Öva, öva, öva...

Onsdag = övning. Hitills har det funkat bra. Jag har inte ont i halsen och det är inte tråkigt. Jag räknar inte sekunderna. Än. Dagens övningstimme är avklarad så nu är det dags att ta tag i de två timmar jag ligger back med. Morgondagens timme ska helst också hinnas med eftersom jag tror att hela torsdagen kommer att gå åt till att ha roligt med Johanna och Chrisp. Tre timmar kvar alltså, heja mig!

Först lunch!


2009-10-28 | 12:58:07 | Dagliga | 1 Kommentarer

Fantasilös

Denna dag blev en dag då jag fick vara mer ensam med min kära mor, det är trevligt. Lina har varit på konfaläger i två dagar och kom inte hem förrän klockan tre och Jossan for iväg någon annanstans. Dock kom vi inte på så mycket att göra vilket resulterade i en promenad runt Ringvägen. Och en fika när vi kom hem, såklart! Annars så slappar vi mest, jag har faktiskt övat ganska ordentligt och myst framför teven. Det ska jag strax tillbaka och göra också...

Nu händer det grejer här på lovet, kul! Imorgon är det handbollsträning i Söderbymalm (som jag har längtat!) och efteråt ska jag träffa Kristian, Rebban och förhoppningsvis Robin. Kära vänner! På torsdag blir det fina, mysiga, härliga Söder med Johanna och Chrisp. Jag har planerat ett köpstopp men det påbörjas nog efter torsdag. Men då är det STOPP! Visst har jag nämnt hur sjukt disciplinerad jag är? Min mest kända egenskap faktiskt...

Nu är det puman som det ska bestämmas med, man sparar det bästa till sist <3

2009-10-27 | 19:38:25 | Dagliga | 0 Kommentarer

Mulet

Det är inte nice väder i den här delen av Sverige måste jag säga. Bara mulet och dimmdugg som blir småregn som blir spöregn. Blött är ordet! Igår skulle vi kolla på Jossans match i Eriksdalshallen, jag, gubben och mor for in till storstaden med tiotåget. Väl på tåget ringer Jossan och säger att det kostar en hundring att få komma in och titta, även som man bara ska kolla på hennes match. Det bojkottade vi och fortsatte till city istället. Mor upptäckte dock ganska snabbt att hon hade lämnat plånboken hemma så jag var nobel och betalade Linas uggs. Sicken snäll storasyster! Det blev lte jobbigt att inte veta var plånboken tagit vägen så mamma och syrran for hem med tvåtåget och det gjorde John glad för då gick vi äntligen och åt. Han säger inte mycket när han är hungrig, inte säger han att han är hungrig heller så man vet aldrig riktigt med den karln. Men efter ett besök i Kungshallen var han redo att fortsätta shoppingrundan som resulterade i en lång tisha/klänning och ett par sammetsleggings från Monki. Finns det än bättre butik en Monki? Nix...
När vi (läs jag) var klara tog vi tåget tillbaka med ett stopp i Handen för att kika på fintjejerna i Haninge spela mot Sannadal. Dock hann vi inte se klart matchen eftersom vi båda hade ett varsitt tåg att hinna till. Så det blev ett litet farväl på Haninges station innan vi fortsatte åt varsitt håll, han tillbaka till Stockholm och jag hem.

Idag var det tänkt att vi skulle ta en promenad runt Ringvägen och stanna för en fika på Lövhagen. Två problem:
Ett: Det regnar
Två: Lövhagen är bara öppet på helgerna nuförtiden.

Purskans! Det blir bilen till centrum istället och inhandling av lite fika. Idag har vi faktiskt en anledning, det är ju min namnsdag! Grattis alla Amandor och Rasmusar!

2009-10-26 | 11:33:47 | Dagliga | 1 Kommentarer

Mysig Molle


2009-10-23 | 14:41:50 | Dagliga | 0 Kommentarer

Qulle surprise!

Denna dag har jag hitills sovit länge, ätit storfrukost, övat en och en halv timme och hämtat katten i fel trapphus. För just det ja, jag är ju hemma. I Nynäs! Gårdagen blev riktigt rolig eftersom det inte var någon som visste att jag skulle komma hem då. Det var sagt att jag skulle komma idag. Den första som kom hem var Lina, sen Jossan och sist mami. När mamma och syrrorna hade satt sig för att äta smög jag mig på mamma bakifrån och gav henne en kram. Mohaha! Självklart hade jag inhandlat fika också så det blev som det brukar bli och alltid ska vara hemma hos Magnussons-Engströms. Socker i mängder!

