Mellandagar

Inte blev det någon shopping med puman inte. Istället passade jag på att gå och bli sjuk för första gången på sju år. Typiskt! Och självklart inte vilken sjuka som helst, spysjukan. Efter att ha bestämt med Sandra på måndagskvällen kilade jag hem till John för att titta på film. Under kvällen började jag att känna mig dålig och vid halv tolv kom första. Klockan två skjutsade John hem mig och jag fick sova i mammas säng med en hink (lite jobbigt med min loftsäng annars). Igår låg jag i soffan och var halvdöd hela dagen, trött och ont i huvudet. och så vaknar jag upp idag och mår nästan prima. Så då fick det bli mellandagsrea! Och jag säger bara Monki, vilken butik! Den enda jag behöver tror jag, dom har ju ta mig tusan allt. Och snyggt är det!

Ikväll ska jag mysa med John och familj i soffan, imorgon ännu mer nere hos mormor och morfar.

2009-12-30 | 21:26:30 | Dagliga | 1 Kommentarer

Choklad

Det bästa med att ha föräldrar som inte bor ihop är nog alla julaftnar man får. Inte hur många klappar man får utan aftnar. För jag tror att om hela släkten min skulle samlas på ett och samma ställe så skulle alla bli så snurriga att ingen skulle kunna prata med någon alls. Nu hinner man med allihopa på deras dagar. Julafton firade vi hos mormor, like I said, med hela tjocka mammasläkten. Vilket betyder många små kusiner. Mycket mysigt att få gosa med söta Hanna, Dogge, Oliver och Emil. Massor av fina julklappar fick jag också. Det där med att bara en väska ska med upp till Mellis blev ganska omöjligt. Men jag ska fnula lite på't.


På juldagen slappade vi bara nere hos mormor hela dagen eftersom de flesta hade sovit kvar. Vi åt choklad och annat fika, lekte och tittade på Snövit och de sju dvärgarna ihopträngda i soffan. På kvällen drog jag på mig mitt nya fodral från HM och slog klackarna i taket med John. Felix och Steve. Tyvärr var det inte så många fina ute som jag hade hoppats men jag fick i alla fall kramas med Jennis, Elin och Rebban.


Annandagjul är lika med pappajul och pappas namnsdag. Dubbelt upp för gubben med andra ord! Systrarna, jag och gubben min styrde svarta pantern mot Solna för att fira med pappa, Karin, bonussyskon, farmor och farfar och Karins föräldrar. Vi åt ännu mer (god!) mat, lekte paketleken och delade ut klappar. Alla med rim på. Senare när de äldre farit hem spelade jag, John, Louise och Lina buzz alldeles för länge. Sen somnade vi sött.


Igår for vi hem till farmor och farfar i Tullinge för ännu en "jul", denna gång med pappas bror med familj som gäster. Även här åt vi god mat, mös och hade det allmänt trevligt.


Och därmed är julen slut för detta år. Den var allt bra fin! Imorgon ska jag ge mig ut i mellandagsrean med kära Sandra. Vässa armbågarna, här kommer vi!


2009-12-28 | 15:58:28 | Dagliga | 0 Kommentarer

Julafton

Imorse följde jag med John med familj till kyrkan som förra året. En ny tradition kanske? Och nu har vi bytt julklappar med varandra. Han fick en skjorta, kofta och en fluga av mig och jag fick ett par raffiga hörlurar, Hammarby-te och en alldeles utomordentlig nagellackstorkare i form av en liten apa. Passar perfekt då jag glömde måla naglarna igår och det är bra att dom torkar extra snabbt idag. Min gubbe är bra fin.

Snart är det dags att piffa till mormor och morfar. God jul påer alla fina!


2009-12-24 | 12:35:46 | Dagliga | 0 Kommentarer

Dan före dopparedan...

