Oh, happy days!

Min (väldigt!) lyckade helg i korta drag:

Fredag: Träning tillsammans med 92:orna på kvällen, helt okej. Efteråt följde jag med Sandy hem. Vi fick lov att springa till bussen för att hinna med, den var väldigt tidig. Kom hem, duschade och hoppade sen ner i sängen med lite äppelkaka á la Eva och kollade på en film. En läskig sjukdomsfilm, The Invasion. Sandra hade hyrt den från CDON.COM och jag har för mig att den gick på bio för inte så länge sen? Efter filmen borstade vi tänderna, kröp ner under täcket igen och somnade till Torkel i knipa.

Lördag: Shopping med Hampus och Danne på schemat denna dag. Vi tog elvatåget in till stora staden och strosade runt. Det blev lite grabbarna för sig, tjejerna för sig men för mig var det helt okej. Mer tid med Sandra. Jag, som inte skulle köpa någonting, hade världens turdag och fick med mig det behövligaste. En parkas, ett par höstskor, en kjol och så en grej till men den talar jag inte om vad det är. Jag tänker överraska er med en bild så snart som möjligt. Vi var inne ända till tio i sex då vi tog tåget hem. Jag vet inte hur de andra kände sig men jag tyckte i alla fall att det var skönt att få sitta ner en längre stund. En liten paus för mina arma fötter. Jag följde med Sandra hem och där tog vi en varsin snabb dusch och piffade oss innan vi tog bussen till Hampus för lite myspys på hans altan. Jag hade väldigt trevligt! Vi stannade över natten. Sandra och Hampus sov i Hampus säng medan jag och Danne fick ta bäddsoffan. Med ett överkast som täcke. Hampus sa att jag fick sova som en pojke, jo jag tackar jag!

Söndag: Sandra och jag åkte från Hampus vid tio eftersom hon och hennes mamma skulle gå tjejmilen. Vi skiljdes åt och jag åkte hem för att hjälpa mamma med tvätt och städning.

Godnatt mina barn, nu ska en trött Holy B sova sött. Nattinatti!

Och Sandra, du är guld värd! Bara så att du vet...


2008-08-31 | 22:07:25 | Dagliga | 0 Kommentarer

Tidsoptimist

En tidsoptimist, det är jag det. Jag har missat tåget till träningen. Men inte på grund av att jag gick hemifrån försent så jag missade det. Nej, det berodde på att jag trodde att det skulle ett gå ett tåg halv åtta men nu så har det ju såklart visat sig att det inte gör det. Så för att komma i tid till träningen hade jag fått lov att ta sjutåget. Och vad är klockan nu? Låång över sju i alla fall. I panik kollade jag ifall det skulle gå någon buss. Yes, en 848 kl 19.30 från stationen! Jag slänger på mig tröjan, snor åt mig mammas busskort och rusar mot dörren. Kollar tidtabellen en extra gång. Skitbussen går ju bara till Spångbro! Halvt gråtfärdig och i panik ringer jag till pappa. Kanske kommer jag bara liite försent om han ilar från solna nu och hämtar mig? Men så kommer jag på, han ska ju hämta Jossan från hennes träning och skjutsa hem. Henne kan han ju inte bara strunta i. Gråten är nära och jag darrar lätt på rösten när jag pratar med papi. Så kommer jag på, om jag tar åttatåget så kommer jag bara max en kvart försent vilket betyder att jag hinner värma upp i alla fall. Halltiden börjar ändå inte förrän nio och det är det som är det viktigaste. Jag avslutar lugnt samtalet med papi. Tur att jag inte drabbades av panik huh? Nu ska jag gå på toa och sånt så att jag kommer iväg i tid. Om jag missar det här tåget så är jag rökt på riktigt...

Och jag har glömt att berätta det viktigaste som har hänt på hela dagen, silly me. Rebecca "Negern" Sundqvist kom hem från Turkland! Nu är vi fullbordade i skolan, let the fun begin!

Idag har jag även samlat vuxenpoäng genom att följa med kära Robin och Kristian och veckohandla på Kvantum. Sen fick jag skjuts hem. Jag älskar att dom har körkort och bilar!

