Mysdag

Igår avslutades kvällen med ett samtal från puman med lite bestämmelser om nyår. Kulkulkul! Mannen kom till slut in i trapphuset efter att ha stått ute på berget utanför mig och vinkat i hopp om att jag skulle upptäcka honom. Jag stod i duschen. Efter tio minuter bestämde han sig för att pröva lyckan med vårt cykelförråd och halleluja, dörren var öppen. Så in kom han till slut. Vi var båda ganska trötta, kan ha berott på att klockan var ganska mycket också, så vi lade oss i sängen och slumrade. Idag hade mannen först klipptid halv tolv, mucho tjusig lagom till nyår, sen tog vi en promenad runt Ringvägen. Var och tittade på en lägenhet i centrum, åt lite middag och var på minikalas hemma hos hans mormor som fyller år. Och vad heter damen? Birgitta! Folk verkade ha dålig fantasi förr i tiden. Många tanter i min omgivning som heter Birgitta. Nu har mor kommit hem och mys i soffan står på schemat. Ikväll är det Mona-Lisas leende på trean, tjoho!

Imorgon är det nyår och jag vinglar runt för att öva. 2009, here I come!


2008-12-30 | 18:40:21 | Dagliga | 0 Kommentarer

En utav de bästa kvällarna i mitt liv bara


2008-12-30 | 00:05:32 | Amanda | 3 Kommentarer

Bara för att du vet


2008-12-30 | 00:03:39 | Amanda | 1 Kommentarer

Hej hopp lingon...

Aaa, för jag är bra på att uppdatera! Men det gör ingenting har jag bestämt för det är det inte många andra som gör heller...

Senast jag skrev var det julafton och mycket har hänt sen dess... Under de senaste dagarna har jag kort och gott:
gått upp sextio kilo, använt julklappar, smockat i mig mängder choklad, firat en till julafton, myst... Typ...

Idag har jag kört Gillinge och gjort staden. Varit igång sen kvart över sex imorse. Ett ord. Trött. Men det var såklart värt det för jag har haft en grym dag. Min söta, underbara, snälla göllegubbe (känner ni igen fjäsket?) skjutsade lilla mig ut till Gillinge och satt sen där och hade tråkigt medan jag racade runt på banan i en Audi A3, which btw I LOVE! Jag var som vanligt nervös, som jag alltid blir när jag ska göra någonting över huvudtaget, och som vanligt oroade jag mig i onödan. Det var buskul! Efteråt for vi tillbaka till Solna, där vi spenderat natten, ställde bilen och tog tuben till stan. Shopping med stort S och målet var som för alla andra jäklar som var där: nyårsklädsel. Jag blev nöjd till slut, jag fick med mig allt. Och jag bara måste säga att min man kommer att se alldeles föträffligt snygg ut på nyår i vit t-shirt och väst. Jag svimmar... Felix som letade upp oss eftersom hittade en riktigt snoffsig skjorta. Flickorna kommer tråna på nyår!

Trötta men belåtna kom vi hem vid halv nio och min kväll har spenderats med min kära mor som tråkigt nog blivit sjuk. Imorgon ska jag ta hand om henne, pyssla om och så. Det blir allt trevligt!

Nu blir ni säkert galna av nyfikenhet! Vad köpte hon? Vad ska hon ha på sig på nyår nu då? Hallå?! Jag säger lugn, bara lugn. Det kommer komma bilder. Tagna med nya systemkameran. Tjo!

2008-12-29 | 23:58:10 | Dagliga | 1 Kommentarer

God jul i stugan!

Inatt sov jag i fosterställning hela natten under en fleecefilt och ett täcke, mitt hösttäcke i och för sig. Jag frös. Det kändes som att det var någonting som saknades... Typ ett element. Ja, ett element var det defenitivt!

Min julafton har hitills varit mys! Jag vaknade av mig själv utsövd och pigg, ett måste på denna dag, och kikade i strumpan och öppnade sista paketet i paketkalendern. Sista paketet någonsin. Någon måtta får det faktiskt vara! Årets första skinkmacka till frukost med te ur den nya muggen som kom i paketet. Jag säger bara mums! Tjugo i tio blev jag upplockad av familjen Öbrink för att fara till kyrkan, sjunga några psalmer och se småbarnen bygga upp krubban. Efteråt var det julklappsbyte för hela slanten i J's stuga och jag måste säga att vi båda har väldigt god smak när det gäller paketpapper. Han fick en morgonrock att ha under kyliga kvällar (isället för en pläd över knäna) och en liten bok som kallas kärleksförklaring där jag kladdat ner lite saker. De blev succé! Hans till mig var inte att leka med. Jag var såklart tvungen att skaka lite innan jag öppnade det, konstigt skramlande ljud, och det kom en doft av popcorn när jag tog av papperet. En stor låda fylld med popcorn och i botten ett kuvert med två presentkort på en chokladmassage och ansiktbehandling. Kan det bli bättre? Och popcorn, vad får den mannen allt ifrån?

Nu piffas det för fullt med julmat och dukning ute i köket, snart ska det piffas inför eftermiddagen och kvällen.

God Jul på er!


