckte jag att filmen verkade helt knäpp men nu har jag insett mitt misstag. Hur mysig som helst! Och den fick mig att längta efter min fina gubbe väldigt mycket. Nästa helg kommer han upp och det ska bli så skönt att få krama och pussa, prata och skratta. Han är min skatt, mitt lyckopiller.

Imorgon står en tripp till stan, som numera betyder Övik, på schemat. Mys!



2009-09-04 | 23:55:19 | Dagliga | 1 Kommentarer

Torsdag

Jag kan fortfarande inte fatta att vi sätter fyra låtar efter fyra dagars rep, både bandet och kören. Det är så grymt kul och det ska bli lika kul att imorgon få visa upp oss och även få se de andra. Som säkert är lika grymma.

Idag har vi fått reda på våra scheman och jag kan säga att det är riktigt soft. Inte så mycket lektioner men det kommer att bli mycket rep i mellan. Annars hade vi PA for dummies, rep med allihopa och jag har även klickat hem en mick, en sladd och ett stativ för 1750 kronor. Förhoppningsvis är dom snabba så man kan få sjunga järnet i den nästa vecka.

Nu, middag!

2009-09-03 | 16:27:22 | Dagliga | 0 Kommentarer

Inte utan internet och musik

Under de här tre dagarna som jag har befunnit mig här så har jag tyvärr inte haft något internet på rummet därav ingen spotify. Vad jag då har lyssnat på är min ena Jöbackskiva som fick följa med, jag tänkte att jag sket i julskivan. Inget ont mot min älskling men lite variation gillar jag allt och det har känts som att något har saknats i min vardag. Jag lyssnar på musik nästa varje ledig stund. Nu har man i och för sig inte så många här men det är ändå något jag behöver. Så, äntligen har jag fixat internet och nu rockar jag spotify. Lykke Li i mitt hjärta!

Idag har vi hunnit med en körlektion med alla som går musik här på skolan och även ett tvåtimmarsrep med bara gospel. De tre gospellåtarna sitter nästan som en smäck (efter endast två dagar!) och den irländska körlåten kändes okej under genomgången, den måste bara få smälta in litregrann. Efter middagen kör vi på igen! Hela skolan har varit nere vid den närliggande sjön och lekt lekar tillsammans i lag med blandat musik, allmän och baslinje. Grillade hamburgare till lunch och roliga övningar vid en jättefin strand. När jag har fått upp kameran hit så får jag fota så att ni kan få se.

Tills vi ses igen, ciao!

2009-09-02 | 16:00:52 | Dagliga | 0 Kommentarer

Mellansel

Hej hopp, I'm back! Det blev ett litet break pga av flytten och internet på rummet får jag inte förrän senare i eftermiddag. Hur som haver, här ute på bygden är det riktigt mysigt. I min lilla "stad" finns det ett Konsum, en kiosk som mer skulle kunna beskrivas som en allt-i-allobutik och en liten butik vid namn Andersons Antik och Kuriosa. Den sistnämnda ska jag verkligen besöka! Öppettider vardagar 17-20, passar perfekt mellan sista lektionen och kvällsfikat. Hitills har vi fått en massa info och typ ätit. Här är det inte någon som får svälta inte. Frukost, förmiddagsfika, lunch, middag och kvällsfika. Hur bra? Det är riktigt lyxigt med förmiddagsfika för då tar man bara den som frukost om man råkar ha sovmorgon en dag, det är ungefär samma saker som serveras. Mackor och te, precis som Amanda vill ha det!

All packning gick faktiskt in i bilen tro't eller ej och jag fick plats bakom pappa. Resan upp tog ungefär sex timmar men det kändes som att man var framme på nolltid. När första skylten med folkhögskola dök upp sög det till i magen, bra eller dåligt sug vet jag inte. Mami och papi hjälpte mig att komma till rätta i mitt lilla rum, jag och mor hängde kläder medan papi kopplade in datorn. Vi tog en tur till Ö-vik och handlade lite nödvändigheter, åt tidig middag och sen var det tyvärr dags för dom att åka hem. Jag grät en liten tår när dom åkte men sen piffade jag det sista i rummet med Peter i bakgrunden och då kändes det bättre. Från halv sju laddade jag till kvällsfikat halv åtta, ville inte ens gå utanför dörren med risken för att träffa någon, men jag hade mina grannar att prata med.

Det blev en riktig kick-off i och med att vi redan fått tre körlåtar att repa på till på fredag då det är uppvisning för skolan. Alla linjer, alltså gospel, rock och jazz showar med några låtar var. Spännande och sjukt läskigt! Nu klockan elva är det rep med alla gosplar. Bra skit!

2009-09-01 | 10:48:46 | Dagliga | 2 Kommentarer