Chicago, Illinois

Idag fyllde vi i nödvändiga papper som behövs för att få komma in i USA. Vi ska ju tydligen dit. Det är dock något som är svårt att förstå. Ännu svårare att tänka sig att om två veckor så ligger vi i våra sängar på Arlanda rest and fly och väntar på att morgonen ska komma. Heeeeeeelt sjukt!

Men det är ändå ett tag kvar, innan dess ska jag hinna med följande:

- Valborgsspelning (fattar inte heller att vi hade mösspåtagning och spelade på Telen för ett år sedan)
- Sökning till Framnäs
- Börudkonsert i Kramfors
- Blåsprojektet med MJ-medley, en gospellåt och Backyard party
- Packa ihop mitt rum till pappa och Karin som kommer nästa helg
- Gig med gospel på en gudstjänst
- Packa till Chicago

Som sagt, vi har lite att stå i innan. Måtte tiden gå långsamt! Nu, möte med kudden. Frid!

2010-04-28 | 22:50:30 | Dagliga | 0 Kommentarer

Still

Vad trevligt man kan ha det med sin man ibland. Eller väldigt ofta. Som den här helgen då vi har försökt oss på att grilla ute för första gången, bakat en farligt god nougatkladdkaka, busat runt i femman, skrattat och haft oss. Han är allt bra fin han. Det som finns kvar efter honom nu är ett rum fullt med strumpludd och en lite extra skitig matta. Jag gillar't och saknade honom imorse när jag åt frukost framför nyhetsmorgon. Undrar om vi blir som min far och Karin när vi blir äldre, och som mamma också för den delen, och vaknar supertidigt. Hoppas det, så vi kan mysa med mumsfrukost på helgerna och kolla på nyhetsmorgon med täcke i soffan.

När man inte har en gubbe att krama på så har jag turen att ha en Malin istället. Det är fint! Så igårkväll när vi kom hem från kördagen (efter att ha kört 140 hem på Mellanselsvägen) så fick jag mysfika med henne och resten av den fulla soffan i femman efter en tripp till gymmet med Sofia. Så som vi lever här med massor av folk som man gillar runtomkring, så ska jag ha det resten av livet också. Fast en egen lägenhet vill jag allt ha, eller inte helt egen. En med min gubbe.

2010-04-26 | 09:30:49 | Dagliga | 1 Kommentarer

Gul dag

Goooodmörgon, godmörgon!

Idag är det en såndär gul dag som vi har ibland på den här skolan. Vettiga saker ska bli gjorda, jag bara laddar med lite bloggar först. Imorse klev jag upp tidigt och tog mig runt kalkonen, helt själv. Duktigt! Sen bjöd Sofia på lyxfrukost bestående av fil, müsli med massor av bär och russin, krossade linfrön, äpple, banan och kanel på toppen. Sjukt gott! Annars har jag övat och haft en rolig teorilektion. Vi fick lyssna på ackordsslingor i D-dur och skriva ner vilka ackord det kunde tänkas vara. Mucho kul!

Nu ska jag släpa mig ner i ett övningsrum och längta till lunchen då det är efterrätt och förhoppningsvis tacopaj över från gårdagens middag. Laters skaters!

2010-04-22 | 11:14:02 | Dagliga | 0 Kommentarer

I will bless the lord

Det blev tyvärr ingen vinst igår, inte för något lag från Mellis. Nördhampnäs tog alltså hem allting men vi misströstar inte. Vi var grymma!

Idag var jag och min träningskompanjon tillbaka i gymmet och det kändes i min arma kropp att det var ett tag sen. Jag som skulle bli fit for summer -10... Men än är det inte försent! Det hela slutade i alla fall med att jag låg och djupandades på en matta och Kim mådde illa. Vilket radarträningspar!

Nu sitter jag och gör ingen nytta medan jag äter en apelsin, lyssnar på en ny gospeldänga som vi ska köra på blåsprojektet. Grymt bra för övrigt. Nu ska jag göra myself useful. Laters!

2010-04-20 | 11:31:25 | Dagliga | 0 Kommentarer

Jag vill minnas...

 

 

...ett väldigt fint och roligt gig i Nordmaling. Rock on, Soul Direction!


