Helf, dubbelhelf!

Grabbar, ska jag verkligen? Ja, det ska jag. Nu när det ligger träningskläder, regnkläder, sängkläder, typ alla mina smycken på vardagsrumsbordet blev det hela mycket, mycket verkligt. Jag ska verkligen bort. Den första tanken som slog mig dock var inte hjälp vad läskigt utan hur i hela fridens namn ska jag få med mig allting? Pappa tror nog inte att det är så mycket men jag lovar, bilen kommer bli smockfull. Alla mina kläder, var ska de få plats? Och borde man ta med sig vinterjackan på en gång? Jag pratade med Rikard, som är lite av en Norrlandsveteran, om det är kallt däruppe nu. Nej, inte nu. Men när det väl blir kallt så blir det kallt fort blev svaret. Hjälp! Så det kan typ vara sommar idag och isig höst imorgon. Som tur är bor jag i alla fall inåt landet där det är torrare klimat än i kustnynäs vilket gör att vädret blir mildare.

Men alla kära vänner! Dom finns ju här, inte uppe i någon annan skog. Å andra sidan har puman lovat mig parfymerade brev (och du kan räkna med några tillbaka, I promise!) och det finns ju mail. Så allihopa, ni kan räkna med hälsningar från mig. Är jag dålig på att höra av mig så kan ni ju alltid spana läget här.

Imorgon blir det stan och lite piff sen kommer järngänget ha samling på kvällen med kycklingwok och morotskaka. Och gubben har permis!

2009-08-27 | 00:08:54 | Dagliga | 2 Kommentarer

Nu kör vi

Serious, nu ska jag köra på! Listor, här kommer jag!

Ett tips till mina kära musiclovers, och andra såklart, att om ni vill lyssna på något nytt och ganska speciellt så sök upp Bon Iver på spotify. Jag fick tipset när jag kollade på en dokumentär om Lykke Li, som gillar de här grabbarna, och jag måste säga att jag bara kan hålla med. Supermysiga! Passar extra bra när man inte riktigt vet vad man känner...
Bon Iver alltså, min favorit är The Wolves (Act I and II).

2009-08-26 | 11:39:02 | Dagliga | 0 Kommentarer

Roligt och lärorikt


2009-08-26 | 00:02:13 | Dagliga | 0 Kommentarer

Kallt, kallare, kallast

Imorgon, imorgon, SKA jag börja att skriva listor. Listor på nödvändiga grejer, listor för vad som måste inhandlas, listor på kläder som ska med. Listor till allt! Högst upp på ta med listan är i alla fall Hamilton, ingen flytt utan den gamla haren. Jag trodde att jag skulle vara duktig och ta tag i mig själv idag men så blev inte fallet. Istället fann jag mina gorgeous stövlar uppe på Eurosko (snodde åt mig de enda 41:orna!) och tog årets sista dopp med Lina. Jag tror nämligen inte att man kan bada i Mellansel. Förresten så skulle jag gärna vilja veta hur kallt det är där. Är det redan höst? Vilka kläder borde följa med? Vinterjackan? När jag kollade i DN så såg det oranget ut, vilket betyder 15-20 grader. Men frågan är, 15-20 grader varmt eller 15-20 grader kallt? Hopplöst det här med att flytta...

Min gubbe har minsann varit på bio idag, utan tanten, och jag har lärt mig ett nytt ord. Tönnis. Jag frågade mannen om det var några smålänningar i Skövde som visste vad det betydde men ingen hade någon aning. Värsta förslaget var nog ändå "en tönt som spelar tennis". What? Men ni skåningar vet vad jag menar. Svenska dialektmysterier med min favorit från Värsta Språket, älskart! Och lärorikt. Hade jag skrytit med mina nya kunskaper på svenskan hade jag fått sååå många fjäskpoäng från Monkeybuissness. Nej juste, jag går ju inte där längre... CRAP!