...är snart slut, den längsta dagen på året. Så var det förr i tiden i alla fall vill jag minnas. Det var precis som i Sunes jul, ingenting var roligt och man bara väntade på att dagen skulle ta slut. Det är i och för sig när dom väntar på klapparna, om jag minns rätt, men exakt så kände jag dagen innan julafton. The BIG day. Denna dag har dock flugit iväg och jag hann inte måla naglarna. Ryggont har jag fått efter att ha suttit instängd på mitt rum och slagit in julklappar. Det är så roligt att ge dock så det är lätt värt det. Alla gånger.

Nu sitter vi i familjen + gubben uppflugna i soffan, utom Lina som ligger och sover på golvet, och tittar på första sagan om ringen. Jag ska hämta te och längta till imorgon. För lite pirrigt känns det allt!

God jul på er mina kära femton läsare!

2009-12-23 | 22:54:26 | Dagliga | 0 Kommentarer

Julbestyr

Idag fick jag äntligen träffa min fina puma! Vi har strosat runt i Handen hela dagen, kikat och köpt julklappar, fikat och pratat som bara den. Mycket behövligt att få prata av sig med sin närmsta, från båda håll tror jag. Babblade på bra gjorde vi alla fall. Fixade mina sista julklappar så nu är det bara inslagning och rim kvar. Wiho! Och jag fick minsann en liten present färsk från Thailand, en mugg att ha te i. För att hålla värmen sa hon, så tjusig. Det jag undrar lite över är dock hur pingvinen i botten kommer må av allt det varma över huvudet...

Imorgon är det dagen före julafton, aaaaaaaaaah! Vilket i familjen Magnusson betyder hämta upp och pynta med alla tusen tomtar från källaren, klä granen till Peters ljuva toner, mixa knäck och fixa det sista. Dessutom har jag fått mig en glad överraskning i år då det visar sig att det är mormorjul, alltså då hela mammasläkten tränger in sig i mormor och morfars hus. Jag trodde att det skulle vara järngängetjul. Så nu ska jag få träffa alla fina kusiner, mostrar och kära morbror igen. Det vankas superjul!

2009-12-22 | 22:10:43 | Dagliga | 0 Kommentarer

Julstäd

Idag var jag tvungen att hjälpa till med julstädningen. Eller tvungen och tvungen, mamma skulle nog blivit lite ledsen i ögat om inte jag hade hjälpt till. John tyckte att jag skulle stanna med honom, inte så konstigt kanske. Men han kom faktiskt med en ganska bra anledning, jag har ju faktiskt inte varit hemma och hjälpt till med att stöka till. Men man kan ju som sagt vara snäll ändå.

Igårkväll drog John med mig in till stan för en ettårsöverraskning, en julbordskryssning på mysiga båten Vindhem. Julbord ut till Waxholm och tillbaka. MYCKET trevligt. Och MYCKET god mat. Mina jeans satt MYCKET tajt efteråt. Som tur var så kunde vi bara sitta och prata och mysa med varandra mellan rätterna. Trots den lite "fulliga" stämningen. Jag hade i alla fall trevligt tillsammans med min fina man. I andra presenter så fick jag ett fint foto på oss från förra vintern i en ännu finare ram (perfekt att ha på min piedestal hemma i Mellis) och en bok där sötnosen skrivit ner en massa fina minnen. Om jag någongång får lite längtan så har jag något att bläddra i. Den bästa presenten var ändå min nysnodda persedelväska från P4 i Skövde (ironi). Min man skämmer bort mig!

Ikväll vill jag mysa. Fast hade jag haft en hel pulka så hade vi varit ute i snön nu. Såhär mycket snö kan jag inte minnas att vi haft på hur länge som helst. Pain in the ass när man kör bil men åh så fint, bra, mysigt, bäst annars! Mot pulkabacken inom en snar framtid...