2008-12-24 | 13:09:31 | Dagliga | 5 Kommentarer

Jul och middagsmys i fiendeland

 
 
 

2008-12-23 | 21:58:44 | Dagliga | 0 Kommentarer

Tjugotredje, kväll

Kan jag få gnälla lite? Julgnälla, ni vet? Man får ont i ryggen av att slå in julklappar och rimma. Nu i eftermiddag så har jag suttit instängd i vårt rum, på golvet, och slagit in julklappar och rimmat så det har stått härliga till! Några riktigt fiffiga rim måste jag säga. Och jag har kommit på dom helt själv! Inget fuffens här inte. Vi rimmar inte på paketen på mors sida, däremot på julen med pappa så måste man gissa innan man öppnar. Traditioner, traditioner. Älsklingens klappar ligger i sin stora påse och väntar på att få bli gissade och öppnade. Jag väntar på att få se hans min.

Vi har klätt granen med de allra grannaste sakerna vi kunde hitta och toppspiran och halmbocken är på sina plaster. Nu doftar det gran i hela vardagsrummet. I köket osar den färdiga julskinkan. Sterinljusen brinner. Julens dofter, mmm...

Snart, snart är det julafton...


2008-12-23 | 20:01:58 | Dagliga | 0 Kommentarer

Tjugotredje

Igår upptäckte jag att det bara är en vecka kvar till Gillinge. Alltså bara sex dagar kvar idag! Helf!

Efter en mysig natt och morgon for jag och handlade med syrrorna och mor i vår racerbil. Mor min blir säkrare och säkrare bakom ratten vilket jag tycker är skönt. Fika när vi kom hem framför Grinchen som vi missade igår på TV, tur att Jossan fick den förra året. Nu har granen blivit tillklippt och är nu redo att pyntas. Först ska tomtar och annat krams som vi tog upp igår ut på sina respektive platser. Om bara vädret skulle vilja hänga på så skulle det vara pricken över i. Det är i alla fall kallt ute.

2008-12-23 | 13:33:45 | Dagliga | 2 Kommentarer

Tjugoandra

Det är bara två dagar kvar till julafton! Fattar ni?! Jag längtar som en tok!

Idag har det bara stökats runt i hemmet med dammsugare, mopp, fönsterputs och annat (inte lika) kul. Vi har storstädat, eller julstädat som kloka Peter skulle ha uttryckt det, hela lägenheten så nu skiner den. Jag smet iväg på en tur med J&F för att kika på soffa på Retro och göra andra små ärenden i centrum en stund mitt på dagen annars har jag varit hemma hela tiden. Vi har hämtat upp våra kartonger med tomtar och annat pynt från källaren och slängt lite skit från förrådet.

Nu ska jag ta en skön dusch och sen slänga mig i soffan framför teven och mysa innan jag somnar. Imorgon är det dagen före dopparedagen vilket betyder julpyntning, mathandling, piffning med ansikts - och hårmask, nagellacksmålning och annat mysigt. Och som varje år klä granen till de ljuva tonerna av Peter och sen stänga in sig på rummet för att slå in klappar utan nyfikna ögon. Jul är så kul!

2008-12-22 | 19:32:57 | Dagliga | 0 Kommentarer

Holy B

OM JUST DIG
FULLSTÄNDIGT NAMN : Amanda Birgitta Engström
FÖDD : 6 juni, 1990
BOR: Nynäshamn
SMEKNAMN : Lilla My
INTRESSEN : Musik, handboll, vänner och annat mysigt
SKOLA : Nynäshamns gymnasium


HAR DU UNDER DENNA MÅNAD..
SAKNAT NÅGON :
Ja, mucho!
ÅNGRAT NÅGOT: Nej
LJUGIT : Nix
SVIKIT NÅGON : Inte vad jag vet
KÄNNT DIG SÄMST : Inte en enda gång
GRÅTIT : Faktiskt inte, inte den här månaden
SKRATTAT : Mycket och ofta
VARIT SJUK : Är aldrig sjuk
VARIT UTOMLANDS : Tyvärr inte
TRÄFFAT NÅGON SOM DU CHATTAT MED PÅ DATORN : Har inte varit inne på msn på evigheter


KÄNSLOR
GRÅTER DU OFTA :
Periodvis
SKRATTAR DU OFTA : Gärna och ofta
HUR KÄNNER DU DEJ JUST NU: Lite seg och dammig
HUR HAR DU MÅTT SENASTE TIDEN: Kanonfint och det är såå skönt att äntligen få lov
HAR DU FUNDERAT PÅ SJÄLVMORD: Aldrig!
HAR NÅGON/NÅGRA HEMLIGHET/ER FÖR DINA FÖRÄLDRAR : Någon liten kanske


KÄRLEK!
BLIR DU LÄTT FÖRÄLSKAD : Nej, jag är en fegis
ÄR DU KÄR I KÄRLEKEN : Litegrann
TROR DU PÅ ETT FÖRALLTID: Om man hittar Mr.Föralltid så, ja
HUR MÅNGA GGR HAR DU STRULAT DENNA MÅNAD : Ingen
HAR DU BLIVIT SÅRAD AV KÄRLEKEN: Någon gång
HAR DU BLIVIT LYCKLIG AV KÄRLEKEN: Yes!
VILKEN SORTS KILLAR GILLAR DU : Söta, rara som skrattar lika mycket som jag
SKA EN KILLE VARA SÖT ELLER HET : Het
SKA EN KILLE VARA LÅNG ELLER KORT : Längre än mig = ett måste!
SKA EN KILLE VARA BLOND ELLER BRUNETT: Doesn't matter
FÅR DU MÅNGA KILLAR : Inte alltför många, nej