2008-08-28 | 19:38:57 | Dagliga | 0 Kommentarer

Money, money, money

Always sunny in a rich womans world!
Samtidigt som jag njuter av att ha så många fina mynt på mitt konto blir jag samtidigt supernervös och vill egentligen inte köpa någonting. Det finns så mycket jag vill köpa/göra! Bland annat så vill jag köpa ett par curlingkängor till den kalla vintern, det går på ca tre tusen. Sen vill jag gärna kunna ha lite roligt som tex gå ut med tjejerna, springa på biofilmer och liknande. I sommar ska (vill) jag och Sandra åka utomlands. Jag har iofs sig ett jobb så det kommer ju hela tiden att rulla in pengar men ändå. Herregud! Om jag var nojig när jag var pank är jag nog värre nu...

Igår flög det dock iväg några kronor när jag åkte in till stan för att köpa en smaller size i mina pumps. Jag "råkade" också kila in på Gina för att titta på ett fint par chinos som mor hade tipsat om. Jag "råkade" köpa dom. Woopsie! Men det hela gick inte på mer än femhundra riksdaler så riktigt så farligt är det nog inte skulle jag tro. På hemvägen fick jag sällskap av Steve som hade slutat skolan. Väldigt trevligt! Väl hemma åt jag lite middag, duschade och pysslade i min bok innan jag bänkade mig framför finalen av Project Runway. Det är ett så otroligt bra program! Se det ni som inte har gjort det! Fast då får ni vänta på nästa säsong förstås. Ett annat program jag såg snart ska börja är ännu en säsong av Top Model och jag kan inte bli gladare. På en dag som jag inte tränar heller, super!

Nu ska jag klippa och klistra litegrann innan jag ska laga middag och sen träna. Jag ska köra hem efteråt vilket jag inte tänkte på skulle bli något problem. Men idag kom jag på att det nog är kolsvart vid kvart över tio. Helf!

2008-08-28 | 15:53:57 | Dagliga | 0 Kommentarer

Knep och knåp

Andra dagen avklarad utan minsta skråma! Fortsätter det såhär så kommer trean gå som smort. Fast det vill jag ju iofs inte så jag får se till att den börjar krångla snart annars kommer tiden att flyga fram. Hujedamej!

Idag hade vi får första efterlängtade ensemblelektion med vår kära Jimmie. Men först hade vi kör där vi fortsatte med låten från igår, sen lite gemu med Jimmie. Förra året hade vi ju Jenny och jag säger inte att hon är en sämre lärare, hon är grym, men lektionen blev på något konstigt sätt roligare med Mr.J. Fast jag ska väl inte ta ut för mycket i förskott, det var ju bara första lektionen med endast repetition. Ni kan räkna med att det kommer låta annat sen när allt drar igång på allvar med svårare grejer. Fram tills dess ska jag njuta. Efter gemun var det lunch och eftersom det inte var så mumsig mat i skolan, soppa utan det goda brödet, så stack jag, grabbarna grus och Elin till gamla Mems numera kallat Rimnam. Mumslunch! Vi tog en sväng runt Ringvägen också eftersom Robin hade bil. Nu till ensemblen! Vi pratade lite om vad vi skulle vilja göra och sen fick vi göra en musiktävling som Jimmie fixat till Sågen men som vi aldrig fick göra, han var nämligen inte där. Han får panikångestattacker lite då och då, ingen fara han är så van, men nu hade det kommit ett tryck över bröstet flera gånger under en och samma vecka så det blev sjukhus för stackarn. Vi har lovat att ta det lugnt med honom. Han har passat på att gifta sig under sommaren också, den lilla rackarn! Gulleplutt!

Efter skolan hoppade jag av i centrum för att köpa sulor till nya skorna och eftersom jag var så snabb så han jag hoppa på samma buss vid en annan station. Jag slapp gå hem vilket var tur eftersom jag var dödskissnödig! Väl hemma sprang jag på toa och partade sen i köket till The voice medan jag lagade middag. Vi åt vid köksbordet för en gångs skull, vi har nämligen varit parkerade framför teven och os vid varje måltid, och jag och mami fick oss en god pratstund vilket var längesen. Efter middagen kilade jag in i mitt rum för att knepa och knåpa med min scrapbook som jag tänker göra. Jag har en mapp där jag har samlat på mig en massa "minnen" t.ex konsertbiljetter och så och nu ska det klistras in i min stora svarta bok. Idag gjorde jag "Bajensidan". Det finns mycket mer att klistra in och det ska bli så roligt! När jag väl får ändan ur är det skitkul att pyssla såhär. Jag borde göra det oftare. Tänk vad mycket kul man kan ha åt det sen när man är gammal och skruttig.

