Tisdag

Helt vanlig skoldag idag minus kulturhistorian innan lunch. Vi kollade på film på dansen vilket kändes skönt, då behövde man inte byta om och det enda jag behövde göra var att anteckna lite då och då. Skön start på tisdagen som brukar vara min tröttaste dag i vanliga fall. Stressad som jag var imorse så glömde jag mitt mellanmål hemma då det fick jag lov att åka och hämta på lunchen. Men det var bara bra, då slapp jag skolans lunch och fick äta kycklingcurryn från i lördags, MUMS! Trumlektionen gick över förväntningarna med tanke på att jag inte har haft någon på snart en månad. Nu ska jag träna järnet så jag kan få VG.

Efter skolan tog pappa och jag sällskap på tåget in till stan, jag skulle på anställningsintervju och pappa träffa farmor och farfar. Intervjun gick kanon och var på ett gym på östermalm vid namn InMO. Dom ska höra av sig så ska jag få komma och provjobba och sen bestämmer dom om jag ska få jobba där eller ej. Spännande! Jag fick komplimanger för min CV som gav ett vuxet och moget intryck och mitt första intryck så allt bådar gott än så länge. Efter mötet tog jag bussen till pappsen som befann sig på Gärdet där även f&f väntade i bilen så jag fick skjuts till centralen. Åkte därifrån direkt till matchen mot Polisen som slutade oavgjort, 12-12.

Desperate houswifes var på när jag kom hem, som vanligt, så det blev middag framför teven, som vanligt.
Imorgon är det sovmorgon, underbart! Jag ska sova tills jag vaknar så får det bli en överraskning och se hur mycket tid jag får på mig innan bussen går. Som sandy skulle ha sagt:
Take a walk on the wild side!
CIAO!

2008-04-29 | 22:50:14 | | 0 Kommentarer

Måndag

Sjukt segt som vanligt att gå upp imorse och dagen började med engelska nationella, gör inte saken bättre om jag säger så. Men det gick nog bra hoppas jag fast väl där var jag superstressad. När det hade gått en timme hade jag bara skrivit ett A4:a och då var det bara fyrtio minuter kvar. Men då skärpte jag mig och kom igång riktigt ordentligt så det blev i alla fall tre och ett halvt A4:a till slut. Fast jag vette fan om innehållet duger alltså. Nu när jag pratade med Yvanna efteråt så har det visat sig att jag dessutom inte fattade att man kunde välja mellan två uppgifter. Man skulle antingen skriva en diskussionstext eller en argumenterande text. Tror ni inte att jag skriver en argumenterande text som är svårare?! Gah! ibland ska jag nog lära mig att läsa igenom allt ordentligt och inte bara hasta iväg. Pay more attention! Jag har fått höra av både mamma och pappa att jag börjar bli mer glömsk, jag hade nämligen glömt att berätta för dom att jag skulle sova hos V i fredags trots att jag var helt bombis på att jag hade gjort det. Jag kanske börjar bli senil....

2008-04-28 | 18:13:47 | | 0 Kommentarer

...

Har idag fått reda på att Peter Jöback och Eva Dahlgren spelar på Skansen den tjugosjunde juli. Den tjugosjunde juli åker jag till Thailand. Kan jag få göra båda?
snälla.....?

2008-04-27 | 21:33:53 | | 0 Kommentarer

Söndagskväll

Söndagen blev en lagom slapp och skön dag. Finns inte så mycket att säga annat än berätta om min dans men det finns inte så mycket att säga. Jag mötte Sanna och Sandra vid tåget när dom kom klockan tre och så spatserade vi upp till Gröndalshallen. Vi satt och väntade tills jag skulle samlas och sen satt dom och kollade på GG innan föreställningen började. Dom skrattade lite åt mitt ass och jag är inte helt säker på om det var bra eller dåligt men resten av dansen gick ganska bra. Några fel lite här och var dock, men det får jag träna bort till den tionde maj då vi ska dansa samma dans igen. Fast den gången blir på Vågen. Lite större, lite läskigare....

Brudarna följde med mig hem efteråt men kunde dock inte stanna så länge vilket var lite synd. Men det blir ju fler gånger och vi var ganska trötta alla tre så det var kanske det bästa. Kvällen har spenderats med plugg, har nu äntligen skrivit klart min svenska som jag kan lämna in till Monica imorgon, och fika framför reprisen av top model. Nu ska jag läsa på engelskan litegrann så jag kan försöka få MVG på nationella. Jag är ganska nervös för jag känner på mig att det inte kommer bli så lätt men man kan ju inte göra mer än sitt bästa och det är ju det jag planerar att göra. Ni får hålla tummarna för mig igen helt enkelt. Jag vet att sötnosen gör det borta i T-land i alla fall. Fick höra av honom att dom hade haft regn alla dagar förutom i lördags och då hade han passat på att bränna sig. Jag lider med den stackars själen, hoppas verkligen att dom får finare väder framöver! På tal om väder så älskar jag vårt just nu. Nu kommer alla fina sommarkjolar få komma fram ur sin mörka hörna i garderoben och se dagens ljus. Om det bara kan vara fint istället för moln med smådjävlar till vindar så är allt bra. Vad jag vet så ska det bli femton till tjugo grader imorgon med moln lite här och där. Vi får se hur det blir....

Dröm sött alla söta! Fast den sötaste sover redan, klockan är ju sen natt/tidig morgon hos honom. Akta dig för brännmaneterna får jag säga istället. Minst lika viktigt! Nu är det bara två veckor kvar...

2008-04-27 | 21:19:38 | | 0 Kommentarer

Söndag

Vaknade för lite mer än tjugo minuter sen efter att ha sovit elva och en halv timme, hur skönt som helst efter gårdagen då det bara blev fyra.

Gårdagskvällen blev trevlig med mycket prat, skratt och god mat. Jag var vrålhungrig eftersom jag inte ätit så mycket under dagen så jag lassade på som sjutton. Vid åtta blev det körslaget och när det var slut fikade vi med mammas urgoda morotskaka. Hon är en jävel på att baka min mamma! Minsta syrran gick och lade sig vid elva och då passade jag också på att smita in till mig medan de vuxna satt kvar i soffan. Det var en underbar känsla att äntligen få krypa ner mellan lakanen och bara ligga ner. Det enda som fattades var J - då hade det varit perfekt.

Sandra kommer ringa någongång på förmiddagen för att se när girlsen ska komma ner. Jag som tänkte ta med dom på en tripp runt ringvägen, nu vet jag inte riktigt hur det blir. Vädret trilskas lite, solen skiner bara då och då genom ett litet molntäcke. Men så länge det inte blåser kan det ju vara skönt ute. Gå runt ringvägen är ju också en alldeles utmärkt anledning till att stanna och vila sina trötta ben på caféet där ute. Kladdkaka, muuums!

Dansuppvisning idag också klockan fyra. Jag är nervös för jag kan inte dansen så himla bra alltså, får öva lite nu innan dom kommer. Sen måste jag skriva klart svenskan och får absolut inte glömma bort att läsa engelskan! Nationella imorgon på första lektionen....


2008-04-27 | 11:06:06 | | 0 Kommentarer

IDOL - 08

Yes, we did it! Jag och Kristian är brave, brave, brave som bara tusan...

Igårkväll så åkte vi som sagt hem till Viktoria där det bjöds på utsökt tacos och godis till snaskråttorna. Alltid lika trevligt att träffa V tycker jag, det händer ju tyvärr inte alltför ofta. Vi satt och kollade på tv på kvällen men vid halv tolv bestämde vi att det var dags att sova eftersom vi skulle upp igen klockan fyra. Snälla V gav oss skjuts i Ericas minibil till Gärdet och filmhuset där uttagningen ägde rum. Vi var där ungefär tjugo i fem på morgonen och vi var bland dom första som kom dit av dom som inte hade tältat där under natten. Jag måste erkänna att det var liite kallt där på gräset, V hade skickat med oss en fleecefilt som jag tackade gudarna för att jag hade senare, men när solen gick upp vid sex så blev det en gnutta skönare. Fler och fler människor kom ju längre tiden gick. Vid nio dök Peter Jhide upp med en mic i handen och gav oss lite instruktioner om hur dagen skulle gå till. Sen skulle vi göra massa saker som dom ville filma och ha med i det allra första programmet sen i höst. Vi är ju huvudstaden och vi skulle visa att vi kunde parta så det blev dans till Madonnas och Justins senaste och varje gång kameran åkte förbi tjoade man allt man hade. Vi fick även vinka till en helikopter som svepte över oss gång på gång och sen ta några scener när två utav jurymedlemmarna skulle göra entre. Det kändes lite fånigt att ta om hela tiden men dom vill ju göra så bra teve som möjligt så det är ju förståerligt. Till slut blev det i alla fall min och Kristians tur, tror klockan var runt halv två då. När jag satt utanför och väntade på min tur var jag förvånad över hur lite nervös jag var. Jag hade hjärtklappning men värre än så var det inte. Jag är stolt över mig själv att jag kunde slappna av, vara mig själv och se på domarna i ögonen när jag sjöng. Tyvärr kom varken jag eller K vidare, men det var defenitivt värt det! Hade inte han varit så nervös så hade han gått vidare, det sa dom till honom.
Men nu vet vi alla fall båda två att vi är bra sångare och det känns himla skönt att höra från några som kan sin bransch. Happy, happy! Vi stötte ju på Rickard och Madde där inne också, jag höll tummarna för att det gick bra för tjejen!
Vi tog tretåget hem, K och jag och behöver jag säga att vi var trötta? Både han och jag sov till och från hela resan hem, roliga som vi är. Men vad sjutton, har man sovit fyra timmar och stått upp nästan en hel dag så får man vara tråkig. Nu sitter jag hemma, har tagit en lång skön dusch och strax kommer mormor, morfar och moster upp på middag. Kycklingcurry med ris står på menyn och till efterrätt blir det morotskaka. Mums! Det kan behövas i min skrikande mage eftersom jag bara har ätit frukost idag, tack än en gång V!

