HEEEEELG

Åh, sååå skönt med lite ledighet till en stackars kallskänka! Å andra sidan hade jag och min gubbe en superhärlig dag på sjön igår men nu är det ledigt i två dagar på raken och det gillas skarpt! Imorgon far vi först till Tibble och Täby för Louises konfirmation och sen tillbaka till Nynäs för att gå på kalas hos mormor och morfar som båda har fyllt år under veckan. Jag har hört rykten om att det vankas vaniljbullar och det tackar jag inte nej till. Inte sällskapet av min finfina släkt, på båda sidor, heller. Tur att vi alla bor så nära varandra ändå...

Nu har jag precis kommit hem från jobbet som salladsmaster på Kvantum, enjoy era pastasallader people! Nu ska jag sluta hänga framför datorn och sticka ner till likhamnvik och fixa så min rumpa passar bättre till mitt ansikte. Jag kan säga att efter gårdagens reflekterande vatten så har jag idag lyckats att matcha ansiktet med min röda kockjacka alldeles utmärkt. Nu ska fläsket stekas!


2010-07-16 | 16:12:48 | Dagliga | 1 Kommentarer

They both look pretty good but then so do you

Vi sitter bänkade hemma i soffan framför VM-finalen. Forza Spanien tycker jag, John retas med att låtsasheja på Holland, bara för att. Idag har vi haft en skön dag på sjön tillsammans med Marcus med sin dam, Sandro och Suppe. Vi for ut och lade till en liten bit efter badberget, badade i det otroligt varma blå och stekte på klipporna. Vilken pärla Nynäshamn är ändå. Och vilken tur att jag har skaffat mig en pärla till gubbe som har en pärla till båt som kan ta mig ut till smultronställena. Nu låter det som att jag bara gillar man gubbe för att han ger mig presenter, har en båt och för att hans mamma äger en chokladfabrik men jag tycker faktiskt om honom annars också. Jämt faktiskt. Förutom när han retas, mindre okej.

Klockan är snart halv elva och vi sitter med balkongdörren helt öppen så det kan blåsa in i vardagsrummet. Termometern visar tjugotvå och en halv grad. Vilken fantastisk svensk sommar! Och imorgon ska jag jobba...




2010-07-11 | 22:26:38 | Dagliga | 0 Kommentarer

Hand i hand

Nu är min älsklingsgubbe hemma igen och det känns fint. Med sig hade han tre presenter till lilla mig så det gjorde hans resa lite mer okej. Han hade struntat i mitt villkor när det gällde klädsel under de soliga dagarna men detta kompenserades som sagt med tre presenter istället för en och det faktum att dom bara hade solat två dagar och då endast ca två timmar om dagen. Han är fortfarande brunare än mig dock men det går tyvärr inte att komma ifrån. Damn you you bloody pepparkaka! Men han är ju så bra min gubbe när det kommer till presenter, han vet precis vad hans tant tycker om. En utav de tre var ett par perfekta haremsbyxor. Rätt längd, rätt häng, rätt färg och väldigt tjusiga. Jag är en riktigt glad tant ikväll.

Jag vet inte riktigt vad vi ska hitta på för mys ikväll men det skulle kunna bli blåbärsglass med vit chokladsås. Gött!

2010-07-10 | 19:48:40 | Dagliga | 0 Kommentarer

We don't waste no precious time























Jag och mor min sitter i soffan med balkongdörren öppen, kvällsbrisen smyger in. Och det är bara skönt. Samtidigt minns jag härliga tider med härliga människor. Ett litet smakprov. Puss på er fina!


Tre glada barn i väntan på tuben i Sthlm. Gråskala en grå dag i Mellansel. Idominsalva is the shit. Uppesittarkväll i Teggis rum. En utav alla hundratusen riggningar. Vi tycker om att sjunga. SD - so serious. En fintegga och jag en solig dag i Sundsvall. Alltid lika fabulösa Malin, vackrast på jorden. Hand i hand i Chicago.


2010-07-09 | 23:26:06 | Dagliga | 1 Kommentarer

If God was to describe you, where would he begin

Hemma från jobbet, äntligen! Sitter just nu och gråter en liten skvätt medan jag lyssnar på Viktoria och Daniels bröllopslåt med Björn Skifs och Agnes. Så bra! Och så lite New Direction på det, det svänger på Krokvägen!

2010-07-09 | 16:47:17 | Dagliga | 1 Kommentarer

Beverly Hills

När Amanda försöker få färg på sin bleka kropp sätter sig vädergudarna på tvär och skickar ut slöjmoln och annat. Så även idag. Jag och Jossan var nere vid Hamnvik vid tolv och halv fyra gav vi upp på grund av molnen. Nu har dock solen kommit fram igen men det gör inte så mycket, då blir det skönt nere på Freja. Det är där ni hittar mig ikväll tillsammans med Kristian och Robin, wiho!