Imorgon gryr en ny dag och jag längtar redan. Första lektionen är musikkommunikation och jag är väldigt nyfiken på vad det kan vara för kurs. Den är nästan två timmar lång och jag har verkligen ingen aning om vad vi kommer att göra där så jag hoppas att det blir roligt. Nu är det dags att borsta gaddarna och somna till de underbara tonerna av Peter.
Esteterna har som tradition att alla får välja en varsin låt till Tack&Adjö-konserten så att alla kan få känna sig delaktiga och så. Gissa vad jag kommer tvinga alla spela? Just det, I think you know!

Nattinatt mina små liv!

2008-08-26 | 21:58:09 | Dagliga | 0 Kommentarer

First day of school

Första skoldagen avklarad med bravur! Fast den höll på att starta illa...

Jag tänkte ju som jag alltid gör när jag är hos min far att jag ska gå till skolan, det är ju inte så långt. Men ack, så jag bedrar mig! Varje gång dessutom. Jag kom såklart iväg försent från hemmet och bestämde mig för att ta bussen istället. Står där och väntar och väntar tills jag kommer på en sak. Bussen har ju bytt rutt! Det var bara att kila hem igen och tigga skjuts av snälla papi för att inte komma sent första dagen med ny lärare och allt. Som tur var så hann jag med marginal, fast jag var sist in i klassrummet. Tack snälla papi!
Första lektionen ut var engelska C där det första vi fick göra var ett prov. Det ska visa lite hur vi ligger till så lärarna kan få bättre koll på oss. Det var ganska svårt faktiskt och det blev en del streck för mig då jag inte kunde. Men jag ligger inte i farozonen för att inte klara kursen. VG blir nog bra.
Kulturhistoria var nästa på schemat och sen var det planering till julshowen som gällde. Jag vet, julshow, det är ju för sjutton fortfarande sommar! Men ni ska bara veta hur snabbt tiden rinner ifrån en när man håller på och repar inför en sån här grej. Swosch säger det så har man tre lektioner på sig att repa in fyra låtar, skriva klart manus och rigga scenen och annat. Och vi esteter brukar ha så hiiimla svårt att enas om något. Som ett exempel så satt vi i tre lektioner och planerade till avslutningen utan att komma fram till något. Vi bara skrek på varann. Men den här gången kom vi igång riktigt fort och vi har till och med bestämt ett tema, roller och en manusgrupp där jag ingår. Jag, Yvanna och Jennis ska skapa underverk med dom andra fyra. Great minds think alike, som dom säger.
Sista lektionen, och även den jag längtade till, var såklart kören. Mumma vad roligt det var! Vi var blandade tvåor och treor och jag hamnade tyvärr som enda körvana preson i min stämma men det kommer säkert gå fint. Jag vill bara inte att d andra, som endast är tvåor som säger att de suger på att sjunga, ska tycka att jag tar över för mycket eller något. Å andra sidan kan de ju tycka att det är skönt att ha någon som man kan höra. Vad vet jag? Kul ska i alla fall jag ha!

Efter kören fick jag skjuts av snälla Robin och Kristian till tåget och träningen. Första gången jag tog tåget, självklart försenat. Vi fotades bara idag så jag kunde åka hem ganska snart och då blev det buss eftersom tågen var inställda. Väl hemma blev det till att visa köpen för mami och sen spanade vi alla på Mean girls som gick på fyran. Man får säga vad man vill om den (fjortis)filmen, men rolig är den!

Nu har det blivit dags för sängen. Forza Bajen och nattinatt!

2008-08-25 | 22:51:03 | Dagliga | 0 Kommentarer

Autumn has come again

Gårkvällen blev riktig great! The Anchor är förmodligen inte ett ställe som skulle kunna bli mitt stamhak men det var verkligen inte så pjåkigt. Jag tog bussen från Karin till Hardrock Café på Sveavägen och knatade bort till Åhléns där jag mötte sandra, hampus, sandras storasyster, hennes pojkvän och två andra vänner sen gick vi tillbaka till klubben. Det blev lite problem när vi skulle in, det var tjugoårsgräns, men in kom vi. Hälsade på sandras papa och fick vänta till klockan tolv innan han började spela. Men det var värt att vänta på för han var grym! Nu förstår jag vem sandra har fått sin sångröst ifrån. Efter spelningen stannade vi och berömde papin innan vi åkte hem, jag till Solna och resten till Handen.