Har fått lite hälsningar från Thailand idag också så humöret är på topp! Han är så mysig min J, världens bästa helt enkelt och jag kan knappt vänta tills han kommer hem så jag får pussa på honom. Jag behöver honom, nu har jag ingen som knäcker min rygg och jag börjar känna mig ganska stel. Det är såklart inte enda anledningen till att jag behöver hono, det känns så tomt utan min solstråle. Men snart är det bara två veckor kvar innan jag får träffa sötnosen igen!

Imorgon kommer Sandra och Sanna ner till landet och förgyller min dag! Funny, funny!


2008-04-26 | 18:58:07 | | 0 Kommentarer

Ragg?

Igår fick jag höra världens sämsta raggningsreplik.
Jag gick längs med perrongen vid havsbadet för att ta plats i vagnen längts bak precis som kristian och jag kommit överens om. På vägen går jag förbi två män som sitter på en bänk och när jag precis gått förbi dom harklar sig den ena och säger:
"Ursäkta du har glömt något".
Först var jag inte säker på att han pratade med mig så jag fortsatte någon meter innan han upprepade sig. Jag vänder mig förvånat om, vad kan jag ha tappat?
"Hans mobilnummer" säger han och pekar på sin kompis som flinar stort. Jaha, då var var det ju lugnt skrattar jag och fortsätter gå ner mot bortre ändan av perrongen.
Blev jag smickrad? Ja, litegrann. Hade jag velat ta hans polares nummer? NEJ

2008-04-26 | 16:28:40 | | 0 Kommentarer

JAAAAAA!

Jag fick precis ett mess från Robin som idag har varit inne i stan för att göra teoriprov och HAN KLARADE DET!!
Nu blir det partyparty för hans del och snart kan jag börja få skjuts överallt, a winwin-situation.

Robin, du äger!


2008-04-25 | 16:24:41 | | 1 Kommentarer

Fredag

Hade det varit en vanlig fredag så hade jag och J kommit hem till mig med bussen precis nu och sen fått spendera en underbar helg tillsammans. Det ska ju bli bra väder också har jag hört och då hade man ju också kunnat göra så mycket mer än bara vara inne och tråka. Inte för att det måste vara tråkigt att vara inomhus, tvärtom finns många trevliga inomhusaktiviteter man kan pröva på, men det är ju bara såå skönt med sol! Inte för att han inte har någon sol just nu, han borde nästan ha fått för mycket vid det här laget... Jag blir lite galen av att inte kunna prata med ponken. Senast jag hörde av honom var ju iofs i onsdags då han frågade mig en mystisk sak och mer kan jag ju faktiskt inte begära. Jag vill ju inte att han ska ha en superhög teleräkning när han kommer hem. Men det blir så tråkigt! I miss my man!

Fredagen har ännu inte bjudit på så mycket roliga saker förutom pannkaka till lunch i skolan och en mysig stund utomhus i solskenet. Passade på att ta en promenad hem idag också även om man kände att det var lite kallare idag än igår, det blåser mer idag. När jag kom hem tog jag en skål med flingor och nu har jag suttit här. Dock så ska jag gå härifrån för att börja piffa med diverse grejer. Måste höra med Viktoria om man ska ha med sig något, typ sängkläder, till henne idag. Det ska bli så mysigt att träffa damen igen, fast jag måste säga att Kristian är lite nervös allt. Pratade dessutom med Jennis idag om när man borde vara på uttagningen, hon och Elin prövade ju på förra året. Fyra på morgonen var dom där! OMG! Trött kommer jag vara men kul som fan ska det bli! Nervöst kommer det säkert också vara, får se hur jag kommer hantera det...
IDOL here we come!

Keep your fingers crossed....

2008-04-25 | 15:56:18 | | 0 Kommentarer

Torsdag

Igår var årets händelse, nämligen ESTETERNAS DAG!
Och jag måste säga att det var så sjuuukt roligt! Att få stå på scenen på vågen och bara göra det man tycker är roligast i hela världen med en bunt människor man gillar är nog världens bästa känsla. Alla är så grymma! Tvåorna snackar jag ju såklart om nu...
Dagen började med att vi kom till Vågen vid kvart över åtta och då fick ettorna och tvåorna köra igenom sina låtar. Även jag och tobbe fick köra vår "pauslåt". Sen vid tio började treorna droppa in så smått och då körde vi igenom allting igen med treorna från början. Klockan tolv var vår första konsert med en publik som mestadels kom från gymnasiet vilket var kul eftersom dom "känner" oss eller vad man ska säga. Jag var lite pirrig i magen men inte direkt nervös och det gick asbra! Jag måste erkänna att Tobbe var grym på gitarr och stämningsfulla stämmor. Farfar, farmor och papi var där och supportade. Dagen fortsatte i samma tema, sång och musik överallt, både på vågen och nere i bildarnas vårsalong. Den andra konserten blev så full att man blev tvungen att be folk gå hem, som sjuor till exempel, för att ge plats för åttor och nior. Även denna gång blev asbra och alla hade fantastiskt kul! Vi körde en favorit i repris med Rebeccas What is love med lill-rebecca och lill-linda med Björn Gustavsson-dans på slutet. Så jäkla härligt! Jag fick dessutom hela publiken att sjunga Ja må han leva för robin som ju fyllde myndig, arton år.
Det är så kul också när man nu i efterhand har fått höra allt beröm från olika personer som var där. Det var många som gillade oss tvåor och jag fick beröm för min sång. Bra att självfötroendet får en uppschving lagom till idol...
Jag kommer verkligen att sakna alla i klassen sen när vi har vår sista konsert och man vet att man aldrig kommer få spela ihop igen... Det sista året måste gå långsamt! Jag har ångest, vill inte gå ur skolan!

Idag har det varit varmt som sjutton så vi satt ute hela lunchen vilket var underbart! Sen gick jag och Antonia hem tillsammans efter skolan och jag passade även på att ta ett varv runt ringvägen innan middagen. Solen ger mig energi och det är så grymt skönt med härligt väder. I love it!

Det börjar kännas nu, kännas ordentligt. Kommer på mig själv med att hela tiden titta mot trappan, längtar efter våra luncher tillsammans. Vill höra din röst, vill känna din doft, vill känna din hand i min. Jag skulle till och med vilja bli kittlad, så länge det är av dig, bara dig. Läppar saknar läppar, hud saknar hud. Framförallt, hjärta saknar hjärta...

2008-04-24 | 22:33:48 | | 0 Kommentarer

Onsdag

Imorgon ska vi läsa upp våra "beskrivningar" på svenskan. Dessa saker ska vi ha skrivit fint och poetiskt om:
- Hur låter den första sommarlovsdagen?
- Hur luktar en promenad med den personen du är kär i?
- Hur smakar din alldeles nyfödda lillebror?
- Hur ser en vänskap ut?
- Hur känns (ta på) en perfekt macka?
- Hur känns (känsla inuti) en resa till mormor?

Det är helt sjuuukt svårt! Gah, jag har noll inspiration och käner mig hyperstressad. Igår satte jag mig ner och försökte skriva punkt nummer två och satt i 45 minuter innan jag kom på något alls. Det var efter att jag hade tagit en paus vid datan (har även en sådan nu) som det släppte. Så skrev jag nästan ett helt A4:a på fem minuter. Önskar att det kunde ske nu också, fast nu har jag fyra, fem och sex kvar och ska bort resten av kvällen. Jag tar med mig block och penna för säkerhetsskull att ha på bussen på vägen hem från dansen. Det kanske "kommer" till mig då, om jag har tur. Jag som alltid har haft lätt för att skriva och dessutom tycker att såna här uppgifter är asroliga! Usch.... Jag vill nog för mycket, suddar typ ut en tusen gånger medan jag skriver. Vill ju att det ska vara bra. Jag får helt enkelt skriva någonting och helt enkelt nöja mig med det. No turning back, punkt slut!