2009-12-20 | 16:54:29 | Dagliga | 0 Kommentarer

Nynäshamn

Och ännu en gång har man kommit hem till kära Nynäs och ännu en gång har man glidit in i sitt "vanliga" liv. Livet före Mellansel. Men det är skönt på sitt vis. Jag, Chrisp och Harry åkte nattbuss och kom till city halv sex imorse. Som tur är har jag världens bästa pojkvän som kom och hämtade så jag slapp släpa tre väskor på tåg och bussar. Vi droppade Chrisp på sandhamn och for sen hem till mig för en starkt efterlängtad lussebulle. Och som det smakade! Sen sov vi en stund till, fast hemma hos mannen. Vi firar ettårsdag idag, igen. Det är inte många som har varit tillsammans med varandra i ett år två gånger inte. Inte många som har samma datum som första gången heller för den delen. Tänk vad piffiga vi är, matchar fint. Vi har myst länge, ätit god frukost och myst runt i centrum. Skrattat en massa. Det har påmint mig hur mycket jag saknar att kunna vara med honom varje dag eller åtminstone träffa honom när jag vill istället för varannan helg. Fint.

Kvällen min har spenderats i Globen till tonerna av fina, fina, fina Peter. Han äger en speciell liten plats i mitt hjärta den mannen. Intimicy, in-to-me-see. Låta andra människor få se vem jag är, släppa in. Ta till vara på varandra. Kloka ord som fick mig att tänka på kära gospelkören och Karin som pratat så mycket om just detta. Och nu gick det in, på riktigt så att säga.

Imorgon ska jag hjälpa min mor i hemmet och sen ska jag och min fina gubbe fira mer ettårsdag. Nu ska jag fixa en utav hans presenter och ta en dusch. Och framförallt sova! Natti.

2009-12-19 | 00:19:47 | Dagliga | 0 Kommentarer

Sista rycket

Jag tror bestämt att jag skrev i något tidigare inlägg att jag skulle kämpa på sista veckan och verkligen ta ut mig eftersom det ändå snart är lov. Repat har jag gjort med gospelgrabbsen, med rockarna och med vokalensemblen men övat någon sång eller piano har jag absolut inte gjort. Fyy på mig! Jag dövar min dåliga disciplin genom att boka tvättstugan idag och planerar även att julstäda rummet och packa det mesta så det är klart till imorgon.

Förstå, imorgonkväll far jag hem. Till lussebullarna, mums! Och resten såklart... Lite läskigt dock att lämna mitt rum i tre veckor. Att åka ifrån Mellansel i tre veckor och inte få träffa alla. Men, desto roligare att komma tillbaka sen. Jag längtar redan!

2009-12-16 | 12:09:12 | Dagliga | 0 Kommentarer

Avundsjuk

Jag var precis inne på min kära lillastysters blogg och läste lite om vad som händer hemma för tillfället, om helgen hos pappa och lite annat, och fick mig ett hugg i hjärtat. Ett sting av avundsjuka. I söndags, när det var Lucia, kom pappa in och väckte alla med en luciakrona på huvudet sjungandes på Lusse lelle. Jag vill också! Lussade gjorde han förra året också, tillsammans med Karin som var utrustad med en strut på huvudet. Såå fint! Och roligt. Sjukt vacker sång på morgonkvisten.

Annars hade jag en mysig lucia jag också. Jag tvingade upp John för att se luciatåget på TV klockan sju men det slutade med att det bar var han som kollade eftersom jag somnade efter en kvart. Han väckte mig igen till sluttonerna av Sankta Lucia och då gick vi upp till sängen igen. Fast en liten lussande pappa hade i skadat.


2009-12-14 | 17:57:13 | Dagliga | 0 Kommentarer

Hej, hej hemskt mycket hej


Lägger upp en bild på undertecknad i brist på annat. Tagen av kära puman på vårt artonårskalas. Puman som jag snart får träffa, tjoflöjt vad livet är bra!