UTSEENDET PÅ DIG
BRUNETT ELLER BLONDIN:
Blondin
ÖGON FÄRG: Blå/grå
LÅNGT ELLER KORT HÅR : Långt
SNYGG ELLER FUL: Oh, so pretty
NÖJD ÖVER DIG OCH DITT UTSEENDE: Det duger oftast
BRUKAR FOLK SÄGA ATT DU ÄR SNYGG,SÖT,VACKER: Sometimes
ELLER TVÄRTOM? : Inte till mig, bakom ryggen kanske
HAR NÅGON SAGT ATT DU BORDE BLI MODELL: Ja
HAR DU LÅNGA NAGLAR: Lagom långa
SMINKAR DU DIG: Yes
VARFÖR, ÄR DU INTE VACKER UTAN ?: Lite mindre söt kanske

2008-12-22 | 19:26:14 | Dagliga | 0 Kommentarer

Julkul

1. Vad skulle du säga om din pojkvän var otrogen mot dig?
How do you like it?
2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?

Haha, men det fixar jag
3. Vad är det första du säger när din kompis blir påkörd av en buss?
Den såg ju snygg ut
4. Vilket sms blev du mest berörd av?
Hej min underbara sångerska!
5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?
Vilken tid passar er imorgon?
6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon kronor?
Helf!
7. Vilka ord skulle du säga till gud om du trodde på honom? 
Vi tror inte att detta är ett tecken på ätstörningar
8. Vad vill du höra mest av allt?
Call me if you want
9. Vad skulle du säga om du fick MVG i alla ämnen?
Äh, ville bara säga att jag snart sitter på planet på väg till sol och värme
10. Din romantiska replik?
Sveriges mest köpta bil
11. Vad skulle du säga om du blev bestulen?
Wow! Jättehärligt!

Så här gör du:
1. Ta fram din mobil
2. Bläddra igenom din inkorg
3. Stanna när du räknat till tio och skriv första meningen i sms:et
4. Gör likadant på varje fråga


2008-12-22 | 18:49:26 | Dagliga | 0 Kommentarer

Julstök

Imorgon blev det stora staden och julklappshandling för hela slanten tillsammans med F&J som svans och sällskap. Det blev mycket lyckat, jag hittade allt som skulle hittas, men blev väldigt trött på cupen. Fast det var väldigt trevligt.

Idag har jag, Lina och mor varit ute och flygit med bilen till alla små hörn av Nynäshamn för olika ärenden. Nu spelas Peter Jöback på hög volym medan vi byter sängkläder. Jag ska städa och sen lägga ner flyttahemifrån-saker i flyttkartonger så dom är ur vägen till jul.

Off I go!

2008-12-21 | 15:57:28 | Dagliga | 2 Kommentarer

Typ, bra, typ

Det finns inga ord som kan beskriva. Sååååå bra!

2008-12-18 | 22:50:36 | Dagliga | 3 Kommentarer

-

JA


2008-12-18 | 15:45:54 | Dagliga | 2 Kommentarer

Pausvecka

Ingen blogg när man har mycket att göra. Men det har ni säkert märkt. Därför får det bli en snabbis nu innan jag ska vidare på nästa äventyr. För dom som går på vår skola har det säkert varit mindre kul att ha idrott den här veckan eftersom vi esteter har paxat hela gympasalen och stängt av alla omklädningsrum. Dom får komma in och duscha såklart men vi gör allt för att det inte ska bli något smygande eller tjuvtittande. Vi repar ju som sagt på vår julshow. Varje dag hela den här veckan har vi gjort det. Allt för att de andra ska få se en så bra show som möjligt. Och tro mig, jag tror inte att dom kommer sitta helt uttråkade i alla fall. Igår prövade vi och spelade upp för föräldrarna. Mormor & morfar, mamma och farmor & farfar tyckte alla att den var jätterolig. Mycket bättre än julton som alla var och kikade på kvällen innan. Jag tror att det kommer bli bra imorgon...

Ikväll är det en helt annan historia dock. Kvällarnas kväll! Peter Jöback i Globen! Halleluja! Jag ska ta och hoppa in i duschen, piffa mig och sen bär det av med syrrorna in till stan. Halv åtta smäller det. Oj, vad jag har längtat!

2008-12-18 | 15:45:32 | Dagliga | 0 Kommentarer

Godermorgon i denna sal

En annan råkade försova sig imorse. Inte bra! Men det var så varmt och skönt där under täcket...

Nu blir det i alla fall till att ta nya tag, julpyssel står på schemat. Jag ska göra det vackraste av julkort. Superseriöst! Ibland är det allt bra trevligt att gå estet, där allt ska vara så himla kreativt hela tiden. Vilka andra på skolan får hålla på med jul- och påskpyssel? Jag känner inte till många om jag ska vara ärlig.
Efter lunch ska det repas uppe i musikhuset tillsammans med dansarna, tror jag, och sen ska vi rigga upp i gympasalen. Imorgon börjar repet med stort R. Det ska bli så kul!

Pysseltime!

2008-12-15 | 09:58:00 | Dagliga | 0 Kommentarer

Ledighet, finally!