2008-04-23 | 17:56:47 | | 0 Kommentarer

Tisdagkväll - Tribute till vårt kära Y

Hellu små barn!

Ikväll var jag och kollade på treornas Tack och adjö-föreställning på Vågen. Den var askul att titta på och man fick höra mycket bra. Men bäst var ändå Malins reaggyinspirerade låt där Per spelade dragspel, skönast ever! Jag blir så avundsjuk när jag hör henne sjunga, hon har en grym röst som man tyvärr inte får höra så ofta. Vi fick höra Rickard sjunga solo för första gången någonsin och efteråt fick vi veta att det var han själv som hade skrivit låten dom spelade. Grymt! En annan låt spelades där det var mycket gitarrsolon och då släppte minsann vår lärare Jimmie lös och solade med gitarren bakom ryggen. Störtskönt! Vi skrattade nästan så vi höll på att kissa på oss. Men grymmast och bäst av alla var vår alldeles egen Yvanna! Hon dansade med Bella på Time of my life och jag måste säga att hon var den bästa Patrick Swayze look-a-liken jag sett! Och hon är en tjej, det säger väl allt? Hon är så skön, släpper loss totalt och jag vill bara upp och vara lika bra på att dansa som hon är. You go girla!

När man ändå talar om Y:et så kan jag berätta om vårt trevliga lilla sms-samtal efter vår lammnaturkunskap igår. Ungefär 10 minuter efter att vi hade slutat pep min mobil till och detta var vad jag hade fått:
"Jag bjuder på leverpastej och blodpudding hemma hos mig klockan åtta ikväll! Det är bara att komma!"
Jag skrev tillbaka att det skulle ju vara underbart gott men vilken otur att jag har match just ikväll...
"Ajdå! Men du kanske kan äta lite på egen hand? Köpa på burk och käka i pausen kanske? ;)
Yvanna: du är störtskön!

Kände att det blev ett litet tributeinlägg till Yvet men det kan inte hjälpas. Kvinnan är bra! Nu ska jag lägga mig och läsa lite innan jag somnar, och vänta på messet från sötnosen. Sen är det tagga inför imorgon som gäller. Det ska bli såååå gryyyymt kuuuul!!! Vågen, here we come!


2008-04-22 | 23:08:55 | | 0 Kommentarer

Tisdag

Yes, som ni kanske har förstått av mitt tidigare inlägg så har han åkt nu. Det blev lite jobbigt att säga hejdå på telen idag innan han steg ombord på det där förbaskade flygplanet, svårt liksom. Ingen ville ju egentligen lägga på alls och nu kommer jag inte få höra hans röst på tre veckor... Hur ska jag klara det? Eller, nu blir det sådär "ånej, nu åker min älskling iväg på semester - jag dör"-töntigt igen. Det är ju faktiskt inte världens undergång, han kommer ju tillbaka, solbränd och fin. Men vad sjutton, ett litet (eller väldigt stort!) moln kommer skymma min sol ett tag framöver. Strax ska jag tycka synd om mig själv medan jag pluggar genom att plåga mig själv med supersorgliga Peter Jöback- låtar...

Gårdagen blev en blandad kompott. Jag fick mysa med min sötnos i soffan även under datakunskapen, busig som jag är, men det vet ni redan. Vår supersnälla lärare Jenny lät oss öva på våra låtar på GEMU:n så även den blev rolig. När det väl var dags för naturkunskap så höll jag, dum som jag är, som vanligt på att somna mellan anteckningarna under Annelies genomgång om blodet. Sen sprang hon iväg och hämtade en mysko plastpåse med något rött i. Det visade sig vara ett lamm, eller delarna av ett lamm, nämligen hjärtat, lungorna, strupen och levern. Levern var för övrigt väldigt lik chokladpudding vilket påminde mig om skålen med chokladpudding och grädde jag ätit kvällen innna hemma hos J. Detta faktum fick det bokstavligen talat att vända sig i magen på mig. Och doften! Jag säger bara det, lukta aldrig på likdelar. Det är en så vidrig söt doft att man inte står ut! Och jag brukar faktiskt inte vara så himla kräsen annars... Fast Elsa var nog snäppet värre, hon satt tre meter därifrån med rynkad näsa under hela lektionen, haha. När vi (Annelie) började gräva runt bland alla mysiga delar så hittade vi både ett och annat, bland annat lite osmält gräs som fortfarande fanns kvar i matstrupen. Vi (Annelie) prövade också att trä ett rör ner i strupen och blåsa i luft vilket fick lungorna att höja och sänka sig. I instruktionerna stod det att man skulle tänka på att ta bort munnen efter att man hade blåst eftersom det kunde komma utandningsluft. PUKE! Nej usch, inte trevlig lektion...
Efter naturen satte jag mig i cafeterian för att vänta på sötnosen och hans madre som hade utvecklingssamtal. Jag var helt ensam i hela skolan förutom en liten vaktmästare som sprang runt och slog i dörrar. Tänk att det kan vara så tyst, fyfan vad högt fläkten låter tänkte jag och det är ju lite fantastiskt att något som låter så högt inte hörs alls annars. Eller kanske inte med alla tusen elever som verkar gå på vårt gymnasium just nu....
Han kom i alla fall upp efter ett tag och skulle iväg på en gång men vi fick en stund i alla fall. Det kändes som att jag aldrig ville släppa.... Men det var så konstigt, när jag hade tänkt på det innan så hade jag blivit nere och lite ledsen och tänkte att så skulle jag även känna när det väl var dags. Och det kändes väldigt ledsamt men konstigt nog kunde jag nästan inte sluta le. Han måste trott att jag var glad att han skulle åka, stackarn. Det var vårat "kroppsliga" farväl, igårkväll och idag hade vi som sagt vårat "orala" farväl i telefonen. Nu blir det sms som gäller i tre veckor men det lär ju inte heller bli så ofta eftersom det är så jäkla dyrt. Men han har i alla fall lovat att messa när han har kommit fram så jag vet att han lever vilket kommer bli vid halv ett, ett inatt.
I miss my sugarmonkey redan nu....

Nu är det Peter Jöback och jobbiga beskrivningar som gäller...
Hur luktar en promenad med den personen man är kär i?

2008-04-22 | 15:55:20 | | 0 Kommentarer

Go, gone, gone



.........


2008-04-22 | 11:32:52 | | 0 Kommentarer

Måndagmorgon

Måndagmorgon betyder datakunskap som i sin tur betyder att jag mest surfar runt och inte gör så mycket nyttigt. Men jag ligger fortfarande tre kapitel före och dessutom så är jag snäll och lånar ut min bok till Robin. Det blir ju lite svårt att jobba utan bok...

Nu är min sista mysmorgon med J förbi. Det känns lite tråkigt att nästa gång kommer att vara om tre veckor, hoppas att de kommer gå snabbt. Fast jag vill ju att J ska få sin härliga solsemester också, så det får gå snabbt för mig men långsamt för honom, hur nu det går till. Det brukar ju vara tvärtom. Den som är fast hemma har tråkigt eftersom den lever på som vanligt medan den som åker utomlands tycker att tiden går jättefort eftersom den gör annorlunda, roliga saker. Fast nu ska jag inte bara sitta och gnälla, jag har ju min sandy att umgås en massa med!

Igår, när jag och mannen gick till bussen vid tjugo i tio, så luktade det sommarkväll. Det var en så underbar känsla att känna sommar! Det luktade dagg och fukt istället för iskall frost och det var ljuvligt. Våren är här för att stanna!

Nu ska jag vara ännu duktigare och gå ut och sätta mig hos sötnosen i soffan igen. Men han åker ju faktiskt utomlands, det får vår kära lärare Rune ha överseende med!

2008-04-21 | 08:49:42 | | 0 Kommentarer

Weekend

Var ett tag sen jag skrev tror jag vilket betyder att jag har haft bättre saker för mig än att skriva blogg (!) men här kommer en liten resumé av mig helg....

I fredags var jag och Mr. Handsome ensamma hemma, i alla fall en liten stund. Vi gjorde tacos, mös och åt Ben and Jerry's framför "Berg flyttar in". Jag älskar J's skratt! Måste bara få säga det.... Papi och Jossan kom hem vid tjugo i elva och då kollade vi på Solstorm som jag tycker är den värsta filmen jag sett i hela mitt liv. Bry er inte om att fråga J, han låg och snarkade så fint på min axel, gullungen. Efter filmen fixade vi lite korsdrag eftersom vi höll på att dö av värmeslag och sen bäddade vi ner oss i soffan där vi somnade sött.
Jag vaknar på morgonen i J's armar som för övrigt nog är en utav de bästa, om inte den allra bästa, känslan som finns. Tänk att vi passar så fint på varandras axlar. Papi hade festat till det med baguetter till frukost och efteråt hängde vi upp hängmattan eftersom det var så "fint väder". J slängde sig i den på en gång och jag passade på att smygfota litegrann. Fast jag hann inte få med hans ansikte innan han upptäckte mig så jag pussade på honom istället. Eftersom vi hade fått promenadlust så gick vi med p&J ut till Lövhagen för en fika, för min del blåbärspaj med vaniljsås. Urgott! Fast jag gick nog upp några byxstorlekar kändes det som.... Senare på kvällen tog jag och J bussen hem till hans kompis Rickards flickvän Maddes hus i ösmo för att hoppa lite studsmatta och spela spel. Det blev en trevlig kväll och efteråt åkte jag och J hem och kröp ner under täcket med vår godisskål och en film.

