For my blessing

Ännu en gång är jag på väg hem med ett fett leende på läpparna. Tänk vad bra musik och fina människor kan göra med en. Lika bra konsert idag som i måndags, heja Voices of Unity!

Jag har ju även tagit min kaffekopp och gjort min sista lektion idag, med Nisses sjua. Goa elever som var hur duktiga som helst så vi fick en fin avslutning. Efteråt fick jag höra av Nisse att dom tyckte att jag var en bra lärare. Då blir man ju inte direkt mindre glad heller. Jag kommer att sakna det, det är ett som är säkert.

Nu längtar jag hem till papi där det blir sen middag för min del. En liten cider på det så är jag nöjd. Södertälje hamn och tågbyte nästa!


2012-03-30 | 21:01:57 | Dagliga | 0 Kommentarer

Umgänge

Den här veckan har jag tappat lite sömntimmar och varit sjukt seg på morgonen när larmet har ringt, därav en härlig sovmorgon idag när jag börjar halv ett. Sista lektionen, sen är det tack och hej för mig. Dock är anledningen till de tappade timmarna en riktigt angenäm sådan, jag har ju träffat vänner! Sorundahäng i tisdags, påhälsning hos fina Malin i onsdags, häng med det andra mellanselsgänget igår. Så rackarns fint att ha så många goingar! Och man måste ju passa på, man tar ju ju sig liksom inte norröver, där de flesta finns, varje dag längre.

Nu ska jag upp och äta frulle samt packa väskan så det är klart. Ikväll blir det gospelkonsert och kramas hejdå i Mölnbo och sen hem för mys med pappa. Imorgon far jag hem till Örebro för att gå på SMASK men först en thaimassage och mer mys med papi. Fin helg som avslut på en fin vecka!


2012-03-30 | 09:12:04 | Dagliga | 0 Kommentarer

Punkt.

Så. Bra. Konsert. Finner liksom inga ord, när man både får skratta, dansa och gråta (av glädje) då är det bra. Riktigt bra. Och jag blir så stolt över att jag fick gå med hälften utav dom. Gospel är ta mig tusan livet!

Punkt.


2012-03-26 | 22:30:30 | Dagliga | 0 Kommentarer

Holding back the years

Tack vare min fina Simon så har jag kommit i kontakt med en underbar sångerska vid namn Gretchen. Nu har jag hennes låt Holding back the years på repeat för det mesta, eventuell sökningslåt till och med. Feeling på hög nivå!

Igår fick jag ju äntligen kramas med mina fina kusiner och som jag gjorde det! Och spelade fotboll ute i trädgården, kikade när Doggeman körde sin radiostyrda bil, när Hanna lockade håret. God mat och en go släkt, det kan ju bara bli bra. Idag har jag och min mamma haft en riktig slappardag med promenad, Jägarna II och våfflor. Jag har suttit och planerat inför min sista vecka på VFU:n också, på lördag är det back to Örebrew som gäller och jag längtar litegrann. Men first things first, vi har ju en gospelkonsert att se fram emot! Imorgon smäller det när världens bästa intar Pingstkyrkan och jag och Lina kommer sitta bänkade. Men bara i början, sen står man ju upp såklart.

Dags att peppa! Kudden och jag.


2012-03-25 | 22:52:10 | Dagliga | 0 Kommentarer

Let the sun shine in


2012-03-24 | 11:09:00 | Dagliga | 0 Kommentarer

Improvement

Idag lyckades jag ha en sexa utan att det blev kaos. Heja mig! Kändes fint och trevligt, ingen blev arg, dom lyckades spela basgångar på gitarrerna, sjöng med attityd och dom flesta verkade ha roligt. Det värmer i mitt lilla lärarhjärta. Imorgon är det en sjua och sen tar jag helg. Tåg in till stan för att spana in ett litet plagg på HM och sen möta upp papi och Lina, tuba hem och sen blir det middag på Dick Turpin hemma i fiendeland med Karin och Louise. Myskväll framför TV:n. På lördag är det äääääntligen kalas ute på Värmdö, nu håller jag seriöst på att längta ihjäl mig efter dom små liven. Jag ska nog övertala Lina att ta bussen ut det första vi gör på lördag. På söndag är det våffeldagen och det ska vi fira med tvättstugan här hemma i Nynäs. Sen har jag bestämt att vi ska våldgästa mormor och morfar och tvinga dom att grädda våfflor åt oss. Min mormor är en finurlig kvinna hon, det är oftast hon som frågar om man inte vill ha några våfflor till mellanmål eller middag när man är där och självklart tackar man ja. Då slänger hon ihop en megasmet på typ tusen liter mjölk (cirkus) och laddar upp. Gräddar en eller två plättar, sen frågar hon morfar om inte han kan ta över en liten stund, hon ska bara springa iväg och fixa en snabb grej. Sen får morfar grädda upp hela smeten, den lilla karen. Kvinnlig list kallas det.