2010-04-19 | 23:24:46 | Dagliga | 1 Kommentarer

När jag längtar

Oj, vad det kan vara skönt att få sova i en mellanselssäng ibland. Den är ganska ofta lite för hård för min smak men när man har varit ute på vägarna så är den alldeles perfekt att komma tillbaka till. Det var väldigt trevligt att inte frysa också som jag gjorde i Enånger. Jag norpade Malins sovsäck tills slut och sov med dubbla, väldigt gosigt. Idag blåser det lite storm i kallhålet men solen skiner och all snö är på väg bort. Väldigt mycket som smälter, kulkulkul! Jag och Kim har varit ute på vanliga morgonrundan och nu sitter jag och slappar och lyssnar på fina Eva Dahlgren. Efter fikat ska jag städa mitt rum fram till lunch klockan elva och sen far vi i bussen mot Övik och seger. Kan man hoppas i alla fall, vi är optimistiska.

Önska oss musikbrudar lycka till!

2010-04-19 | 09:34:23 | Dagliga | 0 Kommentarer

S-vall, Enånger och Glada Hudik

För en liten stund sen kom vi hem från vår miniturné i mellansverige. Vi startade i Sundsvall i fredags med en lunchkonsert på Annika, Johan och Häggans gamla gymnasieskola Svadern och avslutade dagen med en fantastisk konsert i EFS i samma stad. Vilket härligt folk som var och tittade och vilken skjuts man fick när man sjöng! Natten spenderades hos Kim och sen for vi vidare till Enånger, Sofias hembygd, för en kördag tillsammans med tre olika körer från trakten. Det var mycket trevligt att få sjunga gospel med alla tanter och gubbar som även dom tyckte att det var skitkul. De sjöng och dansade för allt vad det var värda, så härligt att se! Efter konserten på kvällen fick vi följa med hem till Sofia och mysa. Idag tog vi en lång och sjukt skön sovmorgon och satt och lapade sol längs med väggen till församlingshemmet i Enånger innan vi for vidare till Hudik. Där åt vi lunch på en väldigt värd thairesturang och hade sen konsert i kyrkan vid femsnåret. Sen satte vi gasen i botten och for tillbaka mot Mellis.

Väldigt trevlig helg och jag har ofta blivit lite tearyeyed under konserterna när jag har kommit att tänka på att vi inte får stå så så länge till. Oj, vad jag ska njuta och ta tillvara på min fina gospelklass!

Nu är tekoppen urdrucken och det är dags för mig att hoppa i säng och tagga inför innebandyturneringen mot en annan folkis från trakten som går av stapeln imorgon. Krossa!

2010-04-18 | 23:29:04 | Dagliga | 0 Kommentarer

Neeeeeeeeeeeeeeeee

Åh vad det är mysigt med Mellansel ändå. Ibland glömmer man bort det litegrann när man suktar efter storstadspuls. Ikväll har vi haft mysfika i vårt vardagsrum med kladdkaka á la Häggan med både grädde och glass till. Jag tog mig en löpare innan för att kunna smaska med gott samvete. Det är också en sak som jag har glömt, att det kan vara riktigt skönt att ta sig en löprunda lite då och då. Speciellt nu när man äntligen kan komma ut utan att frysa. Snygga vindjackan jag fick av papi i julklapp invigdes idag. Oj, så bra!

Annars så har jag gått promenix, gått i skolan och saknat min man lite extra mycket idag. Livet rullar på här i kallhålet, vilket är lite läskigt. Om en månad åker vi till Chicago, när vi kommer hem är året slut. Något jag gärna glömmer bort.

Nu ska jag flytta min lilla rumpa till sängen för en liten lässtund innan jag somnar sött. Godnatt!

2010-04-14 | 21:51:43 | Dagliga | 1 Kommentarer

Jag vill känna din plump emot min...

Sicken dag, sicken dag. Solen sken inte lika varmt idag som igår så det blev inga stektimmar på trappan. Tyvärr så lyckades jag vara ganska slö idag ändå, inte mycket egen övning. Koncentrationen vill inte infinna sig och tankarna flyger iväg till annat så fort jag ska sjunga. Hoppas att jag på lite inspo imorgon på sånglektionen. Framnäs nästa!