2009-12-13 | 16:45:04 | Dagliga | 0 Kommentarer

Tredje advent

Alltså kan ni förstå? Tredje advent redan?! Och det betyder att jag snart har varit i Mellansel i ett halvår, ännu konstigare. Man kan ju i alla fall trösta sig med att vårterminen är längre, jag känner att jag börjar komma igång ordentligt här nu. För övrigt så har jag lämnat gubben vid flygbussen efter en alldeles utomordentlig fukost bestående av fläskkarré, egengjord klyftpotatis och bea. Kittlade dödsskönt i kistan! Nu sitter jag och lyssnar på julradio och ska snart göra mig iordning för att fara till stan ännu en gång. Vi är några stycken från skolan som ska riva biljetter till en konsert som Jonas och Karin medverkar i. Lönen är att vi får se konserten gratis. Goodie!

Fem dagar kvar innan jag lämnar fina kallhålet för Nynäshamn och hembakta lussebullar.

2009-12-13 | 16:42:08 | Dagliga | 0 Kommentarer

Lördag

Denna dag började med ett rep med rockarna och fortsatte med en tripp till stan, Övik. Trevligt folk plus älsklingsgubben min som gick på second hand och butiker på jakt på julklappar och avslutade med en brakmiddag på ett kebabställe. Jag hittade en klapp och en fin prydnad till gospelrummet. Som förövrigt är helt nystädat efter att Kim och Simon dragit fram med dammsugaren från sjuan. Med min present blir repan fulländad!

Ett till rockrep och sen ska jag och gubben mysa resten av kvällen, toodles!

2009-12-12 | 19:16:32 | Dagliga | 0 Kommentarer

Grumme

Tänk vad lite nytt tvättmedel kan göra. Grumme tvätt- och sköljmedel i ett som luktar sura godisar. Ingen parfym behövs idag inte, när jag kommer går förbi kommer en frisk vind av surt äpple följa mitt spår. Härligt!

2009-12-07 | 09:09:35 | Dagliga | 1 Kommentarer

Livet och lite till

Jag hann precis se när gatlyktorna släcktes utanför mitt fönster med utsikt mot kyrkan. Det är nu det är läggdags i Mellansel, runt klockan elva. Och jag blir lite tankspridd och filosofisk som man bara kan bli när det är mörkt. Vacker körsång i bakrunden gör inte saken svårare. Jag tänker på hur bra jag har det. Tänker på hur mycket jag saknar de fina därhemma. Tänker på hur fint jag ändå har det här, vilken tur jag haft. För det hade ju kunnat vara miljoner gånger värre. Jag trivs som fisken i vattnet och har fått turen att träffa trevliga människor. Jag har chansat och får nu hålla på med något som jag just nu tycker är roligast i världen och som känns värdefullt. Men oj vad jag ska umgås med min fina familj och släkt när jag väl får komma hem. Njuta av hur bra Nynäshamn bara kan vara när man har varit borta ett tag och hunnit börja sakna. Få träffa bästa mormor och morfar, farmor och farfar. Jul hemma på Krokis med järngänget, julklappar som inte kommer att börja öppnas förrän halv elva för att Simona jobbar på sjukhuset. Äntligen få träffa gubben på hemmaplan och bara vara som det brukade vara. Fira vår ettårsdag, igen. Gråta till Peter Jöback i ett mörkt Globen. Fira jul med nya familjen, som inte är så ny längre, i fiendeland. Fira nyårsafton med hela tjocka släkten hos mormor och morfar, få träffa alla busiga småkusiner igen. Slå klackarna i taket på Telen på juldagen och ha minst lika roligt som förra året. Träffa Sandra, träffa Sandra, träffa Sandra! För att kalla henne min bästa vän så träffar jag henne alldeles för sällan. Nu finns det ju en anledning men henne ska jag allt börja ta mer vara på. Hör du det! Och bara vara, bara vara hemma. Allt och alla ska jag börja ta mer vara på. Ett löfte.

Tänk vad stort allting kan bli, en helt vanlig mörk kväll i Västernorrland. Tack för det.