2009-08-26 | 00:00:30 | Dagliga | 0 Kommentarer

I dina blå ögon finns havet och himlen



När du kom, du stod i blom så underbar, som det var i en dröm jag var
Och jag tror nog att du förstod när jag sade att jag alltid vill vara kvar, att jag alltid vill stanna kvar
Du stod och log, så underbar

2009-08-24 | 23:13:41 | Dagliga | 0 Kommentarer

Le litegrann nu

Usch, humörsvängningar på hög nivå idag. Eller bara ibland, lite då och då. Jag är glad till jag börjar tänka på gubben, är glad till jag och pappa kollade hur lång tid det tar att åka till Mellansel, är glad till jag och mor hade en pratstund, glad till jag fick veta att en hemsk sak har hänt. Inte mig men några andra. Det ska ju bli kul att åka till den där jäkla skolan men sen blev allt otroligt verkligt när jag och papi kollade resväg och jag ringde och förvarnade husmor om att jag kommer på söndag vid lunch. Den där Shirley gör inte saken bättre med sina himla sånger och sin jävla röst som gör att känslorna virvlar runt i magen och forsar upp till ögonen. På tåget! Snacka om nervous breakdown, in public.

Jag var i alla fall glad när jag tog en snabbis in till stan och köpte mig en skön sjal från Monki att ha däruppe i kylan och en smutsrosa tröja med trekvartsärm och puffiga axlar. Inte helt olik den som puman hade på sig när hon var på kalaset i lördags. I'm sorry darling men nu kan vi till och med vara nästan tvillingar, en lång en kort! Och så var jag glad när papi bjöd på fika på cafét på andra sidan gatan och när vi kollade klart på Batman Begins. Mer glädje än konstiga känslor idag i alla fall, jag är inte ett vrak. Inte än.

Och hon som tror att hon inte ska gå på "bögback". Det ska vi allt bli två om, rockpudel! <3

2009-08-24 | 23:01:13 | Dagliga | 0 Kommentarer

Fina, fina Peter

Nu såg jag att min älskling, Peter Jöback, är på väg att mixa ihop en ny skiva. Jaaaaa! Och ännu en julkonsert i december, den artonde för att vara exakt. Jag går ju på jullov samma dag men det är ju en kväll man absolut inte vill missa! Förra året grät jag, så fint var det. Synd bara att inte Sarah var med och sjunga Min bön, det hade varit bäst.

Kanske ska jag tvinga med mig puman i december så hon förstår hur otroligt bra han verkligen är? Vad sägs?


2009-08-23 | 23:23:18 | Dagliga | 3 Kommentarer

Nedräkning

Om en vecka ligger jag i en ny säng, i ett nytt hus, i en ny stad (snarare skitliten by) helt ensam. Känns det som om jag kommer att göra det? Nej och det skrämmer mig litegrann. Jag går runt som om ingenting är på väg att hända och jag vill inte gärna få världens panikångestattacker när jag väl ligger där. Men strunt samma, får jag det så väcker jag bara min stackars gubbe. Det enda han gör i lumpen är ju att sova... He wish!

Det är bara jag och grabbarna, papi och Jocke, som är kvar uppe. Undra vilka som kommer att vara tröttast imorgon? En annan kan ju sova hur länge som helst. Och inte behöver jag jobba imorgon natt heller! Ibland är livet bra underbart. Fast mindre kul var ju det faktum att gubben åkte tillbaka till skit-Skövde idag. Det känns fel att det är jag som ska låna honom av militären, det borde ju vara tvärtom. Med honom på resan fick han en bit av kladdkakan som blev kvar från igår och en bunt med färgglada kort från mig. Jag har skrivit små fina saker på dom, sprayat på lite parfym och bundit ihop med ett rött band. Han ska läsa ett kort i veckan, så han blir påmind om sin tant.

2009-08-23 | 22:23:17 | Dagliga | 0 Kommentarer

Världens finaste

Idag råkade jag ut för en komplott. En cup som alla var med på förutom jag som trodde att jag skulle få en stillsam eftermiddag och kväll. Allt började med att papi i veckan föreslog att vi skulle ha ett litet minikalas för mig i efterskott eftersom vi aldrig hade det. Jag brydde mig inte så mycket men det är alltid en bra anledning att få tårta, andra godsaker och träffa släkten. Jag och John åkte in med ettåget till Solna och efter oss droppade farmor och farfar in. Karins mamma Eva kom upp utan sin gubbe eftersom han letade parkeringsplats. Efter en liten stund så ringde det på dörren. Jag som trodde att jag skulle få se Christer där utanför blev totalt paff när det var mamma, Felix och Camilla istället. Strax därefter kom Sandra och Hampus. Sandra den lilla kärringen som verkade så himla ledsen i fredags efter bion hade minsann vetat detta i en vecka eller mer. Tänk vad fint pappa, Karin och mor min hade fixat bakom min rygg. Det var superhärligt att sitta i soffan med vännerna, min älskade gubbe och släkten vid bordet bredvid! Ett bättre avslut hade jag inte kunnat få! Lycklig som jag var fick jag även lite presenter, bland annat en krambok av farmor&farfar, lite smått och gott som är bra att ha från Eva och Christer och världens finaste trumstockar från Felix och Camilla. Som dom målat själva!
När de äldre började droppa av försvann vi "små" in till city och såg Public Enemies på Sergel. Inte lika bra som Inglourious Bastards men helt okej. Sen for jag, Camilla, Felix och Sandra hem med tåget och John åkte tillbaka till Solna. Inatt var min sista tidningsnatt!!!!!