Nu är äntligen det här jobbåret slut! Inget mer, inte på hela lovet och det ska bli grymt. Fast det betyder å andra sidan inga pengar men jag har så jag klarar mig.

Kvällen har och kommer att spenderas i soffan med mysigt sällskap framför Wallander. Hoppas på en fortsättning... Imorgon startar den sista, och roligste, veckan i skolan. Repvecka för hela slanten! Och bara massa roliga föreställningar och annat kul på kvällstid. Det ska bli såå skönt! Rätt vad det är så är det lov och sen julafton, tjoho!

Tillbaka till soffan och mys med stort M, toodles!

2008-12-14 | 22:11:36 | Dagliga | 2 Kommentarer

Mums!

Papis köttfärssås med spagetti till lunch!

2008-12-14 | 13:14:08 | Dagliga | 0 Kommentarer

Yoga, eeeh, regular. Vanlig you know

Gud vad jag suger på att prata engelska! Inte i skolan kanske, när man har en bok framför sig, men in real life. Det var precis två tyska kvinnor härinne som hade frågor om vår pilates och yoga, på engelska såklart. Jag stammade fram svaren på de flesta av deras frågor. Om jag är okunnig i vanliga fall kan ni då förstå hur det lät när jag skulle förklara allting på engelska. Gah! Dom trodde nog inte att jag var speciellt gammal. Jag lyckades i alla fall ge dom visitkortet till tjejen som är ansvarig så förhoppningsvis hör dom av sig.

Note to myself: bli superserious på c-kursen i english.

2008-12-14 | 12:10:54 | Dagliga | 0 Kommentarer

Walk in fields of gold

Jag skulle vilja gå runt ute på stan och fråga hur gammal folk tror att jag är. Jag vill verkligen veta hur gammal jag ser ut/uppfattas vara! Fast vågar man det egentligen. Hmmm, tolv kanske? Jo, man tackar... Igår var det en snubbe inne som ville att jag skulle skriva ner två varor på en utav de personliga tränarna från honom. Kommer du ihåg det frågar han. Hallå, skriva två pluttiga ord i excel. Nja, det kan nog bli lite svårt, jag ska bara skriva en lapp... Jisses!

Igårkväll gick jag nog upp två kilo. Minst. Som alltid när det är jäkla födelsedagskalas. Som tur är var det här det sista innan jul så jag hinner svälta mig några dagar innan jag blir tvångsmatad med lussebullar, pepparkakor, stubbar och julmust. För att inte nämna knäcken eller ischokladen. Notera ironin...

Idag är det söndag vilket betyder, no more väntan! Sista arbetsdagen på hela lovet, ledighet here I come!

Nu, läsa bok.

2008-12-14 | 12:02:50 | Dagliga | 0 Kommentarer

Åh, så bra!

Jag önskar att du finns, när vägen blir för svår
Och hjälper mig och minns, du vakar vart jag går
Håller mig i hand, skänker tröst ibland
Visar vägen fram, fastän mödosam
Till en plats, till lyckans land

Om det blir mörkt och kallt, jag ber om ljus inatt
Som lyser överallt, och stjärnor ovanför
Går dom att lita på, dom värmer oss trots allt
Dom är så rysligt små, dom faller ner och dör
Lyser upp vår värld, trösten den är stor
Och följer med vår förd, om himmelen tror
Vi vandrar vägen fram, fastän mödosam
Till en plats där lyckan bor

Där ska vi mötas, sorgerna är glömda
Och svarta minnen dom var bara glömda
Där är vi bara en liten barnaskara
som sträcker våra händer mot en himmel blå

Vad finns det för ett råd, vi ber och hoppas på
Vad är det som vi lär, att kärleken finns där
Så skör som spindeltråd, är lyckan vi ska få
En vän att hålla kär, en vän att hålla kär
Du som hör vår bön, du som hör vår bön
Och gör vår värld så skön, och gör vår värld så skön
Trösta dina små, hjälp oss då och då
Lycklig den som dig kan nå

2008-12-13 | 10:45:19 | Dagliga | 0 Kommentarer

Icke att förglömma!

Jag höll nästan på att glömma!
Mimmis och Ylvas Stilla natt. Vilka kvinnor! Mimmi med sin urvackra ljusa "kyrkröst" gav mig rysningar längs med hela ryggraden.
Och Kristian! En stjärtgosse med en finare stämma får man leta efter!

2008-12-13 | 10:22:29 | Dagliga | 0 Kommentarer

Lucia

Jag fick en mysig morgon i alla fall. Kvart över sju kom pappa med luciakronan och Karin i högsta hugg och väckte mig med Lusse Lelle. Som för övrigt är den enda lucialåt, förutom Sankta Lucia, som min kära fader kan. Jag fick lussebulle, pepparkakor och ett glas på juice på sängen och sen åt vi frukost framför luciatåget på TV. Bra mysmorgon! Sen var det som så jäkla många gånger förut dags att masa sig iväg till jobbet och här sitter jag nu. Med Ave Maria på i bakgrunden.