Idag kom sis och väckte mig vid halv tio då handbollsfinalen var, Island- Frankrike. Förlust för Island tyvärr, men Frankrike var värdiga vinnare eftersom dom var de bättre laget. Efter matchen gjorde vi oss iordning och begav oss till Ikea för lite shopping. Jag var lite försiktig med mina köp men kom hem med några fina basgrejer. Middag hemma hos Karin och lite Sweeney Todd, sen hemfärd och fruktsallad med vaniljglass och chokladsås framför Fantastic Four. Nu är det strax dags för gamla Amanda att nanna kudden. Den första riktiga skoldagen imorgon med Engelska C som första lektion. Dagen kommer att avslutas med kör, det ser jag starkt fram emot! Kulkulkul!

Nightynight!


2008-08-24 | 22:17:47 | Dagliga | 0 Kommentarer

Utgång

Sitter hemma hos Karin efter en dag på stan med bio och shopping. Vi såg Mamma Mia och jag måste säga att den fick mig att skratta, (nästan) gråta och rysa. Den var så bra dock lite överdriven ibland men det kan jag ta. Grymt att få vara med i en sån musikal. Ett framtida mål kanske?
Sen blev det shopping och nu finns dom, dom fantastiska skorna från Monki, i min ägo. Jag försökte gå i dom när vi skulle hyra film men det gick väldigt knackigt. Den ena skon hade en tendens att åka av så jag får köpa sulor annars kommer jag aldrig kunna använda dom. Desstuom krävs det väldigt mycket övning kan jag säga innan jag kommer ha fått in snitsen. Men då jävlar! Jag blir så lång i dom också, så roligt. Sandra kommer bli en ännu mindre dvärg än i vanliga fall, tihi.
Sen köpte jag en scrapbook, snygga vit-svartrandiga gem och vita pennor så jag kan fixa med foton och andra minnen. Jag rensade nyligen ut vårt bokskåp och då hittade jag lite smått och gott att klistra in. Det är så kul att småpussla sådär och det ska bli kul att få göra en riktigt fin "minnesbok". Får skriva ut lite foton också, allt är ju på datorn nuförtiden.

Nu är det strax dags för mumsig middag, fläskfilé mellan ciabatabröd med grönsaker och annat, mums! Sen ska jag förhoppningsvis möta upp sandra med flera och kika på hennes pappas spelning på The Anchor. Min första utegång, wiho! Klackarna i taket babies! Fast det blir med andra skor då tyvärr, jag blev darrig i benen bara av den lilla biten till videobutiken och jag ska nog inte skämma ut mig riktigt än. Men det ska bli kulkulkul!

2008-08-23 | 19:20:00 | Dagliga | 0 Kommentarer

He's the song the summer sings


2008-08-20 | 20:45:15 | | 0 Kommentarer

Första dagen på sista året

Hemskt men sant. Om mindre än ett år tar jag studenten vilket betyder inget med estet. Det betyder ju självklart en massa andra saker också, bra saker, men det är en stoor nackdel. Men som sagt, det är lång tid kvar så det kan jag tänka på sen.

Det var lite jobbigt att gå upp imorse klockan sju måste jag erkänna, jobbigare än vad jag hade tänkt mig. Jag tyckte att jag gick och lade mig tidigt när jag lade mig elva men där hade jag fel. Det lär bli samma tid idag eftersom det är Project Runway på TV ikväll. Och imorgon tänkte jag gå upp sex och kika på damhandboll men vi får nog se lite hur det blir med den saken. Jag fick i alla fall sällskap av syrran på bussen, hur konstigt som helst, och sen träffade jag alla härliga i danssalen. Robin och Kristian hade tagit bilen såklart. Det enda som hände var att vi fick några lappar, bland annat med info om morgondagen då vi ska till sågen. Dessutom offrade jag mig och anmälde mig som klassrepresentant för elevrådet eftersom det inte var någon annan som kunde tänka sig vara det. Det ska bli lite intressant får jag säga. Jag kanske kan hoppa in och fixa värsta bra grejerna för mitt lilla program?