Vi sov länge idag, ända till klockan elva. Gick upp och åt lite frukost och tog en dusch tillsammans innan vi åkte iväg till J's match. Jag har upptäckt nu på kvällen att jag minsann blivit röd på bröstet av solen. Fast det var väldigt skönt att få sitta där på bänken, det brände skönt på låren emellanåt. Efter matchen åkte vi hem och J lagade till en urgod middag medan jag var ansvarig för efterrätten, chokladpudding med grädde. J hade blivit så sugen på att hoppa studsmatta kvällen innan så vi monterade upp deras studsmatta på tomten och hoppade en stund. Lillebror Måns var även han med, innan han blev för trött. När det började bli för kallt ute gick vi in och kramades i sängen och kollade på Sthlm live innan jag tyvärr blev tvungen att gå till bussen vid halv tio.

Nu sitter jag här med en lite mörk chokladbit och ska ringa sötnosen. Anledningen till att det blivit en hel helg med J är, förutom att jag vill träffa den underbara mannen, att han ju åker till Thailand på tisdag så det var sista "riktiga" dagarna med varandra. Och som jag har njutit! Dessutom har jag ju också fått låna hans fina tröja att ha medan han är borta. Han är så söt min grabb! Och så tog han med sig en banan till mig när vi åkte till hans match så han ligger verkligen på plussidan. Jag ska räkna dagarna tills han kommer hem....


2008-04-21 | 00:08:28 | | 0 Kommentarer

Torsdagkväll

Hej hopp gummi sn.....!

Livet rullar på i dess vanliga takt men nu har nedräkningen börjat för min älsklings tre veckor till Thailand, fem dagar kvar nu. Tråkigt! Menmen, jag får leka med sandra och det kan ju aldrig slå fel. På tal om sandra så är det bara en dag kvar i helvetet för henne innan hon får komma hem till sköna VH igen. Och på måndag börjar sommarserien, match mot BK Söder i Farstahallen kvart i nio. Vi juniorer får alltid så roliga matchtider tycker jag... NOT! Men att få spela match är alltid roligt och jag hoppas på det bästa, som vanligt.

En annan nedräkning är den till Idol, nio dagar kvar. Jag vet, jag vet. Jag har ju faktiskt alltid sagt att jag inte ska åka in till stockholm i gryningen, stå ute i en aplång kö och huttra i timmar och vänta ännu fler timmar inomhus för att få sjunga inför en jury vars enda kommentar blir "nej tack". Men nu har jag tänkt om, tack vare papi. Varför inte pröva liksom? Det är ju absolut inte världens undergång om jag inte kommer med, eller ens går vidare till "riktiga juryn", tvärtom så är det ju faktiskt en rolig grej för mig att göra som sångerska. Jag kommer inte vara ensam heller, Kristian ska minsann också med! Ni får hålla tummarna för oss!

Igår blev en underbart härlig myskväll med en ännu härligare pojke i Grödby. Han fick komma upp till musikhuset först och lyssna på lite (bra?) kör och sen tog vi bussen hem till honom. Som underhållning, förutom varandra, så fick jag spela guitarhero på hans mobil. Jag spelade Message in a bottle ofcourse, my fav! Väl hemma kollade vi på film i sängen. Jag tror att det är något konstigt med mina filmval för varje gång jag har valt, bara två gånger iofs, så har J somnat sött på min axel. Första gången såg vi Gothika och igår blev det The eye så det kanske har något med skräckisar att göra? Det jag inte förstår är hur han inte kan vakna av mina hemska "skit-vad-rädd-jag-blev-ryckningar". Fast å andra sidan så ligger han själv och rycker lite då och då, som min katt gör i sömnen när han drömmer att han jagar något, så han blir nog inte så störd after all. J's mor håller på att rensa ur köket till Thailandsresan så till middag blev det makaronilåda med korv och bacon, mums! J försökte övertala mig att man visst kan äta det med lingonsylt men jag måste säga att jag var mycket skeptisk. Sen kom hans pappa hem och självklart så håller grabbarna ihop, visst går det ner med lite lingonsylt! Å andra sidan så är jag ju bara kvinna.... Efter middagen såg vi klart The eye och sen sattes det på en ny film, den här gången J's val, På andra sidan häcken. Och vem somnade då? Moi! Fast jag sov bara tjugo minuter så det var inte så himla farligt. När filmen var slut bjöd sötnosen på te och lite gammal (men väldigt rolig!) Sthlm Live innan det var dags att kila till bussen. Jag sov hela vägen till nynäs och tackade gudarna för att jag hade kommit att ställa larm så jag kunde hoppa av i centrum och ta 854:an hem. Jag ville inte gå för det var så jäkla kallt ute! Väl hemma, vid kvart i elva, duschade jag varmt, sa godnatt till sötnosen och gick sen till kojs.

Idag fick jag en glad överraskning efter skolan, jag fick nämligen följa med mormor på Bajen-Helsingborg och vilken match det var! Skönt med en vinst till slut i alla fall, men det var väldigt nära några gånger. Man måste hylla vår fantastiska andremålvakt Christoffer för sin utmärkta insats! Räddar Henkes straff liksom, det är guld värt... Imorgon blir det myskväll med J tror jag, om inte han råkar ha annat för sig. Jossan och papi spelar match i gustavsberg på kvällen och Lina ska inte vara hemma. Man måste ju passa på när man får dom utmärkta förhållandena! Jag tänker godis, en bra film och en skön soffa med en gosig J i. Kan det bli bättre?

2008-04-17 | 23:21:48 | | 1 Kommentarer

Vacker country

You got someone here who wants to make it alright, someone who loves you more than life right here
You've got willing arms that'll hold you tight, a hand to leed you on trough the night right here
I know your heart can get all tangled up inside but don't you keep it to yourself


When your long day is over and you can barely drag your feet
The weight of the world is on your shoulders
I know what you need - Bring it on home to me


You know I know you like the back of my hand but did you know I'm gonna do all that I can right here
I'm gonna lie with you until you fall asleep, when the morning comes I'm still gonna be right here
So take your worries and just drop them at the door
Baby, leave it all behind


Baby let me be your safe harbor
Don't let the water come and carry you away



Little Big Town - Bring it on home

2008-04-15 | 22:33:39 | | 0 Kommentarer

Tisdag

Nu har det hänt grejer små barn!
Igår hade vi vår efterlängtade körkonsert, tema country. Detta resulterade i att jag fick världens skönaste start på min vecka. Måndagar är, som de flesta i min närhet vet, inte mina favoritdagar. Förutom att jag brukar få snacka skit med Sandra efter träningen men hon är ju i Italien nu så nu finns det liksom ingen ljuspunkt. J gills inte, han lyser upp hela tiden, han är en kategori för sig. Snyggokategorin.
Efter lunchen så traskade vi upp till Musikhuset och sjöng igenom alla låtar en snabbis vilket betydde att jag fick sluta halv två istället för fem. Hur underbart som helst! Jag tog bussen hem för att hämta lite mellanmål, fattig som jag är, och vände sen tillbaka och mötte Kristian och Robin i centrum. Först gick vi på skjortjakt, R ville ha en rutig skjorta, sen köpte vi fika på Konsum och åt det i solen på banantoget. Eller nu ska jag säga rätt, grabbarna köpte fika, jag hängde bara på. Söt som jag är så fick jag en bulle i alla fall, eller nu ska jag säga rätt, två bullar. Solen lyste skönt på våra vita små nosar och som väldigt ofta skrattar jag nästan så jag kissar på mig i deras sällskap. Vi såg på medan Jenny och Jimmie släpade grejer sen gick vi in för att hjälpa till. Vi var duktiga och placerade ut bord och stolar innan resten av kören började droppa in. Vi sjöng från fyra till sex, sen blev det midag och sist men inte minst konsert. Kristian öppnade starkt med Bring it on home, resten flöt på fint och vips var det sista låten. Chefsrektorn Kristina kom ner och delade ut blommor till alla lärare och hon sa även att vi är gymnasiets stolthet. Slå den suckers!
Jag hejade på papi och farfar innan dom åkte sen traskade jag, mami och syrrorna hem i den sköna vårkvällen. Jag frös inte det minsta, håll i hatten!