Tack alla fina, igen! Och fy för er att ni luras! <3

2009-08-23 | 04:53:31 | Dagliga | 1 Kommentarer

To lazy for everything

Nu måste jag nog ta och skärpa mig. Det finns en massa grejer som jag måste fixa typ som betala studentfotona (påminnelse på dom, ajabaja!), ringa Comviq och kolla om jag kommer ha någon mottagning där uppe i skogen, fylla i blanketter, köpa nödvändiga saker etc etc. Å andra sidan åker jag ju inte förrän nästa vecka, på söndagen. Det är ju nästan två veckor. Jag har gott om tid...

Idag ska jag i alla fall betala fotona annars kommer mor att skälla på mig. Sen ska jag fixa lite med en grej till min man. Ikväll är det i alla fall TV:n och so you think you can dance, tjoflöjt!

2009-08-18 | 15:21:35 | Dagliga | 1 Kommentarer

Not a virgin anymore

That's right, idag rök oskulden! Second hand-oskulden alltså. Efter min tripp till stockolm, söder, så kom jag hem med ett halsband från Myrorna på Götgatan, borta vid våra gamla kvarter. Snart kommer jag vara en riktigt vintagetös!

Igårkväll blev jag väldigt sugen på att fara in till stan, imorse klockan tio var jag inte riktigt lika säker men jag åkte i alla fall. Eftersom jag på sista tiden bara har åkt tåg på eftermiddagar och kvällar så kändes det som om klockan var sent när jag åkte in och jag var lika trött som om den varit det. Som tur var försvann tröttheten så fort jag kom när jag stötte på både Elin och lill-Kalle. Den ena för att köpa klänning till ett bröllop och den andra på arbetsintervju i Sumpan. Jag strosade bort mot mina vanliga butiker och shoppade mig ett par skor. Kilklack från Din Sko, ungefär som jag hade förr men som gick sönder. Hoppas att dessa kommer hålla bättre! Annars får jag i alla fall pengarna tillbaka, alltid något. Förutom skorna och halsbandet fyndade jag ett par råsnygga reabyxor på Weekday på söder, en almenacka med penna och lite surprises till min gubbe. Som kommer hem på torsdag! Som vi ska pussas!

Nu ska jag strax lägga mig och vila ögonen innan Nynäsposten inatt. Det ska bli ganska intressant och se hur jag ska få med mig allt eftersom cykeln har varit full tidigare, utan de extra mördartidningarna. Innan sängen, lite Bon iver och Miss Li på spotify. Nighty night!

2009-08-17 | 22:09:40 | Dagliga | 0 Kommentarer

Som en saga

Här sitter jag i min ensamhet i soffan och laddar inför nattens tidningar, nynäsposten, gah! Kom hem från stan så sent som tjugo över elva så det blir inte så mycket tid att hinna bli trött och sova på. Jag funderade på att försöka sova eller lägga mig och läsa men det blev datorn istället och om fyrtiofem minuter är det dags att sticka. Det får väldigt gärna ha slutat regna till dess också. Det är sånt där tunt regn så det kan faktiskt sluta om jag har tur, å andra sidan kan det komma tillbaka lika snabbt. Inne i stan har det dock regnat nästan hela dagen med åska. Jag, papi och Karin åt middag i Gamla stan, tog en glass och promenerade till centralen och tog tuben hem. En hemmagjord latte på det innan det var dags för mig att ta tåget hem. En myseftermiddag/kväll helt enkelt!