Efter skolan handlade jag nödvändigheter inför imorgon sen mötte jag upp jossan i centrum, handlade block och annat tillbehör, köpte en glass och strosade hem. Eftersom solen sken passade jag på att njuta på balkongen innan molnen kom och så kikade jag på lite Peter. Han är så bra!
Nu ska jag packa så jag inte glömmer något imorgon när stressen sätter in och sen parkera mig i soffan.

Toodeloo honeys!

2008-08-20 | 20:32:46 | | 0 Kommentarer

En bra dag

Jag klarade det. JAG KLARADE DET!
Dessutom blev det ett snyggt foto och en stilig signatur så mitt framtida körkort kommer att bli ett väldigt snyggt ett.

Efter provet bjöd papi på fika i SOUK och där satt vi och mös och kollade på folk. Sen strosade vi runt i Åhléns och jag belönade mig med en kalender inför år 08-09. En väldigt fin med flamingos på!
När jag kom hem hade Ikeakatalogen kommit vilket fick mig att minnas mina 2000 kronor som jag har att shoppa loss för där. Jag ska dra med mig papi en dag och njuta av allt fint man kan hitta.
Jag har varit duktig och städat ut bokskåpet hemma i rummet så nu har jag lite ordning och reda igen såhär inför skolstarten.
Som avslutning på kvällen har jag beställt Peter och Evas dubbelcd Himmlen är inget tak och fikat med min familj i soffan. Imorgon börjar kulskolan, efteråt ska jag och Jossan kika på fina block och sånt och på lördag ska jag kanske få kika på sandys papi som spelar på The Anchor. Bara good times som kommer, härligt!

Nu ska jag göra en annan väldigt trevlig grej, nämligen kika på So you think you can dance. Ciao my darlings!

2008-08-19 | 22:09:49 | | 0 Kommentarer

Keep your fingers crossed

Imorgon gäller det, på riktigt! Just nu känns det inte så nervöst men det lär väl komma imorgon när jag väl sitter där. Jag har gjort prov hela dagen idag och som det ser ut nu är chanserna goda. Å andra sidan vill jag inte hoppas för mycket. Det är väl som med alla prov. Det brukar kunna kännas rätt bra när man sitter där men sen när man får resultatet fattar man inte vad man höll på med. Pappa följer i alla fall med som moraliskt stöd imorgon och det känns ju skönt. Jag vill verkligen klara det! Jag vill!

Jag kom på en sak idag. Hela sommarlovet har jag varit så koncentrerad på morgondagen att jag nästan helt glömt bort att jag faktiskt börjar skolan i övermorgon. Hur kul är inte det? Kulkulkul! Jossan börjar ju redan imorgon, mohaha. Nervös är hon i alla fall den lilla kraken, precis som det ska vara. Hon är ju faktiskt en sketen etta. Men hon har fått turen att hamna i samma klass som alla hon ville komma med. Så var det ju inte när jag började.
Träffa grabbarna varje dag och få spela. Spela, spela, spela. Såå great!

Håll tummarna för mig imorgon. Kvart över tolv gäller det...

2008-08-18 | 23:29:52 | | 0 Kommentarer

Homecoming

Sådärja sötnosar, I'm back!

Stel som en pinne och ont i kroppen har jag. Det är knappt jag kan gå ordentligt faktiskt. Men Åland var lyckat som vanligt! Väldigt bra träning som Rickard hade förberett, väldigt jobbig också men det är ju så det ska vara. Jag och sandy, de gamla tanterna, gick och lade oss halv elva andra dagen för att vi (eller i alla fall jag) var så utmattade. Inte av träningen tror jag, jag bara dog vid tio och ville bara sova. Jag och sandra har hittat fler och fler ledtrådar på att vi börjar bli gamla. En är ju bland annat att vi gick och lade oss så tidigt för att vi faktiskt var trötta. Tantvarning! Och vi som bara är arton...
Nu har jag kommit hem efter mycket om och men har suttit framför datan med körprov hela kvällen. So far so good, jag är i alla godkänd på dom jag gjort. Frågan är bara om det räcker när jag väl sitter där, nervös och allt.

Nu är det bara två dagar kvar tills skolan börjar. Gud så roligt! Sista året, hjälp!

Nu ska tanten sova. It's way past my bedtime! Sleep tight babies!

2008-08-17 | 23:30:30 | | 0 Kommentarer

7 dagar kvar

Väldigt mysig dag med efterlängtade grabbsen!