2009-12-06 | 23:19:59 | Dagliga | 1 Kommentarer

Andra advent

Nu har dagen förflutit och det är dags för mig att nanna kudden. Önskar lite att jag hade varit hemma så jag hade kunnat ge min kära mor eller far en bamsekram och en fetingpuss. Nu får Hampan dubbelt så mycket istället, jag tror inte att han lider speciellt mycket. Mamma och Lina bakade förövrigt lussebullar igår, det vattnas i munnen bara jag tänker på resultatet. Lussebulle, lussebulle, lussebulle... Jag får nöja mig med Tuttifrutti- och Zooasken som fanns i dagens lucka istället, funkar det med.

Jag har inte övat så mycket som jag tänk, som vanligt, men det släppte lite nu på kvällen så det blev en och en halv timme piano i alla fall. Det är för övrigt mycket trevligare att öva på en flygel så det ska jag göra till en vana. Imorgon är det vardag igen och jag känner på mig att det kommer bli en jobbig måndagmorgon. Jag har sovit elva timmar två nätter i rad så det känns som att jag ligger back på sömnfronten. Men det är dags att köra på, detta är ju faktiskt den sista riktiga skolveckan. Sista veckan är vi utan lektioner och då ska det övas så jag kan släppa allt som har med sång och Mellansel att göra i tre veckor för att sen komma tillbaka mer pepp än aldrig förr. Det är i alla fall planen so far. Så julkalender, gymmet, Sune och en timme för mig själv innan frukosten är vad som väntas. Godnatt alla goa!

2009-12-06 | 22:53:38 | Dagliga | 0 Kommentarer

Det är en ros utsprungen

Jag var en dålig tvätterska igår så nu är dom två sista maskinerna halvvägs genom sina program nere i tvättstugan. Medan dom går på sitter jag och myser med frukost, tända ljus och julmusik på mitt rum. Riktig klassisk julmusik från SRs webbradio. När det är dom gamla goda Jul, jul strålande jul, Helga natt och Det är en ros utsprungen och allt genomfört med maffiga körer då är det mysjul.

Idag ska det övas! Övas, övas, övas!

2009-12-06 | 12:53:56 | Dagliga | 0 Kommentarer

Mellansel

Och nu, på med täckbyxor, jacka och slänga sig ut på stjärtlappen i backen!

Se upp i backen, tusen hål i nacken!




ps, Glöm inte reflexvästen...

2009-12-05 | 17:58:16 | Dagliga | 0 Kommentarer

Riding with the king of the road

Efter att ha varit åskådare på gemensam så stack jag, Teggan, Ankan och Chrisp iväg till Gottne i Fängans bil. Gottne börjar bli lite av en fredagstradition och jag gillart! Fast vi kanske borde börja med i alla fall varannan vecka istället, det hinner liksom inte komma in så mycket nytt och då är det inte lika kul att titta runt. På jullovet ska jag ge second handen i Nynäs en ärlig chans. Kupan här kommer jag!

Som vanligt så stannade vi vid Konsum på hemvägen så vi slipper gå upp för den långa backen till skolan. Denna fredag blev det chips och dipp för min del eftersom jag blev så sjukt sugen på chips förra veckan när jag hade köpt godis. Förhoppningsvis blir jag inte sugen på godis nu bara för det. Men det är nog ingen risk, mitt sug kom för att andra satt och smaskade chips i vår soffa men den här gången har alla chips. Mums! Knappt en timme kvar till Idol.

Imorgon är det övningsfri dag och jag tror att jag ska ta några vändor i tvättstugan om det finns tid för mig. Sen tror jag att vi ska inviga stjärtlapparna i bilbacken innan snön försvinner. Wie!

2009-12-04 | 19:08:00 | Dagliga | 0 Kommentarer

Tack vare julkalendern!