2009-08-14 | 00:35:40 | Dagliga | 1 Kommentarer

En fika om dagen är bra för magen

Idag känner jag mig ganska trött och seg eftersom jag bara sov till klockan tolv, kom ju inte i säng förrän halv sex imorse på grund av mina älskade tidningar. Någonstans hörde jag mammas klocka när det var dags för henne att gå upp. Jag kände för att vara en god dotter så jag och Lina tog med oss alla papperssopor och slängde dom, sen en promenad upp till Kvantum för att köpa ingredienser till en ananaspaj. Väl hemma fixade vi lite mellanmål och sen middag/paj. Mamma har inte kunnat hålla sig ifrån de nya köksstolarna så dom är på väg upp ute i hallen och jag tänkte vispa grädde till pajen. Dags för fika!


2009-08-11 | 19:42:28 | Dagliga | 0 Kommentarer

Casanova

Casanova går just nu på fyran och det är en väldigt mysig film må jag då säga! Sandra skulle nog gillat den extra mycket, det är ju ingen mindre än hennes babe, Heath Ledger som spelar huvudrollen. Fast jag saknar bara min gubbe, krama mig! Och kanske lite annat...

Förresten, på tal om Sandra, kvinnan har gått och blivit med blogg! Spana in den, sandrasolander.blogg.se. En workaholic, träningnarkomans liv direkt från Västerhaninge. Fina puma <3

2009-08-09 | 23:26:52 | Dagliga | 1 Kommentarer

Jag litade på dig som du sa

Nu slänger sig mor ner i sin provisoriska säng i vardagsrummet och jag ska nog ta mig en lur innan jobbet jag med. Är inte så himla trött så det blir nog en kärlekshistoria eller två innan jag somnar. Har nästan direktkontakt med Skövde men det är väldigt segt mellan svaren så jag vet inte ifall gubben har somnat med mobilen i hand. Senaste nytt är att dom har ägnat dagen åt att lära sig vändningar, han har stolt visat upp mina egendesignade kalsonger som han fick i alla hjärtans dag-present och för ca en halvtimme sen satt han och pluggade till ett prov som går av stapeln på fredag. Eh, prov? Poor fella!

Jag har sovit, gjort ingeting vettigt förutom att hjälpa mor köra hem nya köksmöblerna från Mio idag. Åt mumsig lax med potatis och romsås till middag, så mycket att magen fortfarande är lite uppsvullen. Kan kanske även bero på den, faktiskt lilla, skålen med glass, biskvin och franska wienerbrödet som blev kvällens fika. Men vad gör man inte på sommarn om svulla?

Dags att slängas i säng, Oscar I och Emelie Högqvist väntar!

2009-08-05 | 23:36:43 | Dagliga | 0 Kommentarer

Love Shirley

Här sitter Amanda i Ledin-tisha och väldigt ovårdat hår. Har läst lite kärlekshistorier ur en bok jag snott från mor min. Den handlar om tidernas mest kända kärlekshistorier från 1700-talet fram till 90-talet och handlar bland annat om Axel von Fersen och Marie Antoinette. Fast den kunde jag ju redan efter historielektionerna med Monica och Toves intressanta arbete om Marie. Det är ganska mysigt att ligga i sängen och läsa, att inte behöva gå upp. Nu har jag ätit frukost och tar en stund framför datan innan det blir promenad. När solen skiner måste man ju vara ute.

Förresten, jag har blivit helt frälst av Shirley Clamp. Hon sjunger typiska "svenska, klyshiga" låtar men ändå lyssnar jag istället för att skratta och byta. Dessutom har hon en riktigt mysig röst. Hon går på högvarv här hemma i lägenheten. Och så påminner hon ju om Karin, så man kan tänka sig att det är hon som sjunger medan hon kirrar mumsig kladdkaka i köket på Råsundavägen. Forza Kerstin Klämma!


2009-08-05 | 14:08:15 | Dagliga | 2 Kommentarer

Har du förmågan?

Hihi, folk kommer nog kunna räkna med mycket blogg nu ett tag framöver. Det är ju bara jag hemma! Och hur roar man sig en liten stund då? Jo, genom att kika runt på lilla datorn. Men nu ska jag ta en promenad upp till Kvantum och köpa BJ som jag och mor kan mysa med ikväll till SYTYCD. Ciao bella!