Gårdagen var en mycket, mycket mysig, bra, trevlig, rolig och allmänt härlig dag förutom en tini tiny frustration innan sovdags. Absolut inget allvarligt bara en liten längtan. För min del började min dag kvart i sex då mor min kom in och väckte mig. Och tur var väl det, mitt larm hade ringt fem gånger utan att jag hade hört. Undrar hur det hade slutat om inte mamma varit vaken. Orsaken till den alldeles för tidiga morgonen var vår samlingstid inför luciatåget i skolan, halv åtta i matsalen betyder sjubussen från mig. Tyvärr så dök det aldrig upp någon buss så min urgulliga mamma kastade sig ut i bilen och skjutsade mig och Rebbs till skolan. Så jäkla typiskt! Och bussen var inställd på grund av vagnfel. Vagnfel?
Vi kom i alla fall fram hela, rena och i tid tack vare mor och själva tåget gick finfint. Det enda kruxet var väl att vi var i matsalen och den åt verkligen upp allt ljud. Trots detta fick vi mycket beröm och rektorschefen sa att det var det bästa luciatåget hon någonsin hade sett och hört. Bra betyg eller? Efter lussandet åkte vi musiker upp till musikhuset och repade inför julshowen, min låt bland annat. Jag längtar verkligen till vi får visa upp den. Tror att det kommer bli väldigt bra när vi väl får ihop allting tillsammans.
Jag, Kristian och Robin är inte störtförtjusta i skolans risgrynsgröt så vi for till thaien och åt Panengcurrykyckling med ris. MUMS! Sen vidare hem till mig där vi, mätta och belåtna, slängde oss i soffan framför Aristocats. Halv fyra åkte vi till Willys för att hinna panta "lite" burkar och annat innan kyrkan klockan fyra. Klockan sju tog vi ton till Sankta Lucia och jag njöt under hela den tiden vi fick stå därframme och sjunga för allt vad vi var värda. Min och Antonias duett gick verkligen asbra! Jag brukar ha lite svårt för att säga att jag har gjort något bra, man vill inte låta skrytig, men bättre hade det faktiskt inte kunnat gått. Inte för min del i alla fall. Riktigt nöjd. När det var över fanns det många att krama och sen bar det av med ilfart till Solna för att hinna se så mycket av Idolfinalen som möjligt. Jag slockande som ett ljus i soffan...

2008-12-13 | 10:20:13 | Dagliga | 0 Kommentarer

Y

Jag sparar mina naglar
Jag sparar mina naglar så jag kan klia dig på ryggen
I nacken och ända ned i korsryggen
Ländryggen
Om du fick ett ord skulle det vara mjuk
Mjuk som bäbishud, mjuk som min halsduk
Du är till och med mjukare än mina naglar
Mina korta mjuka naglar som växer så långsamt
Som jag sparar för din skull
Så att jag kan klia dig på ryggen

2008-12-11 | 21:36:29 | Dagliga | 3 Kommentarer

Demeters höst

Vinden vrålar med käften full av sprakande eld, av guld
Röda, gula och orange löv reser dit vinden tar dom.
Dom är redo.
Har redan släppt sin trygga gren
Jag däremot, jag var inte redo
Vi går nu in i en ny tid
Den tid då Demeter dödar allting med sin sorg och allt ljus försvinner
Jag
Jag skulle övervinna mörkret och skratta solsken
Visa att jag minsann kan hålla fast i min gren, vinna kampen
Visa att ingen vind kan tala om för mig vart jag ska gå
Du
Du skulle hjälpa mig och vara min energi
Du skulle vara solen som värmer min hud när inget annat ljus finns
Men grenen dom jag håller fast i rycks undan,
och jag känner vindens allt hårdare grepp
Jag inser att jag är förlorad och följer i dens fotspår
Nu förstår jag Demeters dödliga sorg om hösten när man tar avsked.

2008-12-11 | 21:33:22 | Dagliga | 1 Kommentarer

Sjung för allt vad du är värd, kvinna!

Imorgon är det Lucia! Eller inte riktigt faktiskt men det är det för min körs del eftersom det inte är skola på lördagar (tack gode GUD!). Vi startar dagen med ett tåg för skolan på morgonen halv nio. Samling halv åtta (!) för vår del i matsalen. Efter skolan, vid tolv, drar några av oss hem till mig för den vanliga fikan. Klockan fyra samling i kyrkan. Klockan sju är det showtime. Vi kommer vara så bra och det kommer bli så härligt för alla som kommer och tittar.

Varje år brukar jag, syrrorna och mamma äta frukost framför teven och se så mycket vi hinner av det "stora" luciatåget innan det är dags att sticka iväg. Vad gör jag på lördag? Jobbar... Jag som ville mysa!

Luciafirandet startar redan idag för övrigt med Linas luciatåg på Svanis. Nu ska det bara ätas lite gröt innan. Mums...

2008-12-11 | 17:06:36 | Dagliga | 0 Kommentarer

Crash

If you need to fall apart then I can mend your broken heart
If you need to crash then crash and burn, you're not alone


2008-12-10 | 18:15:57 | Dagliga | 0 Kommentarer

DM

Idag var jag, nästan, uppe med tuppen och åkte tåg med syrran och hennes spårvägenbuddies till mitt kära Haningen och Torvalla. Vi brudar har nämligen fått chansen att spela skol-DM vilket jag tycker är askul! Äntligen får vi tjejer, framförallt handbollstjejer, åka iväg på något kul och representera skolan. Dumt att det oftast är grabbarna som håller fast i sina fritidsintressen typ sport. Jag tyckte att vi skötte oss väldigt bra med tanke på att vi bara tränat tillsammans en gång och är från spridda lag. Första matchen var Fredrika Bremer motståndarna och innehöll nästan hela mitt ordinarie lag och 92-laget men vi kämpade bra och förlorade bara med fyra bollar tror jag. Bra gjort av oss! Nästa match mötte vi Haninge Fria med Sandra och Carro som enda kunnande handbollsbrudar. Där satsade vi på vinst och framförallt göra så många mål som möjligt för målskillnadens skull. Det finns tre grupper sammanlagt och det är ettorna + den bästa tvåan som går vidare till nästa steg. Hoppas, hoppas!