Något helt spektakulärt har hänt. Mina vänner, igår var jag ute och sprang i hela femtio minuter. Över både asfalt, skogsstig och äng. Har nog aldrig hänt förut, jag har alltid velat vara en sån där som tycker att det är SKÖNT att vara ute i spåret. Skönt var det nog inte riktigt men jag dog inte, långt ifrån faktiskt. Mer sånt!

2012-03-22 | 19:34:46 | Dagliga | 0 Kommentarer

Att dratta på ändan

Eller, jag gjorde lite mer än så. Jag dök nerför en trappa idag. Låt mig förklara... Jag var på väg ut från Viaskolan med Lina i telen i högsta hugg. Jag råkar snubbla på det ÖVERSTA trappsteget utanför dörren, ramlar framlänges och glider på mage som en säl nerför hela trappen. Grusiga handflator och smuts på mina fina rosa byxor. Inga hål dock om iPhonen klarade sig också tack vare skyddsplasten, puh! En vettskrämd liten tjej som frågar om det gick bra och räcker mig mitt pennskrin som rasat ur kassen. Och så en skrattande Lina i örat, ramlade du? Japp, nerför en trappa.

Lite spänning på jobbet har väl ingen dött av? Men svidiga, grusskrapade handflator då?


2012-03-20 | 22:44:05 | Dagliga | 0 Kommentarer

Sju bakslag...

...sägs det väl att det ska bli innan våren kan klämma i? Idag hade jag tänkt slänga mig ut på en promenad på morgonkvisten eftersom jag inte börjar förrän klockan tolv men när jag kikade ut genom fönstret så ångrade jag mig. Snö?! Man blir ju så less. Nu snöar och regnar det om vartannat och det ser riktigt blött och äckligt ut ute. Nollgradigt, mums! Men det står i tidningarna att det ska bli upp till hela femton grader och sol på fredag så vi håller tummarna för att det inte ska ändras.

I övrigt så hade jag en riktigt fin helg innehållande fredagsmys med mami, god middag inne hos pappa och Karin med farmor, farfar, Eva och Christer som fint besök, gofika med gosandra och lite lätt söndagsjobb. Nu är jag inne på nästa sista veckan på Viaskolan, jobbar på med lätta nior och sjuor, sexor som jag inte riktigt kommit på hur jag ska tämja än. Imorgon kommer jag att ha åttorna för första gången eftersom dom har varit borta på prao i två veckor, spännande med nya klasser och se hur det kommer att funka där. På tal om något helt annat så längtar jag ihjäl mig efter våra småkusiner ute på Värmdö och som tur är så är det kalas där på lördag så då får jag kramas och leka hur mycket jag orkar. Gissar på att jag kommer att krokna tidigare än dom små liven dock. En annan sjuuuuuukt rolig grej är att det är gospelkonsert med Voices of unity, mellanselarna, i Pingstkyrkan här i Nynäs på måndag och gudstjänst i Sorunda på söndag, det missar jag inte allt för världen!

Bra tider att se fram emot alltså, woho! Nu är det dags att plugga betygskriterier, betygsnivåer och försöka komma på sätt att ha lektion med sexorna utan att det blir vilt och galet. Hej hopp!

2012-03-20 | 08:50:31 | Dagliga | 0 Kommentarer

Nynäshamns superstar

Nu ni kära vänner, nu är jag officiellt en "riktig" arbetare, en såndär tröttmössa. Nu när jag praktiserar så hör det till det vanliga att jag går upp runt klockan sex på morgonen och stupar i säng inte en minut senare än halv elva. Igårkväll slocknade jag som ett ljus i soffan vid klockan åtta till följd av en natt utan minst sju och en halv timmars sömn. Mamma väckte mig när hon gick och lade sig vid tjugo över tio, då blev det tandborstning och sen däckade jag lika hårt i sängen och sov till klockan åtta idag. Pigg och glad. Får se hur det blir ikväll...