Jag och Chrisp tog nattåget hem klockan elva i onsdags och var framme kvart i sju igårmorse. Han hade varit smart nog att beställa liggvagn, jag hade en stol. Det var helt okej, jag sov mesta av vägen, men till jul blir det liggvagn. Det känns lite smått surrealistiskt att vara hemma, det känns som att jag aldrig har varit borta. Och det är ju inte så mycket som har förändrats förutom nya motorvägen och att dom har börjat bygga husen på parkeringen vid kommunhuset. Men det är kul, kul, kul! Ikväll ska vi kika på när Lina sjunger på Kulturskolan och så kommer John hem vid åtta-halv nio.


2009-10-23 | 14:09:11 | Dagliga | 1 Kommentarer

Här bajsar vi / Hamilton says hello

 


2009-10-20 | 19:37:48 | Dagliga | 4 Kommentarer

Funny tuesday

Man kan inte alltid ha tråkigt när man har övningsvecka. Inte för att öva är jättetråkigt, bara lite. Därför ser man till att göra något kul också. Alltså for jag, Malin och Christopher till Paradisbadet i Övik. Vi fick låna Eriks bil in och inhandlade lite matsäck bestående av kakor, bröd och mjukost med feta och soltorkad tomat innan vi hoppade ner i bubbelpoolen. Vi tänkte att det var ett smart ställe att börja på. Kanske inte märkte vi sen när det var sjutusan kallt i den vanliga poolen. Dock kom Malin på den smarta lösningen att simma ut till utomhuspoolen först och sen åka kanor. Funkade som en dans och jag kan säga att jag fortfarande har ont i näsan efter allt klorvatten som har åkt upp där. Vår matsäck var mumsig och på hemvägen tog vi en supersnabb shoppingtur i Gottne där jag råkade inhandla en oversize skjorta. Till mitt försvar vill jag faktiskt säga att jag har velat ha en sån superlänge. Men nu får det vara slut på "råkandet". Men den kostade bara fyrtio kronor också. Lukten av vind får man på köpet. Håller jag på att förvandlas till Underbara Clara? Jajamensan fattas bara!

Nu vankas fika och Twilight!

2009-10-20 | 19:34:17 | Dagliga | 0 Kommentarer

Hjärtat får bestämma

Söndagskväll och jag sitter i mitt rum med tända ljus och musik. Jag har inte riktigt lyckats slita mig för att gå och öva men jag har ju faktiskt en hel vecka. Övningsvecka så att säga. Vi ska ha övat minst sexton timmar under den veckan och det ska jag väl ändå lyckas med. Vi som är kvar ska i alla fall peppa varandra att öva, öva, öva så det ska nog bli alldeles utmärkt. Lite kul ska man ju få ha också vilket betyder att vi på tisdag åker och badar och tjimmar på äventyrsbadet i Övik. Bättre än Sydpolen har jag hört. Sex stycken kanor att glida nerför. Jag känner dock mest att det är bubbelpoolen som lockar. Värme!

Den här helgen har varit Johnhelg, äntligen! Gubben har ju inte varit här på tre veckor, fixat basker och grejer istället. Jag mötte honom kvart i fem på lördagsmorgonen och sen kröp vi ner och somnade sött. På lördagen gjorde vi inte så mycket, hängde mest i soffan tror jag. Lagade mat tillsammans, tikka med kyckling, champinjon, körsbärstomat och ris, som jag fick äta rester av idag. Hur gott! På kvällen for vi till Brux för att titta på när rocklinjen skulle agera förband. Dock var två utav dom odrinarie borta vilket gjorde att våra Martin och Simon fick hoppa in, på sång och piano. Dom var i alla fall väldigt bra, allihopa såklart. Dock var det inte riktigt lika roligt folk som tittade. Tjuriga tanter som knuffades utan att be om ursäkt och som sen vägrade att flytta på sig när man försökte ta sig förbi. Stanna hemma om ni har blivit för gamla för att kunna uppföra er! Efter rockarna var vi några som for till UH och fikade, dom stänger tolv på helgerna, och sen åkte vi hem efter en massa roligt strul med tankningen. Vi slog oss ner i soffan med chips och dipp och jag somnade på min mans axel. Halv två gick vi och lade oss medan Malin, Annika och Johanna stannade kvar uppe. Ända till halv sex imorse fick jag veta idag, nattugglor där!

Kameran har äntligen anlänt så nu kan ni räkna med bilder! Om jag bara kan vara duktig och lägga upp dom...