Efter matcherna for jag hem, duschade och åt och åkte sen till skolan för Luciaträning. Duetten med Antonia och låten med Kristian gick finfint och allt lät bra förutom några få toner. Nu är det dags för middag, stryka mitt lusselinne och sen parkering i soffan framför teven resten av kvällen. Såå skönt!

2008-12-10 | 18:14:03 | Dagliga | 0 Kommentarer

En rad bländande vita tänder

Jag ska fika med årets andra lussebulle och smaka en rykande kopp te, te som en underbar vän köpte hem från marknaden i helgen när jag inte kunde gå.

En utav de härligaste söndagskvällar på länge, en god natts sömn och en ljuvlig morgon.

Imorgon har vi sovmorgon, halleluja!

Väldigt sammanhängande inlägg detta blev, tyvärr är det allt jag har tid med.
Håll ut till imorgon!

Godnatt my babies

2008-12-08 | 21:17:06 | Dagliga | 1 Kommentarer

Trötter

Blä! Nu ska man vara på kalas och ha roligt. Inte var hur trött som helst och nästan längta till vi ska åka hem så man får lägga sig i sängen. Tjock är man också. Massa god mat, tårta, kakor och bullar. Jisses! Jag nästan rullar fram faktiskt. Men det är det värt! Tänker på ett ordspråk uppfunnet av en vän och småler litegrann.
Jag får faktiskt ta en tårtbit. Jag borde ta en tårtbit till. Jag ska ta en tårtbit till.

CIAO!

2008-12-06 | 23:02:01 | Dagliga | 1 Kommentarer

Carol

All I want for christmas iiiiiiiiiiis........
YUOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!

Det skulle ni höra någon skråla med en lagom falsk stämma om ni var här på gymmet. Jullåtar är typ bäst! Inte på sommaren kanske, men i slutet på september början på oktober är det helt okej. I alla fall om man lyssnar på Peter J, man kan helt enkelt inte hålla sig längre än så. Sen hinner man ta en paus en stund i november och så är man ready to go i december när det är fullt tillåtet att sjunga jullåtar dagarna i ända. Ingen höjer på ögonbrynen när man säger att man lyssnar på Helga natt. Ååååååh, så bra!


På tal om jullåtar, You raise me up med Josh Groban (Westlife om ni lyssnar på dom). Är det en jullåt? Jag skulle skriva en lista på en massa jullåtar och när jag skrev ner den frågade dom runt omkring, är det där en jullåt? För mig är den det fast fråga mig inte varför. Den är så mysig. Och snöig på något vis. När jag lyssnar på den ser jag vitt. Och personer som skrattar och kramar varandra med rosiga kinder och röda stickade tröjor. Jul?! Öh, ja!

Jag har suttit och lyssnat på julradio ett tag nu och ibland kommer det godbitar men den har fått mig att inse en sak. Den spelar många bra låtar men jag måste säga att det finns otroligt många skitlåtar. Låtar som man aldrig hört förut med konstiga texter och annat krams. Riktiga vill jag ha!

Och den där falska stämman tillhör ju inte mig, det förstod ni eller hur?

2008-12-06 | 14:47:04 | Dagliga | 0 Kommentarer

Bara för att

Bara för att köttfärspaj är gott så blir det det till lunch. Tänkte kirra en grillad kyckling först men snålheten tog över hand. Och snart ska det lyssnas på julen.se. Så fort jag blir ensam...

2008-12-06 | 12:32:25 | Dagliga | 0 Kommentarer

Typ

Sitter på jobbet. Gör inte så mycket. Funderar på om jag borde kila ner till affären för att fixa lunch medan det finns andra nere i gymmet. Kanske.

Matchen gick piss! Eller egentligen inte, vi förlorade inte med så mycket, men det var en sur förlust. Rättvis men sur. Vi fick låna in asbra Malin från 92:orna så målvaktsbiten löste sig fint. Hon var grym! Vi var jämna hela första halvlek, 6-6 i paus. Sen vet jag inte vad som hände... Tusen tappade bollar, stressade avslut you name it. Men jag hade värsta hejarklacken, det är alltid kul, haha. Och Haningeboysen som alltid. Efter matchen fick jag skjuts till tåget och fortsatte vidare mot Solna. Det var dock någon drummel som tyckte att det var en rolig idé att tömma en brandsläckare så vi blev stående i Årstaberg i ungefär tio minuter. Jag och alla uppstylade partymänniskor. Detta gjorde ju att jag missade tuben så jag kom hem senare. Dusch och macka med te i soffan med Karin och Lollo. Dom duktiga två hade bakat hela kvällen så det luktade mums av lussebullar och kakor i hela lägenheten. Och jag fick smaka, yes! Papo var ute och partajade och kom hem, något på lyset, vid halv ett ungefär. Då borstade jag tänderna och lade mig. Imorse var jag trött. Trött, trött, trött.
Här är det ganska mysigt. Jullåtar och tända ljus. Skönt...