Idag har jag bara en lektion och den börjar inte förrän halv ett så jag har lite skön tid att slappa på. Eller inte slappa, jag ska läsa in mig på betygskriterier och vidare samt fnula på hur man på bästa sätt aktiverar en hel sexa på bästa sätt när man ska spela bas och trummor. Lagom "att-göra" såhär på fredagsmorgonen.

2012-03-16 | 08:41:32 | Dagliga | 0 Kommentarer

Schlaf gutt!


2012-03-12 | 21:24:44 | Dagliga | 0 Kommentarer

Men det finns saker jag saknar typ när vi var nakna

Imorse när jag åkte bussen till skolan så såg jag att dom var ute och sopade upp gruset i centrum. Våren är alltså officiellt här, woho! Med den glada tanken startade jag dagen och den har bara fortsatt att gå den vägen. Idag var det ju som sagt dags för min första lektion, halvklass med 9b. Jag började bli nervös redan på lunchen och i början på "min" lektion så rann det rännilar med svett under mina armar. Kändes det som i alla fall. Dock gick allting fint och finemang och jag hade riktigt roligt. Förhoppningsvis även eleverna. Vi kom på god fot i alla fall och det gick riktigt bra att poppa på. Sång, gitarr och piano på vers och refräng idag och nästa gång rockar vi vidare med bas och trummor samt resten av låten. It's gonna be awesome!

Jag svettades på rätt bra på hemvägen också, satan i gatan vad tretton grader i solen är skönt! Inte ens blåsten är kall utan bara svalkande och go. Ännu ett vårtecken! Och glad blir man utav det. Kanske borde köra lite mer D-vitamin under de mörka dagarna så man får vara lika pepp och glad hela tiden? Nu längtar jag dock riktigt mycket till sommaren, bara ben, bad och ljumma kvällar. Ojojoj, så trevligt det kommer att bli.

Det som också är så rackarns bra med Viaskolan och VFU:n, förutom att jag trivs som en tok och tycker att allt är sketkul, är att jag dessutom blir peppad till att öva. Det som brukar vara så rackarns svårt i Örebro, mestadels i alla fall. Oftast när jag kommer hem från skolan så drar jag en övning inne i sovrummet vid lillasyrrans piano eller vid gitarren som jag släpade med mig hem. Det är verkligen bara plus med den här perioden. Och tänk vad jag var nervös och orolig innan...


2012-03-12 | 16:04:28 | Dagliga | 0 Kommentarer

Du är allt här

Sicken trevlig fredag jag har haft! En riktigt skön dag i skolan där jag och Nisse gick igenom min planering till nian som jag ska ha på måndag. De små liven ska få spela Tröjan du hatar. Populärt och bra liksom. Klockan fyra tåg jag tåget till Handen och mötte upp Sandra för matshopping, en riktig gourmetmiddag slängde vi ihop. Stekt kyckling och champinjon, klyftpotatis, sallad med feta och massa mums i plus min specialare, sambalsås. Oj. Vad. Gott.

Efter middagen städade vi undan litegrann och slängde oss sen i soffan, jäste, åt godis, lyssnade på musik och pratade. Bakade muffins, kokade på lite te och slog oss sen ner i soffan igen med tända ljus, filtar och film. Vi kom liksom aldrig ur soffan sen utan bäddade ner oss där båda två sen när det blev sent och verkligen dags att sova. Hampus kom in och bråkade någongång under natten och ville få tillbaka sitt täcke. Det var miiiiinusgrader i sovrummet sa han, dock fick han nöja sig med en till filt. Frukostmys imorse och sen följe till tåget då Sandra och hurtbullarna Malin och David skulle på Bodypump klockan tio.

Ikväll blir det Melodifestivalmys med mor, systra, mormor, morfar och moster hemma hos oss. God mat, morotskaka. Trevligt värre!

Sandra, du är allt bra bäst du. Bara så du vet!

2012-03-10 | 11:39:56 | Dagliga | 1 Kommentarer

Oj så tokigt!

Tänk så tokigt det kan bli ibland när man endast är bekanta och inte mer. Idag satt jag och Nisse och pratade om ditt och datt över en kopp kaffe i lärarrummet (vuxenpoäng!). Vi kom osökt in på Waldorfskolor och jag som har för mig att sambo H har gått på en sådan hemma Lund vill självklart föra samtalet vidare. Med meningen:

En utav mina sambosar, Klara, hennes pojkvän har gått där.