Jag vill bara säga tack julkalendern! Utan den skulle det vara mycket, mycket svårare att komma upp och träna på morgonen. Imorse gick jag upp till den som vanligt och sen gjorde jag Kimpan sällskap i gymmet. Tjugofem minuter på crosstrainern var en ren plåga. Tjugo situps på pilatesbollen likaså. På den orkar man inte mycket inte. Men lika trött är man efteråt i alla fall så det är ju bra. Tio över åtta såg vi Sune som vanligt, alltid lika mysigt i vårt fina julpyntade vardagsrum!

Nu har jag ätit frukost och tänkte öva The Christmas song. Jag har frågat jazzkompet om dom kan kompa på fredag så nu finns det ingen återvändo. Den ska bli super, så det så! Off I go!

2009-12-04 | 10:35:04 | Dagliga | 0 Kommentarer

Stilla natt

Jag läste en kommentar fina Teggan lämnat i ett tidigare inlägg där jag nämner något om hennes Jöbackfrälsning. Hon säger att för att vara medlem i min och Malins klubb måste man vara fanatisk. Ja, jag tror faktiskt det... Är det bra? Så för att variera mig lite så har jag bestämt ett Jöbackstopp fram till konserten den artonde. Tänk vad mycket bättre konserten kommer att bli då! Dessutom ger jag alla andra tusen bra artister i världen en chans. Win-win situation så att säga, bra.

Denna dag har jag inte gjort så mycket vettigt på. Haft trevlans med kompet och repat The Vow som dock var mycket vettigt! Och mycket, mycket kul. Det saknar man lite från estet, repa låtar som soloartist. Men som sagt, kulkulkul. Kanske att man kan köra den på turnén? Förresten alla glada, hör upp:

LÖRDAGEN DEN 30/1 KLOCKAN 16.00
TISDAGEN DEN 2/2 KLOCKAN 18.30

Dom platserna ska ni infinna er på om ni är nyfikna på hur (asbraiga!) gospellinjen Soul Direction låter. Det är nämligen några av platserna vi ska till på vår turné. Så jag säger bara en sak, BE THERE!

2009-12-03 | 22:08:43 | Dagliga | 1 Kommentarer

Iglo

Femton minus senast jag kollade för drygt en timme sen. Det ni! Och ändå känns det inte kallt. Jag slår vad om att jag kommer att frysa med när jag kommer ner till Nynäs men det är ju som sagt annan luftfuktighet. Det är i alla fall rena rama vinterlandet här och jag gillar det starkt. Snart måste det vara dags att dra fram pulkorna och reflexvästarna...

Igår rockade vi i gospel loss på mässan. Det var roligt och uppskattat. Trots att hälften av publiken höll för öronen på sista låten men det tror jag mer berodde på volymen, inte på hur vi lät. Vårat komp är förövrigt helt galna. Galet bra!

Just nu sitter jag och lyssnar in några låtar, jullåtarna och en Ole Börudlåt som kompet frågat om jag vill sjunga på. Och voiliá så har man upptäckt en ny sköning inom musikvärlden! Och självklart vill jag sjunga, yeah!

2009-12-03 | 11:52:14 | Dagliga | 0 Kommentarer

Första december

Imorse var jag uppe kvart över sju för att kolla på julkalendern och äta första paketet i min paketkalender, en Kalle Puling. Jag satt med mitt täcke och Annika kom upp i morgonrock. Och den var faktiskt inte fy skam, det tycker jag inte. Fast dom kan ta bort sångerna. Tio över åtta var det dags för nästa kalender, Sunes jul. Hela vår soffa var full med gosplare och Olivia som kommit upp för att titta. Myspys på morgonkvisten gillas! Det blir inte sämre av att det ser ut som ett vinterland utanför med sex minusgrader. Vintern har äntligen kommit! Snart åker soppåsen på och vi far ut som tåg i bilbacken, wiho!

Nu ska jag fortsätta fixa med en liten present till John...

2009-12-01 | 14:23:40 | Dagliga | 0 Kommentarer