2009-10-18 | 18:58:38 | Dagliga | 1 Kommentarer

Fredagsmys

Äntligen fredag, skööönt! Hitills har den förflutit smärtfritt förutom en liten skarv under Foolish games på gemensam sång. Vi i femman har suttit och klippt och klistrat och snart är det kycklingnuggets, mums! Malin är riktigt taggad och min mage kurrar... Vi har klistrat ihop ett kollage till vår tråkiga toa som nu har blivit lite mindre tråkig. Mindre skoltoa liksom. Efter middagen ska jag ta tag i mitt rum med dammsugaren, imorgon kommer ju gubben! Sen är det Idol och filmkväll som gäller. Med massor av godis! Me like fredagar!

2009-10-16 | 16:22:31 | Dagliga | 0 Kommentarer

Goodlooking crowd


2009-10-15 | 14:17:16 | Dagliga | 0 Kommentarer

Rafsar'n

Nu ska vi strax slå oss ner med te och popcorn framför Love actually. Skönt för våra lövräfsande kroppar. Mör är bara förnamnet. Förutom att kratta löv har vi repat inför vår PRIKkonsert imorgon. Vi kallas oss The Beatless och ska spela fyra stycken Beatleslåtar. Vi satsar på lite nördig output, satsar på nördig utåtstrålning som Annika så fint formulerade det. Vi kommer att vara grymma! Om inte annat så kommer nog publiken att få sig ett skratt eller två. Kan man ju hoppas...

Toodles!

2009-10-14 | 22:12:37 | Dagliga | 0 Kommentarer

Tröttmössa

Nu ska jag strax gå och lägga mig, kan ni fatta. Usch, vad jag är trött om dagarna. Inte hela tiden såklart, dock ser jag ut som en trött zombie hela tiden. Nonstop. Och dagens körlektion ska vi inte prata om! Låt oss bara säga att jag hade kunnat somna på två röda. Slut med för få sömntimmar, i alla fall för en dag. Duschen och värmen från sängen kallar och jag säger inte emot.

Jag känner mig lite duktig eftersom jag snart är klar med två uppgifter av tre i teorin. Den ska å andra sidan in imorgon men det jag inte har gjort var inte så superviktigt. Jag har bland annat skrivit en egen visa av en dikt och gjort den fyrstämmig. Inte för att någon kör någon gång kommer att sjunga den, aldrig någonsin! Lite bra är jag minsann. Och hörrni, igår snöade det litegrann. Det var inte regn eller hagel i alla fall! Imorgon får det allt lov att vara fint väder för då ska hela skolan ut och kratta löv och göra fint i skolområdet. Rektorn passar på att låta en grupp kratta hans tomt, vad tycker man om det egentligen? Bara han är med och hjälper till är det väl lugnt...

Nu måste jag rusa, sängen klockan tio var det! Nattinatt!

puman, miss you <3

2009-10-13 | 21:41:01 | Dagliga | 1 Kommentarer

California dreaming

Denna dag har visat sig bli en riktig slappardag och det gillas starkt! På kör+komplektionen hade vi en liten utvärdering på hur varje person har tyckt om tiden hitills alltså rep, konsert, sammanhållning och sånt smått och gott. Hitills har jag spelat lite piano, pratat mycket och bokat tåget hem istället för att ha haft två körlektioner till. Åh, så skönt! Klockan tre har jag dock vokalensemble som jag inte kommer undan och fram till dess ska jag göra lite teoriläxa som ska in på onsdag. Ikväll är det äntligen lite idrott också, tjoflöjt! Fast jag ska inte springa runt som en galning eftersom jag har en konstig näsa och hals.

Mot harmoniseringen med storm!

2009-10-12 | 14:10:40 | Dagliga | 1 Kommentarer

Later on...

... så har det inte hänt så mycket ännu. Slappat runt och tiden går alldeles för fort när man inte gör någonting. Men tvättar gör jag i alla fall och klockan sex sticker jag och Malin till gymmet och därefter joinar Annika i bastun. Skööönt! Jag ska inte anstränga mig alltför mycket dock, tror att jag har passat på att drabbas av förkylningen såhär efter konserten. Ond hals och snorig näsa. Öva piano och äta ska jag hinna innan sex men det är gott om tid känns det som. Jag ska ta tag i det nu och göra de andra sällskap nere i soffan. Jag lyckades fånga min älskling, Peter, på TV:n och min andra älskade, gubben, på telen en stund. Och så har jag "råkat" köpa Peters nya skiva. Och inte bara skivan. En bok med bilder och texter i, en affisch på skivomslaget, två extra låtar och lite annat smått och gott. 218 kronor gick kalaset på och det är det verkligen värt!