2009-08-04 | 15:31:26 | Dagliga | 0 Kommentarer

<3












2009-08-04 | 00:57:48 | Dagliga | 0 Kommentarer

Du är den som får mig hoppas

Mina ögon gör oooont! Dels för att det helt plötsligt kan börja rinna tårar ur dom, jag menar verkligen när som helst, och dels för att jag bara vill lägga mig ner och sova resten av livet. Just därför går jag inte och lägger mig för då blir det bara miljoner gånger värre att gå upp igen och dela bajstidningar. Det fick räcka med en stund på båten. Med Kerstin Klämma, som påminner så mycket om fina Karin i öronen hela vägen. Många omlyssningar blev det.  Sista timmen satt jag ute och tyckte synd om mig själv och njöt av den klara fullmånen bakom båten, stod och såg hur Nynäs närmade sig. Jag har verkligen ingen lust att komma till hit, hade tusen gånger hellre stannat med fina pappa, Kari och resten. Tyvärr, eller dumt av mig kan man säga, så dog min tele så jag fick gå hem. Å andra sidan så är promenaden hem ingenting jämfört med promenaden till Visby så jag var hemma snabbt och smidigt hos katt och mamma. Min långa, vita klänning skyddade benen mot kylan och det var faktiskt skönt att gå litegrann. Fast nu önskar jag att jag bara fick sova.

Min gubbe har inte blivit slkuten än utan har fått lära sig att vika och bädda sängen. Stackarn kan inte ha det lätt, han bäddar nämligen aldrig hemma. Men jag slår vad om att han fick MVG av chefen. Tyvärr så var det allt jag fick veta eftersom jag var ute på havet när han kunde ringa men imorgon ska det pratas. Första gången som ljudet på mobilen kommer att lämnas på under tidningstiden. Något att se fram emot är i alla fall mina träffar med puman, hon får chansen att lysa upp tillvaron, förutom fina mor.

Kvart över ett kommer mormor och morfar och hämtar, jag håller ut...

2009-08-04 | 00:36:53 | Dagliga | 1 Kommentarer

Darling, oh darling

Vi kan säga att det blev en lite stressig sista vecka för min gubbe och jag, därav uteblivet bloggande. Det var tripp till Smultronstället, till Skansen och Tomas Ledin, till Solna för kalas för nu sjuttonåriga Jocke, mitt eget försenade kalas för släkt, vanligt mys i soffan (minst lika viktigt!). Mycket på en och samma vecka och nu är mister gubbe i Skövde för att plågas av löjtnanter och annat. Det är bara tre veckor, eller som pappa räknade ut, 19 dagar till han kommer hem och ändå tjuter jag som ett litet barn. Känns lite pinigt men jag vill ju kramas! Pratade i telen med gubben igår innan sängdags vilket resulterade i vattenskador bakom skärmen. Torkar det eller har jag förstört den nu? Skulle vara sjukt typiskt... Imorse när jag hade blivit väckt, är fortfarande helt knäckt av gårdagens och dagen innans minimala sömntimmar, kom Karin upp med datorn i högsta hugg och sa att jag skulle gå in på facebook. Och så grät jag lite till. Fast det var inte lika pinigt för nu tjöt alla, Karin hade minsann storbölat. Jag måste vara den lyckligaste tanten på jorden som har min fina, fina gubbe!

Idag är sista dagen på min tvådagarsfärd till Gotland, ikväll bär det hem till Nynäs och äckliga tidningar igen. Jag skulle gärna stanna kvar om jag fick välja. Kanske att jag råkar drabbas av svinflunsan precis innan jag går på båten och måste stanna kvar? Slippa tidningarna, nynäsposten, ja tack! Resten av familjen ska ju vara här i en hel vecka men jag hade i alla fall tur som kunde komma över pga min lediga dag. I söndags (natten lör-sön) var jag med gubben till det var dags att jobba, delade tidningarna, åkte hem och duschade/packade, tog bilen tillbaka till John och blev sen skjutsad och avvinkad av en tröttis på halv åtta-båten. Jag somnade ganska snabbt så resan över gick fort. Väl framme blev jag upphämtad av papi och sen blev det seg mysfrukost på baksidan till huset, en liten tupplur och sen en heldag i Visby. det är riktigt roligt med medeltidsveckan tycker jag, förstår inte varför Stockholmsveckan lockar fler? När vi var på väg var något på gång då vi såg riddare på¨vackra hästar utanför muren men middagen väntade så vi kunde tyvärr inte stanna och se på. Efter en timmes promenad, några fotostopp och många skratt var vi tjejer hemma hos papi och Karin igen med, som så många gånger hos papi, en urgod grillmiddag med kyckling. Senare blev det roliga Buzz och till sist en tokdöd Amanda i sängen. Vilken stock jag är... Idag blir det sol på Tofta, tidig middag och sen båten hem.

2009-08-03 | 11:45:29 | Dagliga | 1 Kommentarer