2008-12-06 | 11:10:15 | Dagliga | 0 Kommentarer

Handboll till tusen

Inte nog med att vi spelade SM i helgen, nu ska det bli ännu mer handboll. Bollar hit och dit! Om en halvtimme ska jag och Jennis kila ner till gympasalen och för första, och antagligen sista, gången träna med skollaget i handboll. Bara vi tjejer såklart. Jossan är en kaxig skitunge!
"nu ska jag och tjejerna visa hur man gör"
Så jag kan inte spela handboll menar du eller?
Roligt ska det bli i alla fall, match nästa vecka. Mot vilka är en gåta, det har dom inte sagt än. Ikväll är det match mot Kungsängen med riktiga laget och jag vill så gärna ta dom! Frågan är hur bra det kommer gå eftersom Carro är borta vilket gör att vi är en kant mindre. Bara jag som ordinarie typ och utan någon målvakt. Jag tror någon pratade om att vi skulle låna in en målvakt från 92:orna. Jag hoppas på det! Det skulle vara så skönt att spela lika bra mot dom som vi gjorde mot lagen i helgen. Då är chansen stor att vi slår dom. Lite hämnd från SM steg 1. Dom är helt säkra på att vinna över  oss... Skrattar bäst som skrattar sist...

I helgen ska jag vara isolerad i stan på jobbet medan alla andra har trevligt på julmarknaden. Mamma och syrrorna ska bara lussebullar, pepparkakor och andra kakor. Damn!

2008-12-05 | 14:36:48 | Dagliga | 2 Kommentarer

Dagens

Dagens vill ha: mindre fett
Dagens klädsel: grå chinos, vitt linne, vit finkofta, träarmband, vita converse
Dagens frisyr: utsläppt trassel från gårdagens lockar och sprej
Dagens händelse: MVG på samhällsprovet
Dagens låt: Min Bön - Peter J och Sarah Dawn Finer
Dagens planer: Laga mat, träna, köra bil, mysa
Dagens saknad: nada
Dagens dummaste: svenskan
Dagens sjuka: "jag tänkte suga fast det skulle nog bli konstigt. Men mysigt!"
Dagens drog: värme
Dagens roligaste: Gårdagens kommentar från Albin
Dagens favorit: kramiga Jacob
Dagens köp: ingenting
Dagens godis: mintkyssar
Dagens humör: glatt med skratt
Dagens citat: "fan vad dom där esteterna skrattar och har roligt hela tiden"

2008-12-04 | 16:49:04 | Amanda | 0 Kommentarer

Detox

I helgen berättade min lilla vän Sandra för mig att hon skulle börja med en detox på måndagen och följa den två veckor framåt, för att rensa kroppen ni vet. Frukt och grönt i två veckor. Jag bestämde mig för att ha en jag med, dock inte vara lika superseriös som hon. Jag bestämde att jag skulle hålla mig undan allt socker typ choklad, glass, kakor. När jag kommer hem på måndagen upptäcker jag till min fasa att mor köpt extra mycket kakor. I paketkalendern är det en stor kexchoklad. Ingen bra start på den detoxen trots att jag fick hjälp att äta upp den. Sen kom jag på att jag ju har en chokladkalender vilket betyder en chokladbit om dagen. Detox kanske inte är något för mig? Sandra, om du läser detta, ge upp för bövelen! Jag kan få dig att må bra, nu tjockar vi socker i mängder!!

Att sjunga Min bön med Antonia idag gick som en dans, vackert som Jenny uttryckte det! Och så hade gatumusikanterna ett möte med Monica och Jenny för att kolla av läget och att vi är på rätt spår. Snart börjar Top Model och efter det blir det middagslagning. Korv i ugn, mums! Och sen träning as usual. Måste komma ihåg att ta med mig varma kläder till utelöpningen så jag inte fryser. Och sen ska jag köra bil, wiho! Nämnde jag förresten att jag besöker Gillinge den 29 december? Inte? Nu vet ni i alla fall... Körkortet, here I come!

Dagens paket: ett par trosor med smileys på, matchar mitt humör förträffligt!

2008-12-04 | 15:58:51 | Dagliga | 0 Kommentarer

08-12-03 20:52









Lycklig den som dig kan nå

2008-12-03 | 20:52:07 | Amanda | 2 Kommentarer

Två änglar i snön

Kväll. Mörkt. Trött. Igen?!

Just nu vet jag inte vad som är fel. Okej, det blir jäkligt mörkt ute nuförtiden och jag är inne i skolan under tiden som det är ljust men jag svär, igår när vi kollade på handbollen somnade jag i soffan. Typ halv sju. Och det kändes som att klockan var typ halv elva. Det var skönt i och för sig, att lägga sig tidigt, men jag vill inte vara såhär jäkla trött all the time. Jag ska nog skippa skolan och sova ut en vecka. Det låter ju faktiskt inte helt fel...