Nu laddar jag med Beverly Hills på fyran och saknar Sofia lite i soffan.

2010-07-08 | 16:56:53 | Dagliga | 0 Kommentarer

We don't wait 'til the sun goes down

Det blev ingen strand med solstek idag, ännu mindre bad. Vi kusiner gick ner till mormor och morfar istället för att mysprata ute i trädgården, äta glass och bygga lego. Jossan for sen iväg med Ösmoligan för att gå på ett Mary Kayparty i Sorunda och jag gick hem till mor min. En och annan vaniljbulle har slunkit ner under kvällens gång, dock max två. Min mamma gör dom så bra!

Imorgon kallar Kvantum men inte förrän klockan nio så jag hinner ta en promenad runt Ringis innan jag sätter mig på cykeln. Och imorgon ska det bli sol, attans bananer! Vilken tur att jag slutar så pass tidigt som klockan tre så jag kan vända cykeln mot mormor och morfar och hjälpa till med plattbärning, vattning och allt annat. Färgen på köpet!

Nu kallar sängen för en lässtund innan jag somnar, gillar't!




2010-07-06 | 22:33:58 | Dagliga | 0 Kommentarer

Jag ska skriva ett vykort

Underbart att sova till klockan tio måste jag säga. Fast å andra sidan, det hade varit lite trevligare att vakna klockan nio och fortfarande vara utsövd. Det där har jag upptäckt uppe i Norrland, att det är skönt att vakna tidigt på helgen. Den blir helt plötsligt så mycket längre. Eftersom jag gick upp klockan sex varje dag för att hinna träna och öva innan halv tio så gjorde det att jag aldrig vaknade efter klockan nio på helgerna. Man hinner genast göra så mycket mer, eller bara få lite extra tid för sig själv innan alla andra vaknar. Nu måste jag bara få med min gubbe på den vägen, han är ju en sjusovare. Jag ska bara låta honom ta igen sina förlorade lumpensömntimmar först, stackarn.

Idag vill jag ut i solen och bli bruuuuun! Men det verkar som om the man upstairs har andra planer eftersom han har bestämt att skugga himlen med moln. Kusin Emelie och lilla kusin Oliver kommer ner till mig och Jossan idag för att bada och busa. Kanske att det blir en glass i hamnen och lite minigolf. Små pojkar brukar inte vara så glada i att köra halvtimmesstek på stranden en hel dag. Men det är en grej som jag har fått min gubbe att bli förtjust i. Så nöjd! Nu kan vi åka på fler semestrar tillsammans, inga problem. Nästa steg, få honom att se den osynliga "ingen-sand-efter-den-här-linjen" i lägenheten...

På tal om min gubbe, kom hem nu din nedrans hest!


2010-07-06 | 11:05:42 | Dagliga | 0 Kommentarer

Soulsister

Den här helgen passade jag på att väcka upp mina pigment tillsammans med papi och systrarna på en strand mellan Rinkey och nybyggda lägenheter precis vid vattnet. Det gick hyffsat, jag har fått lite mer färg men det resulterade också i en lite svedd bambirumpa. Nu måste jag välja mina trosor med omsorg om det inte ska skava och göra lite ont.

Nu är det dags att få ner lite carbonara i magen och imorgon är jag ledig. Solen, here I come!


2010-07-05 | 17:59:13 | Dagliga | 0 Kommentarer

And the Oscar goes to...

På sommaren så jobbar man. När jag jobbar så blir jag tydligen trött. Extra trött den här veckan då jag har drabbats av en förkylning, tack fina gubbe. Jag har jobbat fyra dagar av fem och varje dag har jag varit som klubbad när jag har kommit hem. Det känns som att min hjärna är full av snor, min hals retas med mig så jag får hosta, ett ont öra gjorde att jag igår spenderade kvällen och natten med Linas gamla stickade pannband på huvudet för att ge det lilla örat lite värme och det enda jag vill är att sova. Till råga på allt åker min bajsgubbe till Turkiet imorgon. Bara sådär. Det borde vara förbjudet tycker jag...

Jag hade två villkor för att han skulle få åka, ett: köpa med sig en present hem till mig, två: alltid ha på sig ett par långkalsonger, en långärmad tröja och en rånarluva för att han ska få minsta möjliga bränna. Han blir ju som en pepparkaka så snabbt den där jäkeln. Därför ska jag pressa på närhelst jag kan under mina två lediga dagar nästa vecka. Kära Gud, ge mig sol!

Tänka sig förresten, att på midsommarafton så gifte sig den fina, fina Peter Jöback med sin Oscar. Underbart!

Nu ska jag retas med min gubbe så mycket jag kan innan jag däckar i soffan, känner att det pockar på bakom ögonlocken. Vill ni veta något annat kul? Jag har en finne i näsan. Inte på näsan, I näsan. Ouch!

2010-07-02 | 22:27:22 | Dagliga | 0 Kommentarer