Idag har det varit en ordinary tisdag - förutom vanliga lunchen med J. Jag var nämligen på ett "inför esteternas dag-möte" idag igen. Man kan ju knappt fatta att det är om en vecka! Känner mig smått stressad efter dagens ensemble lektion men allt löser sig nog till slut. Lunchen som inte blev av kompenserades med en solig promenad ända hem till mig från skolan (!) och sen myspys ensamma i lägenheten. Eftersom jag skulle på träning och J spela match så begav vi oss till tåget vid halv sex och delade sen på oss i Segersäng där han skulle bli upphämtad av sin mami. Nu ska jag strax duscha och sen vänta på att sötnosen ska ringa. Han kommer nog hem stax tror jag, matchen började halv 8 men sen tar det en stund att åka hem för dom också, men vid halv elva-elva borde dom nog vara hemma. Hoppas att det har gått bra! Jag sa att han skulle kicka några från mig...

2008-04-15 | 22:20:19 | | 0 Kommentarer

Söndagkväll

Jag kan meddela att jag, för en gångs skull, har gjort allt jag sa att jag skulle göra nästan.... Allt förutom den där rundan runt ringvägen. Jag hade andra grejer för mig och sen när solen började kika framåt halv sex var det ju Bajen handboll på tv och då kunde jag inte slita mig. Vilken jävla match! Visst ibland kan det vara kul med spänning men jag tar då hellre en match när man leder stadigt med 5 bollar matchen ut. Bajen inledde matchen med en 0-6 ledning, sen släppte dom in H43 i matchen och i halvlek stod det "bara" 13-15. Andra halvlek startade som första med femmålsledning för Bajen men precis som tidigare kom H43 ikapp. Slutet var en nagelbitare men som tur är blev det i alla fall en vinst, men bara med ett mål dock. Nu står det i alla fall 2-0 i matcher till mitt älskade lag och nästa match är hemma vilket betyder extra push och stöd. En vinst då betyder final i Globen lite senare i vår och jag vill verkligen se de grönasköna där då!

Efter matchen blev det en kokhet snabbdusch och efter det lite Los Angeles på mina alldeles för fula naglar. Nu ser dom i alla fall lite roligare ut och jag tycker att det kommer passa bra till vår countrykonsert imorgon när jag ska vara lite cowboyinspirerad med skjorta och grejer. Rött matchar fint till skjortan jag har tänkt ha. Tänk vad lite kletig färg på naglarna kan göra, jag är lättroad. Vi blev, som säkert många andra runt om i landet, snuvade på glädjen när sportpeppe sa att han skulle skicka vidare till Björn Gustavsson i Parlamentet och det visade sig då det började att han inte alls skulle vara med. Dumma Peppe! Men Zoran (sören) var med istället och även Johan Glans kunde vara rolig idag så det blev några skratt i alla fall. Till programmet blev det rykande varm blåbär/hallonpaj med vaniljglass. Som jag har längtat! Sandra råkade nämna i tisdags att hon och italienarn hade gjort det och då blev jag såå sugen. Och nu fick jag äntligen min paj. Jag måste säga, den satt finfint i min mage. Jag hörde hur han tackade belåtet efteråt.

Nu är jag off för att piffa till sängen och sen ringa sötnosen. Och imorgon blir det myys i soffan på morgonen, lovely!

2008-04-13 | 22:02:24 | | 0 Kommentarer

Söndag

Idag var det tänkt att jag skulle sova ut på riktigt eftersom jag bara ska vara hemma idag. Det lyckades jag väl sådär med... Vaknade kvart i tio, låg och drog mig till tio och gick sen upp eftersom jag inte kunde somna om. Det jobbiga är att jag inte är pigg när jag vaknar, snarare tvärtom. Fast nu har jag piggnat på mig i alla fall.

Jag hade tänkt vara hurtig och dra en runda runt ringvägen idag men då regnar det ju såklart. Och så hurtig är jag inte så jag sticker ut när det spöregnar. Därför ska jag vara hurtig inomhus idag. Jag har redan hunnit med att städa garderoben och byrån. Har hållt på att bli galen för att jag inte orkar hålla fint utan bara slänger in och nästa gång jag ska ha något ur garderoben blir jag asförbannad för att den ser ut som den gör. Men nu är det slut med det! Jag har tagit ut halva garderoben, vikt om och lagt in snyggt igen på nya bättre ställen och flyttat över lite till min byrå där jag även gjort plats för J's eventuella grejer. Det känns så skönt att ha lite snyggt och prydligt runt omkring mig. Nästa anhalt blir bokhyllorna som just nu ser ut som om en bomb slagit ner. Sen har jag ju som sagt erbjudit mig att dammsuga hela lägenheten, tvätta toaletterna, plocka ner och vika ihop tvätt. Har jag tur sen så kanske det blir lite uppehåll ute så jag kan ta en runda i alla fall, då skulle min "duktiga dag" vara fullbordad. Jag har även lite engelska att förbereda inför imorgon då jag ska redovisa muntligt om ett litet arbete om skolorna och skolsystemet i Indien. Flytande ska det vara men vi får se hur det blir med den saken.

Pratade med J igår som vanligt. Jag har nu fått reda på att han är någonstans i utkanterna av Eskilstuna och tränar, bor på hotell gör dom också lyckostarna. Fast lite lyx ska man väl kunna unna sig då man är där för att träna ute i det pissvädret dom har där. Jag är inte avis kan jag lova! Idag var det i alla fall mer träning, kanske lite löp i en skidbacke och avlutning med en träningsmatch som står på schemat. Fast J får väl vara med så mycket det går, han går mest och fibblar för sig själv eftersom någon gammal skada har rivits upp. Något positivt med det hela är i alla fall att han får massage av sin papi för att kunna träna lättare och mer, alltid något. Det är så skönt att prata med honom innan man går och lägger sig, jag lyckas alltid somna som en stock efteråt. Dessutom är jag alltid så glad efteråt, happy dreams!

Samtalet om mitt sommarjobb igår gick finfint! Jag ska skriva ihop ett litet CV, mejla till Lena och sen så ger hon det till sin chef på imorgon. Sen kommer hon ringa i början på veckan så kommer jag antagligen få träffa min kanske framtida chef redan den här veckan. Det är snabba bud i mellerud! Jag hoppas, hoppas, hoppas att jag får det. Då kommer jag få jobba från midsommar fram till jag åker till Thailand och har jag tur kanske jag även hinner jobba lite när jag kommer hem igen. Såå great om jag får det! Håll tummarna för mig....

2008-04-13 | 12:25:34 | | 0 Kommentarer

In love

image19

Min alldeles, alldeles underbara klänning...

2008-04-12 | 23:49:15 | | 0 Kommentarer

Lördag

Idag bar det iväg till hufvudstaden med mor och Jossan på jakt efter nya löparskor till syrran. Vi åkte med elvatåget och egentligen tänkte jag sova ut och ta det lugnt men det kändes så himla värdelöst så vid kvart i tio gick jag upp för att joina fröknarna. Jag ångrade mig grymt mycket på tåget sen eftersom det kändes som att jag fick ett slag u huvudet så fort jag satte mig ner. Jag blev hur trött som helst och bara kände hur påsarna under ögonen drogs längre och längre ner, blev större och större... Lusten att åka till stan försvann eftersom jag kände mig som ett "dagenefter-freak". Men det blev snabbt bättre när vi väl kom in och började kika. Vi startade på Åhléns som vanligt och kikade på skor, väskor och solglasögon. Jag har kärat ner mig i ett par biggisar från Jean-Pierre Barda  och har även, konstigt nog, helt plötsligt blivit beroende av Wayfares. I need them! Tänk ett par klassiska vita, så sjukt snygga... Eftersom Jossan var på jakt efter löparskor så var det prio ett och när hon väl hittat ett par kunde "shoppingen" börja på allvar. När jag skriver "shopping" så menar jag, för min del i alla fall, se men inte köpa. Jag har nämligen noll money! Och det är så jävla surt för det är alltid då man hittar saker man verkligen fastnar för... På bikbok provade jag till exempel en helt underbar klänning, modell max, alltså en hellång. Jag har alltid känt att det skulle bli lite fel på mig men jag fastnade på en gång. Romantisk vit med halterneck-knyt i nacken med flätade band. Jag tänker den klänningen, vita wayfares, "jesussandaletter" och min khakigröna vårjacka att bryta av med, så great! Något annat jag har fastnat för, bara så där, är chinos. Ni vet, dom där fula gubbyxorna? Sval pösig t-shirt, uppvikta chinos och ballerinaskor eller pumps...
Jag är helt uppe i varv! Jag vill ha sommar och allt jag önskar till den nu!!
Nu blev det visst lite väl mycket klädsnack och habegär här tror jag... Changing subject...

Något jag i alla fall fick var en alldeles förträfflig kaffe på hemvägen av min snälla mami. Den värmde bra i magen när det började bli kyligt fram mot kvällen. Vi kom hem vid fem i alla fall och då blev det middag och min efterlängtade sallad med ruccola, ännu en grej jag blivit helt körd på. Jag ser ärligt talat mest fram emot middagen på kvällarna bara för att jag vet att då får jag ruccola. Det måste vara någon slags beroendefas, det går säkert över snart. Om ni läste det tidigare inlägget så vet ni vad jag har gjort resten av kvällen. Jag hann även med en fika och körslaget som förresten är grymt bra. Snubben, Joakim, från Hammerfall och Brolles körer är lätt bäst! Jag tror jag har en liten thing for Brolle, han är så mysig. Fast inte lika mycket som J såklart, min alldeles egna hunk!