Dagens stora plus var gospelrepet där vi sjöng och spelade som aldrig förr. Idag hade vi nog alla ett väldigt flyt för det lät tokbra och alla öste. Allt lät grymt! Det bådar gott inför miniturnén till Sundsvall, Enånger och Hudik i helgen.

Andra stora pluset var kortspelarkvällen i Tingsan. Åtta glada skitar runt ett stort spelbord och Plump. Många tokskratt och vinnarviljor. Plump kan man ju för övrigt sätta in lite varstans i låttexter och det blir hur kul som helst. Det var mest det vi skrattade åt, den ena var värre än den andra. Det och allas Barbronej såklart, jag och Chrisp är sjukt synkade.

Det var allt från kråkmajan ikväll och puman, I miss you to! I sommar är det du och jag, på våra tjugoårsdagar och alla andra dagar... Puss, puss, puss!

2010-04-13 | 22:05:38 | Dagliga | 0 Kommentarer

Gospeltrain

Första dagen efter lovet ska alltid vara en slappardag, i alla fall enligt mig och Häggan. Det blev inte mycket gjort för egen del idag förutom väskan som blev uppackad. Istället har vi solat ute på trappen, repat gospel, spelat innebandy och jag har suttit och påtat på en liten sak till min man. Han ska sova ute i skogen en vecka framåt med start imorgon. Jag tycker bara synd om honom och hans lumpenpolers när jag ser alla små åar med vatten på vår grusgång här utanför. Vi har till och med en liten sjö utanför femman, första doppet nästa kanske?

Nu ska jag vara lite nyttig och göra en grej i sista sekunden, PRIK som vanligt, och sen slänga mig i säng. Tanten är trött och imorgon är det back to buisness med powerwalk halv sju, sharp!

Soliga hälsningar från Mellansel, hus fem, rum sju.

2010-04-12 | 21:50:14 | Dagliga | 1 Kommentarer

Sommarnojja

Solen skiner än och eleverna på Mellansels folkhögskola springer runt utan jackor i solglasögon eller sitter utanför femmans öppna dörr och steker med olivoljan i högsta hugg. Jag tyckte att det var dags att packa upp väskan och nu har jag fastnat framför datorn. Dock har jag öppnat fönstret på vid gavel och lyssnar på inspelningarna från Peter och Evas sommarturné för några sommrar sen. Strax springer även jag ut i solskenet och njuter. Deon har hitills klarat av ett halvsvettigt gospelrep med komp och sen korrerep i gymmet och jag luktar fortfarande fräscht som en sommaräng. Det bådar gott Nivea!

2010-04-12 | 13:47:11 | Dagliga | 0 Kommentarer

Odör

Alldeles strax inviger jag min nyinköpta deodorant. Hoppas att den kommer att kirra biffen nu när jag har börjat lukta svett. Spännande!

2010-04-12 | 09:07:34 | Dagliga | 0 Kommentarer

Jag fick dina ögon

Innan jag gick och lade mig igår pratade jag mys med min gubbe i någon timme. När jag sen skulle sova så glömde jag att dra ner gardinen och vaknade därför av att mitt rum badade i ljus kvart över sju på morgonen. Jag tänkte ta sovmorgon. Det gick sådär. Men hur fint är det inte att ha sol och knallblå himmel precis vid sängen? På kvällen innan jag ska sova kan jag ligga och kika ut på stjärnorna en liten stund om jag vill. Det är också mysigt.

Dags för skola och gospel, wiho!

2010-04-12 | 09:04:03 | Dagliga | 1 Kommentarer

Jag vill om du, JAG VILL OM DU VÅGAR

Sicken underbar dag! När jag och snällsofia som lät mig sova hos henne i Enånger gick upp imorse sken solen från en klarblå himmel. När man redan var glad av solen så blev man ännu gladare när man fick träffa alla fina gosplare igen. Klockan tolv repade vi lite inför kvällens musikgudstjänst i Sidensjö sen blev det lyxlunch bestående av grillad kyckling, potatissallad och päroncider. Vi tog en glass som efterrätt utanför treans dörr i den gassande solen. Man behövde inte ens ha jacka på sig. Wünderbar!