För min del startade dagen kvart över sex på morgonen då jag vaknade och inte kunde somna om, även fast jag lade mig klockan ett. Låg och läste ett litet tag, försökte somna om igen men gav upp och klättrade ner för stegen. Vid tolv kändes det som att halv dagen hade gått så jag blev glad när Kristian äntligen ringde. Jag började traska bort mot papos lägenhet där vi skulle hålla till. Det kändes så konstigt att gå ute i ett varmt men inte fuktigt väder. Det var skönt i solen men det kändes ändå kyligt på något sätt. Men det är skönt att vara hemma i svenskt väder, fast regnet kan jag nog skippa. Jag blev upplockad med bilen vid Havsbadet och väl hemma berättade jag om resan. Dom skrattade gott åt den delen när äckelpäckelgubben ville köpa mig och jag måste faktiskt hålla med om nu i efterhand att det faktiskt var ganska komiskt. Robin och Kristian har bestämt sig för att anamma mannens sätt och börja använda How much som öppningsreplik. Låter som en mycket god idé tycker jag! Alla flickor kommer falla som käglor vid deras fötter.
Vi kikade på en grym trummis, Muse konsert i London och en väldigt rolig och lättsam film med Robin Williams. Det blev en snabb lunch/middag på Arena vid tresnåret och där stötte vi på Gurkan och Hannes papi.
Vid sju begav sig de trötta grabbarna hemåt efter att ha fått varsitt läderarmband som jag tror att de tyckte om. När jag gick hem passade jag på att ta en sväng in för att hälsa på mormor och morfar och resten av kvällen har spenderats med teoriprov. Ikväll gjorde jag mitt första godkända. Mamma är lite orolig och tycker egentligen inte att jag har tid att åka till Åland men det är ju betalt och allt sen länge. Jag ska plugga ordentligt mellan träningspassen, bara sitta och plugga/göra prov hela måndagen och hoppas på det bästa. Snälla, snälla, snälla...

Nu ska jag sova! Mina ögonlock går knappt att hålla uppe. Nattinatt!

2008-08-13 | 23:49:59 | | 0 Kommentarer

Anledningar
2008-08-12 | 23:43:13 | | 0 Kommentarer

Happyhappy

Nu är jag hemma, hemma på krokis. Mollekatten kom och mötte utanför porten när papa lämnade av och det gick faktiskt att klappa. Hans mjuka, gosiga om än lite blöta päls kändes extra len och mysig och han luktade "ute" på huvudet. Lite regn sådär. För det gjorde det ju såklart, regnade. Vi sa hejdå till papa och Karin och sa istället hej till vår lilla mamma. Vi har berättat lite om resan, visat vad vi har köpt och gett henne sina presenter. Lite Kaneboprodukter och örhängen. Hon ska få en present till, en som är lite mer Thailand, men den måste göras klar här hemma innan vi kan ge den. Och tänk vad min gulliga, gulliga mamma hade gjort! Hon hade bakat en morotskaka. Mums!

Nu har jag suttit och här vid datorn och msn i snart en och en halv timme och uppdaterat mig litegrann. Äntligen har jag fått prata med min kära puma och imorgon blir det film och seriemaraton med grabbarna. Då hinner dom få sina presenter innan jag åker bort och jag hoppas verkligen att dom blir bra! Det kan ju bli lite problem att byta. Puman ska också få presenter, såklart! Nu har jag suttit och lett mot skärmen som en annan tönt men det är så underbart att få prata med dom igen. Jag låter som värsta nörden men that's the truth! Resan var föträfflig men det är väldigt skönt att få komma hem också. Nu ska jag gå och duscha och sen krypa ner i min nybäddade säng. Underbart!

Som ni märker har jag brist på adjektiv. Nattinatt Sverige!

2008-08-12 | 23:33:55 | | 0 Kommentarer

Tack, tack, tack!<3

2008-08-12 | 15:38:08 | | 0 Kommentarer

Älskling jag är hemma nu!

Hemma, hemma, hemma! Eller nästan i alla fall. Befinner mig i fiendeland hemma hos snälla Karin som lät oss sova hos henne inatt. Det var väl mest pappa hon ville åt kan jag tänka mig.