Imorgon är det städa som gäller. Jag har erbjudit mig att dammsuga hela lägenheten och mamma tror nu att jag är sjuk. Men det sägs ju att man bränner kalorier när man städar, det är det jag vill åt....

2008-04-12 | 23:43:59 | | 0 Kommentarer

Lördagssnabbis

Det får bara bli en snabbis, jag har nämligen viktiga grejer att sköta. Tro't eller ej!

Det jag ska göra är:
1. Plocka undan! Min mamma kommer snart börja slita sitt hår och vagga orosväckande fram och tillbaka i soffan om jag inte får arslet ur snart. Konstigt nog ligger en massa av mina kläder och skräpar på olika ställen i hela lägenheten och dom börjar liksom börja ligga liiite ivägen nu. Dessutom har jag tre väskor att packa upp, två från cuphelgen (ja, jag vet) och en med alla ombyten från konserterna. Jag har med andra ord en del att göra några timmar framöver.

2. Ringa om sommarjobb. Jag är överlycklig! Min jobbsituation kommer med (nästan) all säkerhet bli tusen gånger bättre än jag trott. Jag har nämligen nästan fått säkert besked att jag kommer få jobba på min pappas exflickväns gym inne i stan. Hur bra är inte det?! Att få arbeta där som receptionist med diverse olika arbetsuppgifter är hur bra som helst för mig eftersom jag kommer hamna i (för mig) lite läskiga situationer och jag kommer dessutom ha tillgång till gymmet för träning. Erfarenheten är inte illa den heller. Grymt!

Off I go!


2008-04-12 | 18:58:19 | | 0 Kommentarer

Fredag

Jag går upp kvart över sex som jag har tänkt och äter frukost. Jag messar hela tiden med en person, tiden rinner iväg och vips så är det fem minuter kvar tills bussen går och jag har inte gjort ett skit! Inte klätt mig, sminkat mig eller någonting... Fanfanfan, nu kommer jag missa bussen vilket betyder inget mys med Joakim i soffan. Och allt på grund av att jag inte kan slita mig från telefonen! Vad kommer han att säga?....

Jag vaknar smått panikslagen efter denna obehagliga dröm och vänder mig om för att kolla på klockan. Jag kan pusta ut, den är bara kvart över sex. Jag hinner stänga av larmet precis innan det börjar ringa och sen går jag upp för att klä på mig. Det är helt sjukt vad den där drömmen kändes verklig! Känslan av att vara sjukt stressad satt kvar länge vill jag lova. Och den där mystiska personen som jag messade som en tok med vet jag inte ens vem det var. Det var inte J i alla fall, jag kände ju nämligen viss skuld i min dröm. Det låter lite sådär tycker jag, fast jag har berättat för honom om drömmen och då slår den inte in. PUH!
Slightly supersticious ey?

Idag är det äntligen freeedag vilket betyder sooova! J ska bort på fotbollsläger någonstans så honom får jag klara mig utan hela helgen minsann. Ikväll är sista konserten och nu kommer andra halvan av släkten och tittar, mamma, mormor & morfar och jossan. Jag ska rocka järnet, njuta och ha skitkul! Efteråt blir det partyparty på Bedarö Baren med hela gänget från musikalen, sångare, dansare, musiker, ja alla. Det blir väl inte helt fel men det känns lite motigt eftersom jag är bland de äldsta och inte känner sådär jättemånga som varit med, inte så bra i alla fall. Men det löser sig väl, jag får koppla på charmen helt enkelt.

Nu slutar jag strax och då är pussa och hindra J från att jobba på lektionerna som gäller :) CIAO!

Förresten, min hunk klippte sig ju igår. Still going strong I must say!


2008-04-11 | 13:30:41 | | 0 Kommentarer

Torsdagkväll

Nu är den näst sista showen avslutad vilket är skittråkigt rätt ut sagt! Jag vill ha meeer! Det är så grymt kul, jag fattar inte hur en timme och en kvart kan bara springa förbi sådär. Rätt var det är så är det min tur, näst sista låten, och jag vill aldrig att det ska ta slut. Fan vad jag ska försöka få stå på scenen när jag blir stor, det är en så otroligt häftig känsla! Jag har faktiskt (helt ärligt nu!) inte varit nervös inför en enda show den här veckan, det har bara varit roligt. Jag är så lättad över att det är ett helt år kvar med det som jag (nästan) älskar mest i hela världen, nämligen sången och musiken.

Uschi, nu har jag varit sådär olydig igen. Jag skrev i det förra inlägget att jag skulle plugga eftersom jag har en redovisning imorgon. Jag gjorde sååå mycket, inte! Det är så dumt, så dumt, men nu är det som det är så det får väl gå bra ändå. Det tror jag att det gör, tur att jag har så lätt för engelska. Fast jag borde nog sluta tänka så eftersom jag ligger på starkt VG i engelska just nu. Jag har alltid haft så lätt att få vad jag vill ha i alla ämnen men så kommer B-kurserna och förstör allting. Nu måste, ska, jag jobba hårdare! Hejaheja!

Imorgon blir det upp tidigt som gäller, redan kvart över sex, för att åka tidigare till skolan. Jag ska nämligen göra J sällskap på "hans" plats och det är så mysigt att få krypa ihop med honom och blunda ett tag i den mjuka soffan. Jag hinner nog kolla igenom engelskan lite då också. Ser ni, allt lyckas alltid lösa sig för mig.
Eller i alla fall nästan....

Think sad thaughts, sad thaughts, sad thaughts....

2008-04-10 | 22:32:21 | | 0 Kommentarer

Stålkvinnan?

Att få ha sovmorgon två dagar på rad har varit underbart! Fast denna morgon var snäppet sämre eftersom jag inte hade någon morgonruffsig J bredvid mig, men sovmorgon som sovmorgon, jag fick sova lääängre i alla fall. Igårkväll lade jag mig för att prata med mannen i telen som vanligt, och vad gör jag? SOMNAR! Han berättade dessutom för mig idag på lunchen att vi minsann bara hann vara tysta i typ trettio sekunder innan jag slocknade. Jag visste att jag var trött, jag hade entrat svammelstadiet för länge sen, men så trött? Den stackarn satt och lyssnade när jag sov och kollade på The Green Mile samtidigt. Varför han inte lade på vet jag inte förutom att han nämnde något om att han ville höra mig somna. Kul att "prata" med en person som sover i telefonen, hihi. J, som är en väldigt lägga-på-skygg man, lade inte heller på utan väntade helt enkelt till min mobil dog. Då slapp ju han lägga på först....

Jag vaknade imorse med mobilen tryckt mot kinden, jag hade nog antagligen legat på den hela natten. Jag hade bestämt att jag skulle äta lunch med J i skolan så jag fixade iordning mig och sen  tog jag och syrran 858:an, jag till skolan och hon till kulturskolan. Väl framme mötte jag upp ponken och vi stötte även på Kristian som åt en extra gång med oss vilket var väldigt trevligt. Robin dök dessutom också upp, han hade haft trumlektion. När grabbarna började sina lektioner igen vinkade jag farväl och traskade bort till kulturskolan för dagens första konsert. Allt flöt på bra förutom att bandet började spela min låt innan jag hade hunnit byta om klart, superstressigt! Jag hann knäppa en knapp på skjortan och fick sen slänga på mig skinnpajen för att hinna upp på scenen och på vägen slog jag i höften hårt i dörrposten, ouch! Men allt var ju lugnt, det är Tobbe som sjunger först, jag kommer inte in förns på andra versen, men det blev ändå lite stressigt där ett tag. Nu kan jag inte visa mig utan t-shirt för J för han har nämligen en liten sjukdom som gör att han måste peta på ett blåmärke om han ser ett. Jag har just nu två stycken på min överarm som han är framme och pickar på hela tiden. När jag försöker säga till på skarpen så pussar han mig bara lite lätt vid nyckelbenet så är han förlåten. Damn att han hittar dumma ställen som gör mig knäsvag. Jag skulle varit stålkvinnan, då hade jag varit untouchable...

Nu ska jag äta lite müsli, plugga engelska eftersom jag har redovisning imorgon och sen åka tillbaka till kulturskolan för dagens sista föreställning. Papi, farmor och farfar kommer och kikar vilket är trevligt. Dessutom är det alltid skönt att ha någon man känner i publiken.
I skrivande stund är J inne i stan för att klippa sig, vem vet, det kanske är någon som drar runt med saxen i håret på honom just nu? Jag håller tummarna för att det ska bli bra, och vem vet, det kanske kommer en liten pic på hur resultatet blev? Inte för kort.....

Fortsättning följer....