Tyvärr så har jag ingen kamera häruppe, syrrans fel, men jag har snott lite andras bilder som ni får kika på så länge. Håll till godo!




Ljushuvud, jazz på Brux, konsert i Gottne, mys och rep

2009-10-11 | 15:57:05 | Dagliga | 0 Kommentarer

Slappa söndag

Hallå i höstrusket! Eller det kanske bara här i norra Sverige som det är kallt, blåsigt och minusgrader? Fast så kallt tycker jag nog inte att det är, egentligen, och det känns ju bra. Det blir ju tydligen trettio minus här ibland, eller ganska ofta tydligen. Jag är redo! Måste bara få upp riktiga vinterjackan först.

Konserten i fredags var så bra och det var såå kul! Pappa och Karin hann, till och med tio minuter tidiga var dom. Från Sollentuna till Gottne på fem timmar och femtio minuter med ett matstopp på vägen. Fast ett jäkla snabbt ett förstod jag. Jag fick en liten presentpåse från farmor och farfar med en starbuckstisha och musikörhängen, muchas gracias! Direkt från Thailand! Efter konserten for gospel hem till Mellansel och kilade sen vidare till Martins mysiga etta och hade trevligt fram till småtimmarna.

Gårdagen spenderades självklart med papi och Karin. Jag visade skolan och vi tog en prommis runt Kalkonen (såklart!), fikade på UH i stan, strosade och åt sen middag och mös på deras natthärbärge, Bredbyns Gästgiveri. Grymt god mat och mycket trevlig ägare som var allting från servitör, kock till bartender. Där åt vi också frukost tillsammans imorse och sen var det dags för de käraste tu att fara hem till handboll. Precis som det ska vara alltså :) Det var super och bäst att få träffas igen, har ju ändå inte gjort det på sex veckor. Helt sjukt egentligen. Tack fina, fina pappa och Karin! Nu längtar jag extra mycket till lovet då jag får träffa dom igen och självklart träffa min fina mamma. Som jag saknar såklart. Och dom odrägliga syrrorna...

Nu ska jag ta tag i mitt liv. Känner att ett sockerfall är på G så det blir ner till Konsum för att fixa lite snabbt socker, mat till dagen, öva piano till tisdag och tvätta. Men det är typ det. Och ta en promenad kanske? Ikväll ska vi i alla fall basta, det har Malin och Annika lovat. Ha en skön höstdag allihopa!

Och tack puman för tidningen, den gav mig en njutningsfull halvtimme mitt i den stressiga konsertveckan! Kommer det något brev snart som jag kan sätta mig med? Snart får vi äntligen träffas! <3

2009-10-11 | 12:33:54 | Dagliga | 3 Kommentarer

Gottne

Ikväll är det dags för konsert igen. Bara det att den här veckan är det på riktigt, premiär så att säga. Förra var typ bara en lite försmak på vad som komma skall. Gottnes bönhus klockan åtta. See you there!
Och resten av helgen ska jag mysa med papi och Karin, fint!

2009-10-09 | 17:54:31 | Dagliga | 0 Kommentarer

Kattfot i ögat...?

Med vänliga hälsningar, Klocken. Godnatt och dröm sött!

2009-10-06 | 23:55:29 | Dagliga | 0 Kommentarer

Dagens stora fråga

Nu är det off till matsalen för lite redigt stekt fläsk med lök. Bacon tänker jag, fel säger Sofia. Hur många olika fläsk finns det?

2009-10-06 | 12:06:33 | Dagliga | 0 Kommentarer

I can carry a tune

Måndagen blev en behaglig dag. Inte för stressig, inte för jobbig, inte jätterolig. Behaglig. På ett bra sätt. Papi och Karin kommer eventuellt redan upp på fredag och tittar på vår konsert i Gottne, hoppas dom kan! Det skulle vara roligt att ha någon i publiken, som man känner. Ska försöka se till att allting spelas in också så de andra där hemma kan få höra. Fix och trix är bara förnamnet den här veckan.

En sak som jag har kommit på under tiden här är att jag faktiskt har en dialekt. Jag trodde att jag pratade rikssvenska men folket här har fått mig att inse skillnaderna. Jag har faktiskt såna där överklassi:n, men bara litergrann. Inte lika mycket som Harry, som för övrigt låter som en riktig Östermalmare, mycket viktigt! Men ändå. Det är roligt att höra att jag faktiskt gör det också, jag som protesterade så starkt. Nästa gång jag sa i skrattade bara alla. Och jag hörde också själv. Det är inte bara i:na, annat uttal också som till exempel okej, och det är grymt kul. För övrigt så blir jag mer norrländsk i mina betoningar, speciellt när jag ska säga namn. Dialekter är kul!