Nu ska jag aldrig mer klaga på flyget när jag åker till Grekland för fy fabian för att flyga till Thailand! Det är inte så hemskt som det låter kanske men på hemvägen hade jag riktigt ont i rumpan. Dessutom mellanlandade vi för tankning i Förenade Arabemiraten så det tog längre tid. Men vid kvart över ett stod jag på fast, svensk mark vilket kändes skönt. Karin kom och hämtade och vi fick oss några timmars sömn allihopa. Idag har vi mest tagit det lugnt och snart ska vi hem till mister Gurkan som har en överraskning och sen vidare till min kära mor som jag ska krama sönder. Det känns inte som att jag har varit borta i två veckor. Igår var jag liksom i ett annat land. Och för ett halvt dygn sen var jag i ännu ett annat land. Tänk vad bra att det finns flyg!
Sista dagen åkte jag på en snubbe som ville köpa mig, lite läskigt. Men det är en sak man kan skratta åt i efterhand. Det gjorde i alla fall pappa.

Imorgon blir det förhoppningsvis en träff med grabbarna och sen bär det av till Åland. Tänk att åka utomlands två gånger under loppet av mindre än en månad, inte illa! Inte illa alls!

Jag har haft en alldeles förträfflig semster och det har varit väldigt kul att få spendera såhär många dagar med farmor och farfar eftersom det inte blir så ofta. Hör du det farmor, jag har haft det underbart! Tack för allt!

2008-08-12 | 15:37:06 | | 0 Kommentarer

Thailandsbloggen no.2

Tjolahopp alla dar hemma i skitvadret! Lat mig saga att jag inte avundas er, inte ett dugg faktiskt!

Fast vi har akt pa lite regn har ocksa, senast igar pa vag hem fran lite shopping. Vi sprang och tog skydd under nagra trad och som tur var slutade det ganska snabbt sa vi kunde fortsatta hemat igen. Jag ska be att fa tala om att nar det regnar har i Thailand sa ar det inga sma duggregn for er som inte vet det. Det ar stenharda enorma droppar som galler! Man blir dyngsur pa ungefar tre sekunder, not fun!

Jag ska beratta en liten historia som skedde harom dagen:
Jag, pappa, syrrorna och kusinen ar pa vag hem fran lite shopping och smiter in pa en supermarket for att kopa vykort. Pappa letar aven efter lite smarriga Bacardis men hittar inga sa jag betalar for korten och sa kilar vi vidare till nasta. Nar jag skulle ga ut genom dorren ser jag att det star pull men anda sa forsoker jag trycka upp dorren. Tjejen i kassan fnissar lite at mig eftersom jag precis innan jag tog i handtaget sa just pull. Jag far i alla fall upp dorren och vi gar som sagt vidare till en annan supermarket. Nar jag gar in genom dorren ser jag att det star push pa invagen och sager da till pappa: Bra, det var bara att pusha dorren in. Da pullar jag den pa utvagen! Pappa kissade nastan pa sig och jag tackade gudarna for att det inte var nagra svenska darinne nar jag insett vad jag hade sagt. Ibland sager man tokiga saker...

Det har blivit mycket shopping pa sista tiden. Vi akte som sagt till ett varuhus i Phuket Town som var tre vaningar hogt, ungefar som NK fast fler butiker pa varje plan + stand och annat smatt och gott. Jag fick antligen mina laga vita converse, for 168 kronor. Jag tycker att det var ett bra kop! Sen blev det en blus och en t-shirt fran Zara och ett par orhangen. Pengarna racker till mycket har, det vill jag lova! Det ar sa roligt att komma hem med en massa pasar. Nackdelen ar dock alla som ropar och drar i en for att man ska komma och titta pa just deras grejer. Grejer som man sag i standet innan och som aven finns i det efter. Jag kanner mig sa taskig nar jag bara gar forbi. Menmen, dom bryr sig ju inte sa da behover jag inte heller gora det. Jag ar ju bara som vilken turist som helst.

Vi har hittat ett Starbucks har ocksa, vet inte om jag namnde det forut. Ice moccha dricker jag, mumma for min lilla mage! Pappa ar ju kaffefantast sa han gar garna forbi dar sa han kan fa sig en "riktig" latte. Vi satt kvar dar haromdagen och pluggade teori han och jag, supermysigt! Det gar faktiskt riktigt bra med pluggningen och jag kanner nog att det kommer kunna ga vagen. Men jag ska inte bygga upp nagra forhoppningar nu i forvag. Jag vantar tills jag kommer hem och far gora nagra prov sa far vi se hur det gar da. Men jag hoppas, hoppas att jag kommer klara det! Med papis hjalp gar det sakert vagen. Om inte sa har i alla fall han fatt lara sig nagra nya, nyttiga saker pa kuppen. Farmor och farfar far ocksa en liten uppfrashning. Glad to help!