I tisdags spelade vi in medleyt som vi ska ha i vår julshow och det lät faktiskt bättre än vi alla hade tänkt oss. Och det är egentligen bara en slarvinspelning som dansarna kan ha att öva killermoves till. Förstår ni hur grymt det kommer bli sen live? Jisses, skolan får hålla i sig! Jag längtar, åh, vad jag längtar. Den veckan kommer bli fullspäckad med konserter för min del och det är kul. Kul jul!
Fredagen 12/12 - Lucia
Tisdagen 16/12 - Julton
Onsdagen 17/12 - Julkonsert för föräldrarna
Torsdagen 18/12 - Peter J. i Globen
Fredagen 19/12 - Skolavslutning, LOV!

I måndags hade jag den underbaraste av känslor i min lilla mage. En härlig blandning av flera olika men allra mest den där julkänslan som inte går att beskriva. Det kändes som att det redan var lov. Jag var duktig och tog ett löp runt Ringvägen, kolsvart var bara förnamnet, och mös sen hemma i soffan. På TV visade dom "Jul med Sanna, Shirley och Sonja. Jullåtar, hur mysigt som helst! Jag har knarkat nya Peter-cd:n, som ni kanske förstår. Antonia och Tobbe ska dra av Min Bön på Lucia. Jag kommer grina, jag vet det. Fast sådär tyst och fint som man ska, jag vill ju inte störa tåget med mitt hulkande. Sjunga i kyrkan är bland det bästa som finns. Jag är såå glad att jag får chansen att göra det i år igen.

Dagens paket: en tvål som luktar mums. Tycker mormor att jag duschar för lite?

2008-12-03 | 20:42:03 | Dagliga | 0 Kommentarer

Åh, snyggo!

Nu ska jag vara duktig och passa på att leta fakta om Nynäs medan jag väntar på att min sånglektion ska börja. Jag lär hinna en liten bit eftersom den inte börjar förrän om en timme. Blä! Och jag sprang ifrån clementinerna som jag hade tänkt att ta med så jag får lite socker innan men icke. Det kan bli väldigt jobbigt att sjunga utan att ha någon kraft i kroppen. Det trodde jag aldrig när jag var yngre, det är väl bara att sjunga? Det har jag lärt mig att det verkligen inte är. Tänk all teknik och annat tjafs man måste hålla koll på. Men usch vad bra det känns när man blir nöjd och det har låtit bra eller när man tagit den där skräcktonen. Sjunga är kulkulkul!

Igårkväll satt jag och kollade igenom allt jag fick med mig hem från SAKO-mässan, alla böcker och sånt. Jag satt där med ett block och skrev ner alla tänkbara yrken och utbildningar som låter bra. Å andra sidan vet jag inte om det är så stor idé att kika på annat än folkhögskolor. Jimmie sa att det verkligen är en grej man nästan måste göra innan man pluggar vidare för att det är så svårt. Sen blir det ju lite lättare att komma in på musikhögskola om jag nu skulle vilja det sen, om jag har gått folkhögskola först. Fått lite stagevana och sånt. Menmen, enough said. Nynäshamns kommun var det ja...

2008-12-03 | 14:42:30 | Dagliga | 2 Kommentarer

Sega tisdag

Idag snoozade jag ofrivilligt två gånger. Mobilen ringde en gång. Två gånger. Nu har syrran vaknat och undrar om jag inte hör larmfan. Jag låter den ringa ut, fem minuter kan jag väl få unna mig eller? När jag sen har gått upp och ser på klockan är den nästan fem över halv. Sex. AAAAAAAAH! Stress var bara förnamnet. Men jag hann fixa allt jag behövde och det som inte hans med, typ sminka mig och borsta tänderna, gjorde jag hemma hos pappa. Jag hade ju en sån där jobbig körlektion ni vet... Liten landsväg, jag körde som en Gud! Att jag sen nästan missade bussen till skolan är väl en helt annan femma...

Trött är bara förnamnet för vad jag har varit idag. Trött, trött, trött. Ikväll ska jag, ska jag, lägga mig tidigt. Punkt.
Nu ska det spanas efter fakta om Nynäs kommun, sen middag med family framför teven och de svenska damerna som tar sig an Vitryssland. Heja, heja!

Dagens paket: en svart badsvamp

2008-12-02 | 17:13:17 | Dagliga | 0 Kommentarer

Dagen efter

Dagen efter cup. Lika med. Ont i kroppen! Jisses, man kanske borde börja stretcha efter träningar och matcher som man gjorde förr i tiden. Då behövde jag det inte ens, inte med den mjuka kroppen, det är nu det är som viktigast. För bövelen, jag är ju stel som en pinne i vanliga fall. Smidig som ett kylskåp. Eller frysbox som en annan så fint påpekade.

En minut kvar till vi börjar men jag vill bara ha lunch. Är inte så värstans hungrig men det är skönt liksom. Pyttipanna idag vilket är helt okej. Sen börjar funfun eftermiddagen! Först trummor, estestisk verksamhet (kanske att vi börjar på Decembernatt idag?) och sen kör. Och eftersom vi slipper träning idag ska jag löpa bort värken med ett varv runt Ringvägen.

Off to kulturhistorian och modern skrifthistoia, I think.

Detta inlägg tillägnas Antonia som lite fint påpekade min dåliga uppdatering. En regelbunden läsare. En stammis! Jag får en liten tår i ögat...

Dagens paket: en kexchoklad, size XL


2008-12-01 | 10:04:25 | Dagliga | 5 Kommentarer