Nu ska jag ge upp för idag, duscha och bädda nya lakan i sängen. Idag har jag städat på riktigt, alltså dammsugit, dammtorkat, tvättat handfatet och torkat golvet. Torkningen blev dock ingen hit eftersom det var sand kvar i moppen så det blev en extra omgång med dammsugaren. Vädrat täcket och skakat och vädrat mattan. Det är en skön känsla, en speciell känsla, när man lägger ut och går på en kall vädrad matta direkt från balkongen. Det känns hemma. Som på krokis. Godnatt!

2009-10-05 | 23:13:09 | Dagliga | 0 Kommentarer

Om ingen gubbe fanns skulle en Moto boy inte sitta helt fel


2009-10-04 | 23:05:41 | Dagliga | 0 Kommentarer

Jag ser frosten i dina fotspår

Nu är min gubbe ute någonstans i skogen och fryser. Men som belöning får han ju en basker. En mössa som tack för besväret att inte få duscha, vila eller äta för den delen. Bara vara ute i skogen i samma kläder och leka krig i tre dygn. Låter väldigt logiskt. Snöa skulle det göra också, tror jag. Mys!

Nu är det dags att slänga sig i säng, sköööönt. Funderar på att gå upp tidigt för att gymma imorgon. Får se hur det blir med den saken. Man behöver ju sova också... Puss och godnatt från mig och Hampan!

2009-10-04 | 23:05:05 | Dagliga | 0 Kommentarer

I don't think you've heard it, I'm singing

Åh, vad vi på gospellinjen är bra! Och de andra också förstås men gospel ligger ju lite extra nära hjärtat, såklart. Att få sjunga i med allihopa i den fantastiska kyrkan var helt fab. Och det skadar absolut inte att bonda lite mer med varandra. Springa fram och tillbaka med alla möjliga grejer mellan släpet och kyrkan, i spöregn och kolmörker. Att sen köra hem med löven som virvlar över vägen, klockan är ett och ingen är det minsta trött. Och tänk att det var en kille som gav oss beröm för vårt hatobjekt, Last Jesus. Men jag måste öva lite mer på det här med att sjunga, dansa och spela tamburin samtidigt. Igår klarade jag mig ganska länge men förr eller senare blir det alltid kortslutning och något försvinner. Men nu har jag ju till på fredag på mig. Vi ska även lära oss två nya låtar med tillhörande koreografi till på fredag. Nu lägger vi i racerväxeln och äger Gottne!

Förövrigt så kanske ni förstår att hösten är här, på riktigt. Jätteriktigt. Jag sitter just nu i mitt rum i min tjockaste vinterhalsduk och har dragit upp elementet lite extra för att det ska bli behagligt i mitt mysiga krypin. Jag tar en paus från övandet, som har pågått sen klockan ett idag med en lunch som enda paus hitills, och slår mig ner i soffan med min pollypåse framför Top Model. Varma kramar från Mellansels höstrusk!

2009-10-04 | 19:03:23 | Dagliga | 0 Kommentarer

Själevad

Ikväll gäller det, ikväll smäller det! Vår första konsert, kulkulkul! Jag blev väldigt glad och taggad när vi soundcheckade, trots att vi var i kyrkan klockan tio, och jag har en good feeling. Dessutom for jag, Johanna, Chrisp, Rebecka och Kim in till staden och tog en fika. Mysig och skönt att komma bort lite från skolan litergrann. Nu är det strax dags att börja piffa. Kläderna kommer dock inte ta så lång tid tror jag, vi ska vara helsvarta, men det ska till en höstdetalj. Vadå för något? Naglarna ska i alla fall målas mörklila.

Igårkväll passade vi också på att få ha lite roligt när vi åkte till jazzklubben för att cheera för våra jazzare som var förband. Mucho duktigt!

2009-10-03 | 16:35:38 | Dagliga | 0 Kommentarer

Lift me up

Vi höll oss ända till klockan tre inatt men när den väl slog det så stupade vi i säng. Fast så fasligt trött var jag inte när jag gick upp sen. Och inte under dagen heller har jag trott men nu när jag tänker efter så har jag nog varit det. Inte trött så jag vill sova men trött på gospel, kör, allt. Fast bara ett tag. Allt är kul, kul, kul fast ibland har man en dålig dag. Vi är nog flera som börjar känna av pressen till på lördag. Men allt löser sig.

Nu ska jag dock slänga mig i säng, det ska bli wunderful!

2009-10-01 | 23:09:20 | Dagliga | 0 Kommentarer