Nu ar det bara tre dagar kvar tills vi aker hem. Vi aker pa mandagen och kommer hem tisdagnatt runt 02. Supersnalla Karin kommer och hamtar, sa far vi sova i fiendeland. Sen aker vi hem till nynas sa jag far krama min lilla mamma och molle. Sen ar det inte alls langt kvar till Aland! Det ska bli sa otroligt kul, jag langtar verkligen. Sandy, my sandy!

Jag ska tanka pa er nar jag ligger i solen och svettas! Puss pa er mina raringar!

2008-08-07 | 16:41:01 | | 0 Kommentarer

Thailandsbloggen

Sawadee ka!
Nu kara vanner kommer halsningar fran soliga, fuktiga Thailand!

Just nu ar klockan ca fem over nio och vi har precis kommit hem fran middagen och lite strosning bland standen. Hitills har vi haft mycket, mycket varmt och svettigt vader. Idag var faktiskt den forsta dagen forutom dagen vi kom hit som har varit molnig. Jag har saklart hunnit branna mig litegrann men jag har hallit mig lite i skuggan sa imorgon ar jag fit for fight igen om solen bahagar att komma fram. Vi har badat bade i pool och i havet men det har blivit mest pool eftersom det ofta ar rod flagg pa stranden vilket betyder underhavsstrommar. Men jag klagar inte, bara jag far ha vatten i narheten eftersom det ar valdigt varmt att ligga i solen.

Vart hotell ar jattefint och jag trivs bra med jossan och kusinen Natalie som ar mina roommates. I var familj kallar vi vart rum for otursrummet. Nar vi kom hit blev vi sa glada for att vart rum var det storsta men senare upptackte vi att var AC inte fungerade sa vi fick sova i ett annat rum den forsta natten. Dagen efter skulle allt vara fixat sa dom men den kvallen hade hela hotellet ett ministoravbrott och vad lade av da om inte var AC. Vi hardade ut natten och vaknade upp i ett iskallt rum eftersom AC hade satts igang av sig sjalv under natten och var pa det lagsta, alltsa 10 grader. Efter den natten har allt fungerat bra, till idag. Nar jag skulle oppna dorren imorse nar farmor vackte oss sa klev jag i en jattestor vattenpol precis i dorren och det droppasde fran lampan ovanfor. Det visade sig att det hade lackt vatten fran AC:n till lampan som det droppade ifran. Nu ska allting daremot vara fixat och jag haller tummarna for att inget mer ska ga sonder.

Som lite omvaxling till solningen sa gav vi oss ivag pa en halvdagstur upp i djungeln igar, dar vi bland annat fick se tranade apor plocka kokosnotter, sitta pa en vattenbuffel, se hur man gor kokos och curry och rida pa elefanter. Vi fick se en liten bebiselefantshow och jag och Lina fick en varsin puss pa kinden av Pipi, 4 ar. Jag sager bara sugpropp! Men mysigt.
Det har aven hunnit bli lite shopping i centrumet har vid Karon Beach, en bikini och en apsnygg bandt-shirt till mig med Sex pistols. Jag tror att Magnus kommer att klanka pa mig eftersom jag aldrig lyssnat pa dom sa jag far ladda ner lite nar jag kommer hem sa kanske jag inte verkar vara varsta bimbon. Vi ska ta en eller flera shoppingdagar i Phuket Town dar dom har converse pa rea. Farmor, Natalie och Lina var ivag dit idag och dom tva yngre kom bada hem med en massa kassar. Sen pa mandag ska vi ut till en o och snorkla sa jag hoppas pa fint vader.

Nu ska jag kila ivag och slanga pa mig pyjamas och sen ta en Bacardi och lite ananas inne pa Papis rum. Jag har faktiskt blivit varsta ananaslovern har i Thailand, den ar urgod!

Tills vi hors igen, ciao!

2008-08-02 | 16:26:06 | | 4 Kommentarer