För mig har det blivit en vana att kalla de fina i kollektivet för sambos men ni kan ju bara tänka er vad som kan ha snurrat i Nisses huvud. "En utav mina SAMBOSAR. Klara. Klaras pojkvän."

Och nu blev jag sjukt osäker på om Hugo har gått där alls. Jag kanske kläckte ur mig den dubbeltydiga meningen helt i onödan...

Anyway, imorgon ska jag leka med Sandra igen. Det längtar jag till. Och så längtar jag till vecka tretton då Mellanselarna äntligen åker på sin turné, söderut såklart. Jag har gospelabstinens så det passar mig utmärkt att det blir konserter att få gå på. Jag lär ju tjyvdansa och sjunga litegrann. Eller mycket.
Puss och godnatt!


2012-03-08 | 23:28:52 | Dagliga | 0 Kommentarer

No more shackles, no more pain, I am free

Typ. Världens. Bästa. Gospellåt.

Inläggets rubrik kommer från en fras i en gospellåt som vi fick sjunga tillsammans med Soul Children när vi var i Chicago senast. En sådan frihetskänsla och glädje går knappt att finna någon annanstans. Nu håller jag på att försöker att leta rätt på den på spotten, går sådär dock. Finns ett youtubeklipp som jag får nöja mig med så länge...

Annars då? Jovars, det knallar och går. Upp klockan sex, gröt, buss till skolan, lyssna och iakta, dricka alldeles för många koppar kaffe i personalrummet, knalla hem i solen, öva, äta middag, slockna i soffan. Klockan tio är det tack och bock för Amanda Engström, inte en sekund senare. Men oj så roligt det är i skolan! Nästa vecka är det jag som ska agera musikfröken och jag ser riktigt fram emot det. Just nu i alla fall. Ikväll har jag suttit och lyssnat igenom de populäraste låtarna på spotten för att försöka hitta någon enkel att planka och lära ut. Det gäller ju att hålla sig uppdaterad när det kommer till kidsens musiksmak. Gamtanten nummer uno...

2012-03-07 | 21:51:55 | Dagliga | 0 Kommentarer

Kastar in handduken

Kvällens uppgift, planera en musiklektion. Satan i gatan vad svårt det skulle vara då! Den ska innehålla klassisk musik, jag kan göra vad som helst. Borde vara ganska lätt egentligen. Till slut kom jag i alla fall på ett vettigt upplägg som jag tror kan funka. Det är ju "bara" femtio minuter jag ska hålla igång kidsen...

Annars då? Ganska trött och det blir tidig uppgång imorgon så nu är det dags att sova. Tänkte bara slänga in att jag och min nya kompis, partyclutchen aka Melonen, gjorde succé igår. Mycket uppskattade! Go'natt!


2012-03-04 | 22:25:51 | Dagliga | 1 Kommentarer

Hej hopp, nu dansar vi!

Har för inte så länge slagit upp korpgluggarna hemma hos bästa Sandra. Och Hampus. Det känns som på den gamla goda tiden hemma hos min far, där var ju våran otroligt sköna soffa även min säng. Denna soffa går inte av för hacker den heller!

Ett litet sidospår...

Anyway, det har blivit ett helt dygn med BFF:en, först med en strutt på stan för att hitta en jäkligt snygg klänning till moi. Det gick ju sådär. Kom dock hem med ett par fancy örhängen och ringar. Och strumpbyxor. På kvällen blev det en ruggigt trevligt förfest och senare utgång på Göta Källare. Taxi hem, lyx.


2012-03-04 | 10:05:25 | Dagliga | 0 Kommentarer

Goodmorning starshine

Vaknar tio i åtta av solen som lyser mig rakt i ögena. Vem kan bli bitter då? Detta firas med en riktig lyxfrukost, pannkakor!


2012-03-02 | 09:16:35 | Dagliga | 1 Kommentarer

Tillsammans

Dom bytte mening, bytte ord, dom bytte känslor
Bytte nummer, bytte kyssar, dom fick inte nog av varann
Bytte nycklar, bytte kläder, bytte tankar
Bytte kärlek, bytte ringar, ville vandra tillsammans

2012-03-01 | 10:43:31 | Dagliga | 0 Kommentarer