2008-04-10 | 17:05:03 | | 2 Kommentarer

Ödet


Det som hände var följande:
Vi hade ett stort hål mellan två matcher när vi var uppe i Sundsvall. Det var väldigt fint väder ute så jag och några till bestämde oss för att ta en promenad och köpa glass på Willys. Efter lite letande (affären var nämligen gömd väldigt bra) så kom vi i alla fall fram och vi strosade in i affären. Det första vi ser när vi kommer innanför dörren är dom här fula vattenflaskorna som finns på alla Willysbutiker. På skoj så börjar vi allihopa leta efter våra namn. Jag snurrar och snurrar men hittar inte mitt någonstans vilket jag tyckte var konstigt eftersom jag har sett "min" flaska på Willys hemma i Nynäs. Så hittar jag till slut min hylla men den enda flaskan som står där i är en som det står Joakim på. Jag kände att detta måste förevigas så jag tog ett kort och VOILÁ!

Are we ment to be toghether or what?

2008-04-09 | 23:32:40 | | 1 Kommentarer

Sockerapan och jag

Idag smällde det! Våra allra första föreställningar gick av stapeln idag och båda gick bra för mig. Ganska tråkig publik dock så jag hoppas det blir bättre imorgon. Det var bara Y:et som höll igång där uppe på balkongen, jag såg henne nog. Tack för stödet! Imorgon kommer lillasyster och tittar med skolan och sen på kvällen kommer papi, farmor och farfar så då måste jag vara på topp. Men det är så sjukt kul så jag tror det kommer ordna sig.

Igår var det träning som vanligt och jag fick äntligen träffa min älskade skvallerbytta som hållts gisslan av hemska italienare som äntligen har åkt hem. Det var så mysigt att få krama om den lilla tösen så jag fick känna mig lång och beskyddande igen! Inget ont om sannis som höll mig sällskap i helgen, men det är skönt att få ha min kortis tillbaka. Men det varar inte länge, hon åker nämligen till Italien på lördag och så dröjer det en hel vecka tills hon kommer hem igen. Men då jävlar! Efter träningen åkte jag hem och mötte J vid bussen eftersom han skulle sova hos mig. Hans buss missade både bussen hem till mig och tåget så vi fick ta en uppfriskande promenad i regnet och blåsten hem till mig. Väl hemma åt och duschade jag sen drack vi te tillsammans, mös i soffan och kollade på scrubs och gick sen och lade oss. Det var den bästa sovmorgonen jag har haft på länge! Att få vakna upp och få ligga och dra mig med min otroligt hunkiga man var verkligen inte illa. Men han hade jädrigt fula kalsonger på sig, med en DIFkant, so NOT okey! Men vi lyckades kompromissa ganska bra om den saken så jag blev nöjd på slutet. Vi låg och sov/drog oss till tio ungefär, sen gick vi upp och åt frukost. Kvart i elva tog vi bussen, jag hoppade av vid kulturskolan medan han fortsatte till skolan. Han kom sen och tittade på mig när vi hade vår kvart över två-föreställning och efteråt gick vi och köpte mellanmål (en cola, två daim och en dubbelnougat) på willys och fortsatte sen upp mot skolan. Vi satt nere i teknikkorridoren hela tiden, mös i soffan och åt vårt mellanmål innan det var dags att åka hem. Någon naturkunskap blev det visst inte för J's del för jag pussade så mycket på honom att han inte kunde jobba, säger han... Jag tror inte att han var helt emot det heller som jag säger så.
Väl hemma så har jag nu ätit och strax blir det bullar till top model som jag inte har fått se på evigheter! Det är så skönt också för jag kan nämligen gå och lägga mig när jag vill eftersom jag även imorgon har sovmorgon till elva. Då kan jag ligga och prata med sötnosen länge istället för att ha honom bredvid, inte lika mysigt men det får duga. Jag har dessutom fått i uppdrag att hälsa honom från Sandra att han ska pussa extra mycket på mig från henne nu när hon är borta i L'Italy. Sen har tyvärr vår Sälenresa blivit inställd men det positiva med det är att jag får en hel vecka med J innan han åker bort tre veckor till Thailand.
Då kommer jag behöva pussa honom mycket, annars klarar jag mig inte....

Sexy papa! Sockerapa?

2008-04-09 | 20:54:07 | | 0 Kommentarer

Måndagkväll

Nu har jag precis ätit efter att ha kommit hem från skolan och två genrep.
Imorse gick jag upp som vanligt och mötte sen J vid bussen. Deras bil har nämligen sackat ihop så han blir allt vackert tvungen att åka buss till skolan nu ett tag framöver. Han är inte sen med att visa sitt missnöje. Men den stackarn spelade match på konstgräs på Assyriskas hemarena i lördags och gjorde en glidtackling. Som resultat av det har han fått värsta, variga köttsåret på knät. Tänk er detta:
Inte det första, inte det andra, uatn det trejde hudlagret är avskalat
Det rann så mycket vatten och var från såret att han fick fläckar på sina byxor
Hans knä är alldeles rosa (förutom där det är gult från varet & så blänker det så där lagom fint också)
Tillräckligt bra beskrivning? Dessutom haltar han också! Kan det bli värre? I don't think so...

Jag fick i alla fall träffa honom mer än jag brukar på måndagar och det är jag glad för! Idag hade jag ett genrep klockan halv fyra (kör) och ett annat klockan fem (kulturskolan). Yes, jag skulle vara på två ställen samtidigt men eftersom jag inte är någon superwomen som R så stack jag tidgare från kören till musikalen. Båda repen gick bra och jag hade gjort framsteg sa Yvonne till mig och det är väldigt trevligt. Nu har jag fått en liten boost för självförtroendet inför konserterna som startar på onsdag. Jag ska ha grymt kul!

Jag fick veta att jag fick VG på naturprovet idag. Två poäng ifrån MVG.... Typsikt....

2008-04-07 | 21:25:02 | | 7 Kommentarer

Måndag

Nu var det ett litet tag sen, dags för en uppdatering!

För er som inte visste det så har jag varit på handbollscup i Sundsvall över helgen. Väldigt trevligt att äntligen få åka iväg med brudarna igen! Fast jag saknade min lilla gossipgirl, Sandy, honhade nämligen en italienska att vakta hemma så hon kunde inte följa med. Men vi fick förstärkning av Lisa och Sanna. Sanna fick agera som en utmärkt ersättare för min brud vilket jag var väldigt glad för.
I fredags gick jag i skolan som vanligt och hade datakunskapsprov sista lektionen. Jag var väldigt nervös men det visade sig att jag, som vanligt, hade oroat mig i onödan. Provet gick galant, MVG.
Och som vanligt så stannade jag kvar med J efter att jag hade slutat och vi tittade på lite Hitta Nemo-klipp på smartboarden innan jag blev tvungen att åka hem för att packa. Jag kom hem kvart över tre och sen fick jag skjuts av min snälla papi till Västerhaninge. Bussen gick från Ribby klockan fem och jag hade faktiskt längtat efter att få åka buss. Vi fick åka i en jättefin buss och eftersom vi var så få, det var vi tjejer 10 st, killarna 9 st och 6 ledare, så fick jag ha en tvåa helt för mig själv, LOVELY. När vi kom ut på vägen så gav vi vår tränare hans födelsedagspresent, en 20-skylt, och sjöng eftersom han fyllde 20. Alla hade fått signa skylten och den kommer sitta finfint bredvid hans fina kalender vi gav honom innan han åkte iväg till lumpen. Vi kom fram till Sundsvall vid elva och vi installerade oss i vår skola, Bosvedjeskolan. Dom flesta var ganska pigga och tyckte att det var skönt att få sträcka på sig efter bussresan så det blev en ganska sen sänggång, halv ett tror jag att det blev till slut. Liite jobbigt eftersom vi skulle gå upp kvart över sju morgonen därpå.
Pigga och glada vaknade vi (inte!), fixade iordning oss och tog bussen till frukosten som var i en annan hall. Sen åkte vi vidare med ännu en buss till hallen skulle spela i, Skönsbergshallen. Första matchen var mot ett norskt lag och trots en jämn andra halvlek så förlorade vi med ganska mycket. Vi fick lunch där och sen gick vi ut på promenad till willys och köpte glass eftersom det var så långt kvar till vår nästa match. Jag som trodde att vi skulle åka upp till vintern blev glatt överraskad när solen sken hela tiden och det var ca 15 grader. Urskönt vårväder med andra ord! Nästa match var mot Enköping och även den var jämn men det slutade med förlust även där. Efter matchen blev det middag och sen dusch på vår skola sen var det fritt fram att göra vad vi ville. Jag och några till gick ner till Citygross och jag och Natta "råkade" få med oss en choklad Carte D'or med oss hem som vi mumsade i oss tillsammans med Sanna framför The Notebook som vi tittade på på henes laptop. Det var en sjukt film ochom jag hade varit ensam hade jag nog gråtit mer än vad jag gjorde. Den fick mig att sakna J väldigt mycket så efter filmen slog jag mannen en pling. Han var på födelsedagsfest för det onyktra Y:et (eller hur var det?) och han var sådär lagom glad man kan bli på partej. Dom verkade ha roligt i alla fall, jag hörde resten av gängets vackra stämmor i bakgrunden då dom körde Shlagersingstar. Jag fick dessutom rapport från J att Y minsann var en riktig hejare på det där! Vid fem över tolv var det dags för honom att åka hem med Rickard så då lade sa vi godnatt för kvällen.
Söndagen gick i samma anda som lördagen med matcher och annat skoj i hallen. Vi fick en välbehövlig sovmorgon ända till klockan nio vilket var väldigt skönt. Efter sista matchen duschade vi snabbt, mjukiskläderna åkte på och sen begav vi oss tillbaka mot Västerhaninge och hem igen. Det var lite tråkigt att helgen gick så fort men det var skönt att få komma hem till min egen sköna säng (soffa) hemma hos papi.