Spelningen gick som den gick men vi hade sjukt kul i alla fall. Annars kan dagen sammanfattas som följer:

Alla vi som älskar gospel hoppar nu, HOPP!

Simon i den vackraste falsett ett mänskligt öra har fått lystra till... "Jag vill om du, (höjning) JAG VILL OM DU VÅGAR!

Nu, min underbara Mellanselssäng, godnatt alla kråkor!

2010-04-11 | 23:28:52 | Dagliga | 0 Kommentarer

När jag trodde att jag visste allt

Jag fick ett litet ryck och passade på att titta i mina gamla halvskrivna dagböcker som ligger i skåpet och skräpar. Nu har jag ju bloggen som jag skriver i men jag känner att jag nog ska ta upp dagboksskrivandet igen, i bokform. Där man verkligen kan skriva allt. Och hur kul blir det inte att skratta åt det jag skrivit om fem år? Det är det jag har gjort ikväll för övrigt, skrattat. För oj, oj, oj var mycket tok jag skrev när jag var liten och tyckte jag var stor. När jag visste mycket mer än alla andra, var olyckligt kär och så vidare. Här kommer några trevliga urval:

Kära dag-bok. Jag får inte vara med och leka.
                     
Kära dagbok. Nu ska jag bireta något jätehemlit. Jag har jett en dagbok till Hamilton och Hamilton är en kille. Så derför får han en dagbok för att han är kille. Hejdå dagboken.

Kära dagbok. Josefine är stökig och hellknäpp. Nu blev Lina hellknäpp.

Kära dagbok. Jag har inte skrivit i dig på ett tag. Snart ska jag börja fyran och senast jag skrev i dig var i ettan. Men jag ska berätta vad som har hänt. Mamma och pappa har skilt sig. Jag har blivit ihop med Linus. Det har verkligen hänt massor. Hejdå dagboken.

Och den jag, Jossan och mamma lade oss dubbelvikta av garv när vi läste.

Sebbe, sebbe vart är du? Jag hungrar efter din kärlek!


Ibland var jag allt bra när jag var liten. Nu är det dags för mig att duscha och bädda sängen så jag kan få mig lite sömn. Imorgon har jag en dejt med min kära far inne i stan, mycket trevligt! Godnatt!


2010-04-08 | 00:04:15 | Dagliga | 2 Kommentarer

Söder bröder glöder

Vilken målfest vi fick igår! Bajen tog emot Mariehamn, ett lag från finska högsta serien, och dankade till dom med 5-0. Det var inte många man kände igen från det gamla laget, mest nya ansikten, men dom får klart godkänt av mormor och då måste det vara okej. Lillkusinen Oliver 5 år var med och tittade. Vi kallar honom numera för kryckan efter att han bröt foten och har gips upp till ljumsken. Han tragglar sig fram på kryckor men för det mesta får han åka rullstol. Hur cool?

Idag agerar Jossan och jag städtanter och planen är att städa hela vårt rum. Hitills har vi slängt ut sängkläder och gosedjur på balkongen för dammning och städat en bokhylla med allt innehåll. Nästa är CD-hyllorna men nu är det lunchpaus. Kvart i tre ska jag infinna mig på Kvantum för att prata sommarjobb, wish me luck!

Tillbaka till spisen!

2010-04-07 | 13:23:19 | Dagliga | 0 Kommentarer

Balladen om herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind

Och nu är påsken slut! Det enda som finns kvar är allt godis som jag ska äta upp innan jag åker tillbaka till Mellis. Allt ska bort! Vilket jobbigt problem. Idag skiner solen igen efter gårdagens miss med snöslask ute på trottoaren och snön har än en gång försvunnit. Sånt gillar vi! Hörde att det snöar på stackarna uppåt i landet. Hoppas att det blir sol och fint så det smälter undan på grusvägarna på skolan. Jag vill se bar mark!

Idag ska jag fira solens återkomst med att gå ut i den och testa nya objektivet tillsammans med systrarna och senare följer vi med supermormor och moster till Söderstadion för att stödja fina Bajen i en träningsmatch. Forza Bajen!

Solen var det...

2010-04-06 | 12:10:05 | Dagliga | 0 Kommentarer