2008-04-07 | 21:13:12 | | 0 Kommentarer

Onsdag

Jag skulle vara duktig den här veckan. Tro mig, jag har försökt. Men nu går det inte längre. Satt med min trumlärare igår på lektionen och pratade om påsken och om hur otroligt mycket man äter. Han är inne i en vit månad för att gå ner ett kilo eller två och jag känner att jag borde göra detsamma. Kanske inte en månad, så mycket behöver jag nog inte bli av med, men den här veckan skulle gå i vita färgens tecken. Lyckades jag? Nej! Nu sitter jag nämligen här med min jävla påskpåse med godis som har blivit kvar och som jag skulle spara till helgen... Men å andra sidan, i helgen ska ju jag till Sundsvall och spela cup. Det betyder inget godis eller andra onyttigheter, en massa nyttig mat och en massa spring. Då kan jag väl äta det godiset jag egentligen ätit i helgen nu och det är okej? Hade ju såklart varit bäst att inte äta något alls.....

Idag har jag som vanligt varit med min sugarpie (något gott som jag får frossa på!) efter skolan. Hans matsällskap svek honom så vi gick hem till min papis lägenhet istället. Jag lagade, som den otroligt duktiga kvinna jag är, målet medan J, den otroliga machomannen, såg på. Det blev stekt korv med bröd. Otroligt svårlagat....
Efter maten pustade vi ut i soffan och tiden rann iväg. Det slutade mycket snörpligt, som när jag och J gick förbi bageriet på vägen hem och man kände doften av nybakade kanelbullar som man vet att man inte kommer få. Som att få en godispåse upptryckt under näsan och sen, precis när man ska ta sin favorit, så rycks den bort. Vi blev tvugna att i rask takt gå bort mot Kulturskolan eftersom jag redan var sen och J's buss strax skulle gå.
Jag kom in lagom till all sång i alla fall och sen bar det av hemåt för att äta och sen åka till dansen. En onsdag precis som alla andra helt enkelt.

Nu är det time for shower och sen sängen. Ciao!

2008-04-02 | 22:33:05 | | 0 Kommentarer

Tisdagkväll

Min mamma frågade mig precis om jag ska upp halv sju som vanligt imorgon. Ja, svarade jag. Men sen tänkte jag efter litegrann... Vänta! Det är ju onsdag imorgon. Och onsdag betyder sovmorgon! Inte lika lång sovmorgon som alla andra tvåor på skolan som har till halv tolv, jag har nämligen till klockan tio, men det är ju i alla fall alltid något. Dessutom har jag sånglektion då, vilket jag inte har haft på 5 veckor så det blir defenitivt kul. Mer jazz, just the way I like it!

Träningen idag var minst lika hemsk som igår, fast roligare. Vi fick hålla på med boll hela tiden och det gör på något konstigt sätt att man alltid orkar springa. Först hade vi lite egna övningar och sen fick vi spela match mot 89grabbarna resten av träningen. Jag blir lika full i skratt varje gång, deras bortförklaringar till varför det går så dåligt är alltid lika roliga. Efter träningen fick jag och Josse gå i väldigt snabbt tempo för att hinna med tåget eftersom vi drog över på tiden och precis när vi kom ut på perrongen så rullade tåget in. Jossan och hennes polare satt på tåget i västerhaninge så jag fick sällskap och även skjuts hem senare vilket var väldigt skönt. Jag har nämligen fått världens träningsvärk som bara blir värre och värre. Jag blev glatt överraskad när jag vaknade imorse utan att känna någonting i mina lår, förutom att jag vara liite stel. Men ack så jag bedrog mig! Ju längre dagen har gått, ju mer träningsverk har jag fått. Och inte bara i benen utan även i hela ryggen och axlarna. Kristian försökte massera mina axlar idag men jag skrek så mycket att han fick sluta. Han "råkade" nämligen hitta muskelknutar som han "råkade" komma åt hela tiden. Painful!

Nej, nu ska jag gå och krypa till kojs så att jag får utnyttjar min sovmorgon så mycket jag kan. Nattinatt!

2008-04-01 | 22:49:53 | | 0 Kommentarer

Egentligen måndag

Some get their kicks from cocain but I'm sure that if I took even one sniff that would bore me terrifically.
Because I get a kick out of you



In this world of ordinary people, extraordinary people,
I'm glad there is you






I get a kick out of you
&
I'm glad there is you
av Jamie Cullum

2008-04-01 | 15:34:59 | | 4 Kommentarer

Tisdag

Igår blev en måndag precis som alla andra jävliga måndagar. Lång, seg dag fast jag var faktiskt inte så otroligt trött som jag trodde att jag skulle vara. Det kanske hjälpte att vi hade kör istället för gemu vilket är roligare. Så jag blev lite peppad till mitt prov och var väldigt optimistisk. Jag tänkte att jag skulle sitta och skriva 45 minuter max men så blev inte fallet. Jag satt i en timme & 45 minuter! Jag förstår inte hur man kan sitta så länge... J frågade hur många sidor jag skrev men det säger jag inte här. En liten uppsats skulle man nog kunna säga. Jag är inte ens säker på att jag kommer få MVG så det mesta jag skriver är nog bara skit. Dom säger ju kvalitet före kvantitet och det är nog inte riktigt min starka sida.
På träningen igår hade vi bara fys, otroligt jobbigt! Jag vet, jag har sagt att jag vill få kämpa och känna mjölksyran i benen men det är mycket lättare att säga det än faktiskt känna den. Jag var död efteråt och kunde varken gå neför trappor eller backar för mina lår pallade inte trycket. Men det är den där känslan efteråt, när passet är slut och man kan pusta ut, som är så underbar. Känslan av att verkligen ha gett allt och pumpat ut all kraft man kan. Då är man duktig. Efter träningen tog vi som vanligt promenad till bussen och timade den perfekt, den körde upp precis när vi kom fram till busstationen. Alla fyra slängde sig ner på sätena och ingen av oss orkade säga speciellt mycket. Väl framme i västerhaninge sa jag och Sandy farväl till Josse och Carro och begav oss ner mot tåget. Vi stannade och pratade som vanligt för att utbyta det senaste och vi fick oss några goda skratt. Sen satte jag mig på tåget och pratade med J tills min dummobil dog vid Ösmo. Kvällen gick i snigelfart, jag orkade inte göra något speciellt fort men vid elva låg jag i alla fall i sängen med J på nytt i örat. I början flöt det på bra men det blev bara segare och segare eftersom jag var dödtrött och han satt och kollade på Scrubs. Men det är alltid roligt att få höra myspellen skratta och prata för sig själv. Vid tolv lade vi i alla fall på igen och jag somnade på två röda. Jag tror inte att det tog så lång tid för mannen att somna heller. Han skulle egentligen behöva ett lov till att sova ut på och använda till att vänja sig av med timmen vi förlorat och med att gå upp tidigt igen. Tänk vad skönt det skulle vara...

Hitills har min tisdag varit som alla andra tisdagar. Dans på morgonen som faktiskt gick riktigt bra och det var kul eftersom vi faktiskt jobbade för en gångs skull. Men det var bara så att vi ska kunna vila på hela nästa lektion, vi är nämligen smarta brudar vi. Efter dansen, och många otroligt roliga idéer, gick jag ner till teknikland för att göra en helt värdelös enkät. Jag, Kristian och Robin gick sen till vårt klassrum för att "jobba" men det råkade inte bli så. Vi satt och pratade med Monica istället. Nu börjar allt närma sig medstormsteg! I helgen åker jag iväg på cup till Sundsvall, nästa måndag har jag två genrep: kör och musikal, samma vecka börjar alla musikalföreställningar, veckan därpå är det körkonsert som jag ska försöka vara med på, sen är det esteternas dag och efter den är det bara en månad kvar tills skolan slutar. Tiden kommer springa ifrån mig! Men det ska ändå bli roligt att få uppträda så mycket, funfunfun. Vips så kommer jag ha ett långt, underbart sommarlov framför mig att spendera på bästa sätt, framförallt med J. Can't wait!

Ready to run.....


2008-04-01 | 15:21:38 | | 0 Kommentarer